Şimdi Ara

Fiat Linea C segmentidir. (Fiat Yetkilileri ile konuştuk.) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
0
Favori
10.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam anlatamadığım şu işte forumda bu A-B-C-D-E-F kaliteyle alakalı değil.

Aracın boyutu ve kullanım alanı alakalı yani B+ değil bu araç.

Bu A-B-C kalite değil sadece boyut ve kullanım alanı belirtmek için.
  • fiesaya da D segmenti diyollar
  • quote:

Orijinalden alıntı: nego0505

Sen dün logana da c sınıfı diyen arkadaştın değil mi ?

Dün konuya cevap yazacaktım ama baktım logana c sınıfı değince yazmak boş olur dedim ki halla aynı fikirdeyim logana c sınıfı diyen birine hayırlı işler demekten başka bir laf söylenmez.

Lineaya gelirsek kim c sınıfı derse desin ister TR fiat yetkilileri iter italya fiat yetkilileri c sınıfı desin o araç benim gözümde bu haliyle asla c sınıfında yer almıyacak.

Eminim bir çok arkadaş ta bu şekilde düşünüyordur.

Linea asla b+ nın üzerine çıkamamıştır.

Tabiiki de benim düşüncem bu şekilde c sınıfı gören arkadaşlara saygıyla karşılarım ona da bir şey diyemem.

%80 lik kısım için linea b+ dır bir araçtır.

Valla bir aralar bende LİNEA için C segmenti diyordum. Ancak ortada GRANDE PUNTO gerçeği var B segmenti olan. LİNEA'da resmen GP'nin sedanı ve B segmenti demek kaçınılmaz oluyor. İyi ya, bu mantığa göre FLUENCE'de MEGANE 3'ün sedanı ve FLUENCE D segmenti o zaman. Yok, bencede LİNEA B segmenti ve B+ diyorum artık. GRANDE PUNTO var çünkü ortada B segmenti olan.

• Sizi biraz güldüreyim. LİNEA çıktığından beri segmentini bulamadı. Kimi C der, kimi B der ve bu tartışma yıllarca sürer. 2009 yılı Kasım ayı. Avrupa yakasının büyük FİAT yetkili satıcısı ve ana bayiisinde LİNEA ve GP'ları incelerken satış görevlisine Linea'nın segmentini sormuştum ve "Linea C segmenti mi yoksa B segmenti mi" diye sordum. Aldığım cevap şuydu ; LİNEA C + YANİ D SEGMENTİ BİR ARABADIR. Teşekkür edip çıktım oradan ve gülmüştüm yolda.
  • Obur konu tartisma cikmadan kilitlensin yazmistin simdi gene ayni konuyu acmissin

Kimin ne dediginin ne onemi varki onemli olan kac paraya satildigi degil mi? Forumda bu segment konusuna fazla takiliniyor. Gorende sanacak segmente gore vergi falan aliniyor ya da ne bilim belli segmentler otoparka giremiyor falan gibi:) Ister A de ister B istersen Z onemli olan bu araci begendin mi fiyati kafana yatti mi? Bunlar gerisi sirf hikaye.

Goruyorum bazen kimi diyorki Fiesta B sinifi Astra klasik C sinifi bu yuzden fiestada AStranin koforunu bulmazsin. Neden C sinifindan konforlu B sinifi uretemezsin diye kanun mu var? belki Ford istedi ve oyle uretti. Hayatlarinda binmedikleri arabalari segmenti su o yuzden boyle segmenti bu o yzuden soyle diye yorumlayan adamlar var.
  • İçine siniyorsa c segmenti te ama bana göre c olamaz
  • Hemican kullanıcısına yanıt
    İşte abi bende bunu anlatmaya çalışıyorum.Sınıflar kalite değil boyut ve kullanım alanını sınırlıyor.

Abi diğer konuda resmi dayanak yoktu şimdi arkama Fiyat grubunu aldım.
  • linea punto nun uzatilmis versiyonudur diyen arkadaşlara duyurulur linea punto nun dingil mesafeleri bile farklıdır dolayısıyla şase uzatilmis falan değil tamamen değiştirilmiştir enine ve boyuna ve bi ölçüleriyle c sınıfı araclar arasına girmektedir

2 sene grande punto kullandım 2 aydırda linea kullanıyorum arada hatrı sayılır derecede fark var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lineya'ya B+ demeyin yahu. O zaman harften dolayı daha çok B segmentiymiş gibi duruyor. Canı dıkılan oluyor. C segmenti de demeyin. Çünkü tam C olmayabilir. C- deyin. B+ yerine C-. Bence bu şekilde herkes mutlu olur.

