Şimdi Ara

Fiat linea neden sevilmiyor? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
507
Cevap
3
Favori
62.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkeze merhaba aşağı yukarı tüm yorumları okudum.Am anladığım kadarıyla lineayı küçümseyenlerin ya mercedesi var yada Linea değilde murat 124'ü var (başka arabaya sahip olma gücü yok) konforsuz diyenler genellikle sanırım lüks araba sahipleri,ama sanırım bir ferrari veya ona benzer araca sahip olanlarda mercedes yada ona benzer ortasınıf araçlar içinde küçümseyici düşünüyordur.çünkü her sınıfın bir arabası vardır Murat 124 ü olanın arabası kendine göre kral ve lükstür hatta bazen bakıyorum gözü gibi bakıyor,(benim kayınpeder gibi.) Lineası olanda gözü gibi bakıyor çünkü onun için müthiş kaliteli araba (ama 124 ü küçümsüyor. mercedesi olanda gözü gibi bakıyor (oda lineayı küçümsüyor),ferrarisi olanda tabiki gözü gibi bakıyor /ama ne gariptirki oda mercedes'i küçümsüyor.(araç sekmenine göre ( Mercedes'in veya onungibi çok üst sınıf araçlarda bahsetmiyorum tabi onları forumda konuşmadıklarında eminim çünkü linea değil opel veye daha değişk markalarla karşılaştırmak bile bayağı gülünç olurdu)
    Bana görede Linea parasına göre alınabilecek mükemmel bir araç,yol tutuşu mükemmel,motor zaten kendini kanıtlamış hele 1.6 dizeldeki 290 tork kaç tane araçta var.6 hava yastığı bazılarında 8 esb (sıtandart 1.6 larda.ars ,vs.... daha neler bekliyorsunuzki,görüntü olarak kötü diyen arkadaşlar siz heralde ferrari kullanıyorsunuz ha ferrariye göre görüntüsü kötüama normal olarak görüntüsü mükemmel hela aracı marşipiyel ,kromajlar vs....gib ekler yapın görüntünün neye benzediğini sizde görürsüznüz. lütfen adaletli davranın bulunduğum ilçede dahi bir sürü linea var hep memurlar kullıyor (ren a car deği veya şirket.) ha şirket diyecekseniz internette araştırın yeni model Wolsvagen polo ve toyoto ların bir sürü ve 150 000 km den aşağı olmadığını, o zaman bu arçlarda kalitesiz.sizlerin yorumuna göre.Demdkki sadece linea değil bir çok markada ekonomik ve uygun ve sağlam diye alınıp şirketlerde kullanılıyor.

Adalşete davet ediyorum

• Ayrıca bazı arkadaşlara sesleniyorum,ben linea kullanıcısıyım 1.6(yeni aldım) -6 viteste 120 km ile giderken aracın gazına köklediğimde bir kaç saniye sonra 180 ibresini gördüm ve yol devlet yolu ve birazda dar olduğundan ayağımı gazdan çektim,inanmayana Allah şahidim olsunki yolcu koltuğuna oturtmak şartı ile tekrar deneyebilirim.ve bu hıza sizi koltuğunuza yapıştırarak çıkarıyor.
    Bazılarının mesnetsiz yorumuna binaen yazdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seennu

Ayrıca bazı arkadaşlara sesleniyorum,ben linea kullanıcısıyım 1.6(yeni aldım) -6 viteste 120 km ile giderken aracın gazına köklediğimde bir kaç saniye sonra 180 ibresini gördüm ve yol devlet yolu ve birazda dar olduğundan ayağımı gazdan çektim,inanmayana Allah şahidim olsunki yolcu koltuğuna oturtmak şartı ile tekrar deneyebilirim.ve bu hıza sizi koltuğunuza yapıştırarak çıkarıyor.

1.6 mjet güzel motordur hocam performansı iyidir. Yorumlara kafanı takma aracından memnunsan sorun yok. Herkesin hemfikir olması mümkün değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ayrıca bazı arkadaşlara sesleniyorum,ben linea kullanıcısıyım 1.6(yeni aldım) -6 viteste 120 km ile giderken aracın gazına köklediğimde bir kaç saniye sonra 180 ibresini gördüm ve yol devlet yolu ve birazda dar olduğundan ayağımı gazdan çektim,inanmayana Allah şahidim olsunki yolcu koltuğuna oturtmak şartı ile tekrar deneyebilirim.ve bu hıza sizi koltuğunuza yapıştırarak çıkarıyor.

