Şimdi Ara

Fiber kutusu konuldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
1.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Teşekkür ederim hocam fotoğraf koymak aklıma gelmedi kusuruma bakmayın evet dediğiniz gibi daire girişindeydi kablo duvarı delip çektim kurulum yapılacak odaya kadar prizlerde boşta hazır olarak bekliyorum yarınıFiber kutusu konuldu 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • icardillah kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun insallah yarın iyi haberi verirsiniz konuyu güncellersiniz :)

Benim başıma gelmişti, telekoma çalışanı çekmişti içeri.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Sizdekiler tembelmiş bizim fiber gelirken kabloyu apartman içine çekenler ayrıca başka gün gelip kapı üstünden delip içeri kapı üstüne koydular alt görselde görünüyor. Sonra kurulum için gelen önce hemen oraya yandaki portmantoya takalım dedi modem ve ont cihazını ben olmaz ayak altına dedim 2 pc var 15 metre içerde odada ve ethernet kablo da takıyorum sonradan sokak kapısının önüne ayak altına 2 adet 20 metre ethernet kablo mu çekeceğim dedim ve sonuç odaya çektilerFiber kutusu konuldu 

Fiber kutusu konuldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 7 Kasım 2024; 7:51:28 >

• mito1172 kullanıcısına yanıt

20 metre ethernetin zararı yok galiba demi

fiberi ben de odaya çektirdim ama odanın kapısının dibinde bitti :( kablo, devam etmedi yani, kapının önüne kısa bırakmışlar

evin girişine ONT u koydurup, tabi priz de lazım :/ kapının yanında yok galiba

ordan sonra özgürce (istediğim uzunlukta cat6-7 kablo ile) istediğim odaya ethernet kablosu ile interneti götürüp modemi oraya koyabilirim gibi geldi

ama artık iş işten geçti de, oda girişince kapının dibinde bi tane sabitleme kutusu bi tane de ont var, ordan da sehpanın üstündeki modeme kısa ethernet gidiyor

• alimmm78 kullanıcısına yanıt

Tam bilmiyorum ama ont ye takılan ethernet kablosu uzun olsa sıkıntı olmaz sanırım ama bunun uzunluk sınırı ne kadar net bilgim yok araştırmak lazım. Normalde pc ye takılan 100 metreye kadar iyi bir ethernet kablo sorun çıkartmaz cat 6 yada 7 ama ont cihazın uzunluk limiti ne kadar bilemem ama uzun olması sıkıntı değilse modem odaya konabilir o zaman. Kablo kısa bırakmaları kötü olmuş Allahtan benim baya uzun 15 metre civarı odaya çekildi arttı bile fazlasıyla yoksa ayak altında salon sokak kapı girişinde kalsa canım sıkılırdı

EKLEME başka konuda sordum ont cihazın ethernet kablosunu da uzatabiliyormuşsunFiber kutusu konuldu 

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159968414

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 9 Kasım 2024; 8:24:37 >

• İyi günler benim binama da tt fiber kutusu montajı yapıp sonlandırdı. Türknet kullanıyorum modeme karışmadığı için mevzu şu ki kimisi vdsl den fibere geçişte tt kabloyu çekmiyor diyor kimisi çekiyor diyor. Kimisi ücret ödüyorsunuz Türknet ücretsiz diyor. Geçişte herhangi bir ücret ödeyen oldu mu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onur0103 O kullanıcısına yanıt

Binanızdaki ftth sistem aktif oldu ise

Turknet i arayın ve adsl/vdsl den ftth ye geçiş yapmak istediğinizi belirtin.

Telekom ekibi gelip size ont ve router kurulumu yapacak

Ftth kullanabilirsiniz alternatif sağlayıcılar ile de.

