|
Fiat Tipo'nun (Egea) İngiltere'deki satışı sona eriyor
-
-
ingiltere dehledi, bizde kuş serisi gibi 20 yıl daha yok satar teneke parçası.
-
Şu yazıya bakıp biz bu alete nasıl egea dedik ben onu anlamıyorum. Sondaki A gibi harfi A kabul ediyorsanız ondan başta da var. Aegea bunun ismi çünkü Aegean Ege Denizi demek. Egean desek yine anlayacam da egea ne ya hiçbir anlamı yok.
-
hocam logo o, model adı değil
-
elektrikli araca gecisle yaklasan ekonomik tehlikeyi nedense turkiyede kimse konusmuyor. ic politik catismalarimiza o kadar takilmisizki gercek problemleri tartisamaz olmusuz. turkiyenin dunyada ciddi bir araba ureticisi ihracaatcisi oldugunu unutmusuz. elektrikli arac icten yanmali araca gore cok daha az mekanik parca iceriyor, daha az iscilik istiyor, daha onemlisi farkli uretim hatlarinda farkli tedarik zincirlerinde uretiliyor. elektrikliye gecisle muhtemlen uretim avrupaya kayacak turkiyedeki uretim hatlarinin ve fabrikalarinda tek tek kapanmasina sahit olacagiz. bu tip bir sey ilk defa yasanmiyor. 90larda avrupada satilan her 4 tv den 1i turkiye uretimiydi. tuplu crt televizyondan lcd gecis ile turkiyedeki uretim bitti, bugun avrupayi gec turkiyede satilan tvlerden kaci turkiye uretimi. aynisi araba sanayinede olmak uzere. tartismamiz hazirlik yapmamiz gereken konular bunlar. batarya uretimine yatirim yapiyor muyuz. elektrikli araclar icin tesvikler verip once yerli talep olusturarak turkiyede elektrikli arac uretimini artirma planlari yapiyo muyuz.
-
%100
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bunu da doblo gibi psa ya verirler.Zaten fiat markasının elinde ne kaldı ki?Doblo gitti,punto gitti.Fiorino da 15 senedir aynı kasa yenilenmeden devam ediyor.Bu tofaş fabrikasında iş yok bence.Bravo gibi c heçbek bir aracı kaldırıp egea'yı ürettiler.Kaç yıl oldu hala C segment mi tartışması var.Aynısı lineada da vardı.
-
Sanırım Aegea isim hakkı başka firma tarafından alındığı için Aegea ismini koyamadılar.
-
Elektrik Avrupa geçse bile Türkiye vs gibi 3. 4. dünya ekonomisine sahip ülkeler içten yanmalı devam eder hatta bizim ömrümüz yetmez
10 yaşında içten yanmalı araba alacak parası yok Türkiye'nin %70 nüfusunda elektrik ne ki?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
evet bu dediğin süper ötesi kafama yattı çünkü her işimiz böyle. planlayıp üretip tam satacağımızda bir bakmışızdır ki bu ismin hakkı başka firmadadır. tutmuş reklamlarda egea diye kendileri söylemiştir de böyle olmuştur. yoksa insanımız kör değil yani aegea diye yazılan bir şeyi egea diye okumaz sondakini a kabul edip baştakini görmezden gelip. hep kafama takılırdı ya sağ olasın.
-
Kim ne derse desin egea fiyatina gore guzel araba 1.4 motor icin konusuyorum diger motor seceneklerinde farkli arabalar devreye girebiliyor.
İnanılmaz sığ bir yorum. Neye göre hocam, fiyatı belli Almanya'da sokakta bile kaç defa gördüm SW olarak, kuş serisi falan diyorsunuz da neye göre kıyaslıyorsunuz anlamak güç. Ben çok kullandım Egea size şimdi inanılmaz gelecek ama yol tutuşu dahi gayet güzel.
Fakat direkt olarak detaylara odaklanırsak Golf-Astra-308 gibi olduğunu iddia ettiği C segmentinde değil. Fakat segment malzeme kalitesiyle de alakalı değil malum.
Genel hissiyat olarak B-C arasında kalıyor.
-
Yanıt vererek kendinizi üzmüşsünüz bunlar arabayı passattan olmadı golften ibaret sanan sonradan görme tiplerin yorumu, segment nedir onu bile bilmiyodur bu
Bence de ya düz aegean olsun ya da ege, hayır batıda kolay söylensin diye desek orda da adı tipo, bence genel Türk kitlesi bunu Türkiyeye özgü bir modelse kötüdür algısı oluşmasın diye ismi biraz batılılaştırmışlar böyle ebleh bir isim çıkmış
Bizde 10 yaşındaki C sınıfı arabalara 25 bin dolar civarı para istiyorlar. Tesla o paraya sıfır elektrikli araç satacak önümüzdeki yıllarda, Çin'lileri söylemeye gerek yok. Dünya'da petrol rezervleri kritik seviyeye düşünce benzin mazot fiyatları alınamaz seviyelere gelecek, benzin/mazot ile çalışan araçların hurdaya ayrılması kaçınılmaz.