Birkaç saniye derken ?
    En az 30 saniye geçmiştir 120-180 arası.

• quote:

320D mübarek
  • quote:

Aniden durman gerektiğinde de sana kimse yardım edemez bu birrrr,

Otoyolda mis gibi gezer, kontrol ondadır bu ikiiii,

Arka sağ yada sol tekere bi tekme at, aynen diğer tekerin de zelzele olurmuşçasına sallandığını görürsün bu üçççç, (Burulma kirişli, saçma sapan bir süspansiyon düzeneğine sahiptir kendileri.)

Motor kaputunu kaldırdığında özellikle de kışın motorun çamur içinde olduğunu görürsün bu dörrrttt, (Sebebi de aracın teker üst davlumbazlarında sac yerine kenarları açık gayet basit bir plastik davlumbaz kullanılmasındandır.)

Az yakar dersin araç 6,5 - 7 den aşşağı düşmez bu beşşşş, (Güya 1.3 dizel 90 hp!)

Parçası ucuz, bakımı ucuz dersin ilk bakımda haşırt 450 kağıt alırlar. (2012 Jetta için bile 360 ödedim)

Sadece kredisi mantıklı olduğu için ve de adı DİZEL olduğu için çok satılan bir araç.
    Ben satana kadar da öldüm bu arada. 36.500 TL ye aldığım 2012, 26.000 km. de boyasız lineayı satmak için 1,5 ay uğraştım.

Kısacası şehir içinde bineyim, yılda 20.000 + km. yapıyorum diyen, cebinde 5.000 TL ile FIAT' a gidilip, binilip çıkılan bir araç...

Sadece alınabilirliği kolay, adı da DİZEL... Gerisi ise hikaye. İster en dolusunu ister en boşunu alın adı LINEA...

Şayet şartlar sizi bu araca yönlendiriyorsa, 4 kapılı sedan, bagajı büyük bir araca ihtiyaç varsa; 1.3 cdti 90 hp en baz versiyonu alın. Boşuna extra para vermeyin.

Cruze LPG alın daha kaliteli...

Saygılar

• Gayet konforlu ve güzel bi araç bence. Millete bi yerleşmiş yok yeni şahinmişte falan filan. Onlar eskide kaldı.Şahinle alakası olamayan araç...

Ben Fluencenin yerine her türlü tavsiye ederdim ve alırdım. Hatta fluenceden pahalı olsa dahi alırdım çünkü her bakımdan daha iyi..
  • Kullanmadan, aracı almadan fikir ve bilgi sahibi olamazsınız.

Fikir ve bilgi sahibi olmadan da sadece tipine bakarak yorum yapmaktan da kaçınmanız gerekir.

Yolda gezen, can güvenliği olmayan, fren ve süspansiyon sistemi vasat olup, sürücüye güven vermeyen bir araca FLUENCE' den iyi demek talihsizce bir yorum olmuş. Ki buna NCAP testleri olmayan bir araç olan LINEA için FLUENCE' den iyi diyerek...

(FLUENCE' yi tipinden dolayı her ne kadar sevmesem de NCAP' ten 5 yıldız alan RENAULT' un diğer 5 yıldızlı modellerinden birisi.)

Araç kıyaslamalarında artık tüm araçların eteğinin altlarına bakmak lazım. Ne tür sistemler barındırdığına dikkat etmek gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.RyaN

otoyolda nereye geziyor arkadaş ?
    binmesek, bilmesek neyse !
  • quote:

Kullanmadan, aracı almadan fikir ve bilgi sahibi olamazsınız.

Fikir ve bilgi sahibi olmadan da sadece tipine bakarak yorum yapmaktan da kaçınmanız gerekir.

Yolda gezen, can güvenliği olmayan, fren ve süspansiyon sistemi vasat olup, sürücüye güven vermeyen bir araca FLUENCE' den iyi demek talihsizce bir yorum olmuş. Ki buna NCAP testleri olmayan bir araç olan LINEA için FLUENCE' den iyi diyerek...

(FLUENCE' yi tipinden dolayı her ne kadar sevmesem de NCAP' ten 5 yıldız alan RENAULT' un diğer 5 yıldızlı modellerinden birisi.)

Araç kıyaslamalarında artık tüm araçların eteğinin altlarına bakmak lazım. Ne tür sistemler barındırdığına dikkat etmek gerek.

