Şimdi Ara

Fiat Egea Sedan 1.6 Dizel Multijet Otomatik Aşırı Yakıt Problemi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
3
Favori
74.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Doğrudur. Valla gaza hiç basmasam bile 2lt gösteriyor. O sebeple pompada daha az ortalama yakalarim dedim ama olmadı. Tam ölçüm yaptı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.automobile-catalog.com/car/2018/2384810/fiat_tipo_5doors_1_6_multijet_ii_16v_120_ddct.html

buradaki verilere göre ş.içi : 7.1- 8.5 lt yakması normal

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • burada yalancılıklı suçlayan arkadaşlar olmuştu.7 lt altı imkansız herkes yalan söylüyor falan gibi buyurun sizler için resim çektim bugün

araç linea 1,3 multijet 95 hp

istanbul şehirçi
    https://i.hizliresim.com/6JGpAN.jpg (mesafe)
    https://i.hizliresim.com/jyRrkG.jpg (ort hızım)

https://i.hizliresim.com/oOlqDo.jpg (ortalama tüketimim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urene -- 12 Mart 2018; 14:22:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: urene

burada yalancılıklı suçlayan arkadaşlar olmuştu.7 lt altı imkansız herkes yalan söylüyor falan gibi buyurun sizler için resim çektim bugün

araç linea 1,3 multijet 95 hp

istanbul şehirçi
    https://i.hizliresim.com/6JGpAN.jpg (mesafe)
    https://i.hizliresim.com/jyRrkG.jpg (ort hızım)

https://i.hizliresim.com/oOlqDo.jpg (ortalama tüketimim)

ort 33 kmh hız ş.içi değil karma kullanım verisine girer. siz 25 kmh ort altında bir daha bakın. 6.5 civarına çıkacaktır ki bu da fabrika verisi zaten.

• predator93 kullanıcısına yanıt
    tabi 25 km olunca 6-6,5 arası yakıyor yazmıştım zaten önceki mesajlarda.burada hiç bir şekilde 7 altına düşmez dediler.

• 1.3 motor dediğiniz gibi 7 litre altına çok rahat düşer. ancak 1.6 motorda şehir içi trafiğinde 7 litrenin altına hiç düşmedi.

• duggac kullanıcısına yanıt
    halbuki 1,3 multijet'e göre 1,6 multijet 2'nin fabrika verileri daha düşük.

• dizel araç ve 7 litre tüketim

ben de benzinli otomatik aracım 7 tüketince çok yaktı diyorum
    meğer bedavaya geziyormuşum

• Valla bu 1.6nin huyunu daha anlayamadım ben ama bugun bir nebze daha biseyler kaptım.

Motor freni denen durum 1.6 dizelde benzinli araçlara göre çok daha az. Yani ayağınızı gazdan çektiğinizde yavaşlamayı benzinli araçlarıma göre daha yavaş yapıyor. Mantıken pompalamalı dokunmalı bir sürüşle daha az yaktırılır. Denemelerim devam ediyor.

Ama çok zevkli makine onu söyliyim. 120den 180e bir anda ulaşıyor ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: 22tupac

dizel araç ve 7 litre tüketim

Burada yol şartları, trafik, yaşanan şehir, yola çıkış saati vs. çok önemli herkes yazıyor şehir içi diye bu geçerli bir kriter değil.

Ben izmir sabah trafiği full tampon tampona konvoyda 1.6 multijet bravoyla 6.5 lt ortalama tüketim kullanıyorum burada benzinli otomatik 9-10 aşağısına düşmez. Benim aracın birebir aynısı başka birisi 80 km sabit hızla boş yolda dizele 5 LT yaktırıp onada şehir içi diyor mantık olarak şehrin içinde doğru

• quote:

Orijinalden alıntı: predator93

http://www.automobile-catalog.com/car/2018/2384810/fiat_tipo_5doors_1_6_multijet_ii_16v_120_ddct.html

buradaki verilere göre ş.içi : 7.1- 8.5 lt yakması normal

sonuç: çok yakıyor.
  • Katalog verilerini Fiat biraz abartmış. Beklenti oluşuyor haliyle. Yakıt tüketimi normal 1.6 dizel araca göre, düşmesini de beklemeyin. Hanımevladı gibi kullansanız dahi o verileri yakalamak imkansız. Bir de ölçüm yaparken mesafeyi çok kısa resetlememek lazım. En az bir 1000km yapıp ortalama hız ve ortalama tüketime bakın. Gerçeğe yakın tüketiminiz odur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 13 Mart 2018; 10:8:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmxksk

quote:

Burada yol şartları, trafik, yaşanan şehir, yola çıkış saati vs. çok önemli herkes yazıyor şehir içi diye bu geçerli bir kriter değil.

