Şimdi Ara

Fetih 1453 İMDb'de oyluyoruz... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
1
Favori
9.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: addar

Yine Türk IMDB mafyası iş başında anlaşılan 10000 küsür kişiyle filmin puanını 8.5'a çıkarmayı başarmışız, 7.sanata da seviyesizliğimizi bulaştırdık. Şimdi ciddi ciddi Fetih 1453 8.5 Saving Private Ryan(Er Ryan'ı Kurtarmak) da 8.5 vay be. Olayı milli dava olarak görüp IMDB'de 10 basmak nasıl bir mantık anlamadım gitti.

Türk IMDB mafyası nedir!ya..bende bunu anlamakta zorlandım!
    anlama zaten!sen bu Türklük kavramına takılma yüksek seviyeden anlayamazsın...bu özlenen filmlerin başlangıcıdır daha kalitelisi zamanla gelecektir...sende ciddi ciddi üzül emi bu 85 a ha 1 veren yüzlerce yüz karasınada üzül biraz...
  • Sözde milliyetçilik yaparken milletin milli duygularını zedelemeyin Birbirinize saygılı olun Filme 10 vermek vereni sinema cahili yapmayacağı gibi 1 verenide vatan haini yapmaz Sanat kişisel beğeniye hitap eder Farklı iki gözün farklı şeyler görmesi doğaldır Lütfen biraz saygı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feher29

quote:

Orijinalden alıntı: zajc

quote:

Orijinalden alıntı: metintiril

quote:

Orijinalden alıntı: Feher29

Arkadaşlar filme sırf bütçe açısından baksak bile diğer Hollywood yapımları arasında fark var..Benzer Hollywood yapımlarının bütçelerine bakalım.

Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi: Toplam 281 Milyon Dolar
    Truva:175 Milyon Dolar
    Gladyatör: 103 Milyon Dolar
    Kral Arthur:90 Milyon Dolar
    Cennetin Krallığı: 130 Milyon Dolar.

Fetih 1453 sadece 17 Milyon Dolar olmasına karşın iyi bir iş yapıldığı ortada. Buna rağmen filmi kötüleyecekseniz. En azından yapıcı eleştirilerde bulunun. Bence bu film bir milat olmuştur. Bu film gişede başarılı olursa benzer yüksek bütçeli Türk filmlerinin önünü açar. Böylelikle sinemamız tekrardan şaha kalkar.

Bencede sonuna kadar haklısın kardeşim.. Malesef insanımız atıp tutmuş. Bu bütçeyle senin saydığın filmlerle yarışacak hali zaten yok bu filmin ama şu unutulmasın ki ülkemiz adına çekilmiş, para, emek harcanmış en iyi film diyebilirim. Herşeyden önce 3 senelik bir emek var.. Arkadaşlar lütfen, damarlarınızdan türk kanı geçiyorsa bu filme hakettiği değeri ve puanı verin.. 10/10 veriyorum.. +10

arkadaşım sana söylemek istediğim tek bir şey var .Eleştiri olmadan gelişme mümkün olamaz.Sen şimdi bu filmi göklere çıkarıp 10 puan verirsen kardeşim kendini kandırmış olursun çünkü bundan sonra bu tarzda bir film ülkemizde çekilmek istense bundan ileriye gitmez, gitmek istenilmez....Ayrıca maddiyat konusuna gelelim gerçekten sinema ruhunu içine sindirmiş bir ekip çok daha az bir paraya çok çok daha güzel bir film yapabilirdi;bunun örnekleri de mevcut araştırma kısmını sana bırakayım ki bakış açın biraz genişlesin...

