Şimdi Ara

FİAT PALİO ALACAĞIM ama HANGİSİNİ ALMALIYIM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
21.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • nihayet fiat palio 1.4 yada 1.6 benzin/LPG araç almaya karar verdim. kullanıcıları ve bilen arkadaşlar aşağıdaki sorularıma yanıt verebilirlerse sevinirim.

1-) 1.4 yeni nesil motor dedikleri hangi yıldan sonra?
    2-) yakıt tüketimi 1.4 ve 1.6 da nasıldır?
    3-) 1.4 motorlar 1.6 ya göre forumlarda pek önerilmezken neden daha fazla tutuluyor?

not: bütçem 10-13bin. palio yerine şu aracı al vs. gibi yorumlardan ziyade palio kullanıcılarının samimi yorumlarını bekliyorum. şimdiden herkese teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

FİAT Palio Alacaksanız Hangisini Almalısınız?

FİAT Palio, uygun fiyatı ve yakıt ekonomisiyle bilinen popüler bir otomobildir. Ancak, hangi Palio modelinin sizin için en uygun olduğunu seçmek kafa karıştırıcı olabilir. İşte seçim yapmanıza yardımcı olacak bazı temel bilgiler:

Tutulan Motorlar:

• En tutulan Palio motorları, yakıt verimliliği ve performans dengesi sunan 1,3 litrelik Multijet dizel motorlardır.

Tutulan Modeller:

• En çok tutulan Palio modelleri, iyi donanım seviyesi ve güvenlik özellikleri sunan "Easy" ve "Lounge" modelleridir.

1.3 Multijet En Dolusu:

• 1,3 litrelik Multijet motoruna sahip en donanımlı Palio modeli "Lounge" modelidir. Bu modelde klima, elektrikli camlar, deri direksiyon simidi ve alaşım jantlar bulunur.

Önemli Hususlar:

Palio modeli seçerken aşağıdaki hususları göz önünde bulundurmalısın:

• Bütçen: Palio modelleri arasındaki fiyatlar donanım seviyesine ve modele göre değişir.
    • Yakıt Tüketimi: 1,3 litrelik Multijet motor, yüksek yakıt verimliliği sunar.
    • Performans: Multijet motor, yeterli performans sağlar, ancak yüksek performanslı bir araç arıyorsan daha güçlü bir motor seçmelisin.
    • Donanım Seviyesi: Palio modelleri, "Easy"den "Lounge"a kadar değişen donanım seviyeleri sunar. İhtiyacın olan özelliklere sahip olan modeli tercih etmelisin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1.4 motor için verimsiz ve fazla yaktığını duydum. Ne derece doğru bilmiyorum. Ama Palio alacak olsam 1.6 alırdım. Performans olarak tatmin eder. Aşırı da yakmaz Marea motoru mevcut. Şöyle diyim Büyük Motor/ Hafif kasa sayesinde daha çok verim alınır. Marea motoru kendini kanıtlamış bir motordur. Lpg uyumu çok iyi verimi de .
  • Palio 1.4 fire yada 1.2 16v bütçe ye göre bak....
  • quote:

Orijinalden alıntı: serty23

Palio 1.4 fire yada 1.2 16v bütçe ye göre bak....
    1.2 16 valf olanlara bakın.Benim bildiğim 1.6 motorlar piyasada pek tutulmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M-A-S

1.2 16 valf olanlara bakın.Benim bildiğim 1.6 motorlar piyasada pek tutulmuyor.

