Anladığım kadarıyla binanızda fttb cihazı var ve bunu iptal etme kararı almış işletmeci. Bunun yerine ftth vermek istiyor. Bu sizin lehinize bir durum zira ftth altyapıda bin megabite kadar kullanabilirsiniz. Adsl/vdsl sunmak firmalar için daha maliyetli sistemler gereği. Mesela binanızda fttb var ise bu aynı zamanda elektrik harcıyor, fttc sistemler de öyle. Yani ftth hem kullanıcı için (hız ve stabilite) hem de firmalar için (maliyet) iyi bir seçenek İkinci seçenek ise şu. Binanızda fttb yoktur ama atıyorum dışarıda fttb veya fttc ye bağlısınızdır. Bunların iptali ve deplasesi söz konusu olabilir. Yani sizi ftth ye geçirmek isteme sebepleri bunlar olabilir. Her ikisi de makul zira sizin lehinize bunlar. Ayrıca tadilat olacak bir şey yok, obk kablo çekiliyor ve ont cihazı takılıp router cihaz takılıyor. Hepsi bu yani. En fazla duvar delinir kabloyu içeri almak için o da çoğu yerde olmuyor bile bazen prizlerden de alabiliyorlar eğer müsaitlik var ise. Hülasa Ftth sizin için daha iyi hizmet anlamında. Buna paralel olarak kanuni olarak firma sizin internetinizi kesebilir zira altyapı süreçleriyle ilgili size varolandan daha kötü bir hizmet seçeneği sunmuyor, daha iyisini sunuyor. Size tüm bilgilendirmeler yapılmış, tüm süreçler anlatılmış. Yani bu noktadan sonra firma haksız diyebileceğiniz bir durum söz konusu değil. Anlattığınız üzere konusuyorum yani yanlıs anlamayın. Firma tüm bilgilendirmeleri yapmış, her şeyi anlatmış. Size adsl/vdsl den daha iyi bir seçenek olarak ftth yi getirmis. Burada firmaya bir kusur bulamadım hocam anlattığınız kısım için konusmaktayım |
Fiber kutusu konuldu (3. sayfa)
-
-
Millet fiber için yanıp tutuşuyor ve bakır kabloya lanet okuyor siz istemem diyorsunuz ilginç arkadaş da yazmış bende yıllardır rezalet bakır kablosuyla internete girip ve 2 ay öncesine kadar bakır hatlı adsl abonesi olarak kısaca yazayım dünya varmış resmen yıllardır işkence çekiyormuşum internette gezerken o eve çekilecek kabloyla internete girince göreceksiniz farkı. ve tadilat falan olmuyor 2 yada 1 delik oda sokak kapısından gelirse kablo
ÖRNEK
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 19 Kasım 2024; 3:22:22 >
-
Tüketici lehine birşey yapacaklarına inanmam mümkün değil maalesef. Daha yüksek abonelik satıp zorla modem kirası almak için yapıyorlar.
Şuan kullandığım internet hizmeti telefon hattı üzerinden alınan VDSL gibi değil. Gayet stabil, ping düşük, hız bana yetiyor. Daireye kadar gelmesinin bana hiçbir faydası yok, boktan modemleri için kira ödetmek vede sözleşme bitmeden yüksek paket satma derdindeler.
Ayrıca daha yazın evi boyattım, bütün network'ü kablo gözükmeyecek şekilde ayarladım. Şimdi gecekondu gibi evin orta yerinden geçen kablolar istemiyorum. Eski telefon prizinden isteseler çıkarırlarmı? evet çıkarırlar ama gördüğüm kadarıyla uğraşmıyorlar. Apartman boşluğundan veya girişten eve sokup bırakıyorlar. Leş gibi görüntü. Bana hiçbir katkısı da yok.
Anlaşılan zorla yapılana kadar bekleyeceğim, apartmanda çok fazla daire olması sebebiyle zaten kısa sürede herkesi geçirmeleri mümkün değil. Tahminim 1 seneden uzun sürer.
Cevabınız için teşekkürler.
-
Ftth tüketici lehinedir. Ftth adsl/vdsl den daha stabil ve kalitelidir. Bu konuyu tartışmaya açık bile değil.
Lakin modem kira ücreti noktasında size hak verebilirim.