tabi ki eleştireceksiniz eleştirmeyin demiyorum.iyi veya kötü eleştiri zaten olacak. demek istediğim ve mesajımda dediğim şey filmi izlemeden kötülemekle ilgili. gördüğün gibi herhangi bir şekilde eleştirmeyin demedim. sadece istediğim şey böyle yapımları izleyerek cesaret vermek ve aynı zamanda eleştirmek. böylelikle Türk sinemasını daha ileri taşımış oluruz. imdb'de filmi izlemeden 10 puan vermek yada şartsız 10 puan vermek yapımı ileri götürmeyeceği gibi doğrudan çok düşük puan vermekle de bir yere varılmaz.17 milyon dolara yapılabilecek en iyi şeyler yapılmış. daha düşük parayla daha iyisini yapabilmiş Türk yönetmen varsa söyle. çünkü türkiye'de bu ölçekte tarihi bir savaş filmi bilmiyorum.

arkadaşım benim en çok haz etmediğim nokta zaten filmi faruk aksoy gibi birinin çekmesi kim bu faruk aksoy biliyo musun araştırdın mı yönetmenlik geçmişini çılgın dersane gibi abuk subuk vasat filmler çekmiş sinemadan zerre kadar nasibini alamamış bir adam türkiyede o kadar zeki ve sanatsal ruha sahip sinemacılar varken bu filmi sırf parasal kar kaygısıyla yapan biri çekiyor madem yönetmenlik bilmiyosun o zaman bu işi layıkıyla yapacak birini bul benim filme verdiğim puan 10/3 ama iyi bir ekip bu işi aynı paraya yapsaydı daha önceden saydığım eksikliklerin çoğu giderilirdi o zaman haliyle filmin puanı ve kalitesi de artardı....ya bu adamın mantığını anlamıyo musunuz parayı ben verdim filmi de ben çekecem her şeyi ben yaptım mantığı diğer ekip üyelerine bakın çılgın dersane kadrosu writer,screenplay (atilla engin,irfan saruhan)sonuç olarak bu film olmamış olmamış olmamış.......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zajc -- 23 Şubat 2012; 18:48:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: devian

quote:

Orijinalden alıntı: kadalt

Filmi dün izledim film oldukça güzeldi...
    Sorarım 1/10 veren arkadaşlara madem o kadar çok filmden anlıyosunuz film nasıl kaliteli olur anlatın, film nasıl olmalıdır anlatın, film... oturun kendiniz yapın bir filmde izleyelim, bu kadar hakaret ettiğiniz filmi.
    Bi bakın ne kadar bütçelerle yapılmış diğer bu tarzda yapılan filmler, film sadece 17 milyon dolar harcanarak yapılmış ve bu bütçeyle adamlar gerçektende çok iyi iş çıkarmışlar, türkiyede bu tarzda kaç film yapıldı ? kaç türk filmi bu kadar ilgi gördü.
    eyvallah filme 10 verilmez objektif bakarsak ama bütçe türü vs. vs. bakılırsa filmin hak ederi 7/10
    yargısız 1 veren arkadaşlarında zihniyetine şaşarım.

Bilmiyorsak araştırıcaz.

Gallipoli (1981), 1981 yilinda 2M dolara cekildi , peki mad max'in 200.000 dolara çekildiğini biliyormuydunuz :) Ki dünyanın en iyi post-apocalyptic filmlerindendir hatta filmidir. Open Water filmi 500.000 dolar , Testere 1 ise 1.2 milyon dolar'a çekilmiştir. Keza Rezarvuar Köpekleride 1.2 milyon dolara çekilmiştir. Oscar da geçen yıl en iyi film ödülünü kazanan savaş filmi olan The Hurt Locker ( Ölümcül Tuzak) 15 milyon dolara çekilmiştir.Slumdog Millionere ( Milyoner) filmi yine oscarlı bir film ve 16 milyon dolara çekilmiştir.Bence dünyanın en iyi savaş filmlerinden biri olan Platoon 6.5 milyon dolara çekilmiştir.Son zamanlarda çekilen ve en güzel 2. dünya savaşı ortamlarından biri olan Der Untergang (Çöküş) 13 milyon dolara çekildi.Daha çok örnek var böyle... 17 milyon dolar harcadım bu filmi çıkardım demek bilemiyorum ben utanırdım..

Alın size youtube dan bir örnek.. izleyin bakalım grafik nasıl yapılırmış , savaş sahnesi nasıl çekilirmiş..

