Şimdi Ara

Fiat Egea Sedan 1,6 E-torq Otomatik-Ayrıntılı İncelemesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
117
Cevap
8
Favori
82.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: egelidost

quote:

Orijinalden alıntı: sadri.abi

quote:

Ne yazımda ne de başka yerde Egea Jetta'dan ya da Civic'ten iyidir, demedim. Denmez de zaten. Yalnız 20000 lira az para değil.

Aradaki fark 7000 lirayı geçince Egea daha mantıklı hale geliyor.

Elma ile armut kıyaslayıp iyi demedim Diyorsun. Civic en dolu fiyatını alarak kıyas yapıyorsun, ELEGANCE Civic bayi de 81000 tl ye bırakıyorlar.

O zaman seni kırmayıp "iyi" diyeyim. Bayide Egea'ya indirim yapılmıyor muymuş?

Elma ile armut falan değil. Civic Egea'ya kıyasla bir nebze daha iyi elma sadece. Fiyat farkına değecek bir yanı da yok.

Şu Euroncap olmasa zaten hiçbir çekince olmadan, rahat rahat Civic'ten iyidir, derdim. Benim Civic'e verilecek 100000 liram yok. 100000 liram olsa üstüne 15000 ekler Insignia Cosmo dizel otomatik alırım. 75000 liraya çok iyi araba Egea.

Hala Civic 100.000 diyorsun... ELEGANCE Civic fiyatı 100den düşmüyor 81 e, daha sitesine bile girip bakmadan burada fiyat yazıyorsunuz ona hastayım.

İnceleme içinde detay vermişsin , emek vermişsin, eline sağlık ama Civic tek fiyat 100.000 liraya satılmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu ülkede 5 milyondan fazla eski nesil Tofaş ve Reno üretilmiş yıldızın y harfi bile alamamış ve bizlerde o araçlarda büyümüşüz güvenlik önemli ancak asıl iş kişinin kendisine düşmektedir 5 yıldıza güvenipte kimse trafikde araç kullanmıyor herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otobilge -- 20 Şubat 2017; 19:20:51 >
  • 57 bin tlden başlayan ve pek sağlam olmayan fiat egea yerine daha sağlam peugeot alırım

• quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

quote:

Orijinalden alıntı: tekkral34

quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

quote:

Orijinalden alıntı: teneke1236737

Bu devirde 3 yıldız almak başarısızlık kimse kusura bakmasın.

Ama tip olarak beni benden alıyor.Yalan yok.

Alır mıyım? Almam.Benim alacağım oto ilk önce sağlam olmalı.

Donanımı bol bir araç,rakiplerine göre daha uygun fiyatı var.

Kişisel seçim kısacası.

meksika lı jetta çok sağlam mı sence ne dersin ?

Evet Jetta daha iyi. Bunun mukayesesini bile yapmam. Eleştirdiğim tek noktası diğer VW modelleri ayarında değil işçilik ve malzeme kalitesi olarak.
    Ancak bu haliyle bile Egea'dan üstün.

Güvenlik testlerinde zaten boy ölçüşemez onu geçiyorum yol tutuşunda ve sürtünme verilerinde tartışmasız Jetta üstün.
    Comfortline donanım seviyesi Egea Lounge donanım seviyesine eş değer sayılır hatta 1 tık da üstündür. Multimedia sistemi ve koltuk döşemesiyle mesela.
    1.2 TSI BMT 105 PS 91.300 TL fiyatı var. Yani 100 binlere uçmaya gerek yok.

15 bin TL olan fark sözkonusu.
    Vergi avantajı Jetta.
    Yakıt + Performans avantajı Jetta.
    DSG bile olsa 7 ileri çok seri geçişlere sahip modern bir şanzıman. Bu arada tork konvertörlü şanzımanı da sorunsuzluk anlamında hiçibiriyle kıyaslamam o konuda Egea için + yazarım.
    Donanım avantajı Jetta.
    Güvenlik ve yol tutuş Jetta.
    Geniş iç hacim ve bagaj avantajı Jetta.
    İç dizayn ve tasarım Jetta. (Göreceli de olsa 100 kişiden 90'ı Jetta der.)
    Çok dolu olmasın diyene de Trend seviyesi 83.000 TL ki artık Trend'de boş sayılmaz.

İşin özü 8 - 15 bin TL aralığındaki fiyat farkı ve sağladığı avantajları düşündüğünüzde sonuç ortada.

