Şimdi Ara

Fiat Yetkili Servis arabamla kaza yaptı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
1
Favori
9.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kaza var, kaza var. Airbag açılmış, podyesi yamulmus, taşıyıcılar hasar görmüş ise iş değişir.

Ülkemde otoparktan çıkarken bile Hafriyat kamyonu bicebilir.

https://www.youtube.com/watch?v=CqA2WKZoSN8&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 13 Haziran 2021; 21:22:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok geçmiş olsun. Hangi servis bu bilelimde yakınlardaysa bundan sonra araçlarımızı oraya götürelim.

Servis dürüstçe davranmış. Ciddi bir şey yoksa arabada 1-2 bakımda hediye alırsınız kapanır gider mevzu. Olur böyle şeyler.

• geçmiş olsun.

kendiniz sürtünce sadece çizildi mi yoksa hasarda aldı mı ?

9bin km lik kullanımın ücretini ödeyip sıfır araç verirlerse çok iyi olur ama hasarsız olsaydı olurdu belki o da .

• baranel B kullanıcısına yanıt
    Aeka çamurluğu ön çamurluktan daha kıymetli yapan özelliği ne ki?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sinanakgl kullanıcısına yanıt

Ön cam kısmından başlayıp tavandan arka tarafa kadar uzanan bir parçadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 13 Haziran 2021; 21:42:47 >
  • e_capkan kullanıcısına yanıt

Boya kalktı hocam benim kendi kazamda , otoparkta duvara sürttürdüm hafif yamulmalar olmuştu.

• sinanakgl kullanıcısına yanıt

Yekpare olmaması 3 vidayla sökülüp değiştirilememesi

• baranel B kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

• Öncelikle servisin aracınızla yaptıgı kazanın fotoğraflarını isteyim tam olarak neymiş bi görün daha sonra değer kaybını talep edin burda yazılanlara takılmayın nasıl aracı alırken kurusu kurusuna parasını alıyolar aracnızda değer kaybı var öle boyatıp geri alırsanız hata yapmış olursunuz

• cormen kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

• oguzhankan43 kullanıcısına yanıt

İyi haberler bekliyoruz inş

• Hocam aracın neredeyse sıfır zaten, 2.el olarak satıp tekrar sıfırını alma düşüncesi anlamsız olabilir. 50 bin daha verip 9bin km düşük aynı aracı alacaksınız. Bayi 2.el piyasa değerinin üstüne 10 binde biz verelim alalım dese bile kabul etmemelisiniz bence yine totalde aynı arabanın sıfırı için 30 40bin masrafınız olacak. 2.el değerinde alacak olsa bile yine ortalama o fiyatlara satabilir ve sizde tekrar sıfır araç alıp bayiye kazandırmış olursunuz :). Bayi benim olsa kabul ederdim:) Bayidekiler dürüst davranmış ki 2 farklı model arabayı birleştirip sıfır olarak satılanıda gördük. Eğerki sadece tamponlarda düzelecek şekilde sıfır gibi yapabilirlerse yaptırın, üzerine bir miktar değer kaybı tutarı isteyin, daha önce arkadaşlarında söylediği gibi boya koruma, ücretsiz bakım gibi ekstralarda alabilirseniz kabul edin derim. Aldığınız değer kaybı, satarken yaşayacağınız değer kaybı, alabileceğiniz ücretsiz bakımları düşünürsek bence zarara uğramış olmayacaksınız. Elinizde araba kazasına ait fotoğraflar varsa satışta hepsini gösterip çok fazla uğraşmadan bir miktar değer kaybıyla satarsınız. Bu değer kayıplarındaki farklar çok fazla olmayacaktır. Araç fiyatlarındaki artışla o değer kaybı vs gözünüzde kalmaz bile. Bu söylediklerim fazla uğraşmadan orta yolu bulmayla alakalıdır. Evet bayi dikkatli olmalı, böyle durumlara yol açmamalı ama malesef olabiliyor. İşin hakkı hukuku değer kaybı vs uğraşırım bu durum benim için kabul edilemez diyorsanızda bir avukatlada görüşün derim ama orta yolu bulmada söylediklerimden farklı bir sonuca varacağını düşünmem.