3 Adam
    1 Bagaj ekipman
    1 tane Z1 Kamera
    2 Plastik Tufek [3.cuyu alacak paralari yokmus]
    4 Gun Cekim
    Toplam 6 haftada bunu yapiyorlar

Bravooo bravoo öncelikle google ile çok iyi arama kriterleri kullanarak yapmış olduğun güzel arama sonuçlarından dolayı tebrik ediyorum.
    Yapmış olduğun ve vermiş olduğun örnekler mükemmel bi karşılaştırma olmuş iyi araştımışsın ne tesadüf bende hayatımda izleyipte üstüne tanımam dediğim filmler var örneğin bi Gladiator, Brave hearth ve LOTR serileri gibi vs. vs. senin kadar google ile büyük araştırmalara kalkışmadım. Madem bu kadar anlıyosun sana verelim 17 milyon lira sen bize yap bakalım güzel bi film de izleyelim =)
    Bana verdiğin örnekte en iyi savaş filmi olarak Platoon demişsin güzel...? neye göre kime göre dimi ama, güzel,harika, mükemmel bunlar göreceli kavramlar ;) bana görede Gladiator mükkemmel ayrıca söylediğin filmlerden kaçı Fetih ile aynı kategori de ?
    Evet film bi Gladiator kadar iyi değil oyunculuk evet mükemmel değil ama adamlar uğraşmış emek vermiş ve bir "TÜRK" yapımı ve anlatılan konu şu üzerinde oturduğum yer İSTANBUL yani O güzel kumandan Fatih Sultan Mehmet Han`ın büyük mücadele vererek aldığı kazandığı zaferin sonucu... Sen ve senin gibileride tebrik ediyorum Avrupalıların yaptığı o güzel filmlerle karşılaştırarak rezillik olarak gördüğün Fetih 1453 81+4+5+3 = 13 batılıların uğursuz rakamı) filmini yererek...

• quote:

quote:

quote:

Sorarım 1/10 veren arkadaşlara madem o kadar çok filmden anlıyosunuz film nasıl kaliteli olur anlatın, film nasıl olmalıdır anlatın, film... oturun kendiniz yapın bir filmde izleyelim, bu kadar hakaret ettiğiniz filmi.
    Bi bakın ne kadar bütçelerle yapılmış diğer bu tarzda yapılan filmler, film sadece 17 milyon dolar harcanarak yapılmış ve bu bütçeyle adamlar gerçektende çok iyi iş çıkarmışlar, türkiyede bu tarzda kaç film yapıldı ? kaç türk filmi bu kadar ilgi gördü.
    eyvallah filme 10 verilmez objektif bakarsak ama bütçe türü vs. vs. bakılırsa filmin hak ederi 7/10

Bilmiyorsak araştırıcaz.

Gallipoli (1981), 1981 yilinda 2M dolara cekildi , peki mad max'in 200.000 dolara çekildiğini biliyormuydunuz :) Ki dünyanın en iyi post-apocalyptic filmlerindendir hatta filmidir. Open Water filmi 500.000 dolar , Testere 1 ise 1.2 milyon dolar'a çekilmiştir. Keza Rezarvuar Köpekleride 1.2 milyon dolara çekilmiştir. Oscar da geçen yıl en iyi film ödülünü kazanan savaş filmi olan The Hurt Locker ( Ölümcül Tuzak) 15 milyon dolara çekilmiştir.Slumdog Millionere ( Milyoner) filmi yine oscarlı bir film ve 16 milyon dolara çekilmiştir.Bence dünyanın en iyi savaş filmlerinden biri olan Platoon 6.5 milyon dolara çekilmiştir.Son zamanlarda çekilen ve en güzel 2. dünya savaşı ortamlarından biri olan Der Untergang (Çöküş) 13 milyon dolara çekildi.Daha çok örnek var böyle... 17 milyon dolar harcadım bu filmi çıkardım demek bilemiyorum ben utanırdım..