Jetta kendi segmentinde avantajlı olduğu noktalar olsa da öyle aman aman bir araç değil. Lakin Egea ile mukayese etmek de gülünç olur.
    Egea makul fiyata C segmenti araca binmek isteyenlere özünde B havası olan bir araç.

Ekleme: Sadece yakıt + vergiden bile 3 yılda yıllık 10 bin km ile Jetta'da cebinizden bu Egea'ya göre yaklaşık 5 bin TL az çıkar. Ayrıca belirteyim bakımlarında aralarında 100 TL bile fark yok.
    2. eline de hiç girmiyorum.

boşuna o parmaklarını yorma ne egea nede meksika tenekesi jetta 5 para edecek araçlar asla o paraları iki aracada vermem ben orda jetta yı söylerken egea yı övmek veya kıyaslamak için söylemedim vw fanı bir üyeye vw nin jetta gibi iğrenç bir arabası olduğunu hatırlattım sadece

Kompakt sedan sınıfındaki araçların hepsi birbirinin aynı.

Premium sınıf hariç aklıma gelenleri yazıyorum:
    Corolla, Focus, Megane Sedan, Civic, Octavia (Liftback olsa da kıyaslanabilir) Astra Sedan, Elantra.

Eğer Jetta'ya teneke diyeceksek diğerlerine benzer hurdalardan isimler koymak gerekecektir. Jetta üste de belirttiğim gibi aman aman bir araç değil. Ancak avantajlı olduğu hususları da atlamamak gerekir. Bu sınıftaki tüm araçların birbirlerine artıları var eksileri var. Bana sorarsanız ben Octavia seçerdim eskimiş tasarım dili olmasına rağmen. Bu araçların belirli dinamikleri var kendilerine has. Tek esprileri bu. Yoksa yazdığım araçların başlangıçları 70 bin TL artık. (Life Corolla istisna. Fiyat odaklı ultra boş bir araç.)

Sıfır binecek adama bu bütçelere bunlardan iyi araç yok maalesef. Bu seçeneklerden biri Egea olacaksa tercih etmek hata olur diye değerlendirmek istedim.

• quote:

Ne yazımda ne de başka yerde Egea Jetta'dan ya da Civic'ten iyidir, demedim. Denmez de zaten. Yalnız 20000 lira az para değil.

Aradaki fark 7000 lirayı geçince Egea daha mantıklı hale geliyor.

Yorumlarınız tutarlı değil. 15 bin farktan 20'ye Jetta'dan Civic'e atladık.
    Bana Lounge donanımın Comfortline donanımdan üstünlüklerini de saymadınız.
    LPG fiyatı hakkında bilgi vermediniz.

LPG'li otomatik Egea ile Trend 1.2 otomatik Jetta arasında 4 bin TL gibi bir fark oynar. Trend bile olsa Jetta yine kıyas götürmez. Az yakıt düşük vergi performanslı motor daha geniş hacim vb. vb. üstte saydıklarım yanına 2. eli de koydunuz mu 4 bin TL dediğiniz rakam 2 yıl sürmeden amorti olur gider.
    Daha dolu isteniyorsa da 8 bin TL fark var. Totalde 12 bin veya LPG'siz bile daha fazla farka Jetta yine değer.
    Özellikle de söylüyorum belirtiyorum Lounge Egea aman aman dolu bir araba olmadığı gibi satarken Urban fiyatına zor satarsınız. Hiçbir yönden mantıklı değil.

Sadece dizel otomatik o da DCT olmasından ötürü Urban paketli epey pazarlıkla alınmış bir Egea mantıklı olabilir. Çünkü bu araç filo aracı şirket-kiralama aracı. Jetta'nın dizeli de piyasada yok. Varken de VW'nin politikası gereği %34'ten fazla filoya araç çıkmıyordu. Dolayısıyla Egea bol adetli çekilen çok ucuza alınıp çok çabuk fiyatı düşen bir araç.

• quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Ülkemizin modern şahini

Abartmanında dibine vurdunuz artık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmxksk

quote:

Ülkemizin modern şahini

Güvenlikten 3 yıldızı dâhi zor alan bir araç benim gözümde Şahin den farksızdır.

• quote:

quote:

quote:

Ülkemizin modern şahini

Güvenlikten 3 yıldızı dâhi zor alan bir araç benim gözümde Şahin den farksızdır.

