Şimdi Ara

Fiat Egea 1.3 Multijet 2 Sorunları (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
17.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: tefennili

Buyur sevgili Hocam, siz anlatın ben sizden dinleyeyim... Söyleyin neden kışın çok soğukta, aracı direk hareket ettirmek, rölantide 2-3 dakika beklemekten daha iyidir??? Anlatın öğrenelim. Anlatın hangi bilimsel veri ile bu daha iyi bir şey???

Ben kendi nacizane bilgimle; Kışın çok soğuk havada Kartelin içinde süzülmüş halde bulunan yağ (Bu yağ büyük bir ihtimalle en yeni teknoloji standart bir araçta kullansanız 05W30 dur, 0W20 çok nadir araçlarda bulunuyor) Yağ bir miktar akışkanlığını yitiriyor, rölanti de beklerseniz, motor iç sıcaklığının bir miktar yükselmesi ile bu yağ akışkanlığını daha çabuk kazanıyor. Buyurun siz anlatın.

Aşağıdaki video da dünyanın en çok tercih edilen standart araç yağlarından ikisinin (Mobil 1 ESP Formula 5W30 vs Motul 8100 X-Clean+ 5W30) - 24 derecede ki akışkanlık testi var. Haaa siz biz burada "-24 Dereceyi görmüyoruz diyebilirsiniz" Emin olun 0 Derece ve yakın sıcaklıklarda bu kadar olmasa da yağ bir miktar akışkanlığını yitirir, isterseniz evde bir deneyin.
    Piotr Testeryoutube
    Mobil 1 ESP Formula 5W30 vs Motul 8100 X-Clean+ 5W30
    https://www.youtube.com/watch?v=8ggz0O3r9YE

Alıntıları Göster
    -10 ve aşağısı için bekleme yapılabilir demiştim daha önceki mesajlarımdan birinde

Onun harici daha yüksek sıcaklıklarda kontak basıp kemer takıp aracı hareket ettirene kadar geçen 15 saniye yeterlidir. Motor yağlama işlemini yapar bu süre içinde. Ayrıca motor sıcaklığı da uygun seviyeye gelmeden yüksek devir çevirmemek yeterli, daha önce de yazdığım gibi.

Sanki kontak basar basmaz patinaj çekip 4-5 bin devir gidin demişim gibi davranmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 10 Ocak 2020; 17:34:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bura birbirinizin kariyerini yarıştırma yeri değil lütfen buna bir son verin ! Özelden atışın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.