Şimdi Ara

Fiat Marea 2.0 hlx performans sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. 2001 model fiat marea 2.0 hlx aracim devir yükseliyor ama aracim 120 km zorla yapıyor. Benzin ve lpg de aynı. Debriyaj balata hava filtresi yeni değişti komple bakım yapıldı. 3. Vites 70km zorla yapıyorum. Devir saati 5000 i buluyor.Onerilerinizle ihtiyacım var ne yapmam gerekir? Hangi kısmını baktirmam gerekir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetcat61dh -- 21 Temmuz 2014; 22:13:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• egzost a baktır. tıkanmıştır.
  • Teşekkürler pazartesi baktiririm haber veririm.

• aracınızda hızlanmaya çalışırken sanki arkadan biri tutuyormuş hissi oluyor mu?
  • Evet oluyor 2000 cc motor var 5. Vites 120km ancak oluyor ortalama 5000_6000 devir.Mantıken debriyaj değiştirdik bitikti zaten ama Sorun devam ediyor.bakimlarida yapıldı.arkadaşın yazdığı gibi egzos a baktiracagim pazartesi.Siz nerden supheleniyorsunuz?

• Bende de aynı araç var, aynı sorunu bende yaşadım 2 kez, sorun yaratan parça oksijen yani lambda sensörü egzoza takılı olan ve birde ateşleme bobinleri, öncelikle egzozcu lambda sensörünü ölçsün, eğer normal voltaj aralığında ise, ateşleme bobinlerine bakılsın, bizim bobinler ayrı ayrıdır 5 adet tanesi 135 TL, onların kontrolü yapılsın, lambda sensörüde 120 TL dir, muhakkak biri çözecektir sorununuzu.
  • Çok detaylı ve net bir bilgi paylastiginiz için cok teşekkür ederim. Bobin olabilir dediğiniz gibi 1. Ve 2. Vitesde tekliyor bazen.fiyatta normal arıza duzelirse ne ala.yakitiniz nasıl lpg de 20 lt lpg ile ~150 - 170 km yapıyorum normal mi? Dediğiniz lambda sensoru yakitida etkiliyormus araştırdım simdi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    honda accord 2.4 şanzıman sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yakıtınız normal sayılır araca göre, lambda sensörü dediğiniz gibi etkiler yakıtı, benim araç 30 LT LPG ile 200 KM Şehiriçi 350 KM Şehirdışı yapıyor
  • Yakitiniz aynı sayılır 5 silindire göre gayet normal bence.ama ışte hakkıyla kullanamadım bi türlü 2. Vites 5000 devir 40km hız yapıyorum canımı sıkıyor .bu normal değil değilmi? çok taktım kafaya ama inşallah sizin önerilerinizi uygulayıp 2000 motorun hakkını veririm.iyi akşamlar.

• normal değil dediğiniz gibi, ancak lambda sensörü hıza çok etki etmez, ateşleme sistemine bakmakta fayda var, lambda sensörü aracın hızlanmasına engel olur ancak yüksek devirde düşük hız çevirmesine sebep olmaz, yüzde 90 bobinde problem var, en temiz yolu bilgisayara bağlatıp değerleri okumak, önce bir fiat servisine gidin orada tespit ederler zaten 60-70 TL gibi bir ücrete, parça değişimini serviste yaptırırsanız da tespit ücreti almazlar parça ve değişim ücretini alırlar sadece
  • Evet önce bilgisayara bağlatmak daha doğru olur bence de . çok yardımcı oldunuz teşekkürler.Gelişmeleri paylasirim başkalarına faydamız dokunur belki.

• Sayın VisionTech birde aracında sürekli şu sirilti sesi var direksiyon tarafından geliyor ve azda olsa aracın suyu eksiliyor klimayı sıcağa aldığımda pis koku geliyor. Forumda baktım klima radyatorunun değişmesi gerekiyor sanırım ama su sesini nasıl kesecem ? Hava alma işlemi gibi bişey yapabiliyormuyuz? Ben elektronik teknisyeninin sizlerinde yardım larıyla birkaç sorunu kendim yaptım kalorifer radyatorunu degisebilirmiyim acaba?

• şırıltı sesi varsa sistemde hava vardır bunu çözmenin birkaç yolu var, öncelikle radyatörün üzerinde hava alma tapaları var onları açıp kesintisiz su gelene kadar akıtacaksınız ve eksiği ek depodan tamamlayacaksınız. Su kaçağını ise dediğiniz gibi klimayı açınca pis koku geliyorsa kalörifer peteğiniz gitmiştir, peteğin 3 tipi var 45 75 ve 115 TL ye ben 75 likten değiştirmiştim, 2 adet oring conta ile beraber almanız lazım o conta da 20 lira ikisi, değişimi çok zor değil ancak uygun ve düz bir zemin gerekiyor. Değiştireceğiniz zaman tarif ederim size
  • Çok teşekkür ederim öncelikli arızaları halledyrim klima için yardım rica ederim Sizce de mahsuru yoksa?

• Yardımcı olurum ben, eğer ki siz yapmaktan vazgeçer ve birisine yaptırmaya karar verirseniz yüzde 90 göğsü sökmeye kalkacaklar kalörifer peteği için ancak bizim araçlarda gerek yok, torpido iç kapakları sökülüp oradan ulaşabiliyorlar peteğe, bu şekilde tarif edersiniz.
  • Çok degerli bilgilerinizi paylaştığınız ve yardimseverliginiz için çok sağolun .Tekrar yazarım size.İyi geceler.

• mehmetcat61dh M kullanıcısına yanıt
    şırıltı sesi ile ilgili olarak radyator su deposunun üst tarafındaki ince hortumdan motor çalışırken depoya su akışı varmı kontrol edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shalden -- 31 Temmuz 2014; 8:57:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.