Şimdi Ara

Fiber kutusu konuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
1.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba iyi forumlar yaklaşık 2 hafta önce sokaktaki telekom kapağına fiber kablo koyuldu ardından binamın önündeki telekom kapağına da koyuldu 3-4 gün önce de binanın girişine fiber kablo çekilmişti bugün sabah baktığımda binaya kutu koyulmuş ancak dairelere herhangi bir kablolama daha yapılmadı halihazırda da vdsl kullanıyorum bu nedenle fiberin fttb mi ftth mi olduğunu merak ettim eğer ftth ise her daireye kablo çekilmesi ve aktivasyon sürecinin tamamlanması tahmini ne kadar sürer?

Edit: binada toplam 12 daire var

Fiber kutusu konuldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icardillah -- 18 Ekim 2024; 15:14:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hayırlı olsun. Ftth bu. 1000 megabite kadar kullanabilirsiniz. Dairelere obk kablo çekilecek ve sistem aktivasyonu yapılacak. Sonrasında kullanabilirsiniz.

Şu an Ttnet mi kullanıyorsunuz? Bu altyapı aktif olduğunda çağrı merkezini arayıp vdsl den ftth ye geçmek istediğinize dair kayıt açıyorsunuz ekip gelip kurulumu yapıyor. Bir ücreti yok. Yalnız router ve ont kirası olabilir. Bu durumu çağrı merkezine sorarsınız

Geçmek zorunlu değildir yani ben vdsl den devam edeceğim derseniz devam edebilirsiniz

• Teşekkür ederim şu an turknet kullanıcısıyım 12 aylık sabit fiyat kampanyası vardı onu kullanıyorum bu kampanya bitene kadar turknette kalacağım birkaç ayı kaldı yanlış hatırlamıyorsam
    Peki aktivasyon tamamlandıktan sonra turknette iken vdslden ftthye geçiş talebi versem beni nasıl bir süreç bekliyor turknet tt ekibini mi yönlendirecek?

• icardillah kullanıcısına yanıt

Rica ederim

Evet Tt ekibi gelecek. Yalnız Turknet te en fazla 100 megabit alabilirsiniz. Eğer daha yüksek hızlar kullanmak istiyorsanız alternatif sağlayıcılara bakabilirsiniz. Turknet de 100 üzeri paket yok Tt altyapısı ile

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Ayni kutudan bizim binaya da koyulmuş ama comnet geciş icin çok yuksek ucret cikariyor

• bu alt yapiyi kullanmak icin kullandiginiz iss bilgi verebilirsiniz ama oda ucretsiz cekmeyebilirler bu fiber kabloyu tt ekibi cekiyor ben ucretsiz cektirmistin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • phasan P kullanıcısına yanıt

Ben eve cektirmek icin bin lira verdim ama modem kirasi oldugu icin baglatmaktan vazgeçtim

Fiber kutusu konuldu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Diridiri06 kullanıcısına yanıt
    Bakır altyapıdan fiber altyapıya dönüşüm yaptırırsanız kira ödemiyorsunuz. Sıfırdan fiber altyapıda abonelik açtırırsanız kira ödersiniz. Bu arafda Comnet'in ücret talep etmesinde bir iş var bakırdan fibere dönüşüm işi ücretsiz.

Hocam şu ftth yi almak için sabah akşam forumda dua edenler var, her yere başvuranlar var. Sana gelmiş ne güzel, niye kullanmıyorsun? Kira bedeli dediğin kaç tl mesela?

• Ispanak Namık kullanıcısına yanıt
    Fiber kutusu konuldu

Bu Comnet ilginç bir firma bilemiyorum. 2 seneyi geçti fibere dönüşüm yaptırdım hala modem kirası ödemiyorum. Dönüşüm yaptırırken de bir ücret ödemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ispanak Namık -- 20 Ekim 2024; 20:44:37 >

Evet ilk baslarda ucret talep etmiyorlardi yeni talep etmeye başladilar

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Fiber kutusu konuldu  Bi taneside benim. Fiber kutusu konuldu 

Malesef kira olmayan firma yok diyebilirim turknet modem kirasi almiyor ama oda fiyat yuksek yine modem kirasi icinde oluyordur fiyatin

malesef comnet para istemedigi yer varmi ki

Telekomun aylık 75 lirasını hesaplarsak az istemişler. 19aya ücret normal geldi bana

• blackforreal kullanıcısına yanıt

Hayırlısı olsun hocam inşallah Fiber kutusu konuldu Fiber kutusu konuldu 

Benden de almıyorlardı, iki sene civarı modem kirasız kullandım ftth de sonra taahhüt yenilerken (bir ay kadar önce) artık kira alınacak dendi ve şu an alınıyor

Sizde kampanya yenilediğinizde alınmaya başlanacak

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Hocam merhaba yaklaşık 1 hafta önce bina içi fiber kablolar her daireye çekildi 2-3 gün önce de fiber aktif gözüküyordu altyapımda 2 gün önce turknetten vdslden fibere dönüşüm talebinde bulundum bugün türk telekomdan bi çalışan geldi hangi issyi kullandığımı sordu turknet diye cevap verdim kapımın hemen önündeki beyaz fiber kablonun içeri çekilmesi gerektiğini ardından kurulumu yapacağını söyledi cihazları da elindeydi yarın tekrar gelecekmiş ben normalde kapımın önündeki kabloyu da kuruluma gelen çalışanın içeri çekmesi gerektiğini düşünüyordum şimdi içeri nasıl çekebilirim bu kabloyu bilginiz var mı?

• icardillah kullanıcısına yanıt

Merhaba

Duvarı delip çekeceksiniz hocam eğer kablo kanallarından getirilmemiş ise. Ya da camdan bir yerden içeri alacaksınız o da içeride kuracak. Fotoğraf koysanız daha iyi anlardık ama anladığım kadarıyla daire kapısının girişinde bırakmışlar kabloyu. Oradan içeri siz alacaksınız ont ve routerın kurulacağı yerde priz hazır olacak iki tane adaptörü var ftth nin bilginize

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.