Şimdi Ara

Fetih 1453 İMDb'de oyluyoruz... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
1
Favori
9.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-42DBB8773 -- 25 Şubat 2012; 0:15:13 >
  • Filmi eleştirenleri yunan ya da rum dölü yapıyorlar ,ne komedi insanlar var ya
    Filme puanım 5/10.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PoseDn

Daha izlemedim ama oy nasıl veriyoruz bu sitede tek onu çözemedim:)

linkten sayfaya git sonra puan yazan yerin yanındaki yıldızlardan kac puan vermek istiyorsan ona tıkla
  • Arkadaşlar film güzel, filmin ilk yarısına biraz daha aksiyon katabilirlerdi bence. Onun dışında filme giden arkadaşlar bunu 100 milyon dolar bütçeli holywood yapılmarının sahneleri ile kıyslamasınlar, malesef bu sahneler o kadar güzel değil ama keyif kaçıran kötüde çekilmiş sahnelerde değil gayet keyifle izledim.
  • İMDB de en çok oylanan Türk filmi oldu sanırım. Çoğu yabancı filmide geçti
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akward MoménT

Siz gidin elin yabancılarına kola, hamburger reklamları için kiliselerde seviştikleri için , Birbirlerine küfür ettikleri için , aile kavramını yok saydıkları için 10 puan verin Buraya gelin soyumuzu anlatan Bütün dünyada Gurur duymamızı sağlayan Türklere helal olsun dedirten bir film için Berbat deyin

Siz önce nereden geldiğinizi bir araştırın da yanlışlık olmasın yani...

hocam ne bekliyorsun ki ergenlerden....

onlar cool olmak istiyor
  • 9 paun verdim.. bu arada imdp top250 puanlama sistemi

The formula for calculating the Top Rated 250 Titles gives a true Bayesian estimate:

weighted rating (WR) = (v ÷ (v+m)) × R + (m ÷ (v+m)) × C

where:

R = average for the movie (mean) = (Rating)
    v = number of votes for the movie = (votes)
    m = minimum votes required to be listed in the Top 250 (currently 3000)
    C = the mean vote across the whole report (currently 6.9)

for the Top 250, only votes from regular voters are considered.

http://www.imdb.com/chart/top
  • Film gayet güzeldi, ufak aksaklıklar olabilir. Senaryo hataları da olabilir ama filmi yermek için yetersiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YouR@ck

İMDB de en çok oylanan Türk filmi oldu sanırım. Çoğu yabancı filmide geçti

Şu anlık 16.428 oyla Babam ve Oğlum / My Father and My Son var hocam ama Fetih'in oyları onu geçecektir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tony. Montana. -- 26 Şubat 2012; 22:38:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: devian

quote:

Orijinalden alıntı: kadalt

Filmi dün izledim film oldukça güzeldi...
    Sorarım 1/10 veren arkadaşlara madem o kadar çok filmden anlıyosunuz film nasıl kaliteli olur anlatın, film nasıl olmalıdır anlatın, film... oturun kendiniz yapın bir filmde izleyelim, bu kadar hakaret ettiğiniz filmi.
    Bi bakın ne kadar bütçelerle yapılmış diğer bu tarzda yapılan filmler, film sadece 17 milyon dolar harcanarak yapılmış ve bu bütçeyle adamlar gerçektende çok iyi iş çıkarmışlar, türkiyede bu tarzda kaç film yapıldı ? kaç türk filmi bu kadar ilgi gördü.
    eyvallah filme 10 verilmez objektif bakarsak ama bütçe türü vs. vs. bakılırsa filmin hak ederi 7/10
    yargısız 1 veren arkadaşlarında zihniyetine şaşarım.

Bilmiyorsak araştırıcaz.

