Şimdi Ara

fiat egea 1.3 multijet beyaz duman ve çiğ yakıt kokusu sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kurumsal bir firmadan ikinci el 120 bin km'de, tüm bakımları eksiksiz yapılmış, değişeni, boyası olmayan bir 2020 model egea aldım. Aracın egzozundan rölantide çalışmaya başladıktan 2 dakika sonra beyaz duman ve çiğ yakıt kokusu geliyordu. Aracı sürdükten sonra bu koku ve duman kesiliyordu. Kurumsal firma 3 ay garanti verdiği için hemen geri götürdüm. Başlangıçta DPF temizliği yapıldı, sonra enjektör revizyonu da yapıldı. Aracı teslim aldım. Teslim aldığımda yine kontrol ettim, duman ve koku rölantide çalışmasından 7-8 dakika sonra yeniden gelmeye başladı. Normal bir durum olduğunu rejenerasyon yaptığını söylediler. Benim şoförlüğüm henüz tam oturmadığı için aracı mutlaka bir başkasından rica ederek servise getir götür yapıyorum. Aracı çok az kullandım. Hala da sürme pratikleri yapıyorum. Her çalıştırdığımda rölantide bu koku ve duman geliyor, sürünce geçiyor. Sizce sorun nedir?

• Bilgisayara baglandi mi...

DPF doluluk orani miktari ne gosteriyor. Ona gore yorum yapmak daha isabetli olur.

• Benim corsa var 1.3cdti. Soğuk havada ilk çalıştırmada hafif bir beyaz duman atıyor. Geçen otoparkta dikkat ettim komşunun i20 dizel vardı sabah ilk çalıştırmada baya beyaz duman attı. Dedim devamm.
    Vel hasılı benim araç uzun süredir soğuk çalıştırmada beyaz duman atıyor ve yine soğuk havada rolantide bir süre çalıştığında çiğ mazot kokusu oluşuyor. 20k km yaptım sorun yaşamadım. Bakımlar düzenli enjektörleri söktürüp kontrol ettirdim sorunsuz. Pompa mili vs değişti. Egr’ye küçük bir dokunduk. Araçta anormallik yoksa devam edin sürmeye. Ellettikçe bozulur bizim ülkede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 9 Ocak 2025; 23:23:2 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • DPF doluluk oranı %40 imiş ama temizliği yapılmış.

• Merhaba havalar soğuk olduğundan dolayı dizel araç ilk çalıştırmayı benzinlinin aksine sıkıştırarak yapar. o koku çiğ mazot kokusudur beyaz dumanda bunun sebebi.3 5 dakika biraz ısınınca geçiyorsa sorun teşkil etmez. Çekişinde aksaklık varsa ve araç ısındıktan sonra bile geliyorsa ozaman partikül doludur. partikül dolu olduğunda araç 1000 devirin biraz üzerinde çalışır (Sıcakken bile) burdan anlayabilirsiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.