Şimdi Ara

Fiat Yetkili Servis arabamla kaza yaptı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
1
Favori
9.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kazanın ciddiyetini görüp ona göre karar verin. Bunu alın sıfırı verin farkı ödeyeyim derseniz zarar edersiniz büyük ihtimalle. 2.elde sizin aracınızı kazasız bile olsa öldürürler. Piyasa farkı değer kaybından yükseğe gelir ve sıfırla değiştirdiğinize değmez. Zaten tecrübesizsiniz anladığım kadarıyla. Pişene kadar birkaç sürtme yaşamanız normal. Değer kaybını nakit vermeye yanaşmaz bence bayi. Birkaç bedava servis ve sonraki araç için indirim gibi bir seçenek sunarlarsa kabul edebilirsiniz.

• Herkese merhaba şuan servisteyim benim yapmış olduğum hasar 1500 tlye tamir edilmiş servisin yapmış olduğu hasar için 9000-10000tl ye kadar bedel çıkar tahmini olarak dediler. İkinci el satın alım için teklif bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oguzhankan43 kullanıcısına yanıt

o zaman hasar tahminimizden büyük, peki aracı gördünüz mü hocam ne olmuş fotoğraf çektiniz mi merak ettim

• Yapılan hasar bu sekilde benim yaptigim kazayla bir tutulacak bir tarafi gozukmuyor fiyat farkina bakilacak olursa.

Farın da degisecegi söylendi

www.hizliresim.com
    511h9u6.png
    https://www.hizliresim.com/511h9u6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhankan43 -- 15 Haziran 2021; 11:57:35 >
  • Far tampon ve çamurluk boyası icin 10 bin aşırı fazla gözüküyor. Ledli hb farları olsa onlar 3 bin falandı en son. Ancak düz far. Servis kendi karsilayacakti değil mi. Bu yüzden Biraz abartmışlar gibi geldi.

Tamponun-far ayarına dikkat edin. Çizgileri birebir tutsun. Tampon yukarıda veya aşağıda kalabiliyor düzgün yapmazlarsa. Egeamda öyle olmustu.

• Geçmiş olsun. Aşağı yukarı değer kaybını sigortacınızdan öğrenebilirsiniz çamurluk tampon ve far için. Çok çıkmaz sanırım, 3-4 bin kayıp çıkar, belki daha da az çıkar talep edersiniz. Yalnız tutanak isteyin ve komik teklifleri kabul etmeyin. Gerekirse fiat merkeziyle görüşün durumu, merkezin dediğini yapmak zorunda kalıyorlar. 5K KM ufak bir yağ eksiltme için genel merkezi aramasaydım büyük ihtimalle ücret talep edilecekti benden de.

Ayrıca satarken anlaşılmayacak şekilde yaparız dediklerini, üstünü kapatmaya çalıştıklarını da söylersiniz eğer kabul etmezlerse. Kusura bakmasınlar, başkasının malını aynı kiralık araçları kullandıkları gibi kullanıyorlar. Kiralık araç bile öyle kullanılmaz yani.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam 1500 tllik sürtme başka bu kaza çok başka, bu kadar yeni araçta pert muamelesi bile yapan çıkar ki zaten bu hasar sbm de görünmeyeceği için alıcının gözüne iyice batar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çamurluk, tampon, far, kapı
    Bunların değişmesinin yanında başka bir araç için yetkili serviste çamurluk far tampon değiştirmiş kapı ve kaputta hasar yoktu bi şekilde kendini belli ediyor, kapı değişirken camlar, hoparlör vb aktarılacak orjinal gibi olmuyor. Ne yazık ki durum böyle. Sizin sürtme aracın değerini 3000 tl düşürecekse bu 10000 düşürür, sanki aynı kazada olmuş algısı oluşur. Bu parçalar 15 yıllık bir araçta değişmiş olsa normaldir, 15 yıl kazasız kalmış bi araç normalden iyidir, ama sizin aracınızda normal olan değişen olmaması belki lokal boya olması.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evet ikinci el teklifi 115bin tl. Sifir araba olarak da sadece urban paketi onerildi. Kabul etmiyorsan bizim sigortamizdan yaptiririrz sonra deger kaybi icin dava acarsin dediler. Onlarin sigortasindan yaptirsam tramer islemeyecegini soylediler
    Urban paketinin sifiri icin de bir indirim yaptilar. Alabildigim teklif bu kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhankan43 -- 15 Haziran 2021; 14:37:29 >
  • Değer kaybınızı onlardan isteyin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin kazanız harici 1 çamurluk boyanacak, tramer kaydı da oluşturmayacak. Far tampondan bir sorun olmaz. Fotoğrafları da var.

Değer kaybı için avukat ile görüşün. Çift taraflı bir kaza değil, yetkili servisten yazı alın. aracın kazasının onlardan kaynaklandığı belirtilmiş olsun. Hak iddia edecek belgeniz olsun elinizde. Yoksa hadi yaptık bitti şimdi git diyebilirler. En kötü senaryo üzerinden konuşuyorum.

Urgan egea icin 50-55 bin fazladan vermenize bence hiç gerek yok. Aynı araba neticede. Aracı yapsınlar değer kaybından da 3-5 gelir, az bir donanım için cebinizden tomarla para çıkacak. Yazık günah.

• 26_bbz_26 2 kullanıcısına yanıt

şahsen s class gibi bir araca biniyor olsam. arkamdan herhangi bir şahin çarpsa, kendi masraflarımı karşıya vermezdim. ben kendi masraflarıma ek olarak onunkini yapsam benden bişey çıkmaz ama o kendi masrafında bile zorlanır. o yüzden gelir düzeyim muhteşem yüksek olsaydı bende aynı şeyi yapardım.