Alın size youtube dan bir örnek.. izleyin bakalım grafik nasıl yapılırmış , savaş sahnesi nasıl çekilirmiş..

3 Adam
    1 Bagaj ekipman
    1 tane Z1 Kamera
    4 Gun Cekim

Bravooo bravoo öncelikle google ile çok iyi arama kriterleri kullanarak yapmış olduğun güzel arama sonuçlarından dolayı tebrik ediyorum.
    Yapmış olduğun ve vermiş olduğun örnekler mükemmel bi karşılaştırma olmuş iyi araştımışsın ne tesadüf bende hayatımda izleyipte üstüne tanımam dediğim filmler var örneğin bi Gladiator, Brave hearth ve LOTR serileri gibi vs. vs. senin kadar google ile büyük araştırmalara kalkışmadım. Madem bu kadar anlıyosun sana verelim 17 milyon lira sen bize yap bakalım güzel bi film de izleyelim =)
    Bana verdiğin örnekte en iyi savaş filmi olarak Platoon demişsin güzel...? neye göre kime göre dimi ama, güzel,harika, mükemmel bunlar göreceli kavramlar ;) bana görede Gladiator mükkemmel ayrıca söylediğin filmlerden kaçı Fetih ile aynı kategori de ?
    Evet film bi Gladiator kadar iyi değil oyunculuk evet mükemmel değil ama adamlar uğraşmış emek vermiş ve bir "TÜRK" yapımı ve anlatılan konu şu üzerinde oturduğum yer İSTANBUL yani O güzel kumandan Fatih Sultan Mehmet Han`ın büyük mücadele vererek aldığı kazandığı zaferin sonucu... Sen ve senin gibileride tebrik ediyorum Avrupalıların yaptığı o güzel filmlerle karşılaştırarak rezillik olarak gördüğün Fetih 1453 81+4+5+3 = 13 batılıların uğursuz rakamı) filmini yererek...

Çok konuşmuşsun ama boş konuşmuşsun cevap verememişsin :) Platoon a güzel demişim bide bana "neye göre kime göre " demişsin.. lol adını bile duymadın dimi.. :) :) Sana göre olmadıgı kesin Biz filmden bahsediyoruz sen diyorsunki bana senin oturdugun yeri fatih sultan mehmet aldı.. ne alaka şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 23 Şubat 2012; 20:22:26 >

• quote:

quote:

quote:

Bilmiyorsak araştırıcaz.

3 Adam
    1 Bagaj ekipman
    1 tane Z1 Kamera
    4 Gun Cekim

Fakat rage moda girip 81+4+5+3'ü 13 bulman..Adama fetihe değil,filme eleştiri yapmış..film iyi değildi kabul edelim ve Türküz diye 10 puan vermek zorunda değiliz..Film bana göre Ulubatlı Hasan:1453 gibiydi..

• Bu filmin değeri 17 milyon tl değil.

17 milyon tl +iman gücüdür ve iman gücünün değeri ölçülemez
  • quote:

Orijinalden alıntı: joz

quote:

Orijinalden alıntı: ax

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ax

sırf şurdaki yorumları ve oy verme yüzdelerine baktığımda gördüğüm sonuçlardan dolayı izlemediğim filme 1 puan verdim.ne bu arkadaş yukarıdaki yorumlar.inşallah bu arkadaşların yaşları küçüktürde ilerde düşünce yapılarını değiştirirler.bırakın artık şu ucuz milliyetçiliği.unutun artık osmanlıyı yok artık padişahlık bırakın bu hayalleri.burada filmi eleştiren insanların osmanlıyı küçük gördüğü falan yok.kimse batılıların tarihini kendi tarihinden üstün görmüyor.osmanlının elbette eleştirilecek övünülecek tarafları var.burda konu filmin kalitesi.batılılara bu filmi gösterince ne olacak zannediyorsunuz.adamlar en kaliteli filminiz bumu diyecekler.türk sinemasında onlarca çok iyi film var.neden bu film sorarım sizlere.bu yaptığınız yaygarayı neden bir zamanlar anadoluya yada eşkiyaya yapmadınız.belkide çok iyi bir filmi şu yorumlarınızdan sonra önyargılarıyla izleyecek bir sürü insan olacak...

