Şimdi Ara

Fiat 500 X start&stop sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
5.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi aksamlar arkadaslar.. 500 x aracimizda start&stop sistemi calismiyo,sistem aktif oldugu halde bu sorunu yasayan var mi acaba? Yardimci olabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armi89 -- 9 Ocak 2016; 19:45:08 >

• armi89 A kullanıcısına yanıt
    Motor belli bir sıcaklığa ulaşana kadar çalışmıyor, soğuk kış günlerinde normaldir, sıkıntı etmeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nkaradeniz

Motor belli bir sıcaklığa ulaşana kadar çalışmıyor, soğuk kış günlerinde normaldir, sıkıntı etmeyin

Arac calistiktan 15 dk sonra falan da calismiyo.. henuz 40 km de ama hic calismadi start&stop
  • Kışın çoğu zaman çalışmaz. Çok karmaşık bir sistem. Yazın çok sıcakta da klima durunca içeridekiler mahvolur diye çalışmaz.

Gereksiz bir donanım işte. Benim arabamda olsa direkt deve dışı bırakırım. Motoru ve aküyü yormak haricinde bir işe yaramıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: armi89

quote:

Orijinalden alıntı: nkaradeniz

Arac calistiktan 15 dk sonra falan da calismiyo.. henuz 40 km de ama hic calismadi start&stop

akü ile ilgilidir. biraz şarj olsun çalışır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

Kışın çoğu zaman çalışmaz. Çok karmaşık bir sistem. Yazın çok sıcakta da klima durunca içeridekiler mahvolur diye çalışmaz.

Gereksiz bir donanım işte. Benim arabamda olsa direkt deve dışı bırakırım. Motoru ve aküyü yormak haricinde bir işe yaramıyor.

Bende ki araçta sürekli kapatamıyoruz hocam misal bindik çalıştırdık aracı start/stop u kapadık diyelim, ilk kontak açıp kapamamızda tekrar aktif hale geliyor yani motoru her çalıştırmada açılıyor her seferinde kapamaya üşenince sürekli açık kalsın bari diyorum bende
  • Yarin tekrar denicem.. soylediginiz gibi daha motor yeni oldugu icin aktif olmuyo olabilir.. yakit tuketimi nasil memnun musunuz 500 x ten?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opel Corsa E 1.2 Hararet Sorunu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 3008 sahibiyim , bundan öncede yine 3008 sahibiydim eskisinde baya sıkıntılıydı Start Stop sistemi.
    Motor ısınsada devreye girmiyordu bazen. Start Stop Aküyü öldüren bir teknoloji. Akünün şarjını zamanla bitirince çalışmamaya başlıyor fonksiyon.
    Garantide aküyü değiştirip duruyordum , aküyü yeni taktığında sorun olmuyordu. Sonradan tekrar gidiyordu.

Şimdiki 3008 de sıkıntı olmuyor daha yeni diye ama zamanla bundada başlar diye düşünüyorum
  • Aküden dolayıdır yüksek ihtimal benim giuliettam da aynı sorun vardı servis aküyü değiştirince düzeldi.
  • brkbrnsl B kullanıcısına yanıt
    İlk aldiginizda mi calismiyodu sizin de?

• yakıt tuketim değerleriniz nasıl 500 x ile?
  • SS teknolojisi kadar gereksiz bir yenilik görmedim.

Atılan taş ürkütülen kurbağaya asla değmeyecek düzeyde bir yakıt tassarufu sağlıyor.

Benim sürekli kapalı tuttuğum bir sistem

• armi89 A kullanıcısına yanıt
    Evet ilk aldığımda çalışmıyordu serviste garantiden aküyü değiştirdiler düzeldi.
  • Tamamen emisyon değerlerini yakıt değerlerini düşürmek için otomobillere konan bir teknoloji. Bana kalırsa uzun vadede götürüsü getirisinden fazla olacak bir zımbırtı
  • brkbrnsl B kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim bilgileriniz icin

• Benim aracımda da start stop özelliği var.Her kontak açışımda kapatıyorum.Aracımda ki en gereksiz özellik belki de.Bazı yerler sisteme girip direk devre dışı bırakabiliyor ama o da garantide sorun çıkarır diye yapamıyorum.Serviste direk devre dışı bırakmıyor zaten.

• Bugun servise ugradim, akuyu sarj edebilceklerini soylediler, aksama kadar surer diye beklemedim.. 300 km sonra falan duzelebilecegini soylediler, istesek akuyu garantiden degistirebilirler mi acaba?

• Hocam bende aracımı ilk aldığımda sürekli sorun yaşıyordum(ikinci el ). Sonra bir gün araç hiç marş basmadı. Meğer akü zayıfmış, değişince düzeldi. Ama çalışmasının bazı şartları var:

* Motor ısınmış olacak.

* Kalorifer, klima çok yüksek ayarlarda çalışmayacak veya auto ayarda olacak.

* Aracı geri vitese takınca anında devredışı yazıyor, park ettiğinizi anlıyor hemen sistem.

Şimde bence burda durum şu " sen yapmışsın bıçağı Johnny'e göre, uyar mı Ali'ye Veli'ye" . Yani elin avrupalısı için güzel sistem şehir içinde sadece kırmızı ışıkta durur, 60-90 saniye motor kapatır kendini. Böyle düşününce güzel sistem.

Ama bizim burdaki hafif akıcı dur kalk trafiğinde bence yararından çok zararı var. Aküyü yoruyor, marş motorunu yoruyor, daha yavaş hareket etmenize sebep oluyor. Bu şekilde dur kalk trafiğe girince bence kapatmak gerek. Çünkü kar edeceğin iki lira benzin parasının mislisi aküye veya Marş motorna gidecek günün birinde.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 11 Ocak 2016; 16:00:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: armi89

Bugun servise ugradim, akuyu sarj edebilceklerini soylediler, aksama kadar surer diye beklemedim.. 300 km sonra falan duzelebilecegini soylediler, istesek akuyu garantiden degistirebilirler mi acaba?

hocam araç aküleri kullandıkça şarj olur. akünüzde bir sorun yoktur büyük ihtimal. değiştirseler ne olacak. bir süre kullanın, halen devreye girmezse sorun var demektir.
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    dediğiniz gibi kullandıkça akünün şarj olacağını söylediler.. ara ara sistem çalışıyo ancak 20 sn sonra kendi kendine araç çalışıyo.. 300-400 km yaptıktan sonra tekrar aynı sorunu yaşarsam tekrar servise gidicem
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.