Fluence'ın da ncap testi yok. Elektriklisininki ise 4 yıldız almış..
    Ama fluence'in güvenlik konusunda linea dan üstün olduğuna katılıyorum..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• linea filo kiralamalar ve şirket araçları olarak kullandığından sınıfında lider olması benim için birşey ifade etmiyor. Bireysel kullanıcıların alımı bence daha önemli.

Bende FIAT markası karşı kesin bir ön yargı var nedenini hepimiz biliyoruz.

Lineayı bende test ettım 140-150 km gibi hızlarda sanki arabanın havalanacak gibi olması ve aracın yolda gezmeye başlamasından dolayı korktum gaz pedalından ayağımı çektim. Aracın aeorodinamiğinin ne kadar kötü olduğunu ve yüksekliğininde dez avantajınıda gördüm.

Kontrolsuz motor performasının kime ne yararı var ki onu verimli kullanamadıktan sonra.

Aldığım arabaya güvenmem çok önemli.
  • quote:

hangi bir kaç saniye aralığından bahsediyorsunuz merak ettim.
  • Çevremdekileri gözlemlediğim kadarıyla bu Linea'yi 40+ yaş üstü arabadan zerre kadar anlamayan her babalar alıyor.
  • Genelde sirket araci olarak gorursunuz. Kiralamada fiyati uygundur. Birde motoru saglam baska bir artisi yok.

• tipini geçtim, çarpışma testi yok. Çarpışma testi olmayan araçları kafadan eliyorum.
  • linea alacağıma focus alırım
  • terbiyesizim, ben Linea'yi cok sevirem
  • Araçta güvenlik denen bişi yok . Virajlarda önden kayma eğilimi yaşıyor.

Ekonomik olduğu için tutuluyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

quote:

otoyolda nereye geziyor arkadaş ?
    binmesek, bilmesek neyse !

Lütfen tarafsız olun. Neyi , niçin savunduğunuzun farkına varın. Herkesin beklentileri, memnuniyet dereceleri, öngörüleri, yaşam tazları farklıdır.

Seni tatmin eden, beni yada ötekisini etmez. İyiyi gören, kötüyü istemez.

2000 model Toyota corolla sahibi bir vatandaş, 11.000' e aracını satıp bu parayı dizel lineya peşinat yapınca sonsuz mutlu olur. Kolay ulaşabildiği, dizel ve son model bir araç aldığı için maddi ve manevi hazzın doruğuna ulaşır. (komşum)

Araçla ilgili farkındalık bu yüzden görecelidir.

Aracın gezme mevzusu ise;
    130 km. hızla ani bir fren yaptığında araç savrulur. Buna burulma kirişli, torsiyon çubuklu, son derece basit süspansiyon sistemi ve orantısız araç ebatları ile 3 harfli güvenlik sistemlerinin bazılarının olmayışı neden olur.
    150 km. üzerine çıkmak zorunda kaldığın anlarda aracı kontrol etmek güçleşir. Kışın karın, buzun üstünde ASENA gibi danseder.

Lakin beklentilerini karşıladığı sürece, A noktasından B noktasına sizi ekonomik olarak götürdüğünü düşündüğünüz sürece araç size favkalede yeterlidir.

Sürüş keyfi, güvenlik hissi vs. gibi konularda olan eksikliğini ise çok daha iyi araçlar kullanmış olan sürücüler bilir, araca ona göre muamele yapar.

Kişinin beklentisinin karşılığını alıp-alamadığı sorusunun cevabını ancak kişininin kendisi verir.

Bu yüzden de duygusal tepkilerle, bu marka iyi, bu marka kötü demeye de gerek yoktur. Azıcık tecrübe ve deneyim zaten tüm soruların cevabı olur.

Atalarımızın dediği gibi; "AT SAHİBİNE KİŞNER"....

Saygılar

• LİNEA NIN SINIFINDA VE FİYATINDA KARŞILAŞTIRIBİLECEK ARAÇ ALTERNATİFLERİ NELERDİR??

RENAULT
    FORD
    CHEVROLET
    HYUNDAİ
    KİA VS... DEVAMI SİZ YAZIN

BİR KIYASLAYIN ONDAN SONRA LİNEA KÖTÜ KONFORSUZ BU PARAYI HAK ETMİYOR... DİYEBİLİRSİNİZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.