senin gibi Türklerden utanıyorum! (tabi öyleysen)

sen kimsinki benim türklüğümü sorguluyorsun.yaşın ufak diyeceğim değilsin ama şu yaşına kadar boş yaşamışsın.yarın yaşındaki çocuklar senden daha objektif bakabiliyor olaylara...

sen kimsin ki benim yaşım BAŞım hakkında konuşuyorsun!
    çıkıp 1 verdim diye övünüp,insanları tahrik ediyorsun!nasıl yaşadığımı nerden biliyorsun!sen ne yaptın hayatında 1 alacak kadar bile?çocuk!

bak okuduğunu anlamayan büyüğüm 1 vermemin nedenini yukarıda belirttim.filmi izlemeden verdiğimide söyledim.övündüğüm falan yok.insanları bu konuda en çok tahrik eden üye sensin bunu sende gayet iyi biliyorsun.nasıl yaşadığının konuyla alakasını çözemedim.hayatımda 1 alacak kadar ne mi yaptım.anlamadım eğer sen daha iyisini çek diyorsan ben yönetmen falan değilim.eleştiri yapmak için daha iyisini yapabilme şartımı var.çocuk falan değilim sanırım bana taş attın...

• quote:

Orijinalden alıntı: scylla_des

Bu filmin değeri 17 milyon tl değil.

Helal olsun be Böyle Türk kardeşlerimi görünce gurur duyuyorum milletimle.Allahu Ekber diye bağırdıkları, secdeye yattıkları sahnelerde insan kendinden geçiyor orda olup savaşmak istiyor adeta... Ecdadımız neler yapmış biz burda filmini bile beğenmiyoruz oturduğumuz yerden laf atıp eleştiriyoruz olacak iş değil.

• quote:

quote:

Yine Türk IMDB mafyası iş başında anlaşılan 10000 küsür kişiyle filmin puanını 8.5'a çıkarmayı başarmışız, 7.sanata da seviyesizliğimizi bulaştırdık. Şimdi ciddi ciddi Fetih 1453 8.5 Saving Private Ryan(Er Ryan'ı Kurtarmak) da 8.5 vay be. Olayı milli dava olarak görüp IMDB'de 10 basmak nasıl bir mantık anlamadım gitti.

anlama zaten!sen bu Türklük kavramına takılma yüksek seviyeden anlayamazsın...bu özlenen filmlerin başlangıcıdır daha kalitelisi zamanla gelecektir...sende ciddi ciddi üzül emi bu 85 a ha 1 veren yüzlerce yüz karasınada üzül biraz...

Türk IMDB mafyası içinde gördüğü her Türk filmine 10 basan zihniyettir. Özellikle bunlar tarihi, kahramanlık filmlerinde peydah olurlar.

Senin anlamadığın bunun bir milli dava değil bir sanat eseri olduğudur, sen konuya vatan millet Sakarya modunda yaklaştığın için ne demek istediğimi anladığını pek sanmıyorum. Daha güzel eserlerin çıkmasına yardımcı olur mu bilmem ama bu eser benim gözümde IMDB'de 8.5 alacak teknik özelliklere ve senaryoya sahip değildir sende olaya sanatsal açıdan yaklaşırsan bi ihtimal ne demek istediğimi anlarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi addar -- 23 Şubat 2012; 23:58:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Simon_Adebisi

quote:

Helal olsun be Böyle Türk kardeşlerimi görünce gurur duyuyorum milletimle.Allahu Ekber diye bağırdıkları, secdeye yattıkları sahnelerde insan kendinden geçiyor orda olup savaşmak istiyor adeta... Ecdadımız neler yapmış biz burda filmini bile beğenmiyoruz oturduğumuz yerden laf atıp eleştiriyoruz olacak iş değil.

