Şimdi Ara

Fiat Egea Sedan 1.6 Dizel Multijet Otomatik Aşırı Yakıt Problemi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
3
Favori
71.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mcihan00

quote:

Orijinalden alıntı: integral77

Şu an dizel aracım yok, ancak birçok dizel araç kullandım. Belirttiğiniz değerler oldukça yüksek geldi. 0km araçta yakıtta düşüş kesinlikle olacaktır. Ama yine de 7-8litre yüksek. Ortalama hızınız nedir?

70-80 hocam bazen duruma göre sadece sollama yaptığımda 90 100 arası yapıo tekrar hemen düşüyorum hızı devir 1500 ve asla 2000 i geçmiyorum.

shell in yeni dynaflex dizelini 2 depo deneyin derim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcihan00 kullanıcısına yanıt
    Genelde sürücü kapısında yazar. Kataloga bakabilir yada Fiat yetkili servisinden öğrenebilirsiniz. Genelde kapıda motor kaputunun altında filan yazarlar biryerlerine. Olmaması ilginç.

https://fiategea.net/konu-fiat-egea-lastik-basinci.html

Söyle bir konu buldum. Ama en doğrusunu servis kitapçığından yada Fiat servisinden kendiniz öğrenin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Linea 1.6 bakımlı aracım mersin içi 6.5 litre altını o kadar kısmama rağmen düşüremedim ama uzun yolda çok rahat 4 litrelere düşüyor yani hocam 120 beygirlik _320 torklu bir araç

• zotacing kullanıcısına yanıt
    25 km ort civarı kışın 6,5 yazın 6
    30-35 km ort hız civarı kışın 6 yazın 5,5

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    ben de çok yaktığını düşünüyorum fakat burada yazılan değerlere bakınca şükrettim valla.8,5-9 değerleri falan acayip.

• Red_Devils_ kullanıcısına yanıt
    Hdi dizel motorda bir devrim bence. Ancak yol bilgisayarları bence pekte doğru çalışmıyor. Size inanmıyir değilim yanlış anlamayın. Hatta arkadaşım zonguldakta yani oldukça inmeli çıkmalı bir kentte. Kendi yol bilgisayarimada inanmıyorum. Zaten yol bilgisayari ile çoğu kullanıcinin pompadaki ölçümlerinde pompanin hep daha fazla sonuc verdigini okudum buralarda. Mjet2 1.6 için ise bunun tersini düşünmekteyim. Bakalım pazartesi pompa ölçümümü yapmış olucam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sepulnation -- 9 Mart 2018; 22:9:0 >
  • Mersin/Ankara - Ankara/Mersin yaptım 1150 km yaklaşık olarak. 330 lira ödedim toplamda (5.68 den aldım galiba)

Mersin/Ereğli - Ereğli/Mersin yaptım 530 km. 160 lira ödedim.(5.67 idi herhalde )

Mersin/Bozyazı - Bozyazı/Mersin yaptım 400 km. 110 lira ödedim. (Zam öncesi sanırım 5.55 den almıştım)

+-2,3 kuruş ekleme yapabilirsiniz .

• fiat motorları piyasadaki en fazla yakıt tüketen makinalardır.

dizel araçlar soğuk motorla,dur kalk kısa mesafelerde aşırı tüketirler.

1 serisi 8 ileri tork konvertörlü dizel otomatik araçla istanbul içinde 7-10 litre arası yakıyorum

şehir dışı bu değer 4-5 arası.

aracınız çok yakmıyor kısaca normal

• Bence az yakior tahminim 9 litre civari yakar sehir ici

• quote:

Orijinalden alıntı: sepulnation

Hdi dizel motorda bir devrim bence. Ancak yol bilgisayarları bence pekte doğru çalışmıyor. Size inanmıyir değilim yanlış anlamayın. Hatta arkadaşım zonguldakta yani oldukça inmeli çıkmalı bir kentte. Kendi yol bilgisayarimada inanmıyorum. Zaten yol bilgisayari ile çoğu kullanıcinin pompadaki ölçümlerinde pompanin hep daha fazla sonuc verdigini okudum buralarda. Mjet2 1.6 için ise bunun tersini düşünmekteyim. Bakalım pazartesi pompa ölçümümü yapmış olucam.

Yok estağfurullah ben yol bilgisayarının yalancisiyim.Pompada ne kadar sapma var bilmiyorum ama deneyecem bir gün.Pazartesi günü ölçümü bende merak ediyorum.

• 33km ortalama hızda 7 litre normal bir değer. Bende 1.6 linea lounge var. Şehiriçi kullanıyorum kışın biyere gitmedim hiç. Yakıt ortalamam 8.5 litre ortalama hız 25-30 km civarı.

