İşletmeci farklı taahhüt süz olduğu için ücretsiz yapacaksa sıkıntı yok da modemi de sürekli versin |
Fiber kutusu konuldu (5. sayfa)
-
-
Bu dönüşümlü abonelik Fixnet"te ise rüter kirası içinde; içinde hepisi içinde. Yeni arkadaşlar edinmeli, arkadaşlık kodlarını pardon bağlarını güçlendirmeli.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Modem firmadan firmaya değişiyor kimi alacağı ücrete ekliyor kimi + olarak alıyor kimisi ister al ister alma kendi modemini kullan diyor 😃
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Efsanedeyim bende fixnet zamlandı .Bağları güçlendirmek pek işe yaramıyor. Kurulum ücreti alacaklar muhtemelen
-
Fiyatta modem dahilde .
Geçiş yapınca göreceğiz artık
-
İsmail Bey'e sor bence. Vdsl'in tek artısıda; kurulum veya kablo sorununu kendin halledebiliyorsun. Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez.
Dualarımız seninle.
-
Görüştüm kendisiyle kurulum ücreti alırız demişti .
Tamamlandığında süreci paylaşacağım zaten
-
Hayırlısı; bir kere verirsin kurtulursun.
-
Merhaba
Vdsl den fibere geçişte kurulum ücreti alınmıyor çoğu işletmecide
ftth de kendi cihazını kullansan da kullanmasan da kira bedeli çıkar
Kendi modemlerinden Zte olanı kullanıyorum ben router bölümünde konular var stokta hangi cihaz varsa onu getirirler eğer özel bir talebin varsa stok durumuna göre sağlarlar
Senin modemi de router olarak kullanırsın örneğin
Hayırlı olsun bu arada
-
Başka bir konuda konuşmuştuk hatırlıyor musun? İşte şimdi beni daha iyi anlıyorsun bence yani ne anlatmak istediğimi.
-
peşin tutar ödediğim için vdsl kapanana kadar bekleyeceğim bakalım vdsl 100 sıkıntısız çalışıyor
geçmeye karar verdiğimde geldiklerinde tekrar yazarım
-
Bir anda kapatabilirler adsl vdsl i bilginiz olsun size zaten ftth sağlandı ise ona geçmeniz lazım kimse sizin peşin ödediğiniz duruma bakmaz bu durumlar daha önce forumda da çok oldu bir an önce yeni sisteme geçin (aktif olduğunda diyorum yanlıs anlamayın)
-
Hocam daha önce belki diğer bir konuda yazmıştım ama kafam attı tekrar başvuru yaptım, size de yazayım durumu dedim, konularda mesajlarınızı gördüm hep, bilginiz var diye
Bundan 1-2 sene önce Türk Telekom'a başvurduğumda en fazla 100 mbit ve VDSL üzerinden alabiliyorum görünüyordu. O yüzden Türksat aboneliğime devam etmiştim.
Bu arada binada aşağıda Türk Telekom FİBER İNTERNET diye kutu var, turuncu kalın fiber kablo da giriyor, ancak çıkan yok
Şimdi sorguladığımda ise, TT sitesinde altyapı Fibernet olarak çıkıyor ama hız göremiyorum, şu diğer sorgulama sitelerinde, örneğin GÖKNET'te FTTX V1 GPON, TT boş port var falan diye görünüyor, TT sitesinde de 1000 mbit tarifeyi seçtiriyor.
Ancak yukarıda dediğim gibi, kutu var, dairelere giden bir şey yok. Muhtemelen 1-2 sene önceki başvuruda ADSL üzerinden vermeye çalıştıklarında kutu aktif değildi, sonradan aktif oldu diye düşünüyorum. Bu durumda başvuruma istinaden aşağıda kutudan fiberi yukarı çekerler mi? Yoksa "aaa sizde kapıya çekmemişler, 1000 veremeyiz" diye basıp gidecekler mi?
Sırf bunu da merak ettiğim için bakalım bağlanabilecek mi diye başvuru yaptım, biraz garip oldu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 28 Ocak 2025; 13:59:35 >
-
Daha sisteme düşmedi zaten Efsanenette altyapı vdsl ama öneren fiber çıkıyor
TÜRKTelekomda Fibernet görünüyor .Diğer sağlayıcılara yansımamış daha
-
Merhaba hocam sağolun estağfurullah
Kutunun görseli var mı hocam? Net anlayabilmek adına
-
Yansır inşallah zamanla hayırlı olsun siz de artık ftthli oldunuz
-
Hocam fırsat bulursam çekeyim ama içini göremiyorum.
Üzerinde TÜRK TELEKOM FİBER İNTERNET yazan standart beyaz kutulardan, ama turuncu kalın kablo da giriyor.
Kutu değişmedi, içeriği değişti mi bilemiyorum ama dediğim gibi daha önceki başvurumda ADSL üzerinden verebiliriz fiber yok falan diyorlardı ama aynı kutu duruyordu Şimdi 1.000 mbit fiber veriyor görünüyor, o yüzden ikilemde kaldım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 28 Ocak 2025; 14:39:29 > -
Hocam tahmini konusayım
FTTB ise yani binaya kadar fiber ise bu kutuya kadar fiber gelir ama dairelere bakır ile dağılır
FTTH ise dairelere kadar fiber gider.
Size bin megabit verilebileceği gözüküyorsa bu ftth dir hocam
Mevcuttaki hattınızı buna uygun olarak taşıyabilirsiniz (mesela vdsl kullanıyorsunuz diyelim ftth dönüşüm yapılması için işletmecinize başvuru yapabilirsiniz ya da hiç altyapı yok ise bu durumda sıfırdan ftth aboneliği alabilirsiniz)
-
Hocam muhtemelen başta (2 sene önceki başvuruda) FTTB idi, 100 mbit ve VDSL şeklinde verebiliriz, daha üzerini alamazsınız demişlerdi, yok dedim.
Şu an sanki FTTH gibi işlem yapmaya ve başvuruya izin verdi, 1.000 mbit tarife falan seçtim.
Ancak apartman içinde bildiğim kadarıyla kimsede kablo yok, böyle bir çalışma da yapılmadı, kapıya kadar kimseye gelmedi yani.
Apartman da zaten cins, çalışmayı yaptırmamış da olabilirler, apartman içinde kablo olmasın isteniyormuş!!!
Benim de havalandırma tüneli sonradan aklıma geldi, banyodan çektireyim dedim, şansımı deneyeceğim eğer gerçekten aşağıdan çekerlerse.
Derdim bu yani, kutu duruyor, hesapta veriyor bağlantıyı... Hadi bağlayın bakalım dedim, olacak mı çok şüpheliyim...
Bazı forumlarda ise kutu böyle görünüyor ama yine de veremeyebilirler FTTB kalır, yani yine alamazsınız denilmiş ama anlayamadım.
-
Hocam görseli eklerseniz daha net konusmak mümkün olacaktır. Eğer eklerseniz etiketleyin beni hocam bir bakayım daha net konusayım sizlere
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X