• rkntrss R kullanıcısına yanıt

Hocam inanın ben de bu topa girmek istemiyorum pek zaten.

Aracın kazasız muadilleri 135bin civarında vardı sahibindende. Sifiri 157bintl suan. Ben ilk alirken de boyle bir fark vardi yaklasik. Ben ilk aldigim siradaki durumla karsilastirinca belki boylece bu olay hic yasanmamis gibi kurtarabilirim diye dusunmustum. Tabii sahibinden fiyatinin 10bin altinda soylerlerse neden yapayim ki boyle bir sey. Evet olay zaten bayiyle aramizdaki pazarlikta bitecek gibi duruyor. Ben de burada hani en uygun yolu bulmak icin konu actim zaten , sıfır araba sadece secenekler arasindaydi. Evet olmazsa nasil tamir edebileceklerini soracagim ustune de deger kaybi acisindan bakım vs. gibi seyler almaya calisacagim

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhankan43

Hocam inanın ben de bu topa girmek istemiyorum pek zaten.

Aracın kazasız muadilleri 135bin civarında vardı sahibindende. Sifiri 157bintl suan. Ben ilk alirken de boyle bir fark vardi yaklasik. Ben ilk aldigim siradaki durumla karsilastirinca belki boylece bu olay hic yasanmamis gibi kurtarabilirim diye dusunmustum. Tabii sahibinden fiyatinin 10bin altinda soylerlerse neden yapayim ki boyle bir sey. Evet olay zaten bayiyle aramizdaki pazarlikta bitecek gibi duruyor. Ben de burada hani en uygun yolu bulmak icin konu actim zaten , sıfır araba sadece secenekler arasindaydi. Evet olmazsa nasil tamir edebileceklerini soracagim ustune de deger kaybi acisindan bakım vs. gibi seyler almaya calisacagim

Hocam tampondan dolayı o kadar kayıp yaşamazsınız diye düşünüyorum. Eğer aracı hemen satmayacak binecekseniz o yıllar içinde kalabalık bir şehirde üzerine tekrar o tarz sürtmeler kazalar olacaktır. Olmasa bile araçı 5 6 yaşında satma durumunuz olsa tamponlar normal karşılanır büyük vurmalar olmadıkca ki büyük vurmalar olsa sadece tamponda değil içeride de bu farkedilir. Bayidekilerin gidince iyi niyetle davrandığını görürseniz sizde iyi niyetle yaklaşıp derdinizi anlatır, ufak bir kendi kazanızda bile titizken böyle bir durumun yaşanmasının canınızı çok sıktığını aktarırsanız eminim onlarda elllerinden geleni yapmaya çalışacaktır. (Böyle yönetilen bayiler az kaldı dikkat edin.)

• Belliki iyi niyetli arkadaşsın, vaka aradıkları gün anında serviste biterdim açıkcası.

Servis hiçbir şekilde ne deger kaybı nede, piyasa degerinde sayıp yeni araç vermez.
    Herşey hukuki yollarla çözüme gider buda ortalama 2 yılı bulur.

Sunmuş oldugun teklif olması gerektiği gibi. Fakat burda her türlü kazık yersin.
    Aracını 5000 aşagı alırlar... yeni araca dogru düzgün indirim yapmazlar 5000 ordan zarar edersin toplam 10 binlira max 15 binlira zararın olur.

Yeni araca üstüne vercegin para hariç..

Tatlı dil, yılanı deliğinden çıkartır .uygun dilde anlatırsın, olursa olur olmazsa deger kaybı mahkeme yoluyla alırsın.

2018 model sıfır egea tavanı cift kat boyalı çıktı arkadaşımın. Mahkeme yoluyla 2 yıl sonunda 7500 tl deger kaybı aldı..
    Aracın geri iadesinide kabul edebilirdi fakat aracın fiyatı almış başını gitmişti. Nekadara aldıysa onun üçreti ödeme kararı çıktı.