Tt ile anlaşmaları olması yeterli

Ben TT ADSL aboneliğinden geçtim fibere Kablo ev içine konduysa odaya çekeceksen sen çek derim, tabi kablo uzunluğu yeterliyse. Çünkü tt ekip kıllık yapıp kapı girişine takalım diyor genelde sen yok odaya çekelim deyince anca çekiyor ücret yok var diyen uyduruyor yada yeni abonedir. Not sana Türk net ekibi gelecekse bilemem tabi

Altyapı Telekomunda abonelik türknet.Turknetin kendisine sordum daireye ücretsiz çekiliyor dedi. Forumunda bir bilgi kirliliği var bu yıldan önce hep ücret verilmiş.Bu yılda Şubat'ta mı Mart'ta mı ücretsize geçmişler fakat yinede sordum geçiş ücreti var denildi bu seferde

Türknet'e FTTH dönüşüm istiyorum adresime geldi altyapı aktif diyeceksiniz. Ücret ödemek falan yok. Türknet, Türk Telekom'a iş emri açacak, ekipler gelip apartmandaki fiber kutusundan daireye OBK denen kıl fiber kabloyu çekecek kutu ont ve router bağlantılarını yapıp interneti teslim edecek. Ha en fazla aksilik ne olur kabloyu size bırakırlar sizin bir elektrikçiye çektirmenizi isterler. Bayağıdır böyle yaptıklarını görmedim kabloyu da kendileri çekiyorlar.

• Ispanak Namık kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bilgi için Altyapı sorgulamada gözüktüğünde talep açacağım

Bildiğim yeni üyelerde var ücret mevcut üyelere yok ama mevcut üyede olsa ev içine gelen fiber kablo yoksa çekilirken ücret var mı hiç bilmiyorumFiber kutusu konuldu  Evet bazıları sallıyor mu yoksa kendilerinden para alınmış ondan mı böyle diyor meçhulFiber kutusu konuldu Ben dediğim gibi ADSL abonesiydim fiber gelince sadece abonelik ücreti az artışla geçişi yaptım eve çekilen kabloya da kuruluma da para ödemedim ve geçişim de anca 1 ay oluyor, yani yeni geldi fiberFiber kutusu konuldu 

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Bu resmen zorla gasp gibi bir şey hadi sen modemi kullanıyorsun ama kullanmak istemiyorum daha iyi modemim var diyenden de almaları resmen hırsızlık gibi bir şeyFiber kutusu konuldu 

https://forum.donanimhaber.com/tt-fiberde-modem-kirasindan-kurtulma--158541218

İşin garibi beni ADSL den fibere geçirirken 24 Mbps ile geçirdiler ama verilen modem wifi 6 ve kiradan falan bahsedilmedi artı 280 tl ye fibere geçtik 1 ay önceFiber kutusu konuldu 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 12 Kasım 2024; 1:30:4 >

Bir süre kira alınmıyor sonra alınmaya baslaniyor

Wifi 6 verildiği iyi olmus ilerde de kullanırsınız hız yükselttiğinizde Fiber kutusu konuldu 

Keşke kullansam ama 10 gün geçmeden kendi modemimi taktım verdikleri modam fena değil ama bende wifi genişletici sistem kurulu verdikleri modem kısıtlı. bu yüzden de kutusunda duran modeme kira ödemek resmen kerizlenmekFiber kutusu konuldu 

Anladım demek istediğinizi insallah bu konunun bir cozumu bulunur Fiber kutusu konuldu 

• Merhaba arkadaşlar,

Yaşadığım apartmanda fiber altyapı var ama dairelere gelmiyordu, eski telefon hatlarından bakır kablo ile kullanıyoruz. Şimdi türktelekom dairelere fiber çekme kararı almış bunla ilgili sürekli mesaj ve telefon geliyor. Ben istemiyorum çünkü hem 100mbit yetiyor hemde evde tadilat çıkacak. Mevcut düzene göre ayarladım herşeyi.

Beni hattın iptal edilecek olması ile tehdit ediyorlar. Parasını ödediğim, sözleşme olan hattı iptal edeceklermiş. Daireye kadar fiber çektirmek zorundaymışım. Hatırlatıyorum zaten binada fiber var bende fiber internet abonesiyim. Ama sanki VDSL abonesiymişim gibi binaya gelen bakır hattın iptal edileceğini söylüyorlar. Apartmanda fiberin yıllardır olduğundan bahsedince bana papağan gibi tekrar aynı şeyleri söylüyorlar.

Böyle birşey mümkünmü yoksa boş tehditmi? Sonuçta apartmanın telefon altyapısı biz mülk sahiplerine ait, Türk telekomun değil. Binaya gelen eski bakır hat çoktan iptal olmuştur zaten.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.