Tabi ki delikanlı hesap ortada:

Filmin maliyeti: 17 milyon tl
    Yukarıda arkadaş da yazmış : 1453 mübarek gün 1+4+5+3=13 13 de gavurların uğursuz rakamı
    Filme imdb'de vermemiz gereken puan : 10

17+13+10 = 40 YAPAR

Şimdi size soruyorum bu da mı tesadüf?

• quote:

quote:

Helal olsun harbiden insanın tarihi ile göğsü kabarıyor gururlanıyor...

• puanım 4'ten fazla olmaz. O da İbrahim Çelikkol'un yer aldığı sahnelerdeki oyunculuğun kalitesi için. Yoksa filmi hiç beğenmedim. Adamlar bilgisayarla yapılan sahnelerde resmen yürümüyor havada uçuyor. 17 milyon dolarlık filmmiş. adamlar 200 milyon dolarla film çekiyor benim deyip ortaya çıkmıyor, bizimkiler bas bas bağrınıyor.
  • quote:

quote:

quote:

Tabi ki delikanlı hesap ortada:

Filmin maliyeti: 17 milyon tl
    Yukarıda arkadaş da yazmış : 1453 mübarek gün 1+4+5+3=13 13 de gavurların uğursuz rakamı
    Filme imdb'de vermemiz gereken puan : 10

17+13+10 = 40 YAPAR

Şimdi size soruyorum bu da mı tesadüf?

bence illumunati bu!

• İstanbul'un fethinden göğsünüzün kabarması için filme ihtiyaç duyuyorsanız zaten birşeyler eksiktir. Sizin göğsünüz kabarırken yapımcının da cebi kabarıyor. "Emek var" diyorsunuz ama bunun hayrına yapılmadığını, aksine kar amacı güden bir yapım olduğunu unutuyorsunuz.
  • En ufak tarih bilgisi olmayan bir insan bu filmi izledik den sonra Fatih Sultan Mehmet'in savaş planı yapmaktan ve ordu yönetmekten aciz biri olduğunu sanır. Oysa ordu yönetme ce savaş planları yapmak konusunda başarılı bir sultan ve komutan olduğunu herkes bilir.

Bunun ışığında filmle eleştirilerime gelirsek.

1. İstanbul'un fethini tarih de önemli kılan olaylardan biri karadan gemilerin denize indirilmesi ve bu şekilde fethin gerçekleştirilmiş olmasıdır fakat film de bu olaya çok az yer verilmiş olması ve onla ilgili sahnenin kısa oluşu beni şaşırttı. Sanki önemsiz bir detaymış gibi kalmış filmde bu.

2. Fatih Sultan Mehmet'i zeki, akıllı ve savaş planlamasın da akılı bir sultan olarak biliriz ve bizlere okullarda bu şekilde öğretilmiştir. Oysa bu film bunu tamamen yerle bir ediyor. Karadan gemilerin geçmesi olayında Fatih Sultan Mehmet'in en ufak payı yokmuş gibi algılamaya yol açıyor. Son bölümler de Akşemseddin Hz. Fatihe gelip ormanlık yere götürüp bir rüyasından söz ediyor. Ama o kısımlarda hiç gemi muhabbeti yok.

Başka eksik ve hatalarda var ama filmde Fatih Sultan Mehmet'e farkında olmadan hakaret ediliyor. Ordu yönetiminde kötü ve son anına kadar hırsı ile savaşan bir komutan imajı çiziliyor.

Kusursuza yakın film çekmek için 20 milyon dolar az bir rakam ama tarihi gerçekleri tam yansıtmak içinde çok daha büyük bütçeye gerek yok. Senaryoda ciddi hatalar var.

• quote:

quote:

quote:

Türk IMDB mafyası içinde gördüğü her Türk filmine 10 basan zihniyettir. Özellikle bunlar tarihi, kahramanlık filmlerinde peydah olurlar.

