Şimdi Ara

Fiber Kabinden Dükkana Cat6 Kablo Hak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yanyana pasajlarin birinde isyerim var. Sagdaki pasajda ttnet fiber kabin var.

Ttnete gittim sizin pasajda fiber kabin yok normal baglanti yapariz. Ama kabine kadar kablo cekersen kabine dahil olmani saglarim, teknik ekibe nazimiz geçiyor. Dedi bayideki arkadaş.

Şimdi aklimdaki sorular...

* Ortalama 60 70 metre kablo gidecek gibi.
    * Kabinden işyerime gelecek cat6 etkilermi.
    * 100 metreyi aşabilirim diye korkum var.
    * Hangi marka cat6? (%100 Bakir olmaliymis.)

Alacagim kablo dogal olarak 305 metre olcak 100ü aşarim diye olan korgudan (200 yok).

Fiyat cat6 awg 23 olunca. %100 bakirda dedikmi 300tl yi buluyor. Birde ftp olayı var. Kablonun yalitimlisi. Dogal olarak o mesafeyi geçerken elektrik kablolarının yanından geçecek.

Fikirlerinize ihtiyacim var. Kafam aşırı karışık.

(Cepten yazilmistir.)

• O kabloyu sizin değil telekomun çekmesi gerekiyor. Telekom'un yapması gereken masrafı üstlenmemenizi tavsiye ederim. Pasajdaki esnaflar olarak telekom müdürlüğüne toplu dilekçe verin. Gelip sizin orayada fiber koysunlar. Alttaki linktende talep oluşturun.

https://ett.turktelekom.com.tr/bohm-misafir-bildirim-ve-istekler-yeni-bildirim.jsp

Ayrıca şu linktende sorgulama yaparmısınız işyeriniz bulunduğu yerdeki altyapı desteği nedir?

https://bireysel.turktelekom.com.tr/evde-internet/web/internet/sayfalar/Turk-Telekom-fiber-nerede.aspx

Bunlara rağmen yinede kablo çekmede ısrarcıysanız nexans markasını tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 10 Şubat 2016; 20:54:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Logic_Man

O kabloyu sizin değil telekomun çekmesi gerekiyor. Telekom'un yapması gereken masrafı üstlenmemenizi tavsiye ederim. Pasajdaki esnaflar olarak telekom müdürlüğüne toplu dilekçe verin. Gelip sizin orayada fiber koysunlar. Alttaki linktende talep oluşturun.

https://ett.turktelekom.com.tr/bohm-misafir-bildirim-ve-istekler-yeni-bildirim.jsp

Ayrıca şu linktende sorgulama yaparmısınız işyeriniz bulunduğu yerdeki altyapı desteği nedir?

https://bireysel.turktelekom.com.tr/evde-internet/web/internet/sayfalar/Turk-Telekom-fiber-nerede.aspx

Bunlara rağmen yinede kablo çekmede ısrarcıysanız nexans markasını tavsiye ederim.

Bulunduğum yer 16 mbit adsl destekliyor. Ben 50mbit istiyorum. Sürekli müzik film vs download olucak. Aktif hızlı internet kullanmam gerekmekte.

Diğer husus, hocam dükkanım 10 gün içerisinde açılcak.
    Dükkanımın açılışına yetişmez ki bu vurdum duymazların fiber kabin koyması. :(

• Golovusum G kullanıcısına yanıt
    haritadan sorgulama yaptığınızda ne yazdı?
  • quote:

haritadan sorgulama yaptığınızda ne yazdı?

Seçtiğiniz lokasyonda Hiper Hızlı Fiber İnternet bulunmaktadır.

Ama ben direk telekoma gittim teknik ekibin oraya. Yan iş hanımda fiber kabin var gittim gözümle gördüm 2. katta. Ama benim bulunduğum iş hanında bakır kabloların çakılı olduğu siyah telekom kablosunun geldiği allaha emanet fii tarihinden kalma bir pano var!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golovusum -- 10 Şubat 2016; 21:32:05 >
    Muhtemelen çok yakın olduğu için öyle yazıyor olabilir. Dükkanınızda bir ttnet-internet- telefon aboneliği bulunuyormu şu anda?
  • quote:

Muhtemelen çok yakın olduğu için öyle yazıyor olabilir. Dükkanınızda bir ttnet-internet- telefon aboneliği bulunuyormu şu anda?

Hayır eski kiracının süperonline abonmanlı telefonu duruyor.

Ama sıfırdan bağlantı yaptırcam ben. Şikayet var'a da şikayet açtım, ttnet siteden de şikayetten yazdım. Bakalım ama dediğim gibi şuan için mecbur kablo çekicem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Süperonline dandik fiber kablo
    7 yıl önce açıldı
    Fiber kablo çekmek.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Türk Telekomu arayıp numara hat üzerinden altyapı sorgulama yapmalarını isteyin. Size hemen cevap vereceklerdir. Telefon hattı olması yeterli. Adres, kapı numarası ilede sorgulayabilirler. Eğer destek var ise bir ihtimal hipernet olarak 50mbps alabilirsiniz. Bunu size telefonda müşt. hizm. söyler zaten hipernet olup olmadığını. Şu anda adsl 16mbps olduğuna bakmayın. Aynı hatta isterse vdsl2 sinyalde verebilir altyapı var ise. Ama fibernet için fiber panosu koyması gerekiyor tabi.

Fibernet full limitsiz 50mbps paket 359TL olarak görünüyor. 200GB AKK' lı 50mbps tarife ise 89TL olarak görünüyor bilginize.
  • Bu iş olmazda kablo cekmek zorunda kalırsanız cekınmeyin cok guzel calısır stabil olur.

yaklasık 200 metre sorunsuz cat6 alın kaliteden emin olmak ıcın bir mıknatıs tut kabloya hıc yapısmaması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tnt-2

Bu iş olmazda kablo cekmek zorunda kalırsanız cekınmeyin cok guzel calısır stabil olur.

yaklasık 200 metre sorunsuz cat6 alın kaliteden emin olmak ıcın bir mıknatıs tut kabloya hıc yapısmaması lazım.

350 lira para verdim. 305 metre awg 23, 5.57mm. Full saf bakir kabloya.

100 metre kisa kalirsa korkumdan tek parca aldim. Yarin elime gecer. Dukkandan yan pasaja kadar kablo cekecegim kabine kadar. Ondan sonra basvuru yapacagim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.