Şimdi Ara

Fiber kutusu konuldu (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
2
Favori
3.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş

Oda olabilir doğrudur 

• miskindvd kullanıcısına yanıt

Dava konusu olurmuş bundan ama yine ucuz yırtmışsın  

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Hocam selamlar yine ben :)

Geçen sefer bir şey yapılamayacağını görünce ümidimi kaybetmiştim ama geçenlerde yönetici ile görüşmemizde müjdeyi verdi. Apartmanda da talep olmuş başkalarından ancak kablo geçirmeme işinde ısrarcılar.

TT ekibine, bina içinde dolanan ama ethernet kablosu şeklinde duvarların içinde bulunan hatları kullanamaz mıyız demişler, elemanlar da FTTH olmaz o zaman ama bunlara bağlarız, 1000 değil de 500 alırsınız mesela demişler. Aslında Cat6 kablo 1000 mbit de taşıyor da, herhalde yukarı katlara çıktıkça o hız garanti olmayabilir diye o işe girmek istememişler.

Olur dedim 500 de olur, ilk müşteri benim dedim, hatta gelsinler hattı bizim dairede denesinler her şeye hazırım dedim  

Ekip de çok uğraşma taraftarı değil gibi anlamış bizimkiler de... Çünkü oradan geçir diyoruz, yok, buradan bilmemne yapın diyoruz, yok öyle yapamayız böyle edemeyiz dediler hemen dedi.

Bu şekilde de razıyım valla artık ne yapalım. Ekiplerle görüşmeler sonucundaki gelişmelerden haberdar edeceklermiş, buna göre abonelik başvurunuzu yapın diye duyuru geldi.

• miskindvd kullanıcısına yanıt

İyi firma kafaya takmadı sağlam bi dava çıkardı o olaydan.

• AMC kullanıcısına yanıt

Türk Telekom öyle dava işleri ile falan uğraşır mı sence ? En tepe yöneticisinden en alt seviyedeki çalışanına kadar hiçbir şey yapmadan bütün gün oturuyor hepsi, parayı özel sektörmüş gibi yiyorlar ama iş hizmet vermeye gelince kamu firması gibi hiçbir şey yapmıyorlar. Aldıkları paraya bakıyor onlar.

• Ormanci kullanıcısına yanıt

Cat 6 kablo eğer 1000 desteklemezse direkt 100'e düşer. 500 gibi ara hız olmaz. O 100'de sana 94 olarak gelir, VDSL'den bir farkı kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 26 Mart 2025; 11:43:31 >

Selam :)

Hocam anlattığınızdan anladığım şu. Ferrari ye lpg takılacak  Ben böyle algıladım biraz. Obk kablo zaten incecik bir kablo, kimsenin göz zevkine zarar vermez, kalabalık yaratmaz bina içerisinde. Zaten genelde doğalgaz borularına tutturup götürüyorlar. Hayırlısı olsun inşallah hocam. Sürecin gelişmelerini aktarın lütfen, fotoğraf da çekerseniz bakabiliriz forumca

Hahah, hocam bu bile bi gelişme, en azından Ferrari'ye bineriz işte Şahin yerine  

Ya işte kafalar böyle, bir şey diyemiyoruz. Aynı şeyleri elli kere söyledim, yok taşlar kırılır, yok kötü görünür...

Oradan geçirelim bunu yapalım şunu yapalım işlerine de TT elemanları çok girmek istememiş, uğraşmak istemiyormuş beylerimiz. E ulan zaten fiberleri kapılara çekeceksiniz? Yook apartmanın içinden yalapşap geçirip gelmek işlerine geliyor, ince işçilikle uğraşmayacaklarmış. O yüzden yönetici ve diğerleri de istemiyor anlaşılan. Çok konuştuk ettik ne yapabiliriz ne edebiliriz, bunu bulduk dedi en son. İyi dedim ne yapalım artık. Hayırlısı aynen  

Hocam şöyle ki obk kablo çok hassas bir kablo olduğu için boruların içerisinden giderken kırılabilir ve kablo işlevsiz hale gelebilir. Bu durum sebebiyle çok detay uğraşmak istemiyorlar.

Bir de şunu belirteyim hocam size, bildiğiniz gibi bu kablo çekim işlerini taşeron firmalar yapıyor genellikle. Belki o yüzden çok uğraşmak istememiş olabilirler bir de binada muhalefet olunca direkt bir başka binaya geçmişlerdir :)

Aynen hocam, yönetici apartman duvarları içinde halihazırda çekili ethernet kabloları olduğunu söyleyince, tamam demişler, onu duyunca direkt ona bağlarız, 1.000 değil de 500 alırsınız demişler.

İki tarafın da işine gelmiş haliyle, adamlar uğraşmayacak, hazır aşağıda kurulu tesisata takacak fişleri, iş bitecek.

Apartmanda da kesme biçme işleri olmayacak, yönetim ve mal sahiplerinin içleri rahat edecek  

Çünkü kimisi de evin içerisinde de kablo karmaşası şusu busu olmasın demiş. Yani atıyorum banyo şaftından getirelim demişler, yok efendim oradan gelmesin, yok bilmemne olmasın...

Eeeeee ebenizin şeyi yani...

Ki bu kafayı artık anlıyorum, geçenlerde babamı aramışlar, fiber değişimi nedeniyle modemi değiştireceğiz diye, ben de altyapıyı değiştirecekler sandım.. Ee dedim..

Kabul etmem, duvarları falan delecekler, kabloları bilmemne yapacaklar dedi. Babam 76 yaşında bu arada.

Anaaa dedim, demek kafa bu kafa cidden. Bu işler acayip geliyor onlara.

En azından bu seçenek ile herkes memnun modda görünüyor.

• Acaba ONT'leri apartmana kurup sonra da binadaki ethernet kablolarıyla dairelere dağıtım yapıp router mı takacaklar ben öyle anladım nasılsa FTTB kurmuyorlar kaç zamandır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hayırlısı olsun hocam inşallah süreci fotoğraflama şansınız olursa buraya ekleyin lütfen  

İnşallah hocam, dün beğenip cevap vermeyi unutmuşum. Herhalde bayramdan sonraya kaldı işler, bakalım bekliyoruz.

Denk gelirsem mutlaka çekeceğim tabi, bakalım neler yapacaklar  

Tamamdır hocam  

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.