Alıntıları Göster
    Bence 1.3 multijet alın.. Palio 1.2 8v kullanan bir arkadaşım 1.3 multijet'e karşı içinde ukte kalmıştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arian Galatian -- 14 Eylül 2013; 23:30:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arian Galatian

Bence 1.3 multijet alın.. Palio 1.2 8v kullanan bir arkadaşım 1.3 multijet'e karşı içinde ukte kalmıştır

Alıntıları Göster
    Bencede 1.3 multijet olanlara bakın aşağı yukar aynı fiyatlara bulabilirsinz sonra pişman olmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arian Galatian

Alıntıları Göster
    1.2 8v kullanıcısıyım yakıtından çok memnunum fakat performans vasat 1.2 16 bulursanız o fiyata düşünmeden alın temizinden tabiki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1.6 motor palio icin fazla geliyor bence 1.4 yeterli ve kullananlar da memnun genellikle.
  • 1.2 16v speedgear(cvt) hl al ve keyfine bak....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..NeyzeN..

1.2 16v speedgear(cvt) hl al ve keyfine bak....
    1.4 el sakın alma.
    araba kamyon gibi yakıyor. şu an bende var bigün yol ortasına çekip yakacam arabayı.
    ankara şehir km de 40lt lpg ile 300 km anca gidiyor.
    Benim araçtamı sorun var diye araştırdım, çoğu kişinin böyleymiş. arabanın 1.6 hl olanı daha az yakıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murat006

1.4 el sakın alma.
    araba kamyon gibi yakıyor. şu an bende var bigün yol ortasına çekip yakacam arabayı.
    ankara şehir km de 40lt lpg ile 300 km anca gidiyor.
    Benim araçtamı sorun var diye araştırdım, çoğu kişinin böyleymiş. arabanın 1.6 hl olanı daha az yakıyor.

Alıntıları Göster
    1.2 go alırsanız full modelidir 13 den biraz fazla gibiler rnk sadece mavi ve kırmızı bunlar full mddeli airbagiklima abs li yakıt yönünden iyile 16 valf.
    almayacak olduğunuz 8 valf olan 1.4 el ler bizim eski aabamızı fazla yakması konusunda ir şikayetimşz olmadı ama 2010 da şehir içi 25 krş yakıyordu gayet fazlaydı 1.4 motor için 1.6 bravası olan arkadaşım 20 tl ye 100-120 k arası yaparken ben 80 km gdiyordum :D

• quote:

Orijinalden alıntı: arimayaa

1.2 go alırsanız full modelidir 13 den biraz fazla gibiler rnk sadece mavi ve kırmızı bunlar full mddeli airbagiklima abs li yakıt yönünden iyile 16 valf.
    almayacak olduğunuz 8 valf olan 1.4 el ler bizim eski aabamızı fazla yakması konusunda ir şikayetimşz olmadı ama 2010 da şehir içi 25 krş yakıyordu gayet fazlaydı 1.4 motor için 1.6 bravası olan arkadaşım 20 tl ye 100-120 k arası yaparken ben 80 km gdiyordum :D

Alıntıları Göster
    1.4 el kullanıcısıyım fazla yaktığı doğrudur ama klima açık olduğu durumlar hariç kağnı gibi giden bir araç değil bence. ama o klima açılınca arabayı kaldırabilene aşk olsun, nazlanıyor meret:) 1.6 belki daha iyidir bu anlamda kullanmadığım için bilemeyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: s.adebisi

1.4 el kullanıcısıyım fazla yaktığı doğrudur ama klima açık olduğu durumlar hariç kağnı gibi giden bir araç değil bence. ama o klima açılınca arabayı kaldırabilene aşk olsun, nazlanıyor meret:) 1.6 belki daha iyidir bu anlamda kullanmadığım için bilemeyeceğim.

Alıntıları Göster
    cevaplar için tşkrler
    1.4 için bende benzer şikayetler duydum ancak 1.4 lerin YENİ NESİL dedikleri motor varmış. acaba hangi modelden sonrası yeni nesil? yeni nesil 1.4 kullanıcılarıda yakıttan şikayetçimi?

1.2 16v düşünebilirim belki ancak sadece performans olarak yokuşda filan zorlar diye korkum var. eskiden uno 1.2 60s vardı. onunla yokuşda 1. vitesde bile zorlanıyorduk. sırf onun yüzünden 1.2 almam diyorum ama 1.2 16v performansı onunla kıyaslanmayacak kadar üst düzey ise düşünebilirim. tabi 1.2 16v için sahibinden.com da hangi ilanlara bakıcam? 9 çeşit 1.2 var?

son olarak 1.6 16v kullanıcıları lpg de yakıt tüketimi nasıldır? 1.6 HL lerin hepsi 16v midir?

