Arkadaşlar herkese merhabalar. Eyüpsultan ilçesinde ikamet ediyorum. Geçtiğimiz günlerde TürkNet abonesi oldum. Daha önce de kullanmaktaydım TürkNet'i. Bağlantı için gelen arkadaş mahalleye Fiber kabloların döşendiğini en geç birkaç aya kullanıma açılacağını söyledi. Ben de saha dolabını bana uzak bir yerde gözlemledim ve içinden Turuncu renkte fiber kabloya benzeyen kablolar çıktığını gördüm. Bunların fiber kablo olduğunu düşünüyorum çünkü eski tip siyah kablo değil dolaptan çıkan kablolar. Ben de apartmana bu kablolardan bağlantı alabilmek için ne yapmam gerekir? Nasıl fiberi apartmanıma getirebilirim? Bununla ilgili youtubeda videolar izledim. Anladığım kadarıyla peşinden koşup diretip bu şekilde bir sonuç alınabiliyor. Peki durum nasıl olacak? Mahallede bizim kapının önünden geçen fiber kablolardan mı bağlantı sağlanacak yoksa uzaktaki saha dolabından mı? Saha dolabı evin yanındaki yokuşun tepesinde ve oradan bizim eve kablo döşemek açıkcası pek de kolay değil. |
Fiber Kablo Döşendi Fakat Kullanamıyoruz
-
-
binanızın daire sayısına bağlı ve maliyetine bağlı bir olay 6 daire altına pek yanaşmıyorlar ama üstüne çekiyorlar, ben uğraştım 3 daire 1 dükkana fiber çektirdim ama benim evimin dibinde telekom direği vardı direkt maliyetsiz olduğu için çektiler maliyet olsa çekeceklerini sanmam.binanızda daire sayısı 8 ise müdürlüğe gidip dilekçe verin
-
Merhaba, Eyüpsultan' da gigafiber planlarımız içerisinde yer alan mahalleler bulunuyor. Mahalle bilginizi paylaşabilirseniz planlar içinde olup olmadığını kontrol ederek yardımcı olmak isterim. -
Merhaba. Binada 8 daire var. Fiber gelse hangisi ne kullanır ya da kullanmak ister bilemiyorum. Fakat görüşme sağlayıp öğrenebilirim. Müdürlüğe direkt gidip bireysel olarak mı teslim etmem gerekiyor?
-
PM gönderdim.
-
Mesajınızı kontrol ederek dönüş yapacağım. -
Sevindirici bir haber geldi. Mahalle gigafiber projesi kapsamındaymış. Merak ettiğim ne kadar süre sonra bu hizmeti kullanabileceğim.
-
Planlar içerisinde yer alıyor ama maalesef süre bilgisi veremiyorum. -
Eyüpsultan Karadolap mahallesi yer alıyor mu acaba?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba, Karadolap Mahallesi planlar içerisinde yer almıyor ama talebinizi proje ekibimiz ile paylaşacağım. -
apartman yöneticiniz varsa ona söyleyin bina adına başvursun ama yok ise bireysel olarak başvurun şansınızı deneyin derim, gigafiberin gelmesi uzun sürer büyük ihtimal telekom projeyi onaylarsa hızlı çalışır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Türknet müşteri hizmetleri bu hizmetin Türk Telekom'dan bağımsız olduğunu söyledi. Kendi altyapılarının olduğunu dile getirdi. Bina yöneticisi yok bildiğim kadarıyla. Ben kendi başıma başvurmam gerekecek sanırım. Nasıl bir dilekçe veriliyor. Bilginiz var mı?
-
türknetin çekeceği ayrı türk telekomun getireceği ayrı zaten hocam,türk telekomun hangi müdürlüğü bölgenize bakıyorsa o bölgenin müdürlüğüne gitmeniz gerekli, durumu anlatırsanız yardımcı olurlar dilekçe vermek istediğinizi belirtin veya dilekçe örnekleri var forumda onlardan bir tane doldurup götürün verin bir arkadaş konu açmıştı bu dilekçe örnekleri için şu an mobil olduğum için fazla bakamıyorum
Çok teşekkür ederim. Forumdaki o konuyu görmüştüm. Bakalım, şansımı deneyeceğim.