Değişen ncap şartlarına bakarsak Ford Mustang için yorum bile yapmamamız lazım o zaman 2 yıldızla

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ülkemizin modern şahini

Değişen ncap şartlarına bakarsak Ford Mustang için yorum bile yapmamamız lazım o zaman 2 yıldızla

Zaten Ford'un da araçlarının çok güvenli olduğu söylenemez en iyisi Renault tüm araçları 5 yıldız alıyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ülkemizin modern şahini

Zaten Ford'un da araçlarının çok güvenli olduğu söylenemez en iyisi Renault tüm araçları 5 yıldız alıyor

Fluence'ın euro ncap testi yok bildiğim kadarıyla ?

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ülkemizin modern şahini

Vardır hocam eminmisiniz?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ülkemizin modern şahini

Şimdi baktım 2011 yılında elektrikli fluence ZE nin testi var, 4 yıldız ve yetişkin korması %72 gibi düşük bir rakam. 2014 megane da 3 yıldız almış.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ülkemizin modern şahini

Şimdi baktım 2011 yılında elektrikli fluence ZE nin testi var, 4 yıldız ve yetişkin korması %72 gibi düşük bir rakam. 2014 megane da 3 yıldız almış.

Hocam şuan şokdayım hiç beklemezdim

• Moueson kullanıcısına yanıt
    Son yıllardaki testlerde aktif güvenlik sistemlerine falan çok önem veriliyor, onlar olmadı mı güvenlik yardımcısı bölümünden çok puan kırılıyor. En temizi yetişkin korumasına bakmak aslında, tabi bir de çocuk korumasına. Mesela egea 3 yıldız aldı ama yetişkin korumasından 82 puan almış. Yeni megane 4 e bakarsak 5 yıldızlı ve yetişkin korumasından 88 puan almış. Egea' nın zayıf noktası çocuk koruması ve güvenlik yardımcısı bölümü. Tabi bu daha sağlam olduğu söylenen hb kasa, sedan egea teste girmediği sürece şüpheli kalacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timya

"LPG ağzından dolayı kapalı yerlere girmeyi engel teşkil etmiyor" demişsiniz de.
    LPGli otoların kapalı yerlere girişini yasaklayan sebep, LPG ağzının konumu mu? Yoksa aracın LPG barındırması mı?

LPG'li araçların kapalı alanlara girememe sebebi birilerinin işgüzarlığı. İyi montaj yapılmış bir LPG'li aracın patlama ihtimali çok çok düşük. Her kurala saygı duyan bir vatandaşım ama benim görmezden gelip umursamayacağım tek kural budur. 2012 model Prins LPG'li aracımla kapalın yerlere girememem birilerinin ayıbıydı.

Zaten devlet makul bir ücret karşılığında kontrol, "kapalı alanlara girebilir" sertifikası verecektir yakında.
  • bende beyenıyorum
    hatta bakıyorumda

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli dostlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim , sevgiler.

@ergün. @yargicc @ergün.@yargicc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alamre -- 21 Şubat 2017; 1:20:48 >
  • bende otomatik-sedan C sınıfı araç bakıyorum;2.el olarak egea lar çok alınası fiyatlarla satılıyor...
    50 bin civarına bulunabiliyor..2016 egea lar Garantili-kazasız-LPG uyumlu; Honda civiclerin 2007-2008lerinin 47- 48 bin lira olduğu şu piyasada kesinlikle göz önüne alınası seçenektir...

hatta 2016 - 0. km 61 bine veriyor bir bayi; SIFIR km.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 23 Şubat 2017; 16:7:27 >
  • Bu aracı 4 5 ay önce bayağu inceleyip test etmiştim fiyat olarak iyiydi daha önce 7 yıl g.punto kullanıp plastik malzeme ve işçiliğinin kötü olduğunu biliyordum yine de görmrzden gelerek bagaj genişiliği urban donanımının uygun fiatta olması filan tam alacaktım elimi iç tavan döşemesini bi elleyim dedim bakktım aşağı doğru sallanıyo olabilir bu sadece showroomdaki dir 5 arac dahs vardı hepsiaynı 500x baktım kendi arscıma baktım tavan kumaşı sert sakmıyo orda bayan varfı dedim niye böyle o da şaşırdı ben de ilk defa fark ediyorum dedi bunun olmaması lazım dedim haklısınız dedi üzüldüm kadına neyse merak ettim sizinkiler de böyle mi bizim çocuklardan biri bi koysa tavan döşeme elimde kalır vazgeçtik mutluyuz şimdi.

• Eskiden şahinle el freni çekenler şimdi bu arabayla çekecekler.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.