Öncelikle herkese merhaba, Konuyu doğru yere açtım mı emin olmamakla beraber sizlere sormak istediğim bir kaç sorum var. Bugün 2011 model fiat linea aracı expertize götürdük experde 2 hata mesajı var bunları göstermelisiniz dedi. Bunlar; D602 CAN <-> instrument cluster line D726 airbag node(NAB), No node on B-Can Ayırca Turboda hafif ötme var demiş usta. Araçta 10bin tl hasar kaydı var (7bin,2bin,1bin) Şase-podye-Direklerde işlem çıkmadı fakat değişen kaput ve ön sol çamurluk. Yukarıda bahsedilen hata kodları nelerdir araçta airbag patlasaydı ağır hasar kayıtlı mı olurdu yoksa o farketmiyor mu. Son olarak da Linealar hakkında fikirleriniz benim için çok önemli. Şimdiden herkese çok teşekkür ediyorum. Sağlıklı günler diliyorum. |
Fiat Linea Eksper Raporundaki Hata Kodları: D602 Arıza Kodu
Fiat Linea sahipleri, Eksper Raporu'nda karşılaşabilecekleri arıza kodları arasında D602 kodu da yer almaktadır. D602 hata kodu, Fiat D602 motorlu araçlarda görülebilen bir arıza kodudur ve motor kontrol modülü (ECM) ile ilgili bir sorunu işaret eder.
D602 arıza kodu linea araçlarda genellikle aşağıdaki belirtilere neden olur:
- Motor arıza ışığının yanması
- Motor performansında düşüş
- Yakıt tüketiminde artış
- Rölantide düzensizlik
- Hızlanma sırasında güç kaybı
D602 fiat linea arıza kodunun çözümü için şu adımlar izlenebilir:
- Hava filtresinin kontrol edilmesi ve gerekirse değiştirilmesi
- Oksijen sensörünün temizlenmesi veya değiştirilmesi
- Egzoz gazı devridaim (EGR) valfinin kontrol edilmesi ve gerekirse temizlenmesi
- Yakıt enjektörlerinin kontrol edilmesi ve gerekirse temizlenmesi
- Ateşleme bobinlerinin kontrol edilmesi ve gerekirse değiştirilmesi
Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, D602 fiat arıza kodunun giderilmesi için aracın bir yetkili servise götürülmesi ve profesyonel bir teknisyen tarafından incelenmesi gerekebilir.
Fiat linea arıza kodları hakkında daha fazla bilgi için aracın kullanıcı kılavuzuna başvurulabilir veya bir yetkili servise danışılması önerilir.