Şimdi Ara

Apartman Kutusundan Daireye Kablo?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
8.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni internet aldım ama evde kablo yok :d türk Telekom geldi abi biz hattı çektik geri sende elektrikçiyle halledersin dedi gitti şimdi kutudan eve hangi kablo çekmemiz gerek yardımcı olursanız... yalın adsl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Normalde 0.5mm bakır telefon kablosu yeterlidir, evde kiracıysanız fazla para harcamamak için böyle yapın.

Ev sahibi iseniz saf bakır cat6 kablo çekmenizi tavsiye ederim. Ev de neden telefon tesisatı yok?
  • SESSİZDÜNYA S kullanıcısına yanıt
    Bina içi tesisatınız yapılmıştır muhakkak ankastrenin üstünde kablolar felan var mı? Yeni bina ise ethernet prizinin içine baktınızmı?
    Elektrikçi çağırırsanız zaten yardımcı olur telefon kablosu çekilecek rj11 derseniz.
  • @Login_Man
    Hocam bu bakır dediğiniz kablonun adı nedir acaba.kiracıyım da Ucuz yaptırıpta hızdan kaybetmeyelimde.tesisat nie yok bilmiyorum da eski kiracı bi kablo çektirmiş turuncu beyaz renkte bina girişindeki kutuya ama kopmuş oda.

@Nitrojen
    Ankastre dedigin bu girişteki türk Telekom kutusu evet var ama içini açamadım kitli :) adımı yazmış oraya kablo takacağım yere.Bina pek yeni degil hocam.o kutudan tek çeşit kablo çıkmıyor orasını anlamadım ben.
    bide bilgimiz olsun elektrikçi şimdi bize pahalıya yapmasın hocam.

Ankastre kutusu kilitli değildir.Yukarı doğru bastırın açılacaktır ayrıca eğer duvardan felan götüreceksiniz veya camdan kabloyu aşağı indirecekseniz 10-20 metre Rj11 kablo almanız yeterlidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

Ankastre kutusu kilitli değildir.Yukarı doğru bastırın açılacaktır ayrıca eğer duvardan felan götüreceksiniz veya camdan kabloyu aşağı indirecekseniz 10-20 metre Rj11 kablo almanız yeterlidir.

Bu rj11 i direk modeme baglıyoruz olay bitiyor dimi bide başka kablo olmuyor mu acaba çünkü değişik kablolar var kutudan çıkan bi ss atayım.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Apartman Kutusundan Daireye Kablo? Apartman Kutusundan Daireye Kablo?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SESSİZDÜNYA -- 31 Mayıs 2016; 18:48:23 >

Aşağıdaki kablo galiba cat6 fark etmez illaki rj11 olacak diye bir kaide yok gri olan 2 renkli kablo rj11 aşağıdaki uçları renkli olan cat5 veya cat6 , Siyah kablolar saha dolabına bağlıdır.

Kilidin anahtarı yöneticinizde vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 31 Mayıs 2016; 18:58:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

Aşağıdaki kablo galiba cat6 fark etmez illaki rj11 olacak diye bir kaide yok gri olan 2 renkli kablo rj11 aşağıdaki uçları renkli olan cat5 veya cat6 , Siyah kablolar saha dolabına bağlıdır.

Kilidin anahtarı yöneticinizde vardır.

Eger hepsi oluyorsa benim için hız önemli hızda fark varmı

Hız'da fark pek olmaz sadece bir sıkıntı olduğunda tekrar kablo çekmenize gerek kalmadan uçları değiştireceksiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SESSİZDÜNYA

@Login_Man
    Hocam bu bakır dediğiniz kablonun adı nedir acaba.kiracıyım da Ucuz yaptırıpta hızdan kaybetmeyelimde.tesisat nie yok bilmiyorum da eski kiracı bi kablo çektirmiş turuncu beyaz renkte bina girişindeki kutuya ama kopmuş oda.

@Nitrojen
    Ankastre dedigin bu girişteki türk Telekom kutusu evet var ama içini açamadım kitli :) adımı yazmış oraya kablo takacağım yere.Bina pek yeni degil hocam.o kutudan tek çeşit kablo çıkmıyor orasını anlamadım ben.
    bide bilgimiz olsun elektrikçi şimdi bize pahalıya yapmasın hocam.

İnce ve çok telli telefon kablosunu uzatmak için satılan soketli kablodan almıyacaksınız. Elektrik tesisatçılarının kullandığı tesisat kablosu alacaksınız. Kablonun örnek linklerini ekliyorum. Bunlar bir çift kablolardır. Elektrikçide bir çiftli yoksa iki çiftlide olur, sadece fiyat farkeder. Kablo çekerken ek yapmamaya çalışın. Ankastre bağlantısını düzgün yapın. Hatta mümkünse siz kabloyu çekin telekomcular gelip ankastre bağlantısını yapsınlar. Onlarda bu işe uygun klemens var. Kablonun diğer ucunada soket takıp modeme bağlayın, mümkünse kabloyu kesmeden direk ankastreden modeme bağlantı yapın.

http://www.elektrikmarket.com.tr/Erse-1x2x050-mm-050-mm-Dahili-Telefon-Kablosu,PR-52824.html

http://www.elektrikmalzemem.com/Telefon-Kablosu-1-Cift-050,PR-5686.html

http://www.elektrikdeposu.com/KABLO-TELEFON-HUNKA-2X1-KALAYLI,PR-108629.html

http://www.elektrikdepom.com/TELEFON-KABLOSU-1CIFT-050-HUNKA-X100,PR-1650.html

http://www.elektrikciburda.com/12050050-PDV-TLFKABLOSU-100-MT,PR-193.html (100metre)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 31 Mayıs 2016; 19:37:46 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.