Gallipoli (1981), 1981 yilinda 2M dolara cekildi , peki mad max'in 200.000 dolara çekildiğini biliyormuydunuz :) Ki dünyanın en iyi post-apocalyptic filmlerindendir hatta filmidir. Open Water filmi 500.000 dolar , Testere 1 ise 1.2 milyon dolar'a çekilmiştir. Keza Rezarvuar Köpekleride 1.2 milyon dolara çekilmiştir. Oscar da geçen yıl en iyi film ödülünü kazanan savaş filmi olan The Hurt Locker ( Ölümcül Tuzak) 15 milyon dolara çekilmiştir.Slumdog Millionere ( Milyoner) filmi yine oscarlı bir film ve 16 milyon dolara çekilmiştir.Bence dünyanın en iyi savaş filmlerinden biri olan Platoon 6.5 milyon dolara çekilmiştir.Son zamanlarda çekilen ve en güzel 2. dünya savaşı ortamlarından biri olan Der Untergang (Çöküş) 13 milyon dolara çekildi.Daha çok örnek var böyle... 17 milyon dolar harcadım bu filmi çıkardım demek bilemiyorum ben utanırdım..

Alın size youtube dan bir örnek.. izleyin bakalım grafik nasıl yapılırmış , savaş sahnesi nasıl çekilirmiş..

3 Adam
    1 Bagaj ekipman
    1 tane Z1 Kamera
    2 Plastik Tufek [3.cuyu alacak paralari yokmus]
    4 Gun Cekim
    Toplam 6 haftada bunu yapiyorlar

Vay be, adamlar neler yapamıyor. Halbuki yapılmayacak bir şeyde değil. Peki neden yapmıyoruz?

• quote:

Orijinalden alıntı: .i.

Filmi daha izlemedim ama kıro gibi uçurmayın. 10'luk bir film olması imkansız çünkü fragmanında bile herkes kendini iyi gösterir düşüncesinin yer aldığı kesin. Osmanlı iyi, diğerleri kötü. Osmanlı zaten kimsesiz katletmedi.

Filmi çok uçurmuşsunuz aha diyorum göze çarptığı an, yabancılar bu filmi nete düşünce izleyecekler ve ondan sonra 6puan vereceklerine GEREKSİZ ABARTILDIĞI İÇİN verecekler 3-4puan söylemedi demeyin. BU YÜZDEN PUAN VERDİĞİNİZ YABANCI BİR SAVAŞ FİLMİNİ REFERANS ALIP ONA PUAN VERİNİZ.. Biraz eğitimli ve olgun davranınız.

Fİlmi izlemedim ama adamlar izleycekler ve TÜRKLERİN 10 PUANLIK FİLMİ BUYSA DİĞERLERİ YERLERDE SÜRÜNÜR DİYECEKLER. Birde bu durum var, boş yere puan uçurmayın. Sayı olarak çok oylanması bile zaten ilgi çeker, ama sırf 10puan verilirseDVDsi çıkınca onu çok rahat indirirler merak etmeyin hemde o sinirle daha aşağıya indirirler..

Osmanlı kadar taş düşsün başınıza!emi! keşke senin soyunu sopunu katletseymiş Osmanlı..ne ayaksınız siz laN?

• quote:

Orijinalden alıntı: joz

quote:

Filmi daha izlemedim ama kıro gibi uçurmayın. 10'luk bir film olması imkansız çünkü fragmanında bile herkes kendini iyi gösterir düşüncesinin yer aldığı kesin. Osmanlı iyi, diğerleri kötü. Osmanlı zaten kimsesiz katletmedi.

Filmi çok uçurmuşsunuz aha diyorum göze çarptığı an, yabancılar bu filmi nete düşünce izleyecekler ve ondan sonra 6puan vereceklerine GEREKSİZ ABARTILDIĞI İÇİN verecekler 3-4puan söylemedi demeyin. BU YÜZDEN PUAN VERDİĞİNİZ YABANCI BİR SAVAŞ FİLMİNİ REFERANS ALIP ONA PUAN VERİNİZ.. Biraz eğitimli ve olgun davranınız.

Fİlmi izlemedim ama adamlar izleycekler ve TÜRKLERİN 10 PUANLIK FİLMİ BUYSA DİĞERLERİ YERLERDE SÜRÜNÜR DİYECEKLER. Birde bu durum var, boş yere puan uçurmayın. Sayı olarak çok oylanması bile zaten ilgi çeker, ama sırf 10puan verilirseDVDsi çıkınca onu çok rahat indirirler merak etmeyin hemde o sinirle daha aşağıya indirirler..