Ben izmir sabah trafiği full tampon tampona konvoyda 1.6 multijet bravoyla 6.5 lt ortalama tüketim kullanıyorum burada benzinli otomatik 9-10 aşağısına düşmez. Benim aracın birebir aynısı başka birisi 80 km sabit hızla boş yolda dizele 5 LT yaktırıp onada şehir içi diyor mantık olarak şehrin içinde doğru

yeni girneden cihat kora lisesine
    oradan da bostanlı iskeleye gidiyorum
    hem kısa mesafe hem trafik
    yakıttan memnunum
    ha anadolu caddesine girersem 10 litreleri görürüm muhtemelen

• quote:

quote:

quote:

yakıttan memnunum

Hem avatar kardeşi hemde komşu çıktık Bende her sabah 7.30 mavişehir otobandan ışıkkent yönüne gidiyorum konvoy tampon tampona full trafik oluyor o yüzden multijetin tüketim benzinli gibi 6.5 ortalamada geziyor Senin güzergah güzelmiş valla Keşke alternatif boş yol olsa banada ama sabahları çok zor istanbul gibi olduk

• quote:

quote:

quote:

quote:

yakıttan memnunum

Hem avatar kardeşi hemde komşu çıktık Bende her sabah 7.30 mavişehir otobandan ışıkkent yönüne gidiyorum konvoy tampon tampona full trafik oluyor o yüzden multijetin tüketim benzinli gibi 6.5 ortalamada geziyor Senin güzergah güzelmiş valla Keşke alternatif boş yol olsa banada ama sabahları çok zor istanbul gibi olduk

nickimi değiştireyim hemen öz hakiki raistlin diye

valla ben 5 km yola dayanamıyorum sinirden kornadan
    o yolu her gün gitsem kafayı yerim 1 ayda
    vapurun gözünü seveyim

• quote:

Orijinalden alıntı: defiant82

Rodaj bitince 5 6lara düşer az yakan dedin mi hdi ya da dci bakacaksın multi az yakmaktan çok sağlam masrafsız olmasıyla bilinir şöyle 10 bini devir 5 .5.5 olur daha da düşmez takmayın şimdilik

Rodaj artık tarih oldu.

Fabrika üretim teknolojileri o kadar iyileşti ki artık motorlar burada rodaja ihtiyaç duymuyor ve hiçbir şekilde yakıt tüketim verileri değişmiyor.

Tamamen kullanım alışkanlıklarla ilgili bir durum yakıt tüketimi

Ben de Yeni Peugeot 3008 Bluehdi ve tam otomatik tork Konvertörlü bir şanzıman araç olmasına rağmen 10.000 km ortalaması 4.8 litre

Uzun dönem ve ortalama hız 46

• quote:

Orijinalden alıntı: mcihan00

Videoyu izledim sizin öneriniz yağ ve filtre değişimlerini kaç km ye gelince yapayım? Şuan 1400 de

Hocam sakın yağ veya yağ filtresinde servis kilometre bakım aralığı gelinceye kadar değiştirmeyin.

Sabah motoru ilk çalıştırdığınızda ısıtmak için de hiç bekleme yapmanıza gerek yok sadece motor ısınana kadar sıkıştırmamanız yeterli

Boşuna masraf yapmış olursunuz biraz önce de mesajımda ilettim gibi hiçbir şekilde rodaj denen şey artık son 15 yılın önceki teknolojisinde kalmış olan bir şey lütfen yanlış bilgilere kanmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hassey -- 23 Mart 2018; 22:19:37 >
  • Anam anam anam bu nasıl bir yakıt tüketimi. Benim 1.2 130 tce 7.5 yakıyor uzun yolda 6lt altına dusemedim diye kendimi yirtiyordum. Yalnız pejo 301 ve Citroen C4 elyyse harbi az yakıyor 3.5-4lt görüyor uzun yolda. İsterseniz bunlara geçin.

• Rodaj tarih oldu demek bayağı bir komik olmuş

Fabrikadan çıkan motor biraz aşınma gerçekleşene kadar sıkı çalışır. Sibob yatakları oturup silindir ve piston bir miktar aşınıncaya kadar daha sıkı bir şekilde çalıştığı için yakıt tüketiminin fazla olması beklenir. Bırakın markayı her motorun bu rodaj yada aşınma süresi farklı olur. İlk yağ değişimi de bu yüzden önemlidir. Çıkan yağ da çapak parçaları ve metal tozları da bu yüzden görülür. ilk 500km den sonra pistonlar silindir içerisinde daha rahat çalışmaya başlayacağı için direnç azalacaktır.

Elektrikli bir motor olmadığına göre istediği kadar teknolojisi gelişsin Döküm ve aluminyum olduğu sürece bunlar geçerlidir.

• Fluence 1.5dci edc İstanbul içinde ortalamam 5.8 1.3 multijet linea ise 5.5 civarında. Bence rodajla beraber sizinki de 6 civarında olur

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.