Şimdi Ara

Fiber splitter nasıl çalışır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kafama takıldı döküman aradım ama net bir cevap bulamadım. Normalde Sfp den veya fiber eth. ten giren çıkan fiber çiftlerini biliyorsunuz. TX RX için çift diye biliyorum.

Ama optik kabloyu bakır kabloya çeviren ONT dediğimiz cihazlarda bir tek SC konnektör girişi var.
     Fiber splitter nasıl çalışır?

Yani anlamadığım şey Single mode fiber kabloyu hem TX hem RX olarak mı kullanıyor bu cihazlar.

Eğer öyle ise 16 lı bir splitter, her kolu için 1 Gbit giriş ile 1Gbit/16 = 64 Mbit/sn hızında iletişim mi kuruyor?

• O Ne Öyle Ya? İlk Defa Görüyorum.
  • Motorola SF21000

Üzerinde bir Rj45 ve bir Sc konnektör girişi var 1Gbit hızında çalışan bir nevi konvertır :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nulkarp -- 8 Ocak 2011; 10:51:41 >
  • İyiymiş.
  • Yok mu bilen biri?
  • Yoktur Büyük İhtimalle İlk Defa Görüyor Bence Millet Bunu.
  • O Cihazı Her Network'de Kullanamazsın.

Single Mod mu Multi mod mu O Kablonun Mikronuna Göre Değişir. Uçlar İse Kullandığın Cihazlara ve Teknolojilere Göre Değişir.

Senin Yapmak İstediğin Nedir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: iccan

O Cihazı Her Network'de Kullanamazsın.

Single Mod mu Multi mod mu O Kablonun Mikronuna Göre Değişir. Uçlar İse Kullandığın Cihazlara ve Teknolojilere Göre Değişir.

Senin Yapmak İstediğin Nedir.

Cihaz single mod, kablo da single mod
    multi mod olmadığından nüve çapı şuan çokta önemli değil. ( En azından şu an )

Benim merak ettiğim şey şu.

Sfp lere girip çıkan fiber çiftlerini biliyorsun. Bu alet nasıl oluyorda tek kanal fiber üzerinden çift yönlü iletişim yapıyor?

Yani sonuçta splitter IN tarafın da 1 tek girişi var fakat 2 nin katları şeklinde 2.... 8 / 16 çıkış olabiliyor.

16 lı splitter düşün 1 core kablo girip, 16 tane cihaz bağlanabiliyor. Bunu merak ediyorum nasıl oluyor diye?

Mantığı nedir? Nasıl çalışır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nulkarp -- 11 Ocak 2011; 5:12:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Céltics

Yoktur Büyük İhtimalle İlk Defa Görüyor Bence Millet Bunu.

haklısın çalışmadıkları yerden sormuşum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: nulkarp

quote:

Orijinalden alıntı: Céltics

Yoktur Büyük İhtimalle İlk Defa Görüyor Bence Millet Bunu.

haklısın çalışmadıkları yerden sormuşum :)

• Kurumsal Sfp'lerde tek tıl kullanılır.Çünkü tek kıl için port vardır.Ama apartman ve siteler için elbette çift portlu Sfpler kullanılmaktadır.Kurumsallar özel Ciscolarla yapılır ve tek kıl fiber verilir.Fiber orada sonlanmış olur.

Bu yüzden senin o cihazda o mantıkla hareket eder.Senin evinde sonlanır.Zaten adı üzerinde tek kıl gelmektedir.O cihazada tek kıl fiber gelmektedir.

Bende ilk defa görüyorum cihazı ama böyle çalışması lazım mantıken.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.