Osmanlı kadar taş düşsün başınıza!emi! keşke senin soyunu sopunu katletseymiş Osmanlı..ne ayaksınız siz laN?

Yahu hakkaten dayanamayacağım artık sana cevap vermesem olmaz. Arkadaşım nedir bu konuya girip her eleştiri yapana saydırma? Sana ne sen kimsin ki insanların görüşlerini bu derece ağır ifadelerle sorguluyorsun? Ne biçim Türksün nedir yahu? Sen mi insanların Türklüğünü sorguluyorsun? En basitinden daha Türkçe yazmayı bile beceremeyen birisin. Bari film de bu kadar saydırmana değecek bir film olsa. Arkadaş bu mu yani İstanbul'un fethi? İki tane savaş sahnesi görüp gaza gelip 10 puan mı dayamak gerekiyor Türk olmak için? Bundan önce çekilen birçok kaliteli Türk filmine ne olacak peki? İşte siz böyle gaza gelip filmi eleştirenleri de Türk düşmanı olarak değerlendirdiğiniz sürece biz adam akıllı bir İstanbul'un fethi yada tarihi başarılarımızı yansıtan başka filmler çekemeyiz. Farkında olmadan asıl Türk düşmanlığı yapan sensin o yüzden. Şimdi biraz sakin ol bu dediklerimi bir düşün.

• quote:

Orijinalden alıntı: Repercussion

quote:

Orijinalden alıntı: joz

quote:

Yahu hakkaten dayanamayacağım artık sana cevap vermesem olmaz. Arkadaşım nedir bu konuya girip her eleştiri yapana saydırma? Sana ne sen kimsin ki insanların görüşlerini bu derece ağır ifadelerle sorguluyorsun? Ne biçim Türksün nedir yahu? Sen mi insanların Türklüğünü sorguluyorsun? En basitinden daha Türkçe yazmayı bile beceremeyen birisin. Bari film de bu kadar saydırmana değecek bir film olsa. Arkadaş bu mu yani İstanbul'un fethi? İki tane savaş sahnesi görüp gaza gelip 10 puan mı dayamak gerekiyor Türk olmak için? Bundan önce çekilen birçok kaliteli Türk filmine ne olacak peki? İşte siz böyle gaza gelip filmi eleştirenleri de Türk düşmanı olarak değerlendirdiğiniz sürece biz adam akıllı bir İstanbul'un fethi yada tarihi başarılarımızı yansıtan başka filmler çekemeyiz. Farkında olmadan asıl Türk düşmanlığı yapan sensin o yüzden. Şimdi biraz sakin ol bu dediklerimi bir düşün.

+ olarak kimseye hakaret edemezsin

• En çok oylanan Türk filmi ünvanınıda almış oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hircin-Ofkeli

quote:

İMDB de en çok oylanan Türk filmi oldu sanırım. Çoğu yabancı filmide geçti

Şu anlık 16.428 oyla Babam ve Oğlum / My Father and My Son var hocam ama Fetih'in oyları onu geçecektir..

Duvara karşı Türk filmi değilmi?
  • quote:

En çok oylanan Türk filmi ünvanınıda almış oldu.

duvara karşı var henüz ama sanırım onu da geçecektir
  • oyumu verdim,konuyu saptırmayalım arkadaşlar
  • şimdi bu filmi sadece filim olarak ele almak bence filimden anlayanları düşeceği bir cahillik olur fikrimce.

bu filim bir belgeseldir
    bu filim bir mesajdır
    bu filim bir aynadır
    bu filim bir gerçek olaydır
    bu filim bir ulusun geçmişi ve geleceğidir

tutupta bu filme 10/1 vermek... tamam yapıt hataları epey fazla... ama bence filme 1 puan verene kadar tsk ya 1 vermek gerekir. er ryanı kurtarmak filminde irlanda ordusundan 3000 kişi oynarken. her sahnesinde ordunun yer aldığı bir filimde acaba kaç tane asker oynamıştır?

