Şimdi Ara

fiber alt yapısı hakkında merakedilen bir bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • fiber alt yapısı hakkında merakedilen bir bilgiyi sizlere vermek istiyorum çünkü bazı arkadaşlar mışlı muşlu konuşmalara devam ediyor faydalı oalcağını düşünüyorum.
    arkadaşlar biraz önce superonline yetkilisi ile telefonda konuştum. özellikle şunu sordum ttnet e bir bağımlılığınız var mı dedim onlar adsl için evet,fiber için hayır dediler.yani bütün adsl alt yapıları(biri,smile vs.) ttnet e bağımlıdır dediler. ama olay fiber olunca farklılaşıyor dediler ne yerel bağlantılarda nede yurt dışı çıkış portlarında bir bağımlılık yok dediler.
    umarım faydalı olmuştur

• O nedenle Superonline üzerinden ADSL bağlatmaya kalkarsan, TT özellikle yokuşa sürdüğü için 1 hafta kadar beklemek gerekiyor.
  • ewt doğuru bn fiber kullanıyorum bizim siteye bağlanmadan once sokakalar kazıldı kablolar dosendi ve fiber internet telefon hattı kullanmıor yani kendi hatalarını döşediler
  • Fiber internet tamamen superonline kendi alt yapısı ile olur. Türk Telekomla bir alakası yoktur.
  • Ortak kullanılan kısımlar da var. Her yerde Superonline omurgasından faydalanılmıyor. Bir yerde bunu detaylarıyla gösteren bir harıta vardı ama bulamadım. Forumda da olabilir.
  • Bizimdde kazıldı ama logar kapaklarının üzerinde türksat uydu tv falan yazıyor ne demek bu kablo ucuna baktım aynı anten kablosuna benziyor
  • Şahsen sofi'in yurtdışı çıkışlarını verimli bulmuyorum
    pinglerde düşme bekliyordum fakat adsl ile neredeyse aynı veya biraz daha yüksek,oysaki adslde okadar sinyal zayıflaması vs. oluyor bakır kablolarla.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar_85

Bizimdde kazıldı ama logar kapaklarının üzerinde türksat uydu tv falan yazıyor ne demek bu kablo ucuna baktım aynı anten kablosuna benziyor

kablo tv+ uydunet gelmiş işte.
  • Peki bir soru?

Süperonline şehirlerarası data transferini kimin alt yapısını kullanarak yapar?

• Genelde yine kendisine ait kablolarla olması lazım.
  • Superonline omurgası her yere ulaşmıyor ki. Sadece büyük şehirlerde falan var. Türkiye'nin doğusunda yok mesela. O taraftaki sunucuya bağlanırken ne olacak peki? Mecburen diğer omurgayı kullanmak durumunda. Yurt dışı için de aynı şey geçerli. Frankfurt ile direk bağlantı var diye biliyorum. Geçen sene öyle idi. Ondan sonra eklendi mi bilmiyorum.

tracert komutunu kullanın mesela bu forum için. Superonline kullananlar. O zaman daha açıklayıcı olur.

Hatta durun ben yapayım. forum.donanimhaber.com için trace yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2eu5 -- 19 Kasım 2009; 21:46:10 >
  •  fiber alt yapısı hakkında merakedilen bir bilgi

Hala kablonetin yurtdışı pingleri neden bizden daha iyi anlamıyorum
  • Fiber optik internet yayılsında kimin yaptığı önemli değil
  • Hmm o noktadan soruyorsun. Tabiki de o durumda eski sistemi falan kullanıyorlar ama sehirler arasında direk baglantısıda var [yani hizmet verilen sehirler arasında mesela istanbul-bursa falan gibi]
  • yurt dışı çıkışlarını falan telekomdan almıyorlarmıydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: memq14

yurt dışı çıkışlarını falan telekomdan almıyorlarmıydı.

sadece TT ile olan bağlantılarından geri kalan tün bağlantı noktaları kendilerine ait

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.