Bazı lokasyonlarda adsl/vdsl de ftth ye göre daha dusuk ping olması gibi durumlar olabiliyordu ancak vie.valve konusundan takip ettiğim kadarıyla bu konuda iyilestirmeler oluyor süreç içerisinde.
-
Binaya kadar fiber yani FTTB, sahaya kadar fiber yani FTTC
Siz adsl/vdsl abonesisiniz.
Bence terimlerle aranız iyi değil (olabilir tabi insanlık hali) ama size yol gösteren, bilgi paylaşımı yapan insanlara karşı da yanlış bir tavrınız var. Bu tavrı gözden geçirmelisiniz.
-
Binaya kadar fiber gelmesi ile eski bakır telefon hatları üzerinden abone olmak aynı şey yani? ADSL abonesi ile aynı tecrübeyi yaşıyoruz aynı kalitede internet kullanıyoruz? Benim ne kastettiğimi anladınız.
Size zaten teşekkür ettim. Diğer arkadaşın bana yol gösterdiği falan yok, dairede tadilat istemediğim için garip olduğum iması var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam forumda ftth gelmesi için her gün dua eden, tüm kurumlara başvuran yüzlerce üye var. Herkes ftth nin hayalini kurarken sizin ftth yi reddetmeniz (modem kirası noktasında hak verdiğimi belirtmistim) elbette insanların tepkisine yol açacak. Senelerdir bekleyenler var.
-
Aynı şeyleri tekrar tekrar yazıyorum o yüzden son mesajım olacak.
Bende 16mbit ADSL kullanıcısı olsaydım yatıp kalkıp dua ederdim fiber gelsin diye. Dilekçe verirdim, her yolu denerdim.
Ama durum öyle değil, internetim zaten iyi. Evde tadilat istemiyorum, ayrıca Türk telekoma GÜVENMİYORUM. Zorla kullandığım interneti kapatanlar artık 100mbit yok diyerek 200mbit paketi satmaya da çalışırlar. Amaçları uzun taahhütleri iptal ettirip daha pahalı paketler satmak. Modem kirası da cabası.
Kullanılmayan yazlık interneti kafalarına göre yenileyip fatura yollayan şerefsiz herifler bunlar. Kabile devleti olmanın sonuçları.
Asıl sen okuduğunu anlamıyorsun benim garip dediğim millet fibere geçmek için neler yaparken sen istemiyorsun ilginç yada garip dedim bunda kötü bir laf yok tadilata garip falan demedim , artı bakırla gelecek fiber kablonun bağlantı hız kalitesinde baya fark var dedim ki bunu istemem demek gerçekten de garip. neyse biz açıklayalım dedik suçlu olduk her koyun kendi bacağından asılır derler aynen öyle senin neyde kaldığın bizi ilgilendirmez biz sadece kalite farkının bilgisini verelim dedik sana bakır kabloyla mutluluklar dileriz
-
Benimde evime 1000 mbps geldi bende geçmedim vdsl yetiyor birde modem kirasi mi odeyelim
-
Evimde sabit telefon hattı var, TT altyapısında Türksat Kablonet ile 50 Mbit vdsl internet hizmeti alıyorum, yani internet servis sağlayıcı TT değil. Salı günü bölge müdürlüğünden aradılar (Akçaabat / Trabzon), fiber altyapıya geçildi, tesisat için personel gelecek, modem takılacak dediler. Verilecek cihazı abonelik devam ettiği sürece kullanabileceğimi, abonelik iptal olursa iade etmem gerekeceğini söylediler. Cihaz kirasından bahsedilmedi ki zaten internette araştırınca abonelik devam ederken altyapı değişikliği olduğundan kira ücreti alınmadığını da öğrenmiş oldum.
Aynı gün kurulumu yapacak personel aradı, evde kimse olmadığından çarşamba için anlaştık. Telefon kablosunun kanalından değil koridordaki elektrik kablo kanalından geçirmeye çalıştılar, olmadı. Doğalgaz borusunun daire girişinden geçirip kapaklı ince kanalla kabloyu duvara sabitlediler, telefonla modem koridorda olduğundan çok da uzatmalarına gerek kalmadı. Ayrıca bizim 26 dairelik bloktaki TT abonelerinin işlemlerini de bitirmişler. Bölgeden bölgeye fark ediyordur elbette ama bizdeki iş garip bir şekilde 1-2 günde tamamlandı.