bunu filim olarak değerlendirmek gerekir diyenlere cevabımda şudur. filimleri filim olarak değerlendirin, gerçekleri gerçek olarak...

filimi sahne sahne ele alacak olursam bazı sahneler berbat, bazı sahneler ise mükemmele yakındı. yani daha iyisi olamazdı.

ekefktler=10/9
    kostümler=10/7
    başrol oyuncuları=10/5 (dizi çapkınlarından sinema oyuncusu anca bu kadar olur)
    figuranlar=10/0 (nerde türk ordusu böyle bir filimde)
    sürükleyicilik=10/10
    canlandırma=10/3
    konu anlatımı=10/9
    mekanlar=10/6

lağımcılar=10/+10

• quote:

Orijinalden alıntı: cabriyo

şimdi bu filmi sadece filim olarak ele almak bence filimden anlayanları düşeceği bir cahillik olur fikrimce.

bu filim bir belgeseldir
    bu filim bir mesajdır
    bu filim bir aynadır
    bu filim bir gerçek olaydır
    bu filim bir ulusun geçmişi ve geleceğidir

tutupta bu filme 10/1 vermek... tamam yapıt hataları epey fazla... ama bence filme 1 puan verene kadar tsk ya 1 vermek gerekir. er ryanı kurtarmak filminde irlanda ordusundan 3000 kişi oynarken. her sahnesinde ordunun yer aldığı bir filimde acaba kaç tane asker oynamıştır?

bunu filim olarak değerlendirmek gerekir diyenlere cevabımda şudur. filimleri filim olarak değerlendirin, gerçekleri gerçek olarak...

filimi sahne sahne ele alacak olursam bazı sahneler berbat, bazı sahneler ise mükemmele yakındı. yani daha iyisi olamazdı.

ekefktler=10/9
    kostümler=10/7
    başrol oyuncuları=10/5 (dizi çapkınlarından sinema oyuncusu anca bu kadar olur)
    figuranlar=10/0 (nerde türk ordusu böyle bir filimde)
    sürükleyicilik=10/10
    canlandırma=10/3
    konu anlatımı=10/9
    mekanlar=10/6

lağımcılar=10/+10

+1
    Çok detaylı bir yorum yapmıssın tebrik ederim , ayrıca duyarlılığını da kutlarım

• Faruk Aksoy'un iddiası: "Fetih, sinema sitesi IMDb'de 10 üzerinden 9.5 puan almıştı. Yunanlar ve Katolikler siteye girip filme düşük not verdi; puanı 8.5'a indirdiler.

Öte yandan ABD’de yayımlanan Time dergisi Fetih 1453 filmini sayfalarına taşıdı.

Time’de çıkan makaleden dikkat çeken detaylar şöyle: “Türkiye’nin jeopolitik yıldızı yükselişteyken ülkenin gelmiş geçmiş en büyük filminin belki de Akdeniz dünyasının en belirleyici tarihi anını kutlaması oldukça uygun. Fetih 1453, 15. yüzyıldaki Osmanlı kuşatmasının ve Konstanapolis’in -şimdi İstanbul- ele geçirilmesinin 17 milyon dolarlık, metal kaplamalı, pala sallamalı bir yeniden anlatılışı. Çin film endüstrisinin seri üretim haline getirdiği milliyetçi, ortaçağ destanı tarzındaki bir film için standart bir ücret gibi görünüyor. Ancak kuşatmanın tarihi önemi göz önüne alınınca Fetih 1453 bazılarını sinirlendirdi. Türkiye içinden ve dışından bazı eleştirmenler filmin ‘300 Spartalı’nın tersi’ doğasından, Yunanların pandomimci, tek boyutlu kötü adamlar, korkak, rüşvet alan, şeytanlar olarak resmedildiği gerekçesi ile şikayet ediyor. Filmdeki dini öğeler Arap dünyasındaki Müslüman seyirciyi çekebilir.”

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İyi İsim -- 3 Mart 2012; 14:59:07 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.