• quote:

Orijinalden alıntı: trader38580

cevaplar için tşkrler
    1.4 için bende benzer şikayetler duydum ancak 1.4 lerin YENİ NESİL dedikleri motor varmış. acaba hangi modelden sonrası yeni nesil? yeni nesil 1.4 kullanıcılarıda yakıttan şikayetçimi?

1.2 16v düşünebilirim belki ancak sadece performans olarak yokuşda filan zorlar diye korkum var. eskiden uno 1.2 60s vardı. onunla yokuşda 1. vitesde bile zorlanıyorduk. sırf onun yüzünden 1.2 almam diyorum ama 1.2 16v performansı onunla kıyaslanmayacak kadar üst düzey ise düşünebilirim. tabi 1.2 16v için sahibinden.com da hangi ilanlara bakıcam? 9 çeşit 1.2 var?

son olarak 1.6 16v kullanıcıları lpg de yakıt tüketimi nasıldır? 1.6 HL lerin hepsi 16v midir?

Alıntıları Göster
    1 yıl 1.4 el sahibiydim. Çok yakıyordu araç. 1.2 16 valf bence iyidir

• quote:

Orijinalden alıntı: trader38580

cevaplar için tşkrler

2. nesil 1,4 ler, sanırım 2006 dan sonra FIRE isimli 1,4 motor.

• quote:

Orijinalden alıntı: eylülnisaeyvaz

1 yıl 1.4 el sahibiydim. Çok yakıyordu araç. 1.2 16 valf bence iyidir

Alıntıları Göster
    Yanılmıyorsam 2006 dan sonraki paliolarda grande punto ve linea da kulanılan ve halen üretimi devam eden 1.4 fire motor kullanılıyor.Eğer bu motorlu bir palio alırsan hem ekonomik hem de sağlam bir motora sahip araç almış olursun.Onun dışında benim önereceğim motor ya 1.3 multijet ya da 1.2 16 v olan benzinli motordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

Yanılmıyorsam 2006 dan sonraki paliolarda grande punto ve linea da kulanılan ve halen üretimi devam eden 1.4 fire motor kullanılıyor.Eğer bu motorlu bir palio alırsan hem ekonomik hem de sağlam bir motora sahip araç almış olursun.Onun dışında benim önereceğim motor ya 1.3 multijet ya da 1.2 16 v olan benzinli motordur.

Katılıyorum 1.4 lerin performansıda harika motora göre......
    Ne alırsan al ama 16 valf olsun........
  • Bu fiyat araliginda temiz kullanilmis,sorunsuz Multijet dizel Palio bulmak zor 1.2 16V veya 1.4 16V Fire motorlu olanlari tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aboalpervet

Bu fiyat araliginda temiz kullanilmis,sorunsuz Multijet dizel Palio bulmak zor 1.2 16V veya 1.4 16V Fire motorlu olanlari tavsiye ederim.
    1.4 EL çok yakıyor şeklinde görüş yaygın. ancak ben net olarak LPG de kaç kuruş yada kaç lt yaktığını merak ediyorum. bilen varsa cevaplayabilirmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trader38580 -- 15 Eylül 2013; 15:15:14 >
  • kardeşime 5 6 ay önce fiat palio 1.2 8 valf bir araba aldık. ilk arabasıydı amacımız deneyim kazanmasıydı
    yakıtı o kadar çok değil ama alacaksan kesinlikle 1.3 multijetini al. paran ona yetmezse 1.2 16 valf olanlara bak.
    ama vites topuzunu dikkatli kullan elinde kalabilir. otoyolda 90 ile giderken elimde kalmıştı da baya şok yaşamıştım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.