Senin anlamadığın bunun bir milli dava değil bir sanat eseri olduğudur, sen konuya vatan millet Sakarya modunda yaklaştığın için ne demek istediğimi anladığını pek sanmıyorum. Daha güzel eserlerin çıkmasına yardımcı olur mu bilmem ama bu eser benim gözümde IMDB'de 8.5 alacak teknik özelliklere ve senaryoya sahip değildir sende olaya sanatsal açıdan yaklaşırsan bi ihtimal ne demek istediğimi anlarsın.

Gün be gün o filmin puanları tık tık tık düşecek zaten... Hele ki dvd ye cıksın yurt dısına falan satılsın 4.5-5 lere kadar inicek bu mesajım da bulunsun indiği zaman alıntı yaparım :) Recep İvedik de cıkdıgında 7-8 lerde idi... şimdi bütün seri ortalama 4 puanda :) İstedikleri kadar haketmediği puanı versinler o zamanla hak ettiği puana geriliyor.. keşke olsada 10 versek.. keşke..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 24 Şubat 2012; 11:11:02 >

• ne alakası var kardeşim grekle özentiyle, tarih zaten yazılmış sonu kaç yüzyıldır belli biz tarihimizi değil filmi eleştiriyoruz madem imdb de oylanıyor ozaman dünyadaki baş yapıtlarla kıyaslayacaz tabi cin ali ile kıyaslamayacaz... kingtaus 'lord of wisdom' iyilik lordu anadoludan çıkmış bir lakapdır erkek tavus a denir kral tavus artı bor madenininde simgesidir tavus araştırmadan yargılamayalım sen kingtaus u spartacus tan bir karakter sandın heralde.
    fetih filmi seslendirenlerin seslerine dikkat et zayıf ve çelimsiz insan boğuk ve kalın ses verir kahramanlarına daha güçlü olsaydı diyoruz biz laf olsun diye eleştirmiyoruz ceddimin ecdadımın filmini çekecekler ve böyle zayıf karakterlere oynatacaklar hade canım ordan.. koy kıvanç tatlıtuğ u yada ne bilim o adanalıda oynayan çocuğu falan kardeşim laf olsun diye muhalefet etmeyin da işte olmamış film....
  • Filmde Ulubatlı Hasan ile Era arasında yaşanan ilişki Gemilerin karadan yürütülmesi olayından daha ön planda tutulmuş. Gemilerle ilgili olay film boyu toplam 5 dakika tutarken bu ikisi arasındaki mevzu toplamda 15-20 dakika tutuyor.

İstanbul Fethinin en önemli temel taşının geri planda tutulmuş ve bırakılmış olması cidden şaşırtıcı.
  • quote:

quote:

Bilmiyorsak araştırıcaz.

3 Adam
    1 Bagaj ekipman
    1 tane Z1 Kamera
    4 Gun Cekim

Müthiş bir örnek vermişsin, çok teşekkürler. Olay para olayı değil, senaryo ve yönetmenlik olayı. Zeka, beceri olayı. Parası olan her vatandaş yönetmen olamaz.

Arkadaşlar, aslında tarihini seven, atalarını seven, Türk olmaktan gurur duyan, inançlı insanların bu filme daha düşük puanlar vermesidir normal olan. "Bu bir film" ve benim tarihimi düzgün yansıtmadığı için, duygularıma tercüman olmadığı için, o dönemi yanlış tanıttığı için ve yaşanan olayın büyüklüğüne, kutsallığına yakışmadığı için beğenmedim. Hiç kimsenin, bütün milleti ilgilendiren tarihi-destansı olaylar hakkında yarım yamalak iş yapmaya hakkı yoktur. Yönetmen'in "Recep İvedik" ve "Çılgın Dersane" yi referans gösterip böyle bir film yapacak kapasiteyi kendisinde görmesi tek kelimeyle "ukalalıktır".

Bu film yurt dışında gösteriliyor ve yabancılar da izliyor. Çok abartıldığı için, IMDB puanı yüksek olduğu için izliyorlar. İzleyince bu filmi bizim gözümüzle değil, herhangi bir tarih filmi gözüyle izleyecekler. Sonra düşünecekler, "ya bu filmde çoğu sahne komedi, Türk'ler bukadar mı zevksiz?"

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.