-
altyapıları projelendiren kişi ile görüşürseniz daha iyi olur bu arada, onun proje çizimi dahilinde altyapı çekiliyor, bizim bina için ben o projelendiren yetkili kişi ile görüşmüştüm binaya gelip kontrol sağlamıştı 1 ay sonra gelip çekmişlerdi binada 3 daire 1 dükkan olduğu halde çektirebildim maliyet olmadığından dolayı bu konuda şansım yaver gitti nasıl olduysa
-
Mahalleye gelir,binalara fiber çekilir yavaş yavaş bu işler. Ama garanti gelir,ondan şüpheniz olmasın. Gigafiber iyidir,ilk 6 ay 1000 Mbps veriliyordu sanırsam.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Altyapı projelendirme işiyle ilgilenen kişiyi nasıl bulabilirim pek bilemedim işin doğrusu. Modem kurulumu için gelen Türknetin yönlendirdiği kurum çalışanı bana fiber ile ilgili bilgiyi vermişti. Siz nasıl ulaştınız?
Valla gelecek olması umut verici. İnsan ister istemez hemen olsun istiyor, yalan yok. Çünkü sıkıntı yaşamaya başlayınca iş hayatında bu büyük bir problem haline geliyor.
hocam onu müdürlüğe gidip orda çalışanlara söyleyeceksiniz onlar size nerde olduğunu söylerler bu projelendiren kişiler ortalıkta bulunmuyor genelde girişte değiller yani, girdiğiniz gibi göremeyeceğiniz bir alandadırlar, benim size o kişiye ulaşma sürecimi anlatayım baya karışık ve şans eseri hocam ben direkt bu fiber kabloları döşeyen kişileri sokakta görünce yanlarına gidip bizim binayada çekebilir misiniz diye rica ettim, oturduğum yeri gösterdim dedim çektikleri yerden bağımsız 1km uzaktaydı durumu açıkladım abi maliyeti olmayacak zaten telekom direği mevcut burdan direkt binaya çekersiniz 30-40 metre kablo gidicek başka ekstrada maliyet oluşturmayacak size dedim kazı izin vs dedim çalışan haklısın çekilir büyük ihtimalle zaten dedi,ben fotoğraflayayım müdürlüğe yetkili arkadaşa ileteyim dedi, iletmiş olmalı beni müdürlükten bu yetkili kişi aradı projelendiren, binada daire sayısını sordu ben de söyledim hatta şu an olan daire sayısına göre çekilmez normalde ama yinede çektiler maliyet olmadığından dolayı şu an 3 daire 1 dükkan var ama ileride her daire bölünüp 2 daireye dönüştürülceği için çektiler bunu arayan kişiyede söyledim o da tamam sıkıntı yok ben bi bakayım projelendireyim dedi 30 dakika sonra aradı ben evin önüne geldim bi apartmanın içine girip bakabilir miyim dedi açtım kapıyı baktı apartmandaki telekomun bakır kablosunun geldiği telekomun kutu numarasını aldı ben projelendiricem onay çıkarsa gelip kablo çekilir kutu takılır dedi 1 ay içinde kablo çekildi kutu 7 ay sonra takıldı unutmuşlar bizim binayı yani benim olayım biraz farklı sizinkinden ben altyapı çeken ekibe denk geldim onlar yardımcı oldularda düzgün bir altyapıya sahip oldum yoksa hala vdsl kullanıyordum, gerçi o apartmanda oturamıyorum şu an yine nasip olmadı fiber kullanmak farklı bir yere taşınmak zorunda kaldım fiber gelene kadar.
-
Merhaba, 6 ay 1000 Mbps sınırlaması kaldırıldı. Gigafiber altyapımızın olduğu bölgelerde 1000 Mbps'e kadar hizmeti 99.90 TL'ye veriyoruz.
Benzer içerikler
- türknet kurulum ücreti
- pon ışığı yanmıyor
- vlan id nedir
- turknet müşteri numarası öğrenme
- fiber internet kablosu modeme nasıl bağlanır
- statik ip öğrenme
- turknet fiyat 2024
- modem kurulumu
- gigafiber nedir
- turknete geçiş
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X