Dağılabilirsiniz.
  • Sahibinden.com da teknik detaylara tiklayinca linea d segmenti diyor

• Sizin mantığınızla megana hatchback C sınıfı iken

Megane sedan D sınıfı oluyor çünkü kıçı uzattık boyut arttı demekki sınıf atladı.
  • Tofaşta çalışan mühendisle konuşma şansım oldu. Gerek yol tutuşu gerek konfor olarak linea b sınıf üst segmente konumlandırılmış bir araç olduğunu ifade etmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clupgizmo16 -- 29 Ağustos 2014; 18:13:15 >
  • Linea çıktığından beri tartışılır bu konu. Biraz bilgi vereyim ki konuyu iyi anlaşılsın.

İşin gerçeği;

Avrupa pazarındaki araçlarda segmentlerin kesin bir kaidesi yoktur. Bunun önü avrupa birliğine bağlı bir komisyon tarafından açık bırakılmıştır. Doğal olarak herhangi bir aracın herhangi bir sınıfta olduğunun bir ispatı da yoktur. (İspatı olsaydı 6-7 senelik aracın segmenti belli olurdu şimdiye kadar değil mi?)

"In previous decisions concerning the passenger car market, the Commission has held it
    possible to subdivide this market, on the basis of a number of objective criteria like
    engine size or length of cars, in several segments which could constitute distinct
    product markets. However, a final definition was not required, and the exact market
    definition was left open
    "

(Son bir tanıma gerek duyulmamış ve pazar tanımı açık bırakılmıştır.)

Ama kardeş araçta şu şu donanımlar var bunda yok diyenler için de açıklama yapılmış.

"The boundaries between segments are blurred by factors other than the size or length of
    cars. These factors include price, image and the amount of extra accessories. Also, the
    tendency to offer more options like ABS, airbags, central locking etc. in small cars
    further dilutes the traditional segmentation.
    "

( Aracın imajı, fiyatı ve kullanılan aksesuarların miktarı ufak araçlarda geleneksel segmentlerin kullanımının etkisini azaltıyor.)

Ayrıca;

Yayınlanan dosyada konuda tartışılan A-B-C-D-E-F-G sınıfları "previously used" ( önceden kullanılan / etkisini yitirmiş ) olarak bahsediliyor. Dosya 1999 tarihli

Bu segmentler hala kullanılıyor derseniz "Euro Car Segment" olarak araştırma yaptığınızda karşınıza çıkacak ilk cümle şudur: "Vehicle segments in Europe do not have formal characterization or regulations." (Resmi bir düzenleme yoktur.)

Şu durumda linea'ya C segment diyen kişi bunu rakiplerine dayanarak söyler. B segment diyen kişi de temel alındığı araca göre söyler (ki ön aks genişliği temel alındığı araçtan daha dardır bazı teknik unsurlardan ötürü). Dolayısıyla ikisine de yanlış diyemeyiz.

Kaynak :http://ec.europa.eu/competition/mergers/cases/decisions/m1406_en.pdf

Daha önce tartışılan bir konu: http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=48251729

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LiveForSpeed -- 29 Ağustos 2014; 18:23:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhan555

Linea C Segmentidir arkadaşlar.Linea Corolladan,Elantradan,Civic'ten vs Bazı noktalarda daha kalitesiz diyerek C Segmenti olaman B Segmenti diyemessiiniz.Daha kalitesiz olması Onun Bir - yanı Ona görede fiyatı sınıfına göre uygun.Kısacası Rakiplerine göre kalitesiz olması yüzünden Bi alt sınıfa girmez sadece sınıfında kalite,işçilik vs olarak daha alt sıralara iter.Bu arada Lounge Donanım Linea Benim gözümde Jettadan daha kaliteli Kapı içlerinden tutun koltuklarına kadar kadife kaplama Jettada varda bizimmi haberimiz yok.Jettanın malzeme kalitesi Benim Logan mcv'nin malzeme kalitesinden farkı yok bildiğin LEĞEN.

Abartmıyor musunuz? Jetta da kapılar tamamen sert plastik kalitesiz ama ön göğüste çok yumuşak güzel bir malzeme var.Logan da var mı?

• Dün yazdık o kadar segment boyut ile belirlenir kalite ile değil inanmayanlar oldu sağ olsun kutu149 mail attı gerçek ortaya çıktı. (lounge donanımı gerçekten kalitelidir o ayrı)

• Yıl olmuş 2014 millet Mars'ta yol alıcak aracın çizimlerini yapıyo biz Linea C segmenti mi diye tartışıyoruz
    Düzeltme:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silenforce -- 29 Ağustos 2014; 19:44:45 >
  • Linea x olsa b olsa nolacak Linea sirket ve kiralama aracı

• Punto'dan cevirme araba c sinifi oluyorsa beyin mantik yok duygu var demektir

• Derdiniz büyükmüş.

• Aslında B sınıfı değil ama C sınıfı demek de doğru olmuyor. Bazı otomobillerde adı geçmese de ara segment durumu var; City, Accent Blue ve Linea gibi. B+ demek en doğrusu.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.