• Arkadaşlar araçtaki eco modunu kapatıp bir 100km trafik yaptım ve ortalama yakıt tüketimi 6.4 e kadar düştü pedala çok hafif bastım fazla fren kullanmadım ara hızlanmaları azalttım yokuş vb bütün sürüşlerim aynı şekildeydi, şuan şaşırmış durumdayım ya aracın yakıt sistemi düzeldi yada eco tuşu az yakacağına fazla yaktırıyor.

Eco tuşuna basınca çok erken vites atıyordu 2000 i geçmeden ve bazen 1600 1700 de bile vitesi atıp 1100 1200 lerde gidiyordum acaba devir çok düşüktü diyemi fazla yakıyordu çözemedim pedal tepkisini geciktirdiği için bazen abanmak zorundada kalıyordum şahsen.

• mcihan00 kullanıcısına yanıt
    Hocam 1,6 120hp ve 320nmlik motoru var aracın dur kalk koşullarında 5-6yı bulur normaldir.Deviri uygun tutmada etken.

1,6 ile 4lt yakalayanlarda var.(Ş.İçi/Ş.dışı)

Sonuçta en güçlü dizellerden birine biniyorsun.

Kalkıp burda 1,5 90hplik dizellerle atılan verileri baz alma.

Onların Torku bile maksimum 250civarıdır.

1,3ü onlarla karşılaştırmak daha doğrudur ki 3.4 yakalayanlarda var(Egea formu vardı ordan bak istersen)

1,6mjet 1,6dci ve 1,6 tdci gibi motorlardan daha az yakar.

1,5lerin dengi 1,3mjettir.O yüzden canını sıkma.Altında 1750 gibi düşük devirden itibaren büyük güç sunan makine var.

• Dizel şehir içinde çok az yakmıyor zaten. Bizde de focus motorlu mazda 3 dizel var. 30 kmh ortalama a hız ile 7 litre yakıyor. Uzun yolda 140-180 aralığında kullandık, bi ara 50 km tapa gaz gittik 7.2 yaktı.

• Ben de 208 1.2 Puretech 110hp EAT6 otomatik var, şehiriçi çok gazlamadan ama çokta dikkat etmeden 8.5 yakıyor. Gazlarsam da 9.5-11 arası falan oluyor. Uzun yolda 4 yetişkinle 110 sabit 5.9 ortalama görmüşlüğüm var. Babamda da tourneo courier var 1.6 dizel 95 hp manuel o da şehiriçi 6.5 arası falan yakıyor. Uzun yolda 4.5-5 leri görmüşlüğümüz var. Dizele göre fazla geldi tüketim değerleri bana baya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Appetite -- 10 Mart 2018; 15:48:20 >
  • Appetite kullanıcısına yanıt
    208 kaç kg ağırlıkta? Egea hb sedandan daha ağır bir araç. Otomatik olani dahada ağırdır. 1300 kg gibi bir deger çıkar bos ağırlık olarak. Ağırlık rüzgar direnci ve lastik basınci yakıt tüketiminde en büyük etkenler.

• sepulnation S kullanıcısına yanıt
    https://media-ct-ndp.peugeot.com/file/15/6/208-teknik-foy-subat-18.378156.pdf

Teknik broşüre göre 1090 kg. Fakat dediğim gibi babam da Tourneo Courier var, onun ağırlığı 1280 kg, şehiriçi 6.5 ortalama ile dolaşıyor ama manuel tabi. Otomatik şanzıman 2 litre ortalama fark ettirir mi bilemedim.

• Pazartesi yapacağım testi bugün yapabildim.

Yol bilgisayarında sapma belkiyordum ama pompayla aynı sonuca ulaştım.

Yol bilgisayarı:

Ortalama hız 28km/h

Tüketim 7.1/100

550 km yol yapmışım. Ş.içi tampon tampona baya yol aldığımda oldu izmir manisa arası gittiğimde. Karma tüketim kabul edicem ben bunu.

39.260lt depoya yakıt aldım. 550 kmde bu yakıtı yakmışım. Dediğim gibi pompa ile örtüştü yol bilgisayarı.

Üstüne aldığım yeni yakıtla manisa karşıyaka yaptım geldim. 90 km yol yapmışım. 57 km ortalama hızla yakıt tüketimim 5.1lt/100km çıktı.

• lojistisyen kullanıcısına yanıt

• sepulnation S kullanıcısına yanıt
    fiat araçları yol bilgisayarında sapma olmuyor, bende linea var tam ölçüm yapıyor.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.