Sen en fiat fabrikasıyla degil, bayinin sorumlulugu altındasın.
    Dolayısıyla bayi ile uzlaşmak fabrikaya göre daha iyi çünkü
    Bayi sıfır araçtan para kazanıp, birde 2. Elden para kazancak.

Dediğim gibi iyi niyetli arkadaşsın, uygun yapıcı dille konuşursan bayi hertürlü koşula açık olur.
    Hersey ordaki müdürün insiyatifinde.

Önemli olan aracını piyasa degerinde okutman.

• Cok tesekkur ederim yorumlariniz icin servisle gorusmeden ismini falan vermek de dogru olmaz ben sali gunu gidip yuzyuze gorustukten sonra ilk mesajimi editlerim boyle bir sey daha sonra bir baskasinin basina gelirse diye. Bazi mesajlara da cevap veremedim kusura bakmayin yetisemedim, herkese tesekkur ederim.

• Geçmiş olsun. İlginç konu, takip edeceğim. Gelişmelerle güncelleyin konuyu lütfen.

Benim düşüncem bu hasarın servis tarafından yaptırılıp değer kaybının tazmin edilmesi ve üzerine bir bakım hediye etmeleri şeklinde olmalı.

• Araç yapılıp binmeye devam edilecek, değer kaybı da servisten alınacak.

Yanaşmazlarsa kaza tutanağı tutulup kaskodan yaptıracaksınız, dava ile değer kaybını alacaksınız.

Bana makul olan bu gibi göründü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla üstat ben gerçeği söyleyeyim, siz her türlü zarardasınız.

1) Aracınız zaten kazalı, bunun üzerine 2.kaza olmuş en önemli konu burası.

2) Tamamını okumadım ama tampon vs. plastik aksam değer kaybına girmiyor.

3) Rayiç değer kaybı ödeme hesabı piyasa gerçekleriyle örtüşmüyor. Daha düşük bir teklif alacaksınız.

4) Bu dava bir süreç alacak, bir de üstüne siz itiraz edeceksiniz tutarı beğenmeyip vs. sinir stres

Bu noktada biraz kaderci de olmak lazım herhalde, sonuçta dışarıda da olabilirdi. Tabi sinir bozucu bir şey ama ciddi bir kaza görünmüyor. Maksimum bir para koparmaya çalışıp bazı bakımların hediye edilmesi gibi bir yol bulunabilir.

• oguzhankan43 kullanıcısına yanıt
    Gidin aracı görün hafif bir sürtme vs ise çok dert etmeyiniz. Değer kaybı talep edebilirsiniz. Yada 1 2 bakım ücretsiz teklif edebilirler.

Plastik aksam tampon vs değer kaybı sayılmıyor. Araç zaten boyalı idi bu yüzden büyük bir değer kaybı olmaz.

Çamurluk vs gibi metalik aksamda ise değer kaybı talep edebilirsiniz. Tekliflerinin en fazla %50 sine razı olabilirler. Aracı görmeden söylemek zor.

Bayi dürüstmüş en azından yapıp size verseler satana kadar anlamazdınız bile.

Yanınıza işi bilen bir iki kişi ile gidip pazarlık yapabilirsiniz. En az servis müdürü yada genel müdür sahibi vs ile muhatap olun.

Araç yenileme düşünceniz varsa aracınızı onlar iyi bir teklif vermesini isteyip takasa da verebilirsiniz. Unutmayın sahibinden deki rakamlar çok gerçekçi değil. Arabam.com vavacars vs de aracınızı girip ortalama teklif alabilirsiniz. Önce sizin verdiğiniz sonrada onların kazalı olarak yaptıkları haliyle aradaki rakamı talep edebilirsiniz.

Tamirdeki ekstra süre için de ikame araç talep edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhalif13 -- 14 Haziran 2021; 15:33:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.