• crssover C kullanıcısına yanıt

Evet benim de buna butcem yok diger paketlere indirim yapilmadi zaten ellerinde var olan araca indirim yaptilar sadece iki aylik falan dediler. Avukatla gorusecegim bugun artik. Evet onlar bugun hemen sigortadan yaptiralim falan dediler imzalarsiniz diye ama buyuk ihtimal deger kaybi alamayacagim bir senaryo olacakti. Bunu da arastirdiktan sonra aracimi yaptiracagim. Saglik olsun diyecek bir sey yok sadece burada firma ismini isteyip biz de gidelim diyenlere, bir kucuk kaza durust davranmislar diyenlere kirginim

• oguzhankan43 kullanıcısına yanıt

Bayi yapması gerekeni yapmış. O kadar ahlaksız bir toplum olduk ki olması gereken şeyi yapınca dahi alkışlar durumdayız.

Allah beterinden saklasın. Sıfır km araç alsanız dahi ertesi gün birinin çarpmayacağının garantisi yok. Aracınıza binin gidin tertemiz aracınız var. Fotoğrafları saklarsınız, satarken de belirtirsiniz. En ufak bir sorun olmaz. Hiç canınızı sıkmayın dünya malı neticede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crssover -- 15 Haziran 2021; 15:45:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-57554940B

şahsen s class gibi bir araca biniyor olsam. arkamdan herhangi bir şahin çarpsa, kendi masraflarımı karşıya vermezdim. ben kendi masraflarıma ek olarak onunkini yapsam benden bişey çıkmaz ama o kendi masrafında bile zorlanır. o yüzden gelir düzeyim muhteşem yüksek olsaydı bende aynı şeyi yapardım.

bence tatli dil ve olumlu yaklasim,sucu kabullenme esas nokta.
    zorlardi tabii ama yaptiracak durumum vardi ama abi buyukluk yapti :)

• Şuanda son durum nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhankan43

Evet ikinci el teklifi 115bin tl. Sifir araba olarak da sadece urban paketi onerildi. Kabul etmiyorsan bizim sigortamizdan yaptiririrz sonra deger kaybi icin dava acarsin dediler. Onlarin sigortasindan yaptirsam tramer islemeyecegini soylediler
    Urban paketinin sifiri icin de bir indirim yaptilar. Alabildigim teklif bu kadar
    Hocam cok gevmis olsun sizi fena opuyorlar gibi duruyor. O arabanin tamir edilmis hali rahat 128/132 arasi eder bu isin icindeyim oradan biliyorum. Egea gibi arabalar zaten genelde hor kullaniliyor bunun icin 10bin lira hasar kaydi da boyle bi arac icin cok ciddi bi rakam aslinda. Ikinci elde size fena deger kaybettirebilir ileride.bu piyasa sartlarinda sizden arabayi alip ustune 20/25 bin civari isteyerek sifir vermelero gerekir maksimum. O da olmazsa 15 bin civari deger kaybi odemeleri gerekir. Bunlar olmazsa fena bi sekilde opulmus olursunuz gibi aman dikkat edin.

• Su forum hakkaten garip yer. Serviste kendi arabasi uzerine sinek pislese kizacak tipler gelmisler adama laf ediyorlar.

Daha once kazasi olsun olmasin, fazladan 2 parca boyali araci satmak ne kadar zor olacak yada millet ne fiyat kiracak haberiniz var mi. Neden sineye ceksin bunu.10 bin hasar kaydi ve camurluk. Fotografini cek bisey olmaz diyor. Olur kardesim bal gibi olur.
    Camurluk islemli diyerek satmaya calis bakalim, nasil fiyat kirmaya calisacaklar.

Gelmisler adama nolcak insanlik hali diyorlar, hey allahim ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sukulented -- 15 Haziran 2021; 21:15:42 >
  • Son durum bugün de servisten bir karar vermeden çıkmak zorunda kaldım sabahtan akşama kadar servisteydim , bir sürü yerler telefonla konuştum sigortadan yapalım imzanı alıp hemen başlayalım dediler fakat güvenemedim. Yarın avukata yönlendireceğim durumu artık. Kendi sigortalarından kaza raporsuz işlem yaptıklarında değer kaybı acabilir miyim yine ayni sekilde ? Bu servise bile yaptirmak istemiyorum da mecburum sanırım

• CDBurnerXP kullanıcısına yanıt

Keşke bu fiyatları alabilsek davada ama ümidim yok. Yardimci olurlar belki diye sifir teklifi alalim dedik ondan bile kâr etmeye calisan kisiler var resmen. Adam sifiri 10bin tl indirimli verip benim arabamı ölü bir fiyattan almaya calisiyor. Sahibindende herkesin %10 fazla koydugunu kendileri bu fiyata sattiklarini soyluyorlar bi de. Elinizde varsa alacagim su dakika dedim kimse ses cikarmadi.

Sube muduru insanin yuzune bile bakmiyor verdigi teklife sükretmem gerekirmiş gibi davrandılar. En son istersen git dava yoluna diyerek vazgeçtiler. Umurlarında degildi acikcasi. Bu firma kâr edecegine kendim zaten her turlu zarardayim arabayi yaptiracagim. Fakat bugun acele acele biz sigortamizdan yaptiralim dedikleri icin guvenemedim. Bilgisi olan var mi bu konuda ? Sonucta kazanin servis icinde bile oldugundan emin degilim. Cok bir km farki yoktu ama yine de bu surecte devreye polisin falan girmesi gerekir mi sizce ? Onlarin sigortasindan yapilirsa hasar kaydi islenmeyecegini soylemislerdi, boyle olursa deger kaybi davasi acabilecek miyim yine de ? Yarin avukatla gorusecegim o biliyordur herhalde

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.