Şu an eski kablo üstünden telefon çalışmıyor, modem üstünden voip ile kullanmam gerekiyor. İnternet bağlantısı eski kablodan devam. TT'nin verdiği modemin arayüzüne girdiğimde internetin kapalı olduğunu gördüm, açıp Kablonet kullanıcı adı ve şifresini girdiğimde bağlantı kurulamadı. Anladığım kadarıyla yeni modem üstünden internete bağlanmak için vdsl'den fibere geçiş talep etmem gerekecek.
Altyapı değişmeden önce modem arayüzünde snr 9-10, azami hız da 70/15 civarıydı. Şu an snr 20, azami hız 100/35, yani vdsl üstünden rahatlıkla 100 Mbit alabileceğimi düşünüyorum, daha fazlasına da ihtiyacım yok.
Özetle fiber geldi diye sevinmem lazım ama sırf hat iptal olmasın diye bulunan ve bir işe de yaramayan ev telefonu için iki cihazın (hgw + ont) elektrik harcayacak olması, hem de ileride bir şekilde bu cihazlar için ücret talep edecekleri ihtimali canımı sıkıyor. Vdsl'den fibere geçiş talep etme konusunda da kararsızım, hiç karıştırmasam daha iyi olacak gibi geliyor ama geçmezsem eski modem de elektrik tüketmeye devam edecek. Durup dururken başımıza iş açılmış gibi hissediyorum.
-
İşletmecinizi arayıp adsl/vdsl den ftth ye geçiş talep edeceksiniz, onlar kayıt açıp ilgili ekibe bildirecekler. Daha sonra ftth aktif olacak.
Şu an çalışan vdsl hatta çok güvenmeyin yakında onu tamamen kapatacaklardır demek ki bölgenizde sadece ftth hizmeti olacak artık.
Ek olarak Tt nin verdiği cihazlar kendi kendine kuruluyor yani ek bir şey yapmanıza gerek yok. Gecis tamamlandıgı vakit kendisi kurulacaktır
-
@XpressMusic34 İyi de benim bildiğim ve tecrübe ettiğim sen talep etmeden modemi kurmaya gelinmiyor talep edip gelince de mevcut hat kapatılıp fiber açılıyor aynı gün, yani talebine istinaden mh arayıp adsl yada vdsl neyse işte aboneliğinden fibere geçiliyor ve ekipler kurulumu yapıp fiberi aktif edip gidiyor bu herifler nasıl gelip kurup bunları yapmış
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 22 Kasım 2024; 20:2:21 > -
Bende TT aboneliği sadece sabit telefon hattında olduğundan herhalde. Arayıp "altyapı değişti, geliyoruz" demeleri bir nevi talep sayıldı. Bugün aynı anda iki sms gönderdiler, "fiber altyapıya dönüşüm talebiniz alınmıştır" ve "telefonunuza ait fiber alt yapıya dönüşüm işleminiz tamamlanmıştır" diye.
-
Anladım ondan olabilir ben geçen yıl telefonu kapatıp sadece interneti bırakmıştım yalın TT internetti yani
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 22 Kasım 2024; 20:14:24 > -
Üstte de bahsettim, eğer bölgedeki bakır hatları komple iptal edip sadece ftth den devam edeceklerse böyle bir durum olmus olabilir.
-
Muhtemelen planlanan budur fakat bu durum ev için sabit telefon hattına sahip olmayı büyük ölçüde manasız hale getirecek. Elektrik kesildiğinde kullanılamayacak mesela.
Nisanda telefon aboneliğinin taahhütü bitiyor ama görünen o ki sırf cihaz kirası ödememek için taahhüt yenileceyeğim.
Bu arada fiber hatta her halükarda cihaz kirası alındığını da bu süreçte öğrendim, insan inanmakta zorlanıyor. 2020 - 2023 arası başka bir şehirde kendi altyapısında Kablonet abonesiydim. Türksat da modem kiralıyor ama dayatmıyor, ikinci el cihaz satın alıp kullanmıştım.
-
Hocam size bir tavsiye verebilirim. Ups cihazı alın ve ont ile router cihazı bu ups cihazına bağlayın. Elektrik gitse de calısmaya devam edecektir santralin elektriği kesilmediği sürece
İnternet için de çok geçmeden adsl/vdsl den ftth ye gecis basvurusu yapın hocam ne olur ne olmaz sonra bir anda internetsiz kalmayın
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X