-
Türkçe Ege bence de süper olurdu. Madem dışarıda ismi farklı neden yabancı isme benzetmişler? Türkçe'de iki sesli harf yan yana gelmiyorsa Ae diye başlamamasını anlarım da ea diye bitiyor o da olmaz, Ege tertemiz. Sen yerli üretim diye övün ismini böyle yap. Son yapılan savunma sanayi ürünlerine F1001 ya da ingilizce isimler koymuyorlar. Göktürklere kadar gitti adamlar ama zamanında neden yokmuş bu milliyetçilik bir batı özentiliği varmış benim takıldığım o yoksa ne derlerse desinler. Mesela brodbey diyoruz anlayan anlıyor buna da isteyen istediğini der ama arkaya öyle yaz sonra farklı oku öyle olmaz. Yani ya olduğumuz gibi görünelim ya da göründüğümüz gibi olalım.
-
Stellantis ile Egea gidecekti zaten. Egea da hayatına C4X bir versiyonu ile devam eder artık.
-
Bazı insanları kişisel ego tatmini için daha alt sınıf araçları aşağılaması gerekiyor hocam..
arabanın iyi veya kötü olmasından tamamen bağımsız bir durum bu.. aşağılayacak bir şeyler bulması lazım yoksa rahatsız oluyor, boşluk oluyor hayatında.. fiyat/performans diye bir şey lügatlarında yok.. düz adam için otomobiller ikiye ayrılır iyi araba dandik araba. bu kadar.
aracı anlatmanıza gerek yok yani şöyle böyle diye.
-
Merhaba, euro ncap 3 yıldız alan araç kusura bakmayın ama tenekedir. fiyat performans diye yürüyen tabuta binmeyi ben övemem.
alım gücü yüksek ülkelerde bu tarz düşük kalite arabaların ömrü fazla olmuyor, ülkemizde çok sattı yeni kuş serisinin yerini alacak gibi duruyorun neresini anlamadınız? yerli ve yedek parçası uygun-bol, malzeme kalitesi dandik. yaşınız yeter mi bilmem fakat tofaşın arabalarıda tıpkı sizin şimdi övdüğünüz gibi zamanında konforunu mercedes ile kıyaslanıyordu, zaman ne olduğunu gösterdi tabi.
batı bu arabaları en fazla 10-15 yıl trafikte tutar sonra presler, trafikte tutulmaması için olabildiğince kısıtlar.
ülkemizde böyle değil malumun.
bu arada avrupaya satılan egealar, Türkiye'de ağırlıklı gördüğümüz versiyonları değil bilginize. hb, cross ve sw modellerinin üretim kalitesi daha yüksek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fx_57,5 -- 8 Kasım 2023; 11:52:10 >
-
araçlar hakkında yapılan yorumu kişisel eleştiriye çevirmişsiniz. bende o halde ayak uydurup sizin ezik müşteri kitlesinden olup, kaliteden bi haber, ucuza aldığı aracı överek daha pahalı araç sahiplerinin ''keriz'' olarak gören ''şayomi ağğbi ebıl alanlarda akıl yoğ'' kitleden olduğunuzu varsayıyorum.
bu mudur yani?
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
elektrikli araca gecisle yaklasan ekonomik tehlikeyi nedense turkiyede kimse konusmuyor. ic politik catismalarimiza o kadar takilmisizki gercek problemleri tartisamaz olmusuz. turkiyenin dunyada ciddi bir araba ureticisi ihracaatcisi oldugunu unutmusuz. elektrikli arac icten yanmali araca gore cok daha az mekanik parca iceriyor, daha az iscilik istiyor, daha onemlisi farkli uretim hatlarinda farkli tedarik zincirlerinde uretiliyor. elektrikliye gecisle muhtemlen uretim avrupaya kayacak turkiyedeki uretim hatlarinin ve fabrikalarinda tek tek kapanmasina sahit olacagiz. bu tip bir sey ilk defa yasanmiyor. 90larda avrupada satilan her 4 tv den 1i turkiye uretimiydi. tuplu crt televizyondan lcd gecis ile turkiyedeki uretim bitti, bugun avrupayi gec turkiyede satilan tvlerden kaci turkiye uretimi. aynisi araba sanayinede olmak uzere. tartismamiz hazirlik yapmamiz gereken konular bunlar. batarya uretimine yatirim yapiyor muyuz. elektrikli araclar icin tesvikler verip once yerli talep olusturarak turkiyede elektrikli arac uretimini artirma planlari yapiyo muyuz.
|
İnanılmaz sığ bir yorum. Neye göre hocam, fiyatı belli Almanya'da sokakta bile kaç defa gördüm SW olarak, kuş serisi falan diyorsunuz da neye göre kıyaslıyorsunuz anlamak güç. Ben çok kullandım Egea size şimdi inanılmaz gelecek ama yol tutuşu dahi gayet güzel. Fakat direkt olarak detaylara odaklanırsak Golf-Astra-308 gibi olduğunu iddia ettiği C segmentinde değil. Fakat segment malzeme kalitesiyle de alakalı değil malum. Genel hissiyat olarak B-C arasında kalıyor. |
Bazı insanları kişisel ego tatmini için daha alt sınıf araçları aşağılaması gerekiyor hocam.. arabanın iyi veya kötü olmasından tamamen bağımsız bir durum bu.. aşağılayacak bir şeyler bulması lazım yoksa rahatsız oluyor, boşluk oluyor hayatında.. fiyat/performans diye bir şey lügatlarında yok.. düz adam için otomobiller ikiye ayrılır iyi araba dandik araba. bu kadar. aracı anlatmanıza gerek yok yani şöyle böyle diye. |
Benzer içerikler
- whatsapp profil sözleri kısa
- gizli instagram hesabı görme
- stalk ne demek
- final cut pro fiyat
- udf nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X