Şimdi Ara

Site içi fiber kutusu var dairelere bakır kablo geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, istanbul pendikte yaşıyorum. 100 dairelik bir sitedeyiz. Binamızın elektrik dairesine kadar fiber internet geliyor. Oradan cat6 kablo ile dagıtımı yapılmış durumda. Ben ise direkt fiber baglantıya ulaşmak istiyorum. Bunun için bölgemizin müdürlügüne gittim ve gittigimde kutunun komple degişmesi gerektigini söylediler. Yapılamaz bir şey olduğunu söylediler. Kafamda bir kaç soru oluştur en başta tabi ki yapılamayacak bir şey mi? İkincisi ise bana veya sitemize bir maliyet çıkarabilirler mi? Üçüncüsü kutu degişimi yapsalar sonradan dairelere kadar kabloları çekiyolar mı yoksa herkes daire kendisi mi çektirmek zorunda olacak? Bilgi sahibi birileri yardımcı olabilir mi? Gerçekten sürekli ping ve internet dalgalanmalarından sıkıldım. Fiber paketim var ve kullanamıyorum. Yön gösterecek birileri varsa çok mutlu olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzatbas -- 1 Şubat 2022; 0:55:39 >

• Öncelikle söyleyeyim pingin bu altyapı türüyle ilgisi yok. En basitinden, yetersiz modem bile pinge yol açar. Şuan kullandığınız fttb altyapı epey sorunsuzdur stabil bir altyapıdır. Birçok yönüyle ftth'den farksızdır.

Binanızdaki kurulu sisteme fttb denir. Yani "fiber to the building". Teorik olarak hız sınırı fiber kablo ile eştir ancak sistemde kullanılan mdu cihazları düşük kapasiteli olması sebebiyle daire başı 100/50 mbps'den hızlı bağlantı sağlanamaz.

Bahsetmiş olduğunuz durumda zaten hali hazırda fiber kablo binanıza girmiş durumda. Bu yüzden yapılacak olan şey aradaki mdu cihazı devredışı bırakılacak, yerine fiber switch rack konulacak, tüm cat 6 kablolar yerine fiber kablo çekilecek ve tüm abonelere ont dağıtılacak. 100 dairelik bir binada minimum 20.000 liralık masraf edilir. Bu masrafın büyük çoğunluğu işçilik. Sadece size özel yapmazlar yani sadece sizin dairenize fiber getirmezler. Yaparlarsa komple sistemi değiştirirler. Telekom şimdilik fttb sistemlere masraf etmekten çekiniyor. Bozulana kadar devam mantığıyla. 6-7 yıla ftth iyice yaygınlaştıktan sonra fttb sistemleri dönüştürmeye başlarlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cevabınız için çok teşekkür ederim. Site yönetimi ile konuştum gidip gerekli başvuruyu yapabilecegini söyledi. Ufak bir sıkıntı var ama binaya ek maliyet çıkartmalarından endişeleniyor. İmza vs işleri bizim için çok kolay herkesten rahat rahat alırız. Bu dönüşümü yapmak için bizden ücret talep ederler mi onu merak ediyorum. Ben yarın gidip dilekçe verdirtebilrim yönetime ama Türk Telekom bu dönüşümü ücretsiz yapar mı acaba

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.