Şimdi Ara

FİESTA ALMADAN İNCELEYİN dava açtım kazandım (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
5
Favori
45.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Geçmiş olsun. Uzun ve güç bir süreçten kurtulmuşsunuz.

Bende 2013 1.6 PowerShift (titanium x ve güvenlik paketi içeriyor) var. Bir yıl oldu alalı. Ocak'ta trafiğe çıkarttırmıştık. Henüz servise gitmedim. Önümüzdeki ay periyodik bakım için gideceğim ilk kez. Bu ilk sayfada yazdığınız problemleri ben hiç yaşamadım. Çok şükür arabadan da memnunum nazar değmesin.

Servis tarafıyla ilgili yaşadığınız sıkıntılar nelerdi aktarabilirseniz sevinirim.
  • albani kullanıcısına yanıt
    10 ay once Akusu olen aracim yine aku problemi cikarmaya basladi. Yolda kaldim ve ford servisini aradim.
    Aracima LPG taktirdigim icin aku garanti kapsami disina cikiyor, gelip tamir edersek ucret aliriz dedi...
    Bende "Alirsin Ford, boyle olursun mort" dedim kendi kendime...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2011 model fiastamin bagajina su alma sorununu ve arka camların arasırada olsa dusme durumunu ben de yaşadım. su almasının sebebi arka tamponun iç kısımda sağ ve sol koselerinde havalandırma kapakları var silikonsu bir madde. yağmur yağdığı zaman havalandurma boşluğuna yapisarak aracın içine su girmesini engeller. zamanla bu parca deforme olabilir. benimkini değiştirdik hem de garantiden.

arka camların düşmesi ile ilgili servise hic gitmedim. kendim arada sırada kapali mi diye el yordamiyle kontrol ediyorum.

benim için 3 tane eleştiri alacak durumu var.

1. cam açma dugmelerinin çok geride olusu. (2013 sonrası düzeltilmiş diye duydum)
    2. trent modellerde arka camların elle kapanır açılır olusu.
    3. 1 ve 2. viteste düşük devirde (1500 devir gibi) İstanbul gibi dur kalk gibi ilerledigimiz trafiklerde ve dar sokaklarda 20-30 km ile giderken sağa sola dönüşlerde aracın 2. viteste stop edecek duruma gelmiş olsa bile 1. vitese gecmeyisi. (2013 sonrası 1.5 motor ile bu sorun da ortadan kalkmış.)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: igtx

Geçmiş olsun. Uzun ve güç bir süreçten kurtulmuşsunuz.

Bende 2013 1.6 PowerShift (titanium x ve güvenlik paketi içeriyor) var. Bir yıl oldu alalı. Ocak'ta trafiğe çıkarttırmıştık. Henüz servise gitmedim. Önümüzdeki ay periyodik bakım için gideceğim ilk kez. Bu ilk sayfada yazdığınız problemleri ben hiç yaşamadım. Çok şükür arabadan da memnunum nazar değmesin.

Servis tarafıyla ilgili yaşadığınız sıkıntılar nelerdi aktarabilirseniz sevinirim.

Bende de 2013 1.6 pwshft titanium x paket var. Temmuz 2013'te aldım. İlk 1 yıl hiç bir sorun olmadı. Gayet güzel kullandım ve memnundum. 2014 yazına gelince sorunlar da baş göstermeye başladı. İşin en kötü tarafı sorunlarla ilgili servis hiçbir şey yapmıyor. "O kadarı bu araçlarda olur" gibi saçma bir savunmayla geçiştiriyorlar. Arabaya binesim yok. Krediyle aldım. Borcu biter bitmez elimden çıkartmayı ve bir daha da ford'un en iyi model aracını dahi almayı düşünmüyorum. Umuyorum sizin araçta da sıkıntılar olmaz. Kazasız belasız günler dilerim.

• fiestayla ilgili her yerden msj geliyor
    cidden bu kadar bir sıkıntılı bir araç olacağını bana denk geldi sanırdım
    dh forumunda herşeyi paylaştım bana msj ata narkadaşalara geç dönüş yapabiliyorum ama olan biten her şeyi burada zaten yazdım
    kolay gelsin
  • yapmayın arkadaşlar fiesta ile ilgili ne kadar kötü şeyler yazmışsınız bnde fiesta biniyorum 2011 model 30 binde 1.25 my fiesta.yazdığınız sorunların hiçbirisi ile karşılaşmadım.lpg taktırdım 75 tl ile 480 km yol yapıyorum.çekişi lpg de bile gayet iyi.yazdığınız garip sesler felan hiçbirini duymadım.kullanan baska arkadaşlardanda duymadım.yok kronik boya atma felan şaşırdım doğrusu.
  • 2010 1.4 otomatik kullanıyorum. yakıt hariç hiçbir sıkıntısı yok :D kullandığım ilde yollar o kadar kötü o kadar çok hendek çukur vs. var ki. ama yine de öyle abartılacak bir ses gıcırtı vuruntu sorunu yok. bence bu segmentteki en iyi arabalardan biri. fiesta alan biri olarak da çok bir beklenti içine girmemek lazım doğrusu. en azından ben girmedim ve arabamla mutluyum
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsnckk

2010 1.4 otomatik kullanıyorum. yakıt hariç hiçbir sıkıntısı yok :D kullandığım ilde yollar o kadar kötü o kadar çok hendek çukur vs. var ki. ama yine de öyle abartılacak bir ses gıcırtı vuruntu sorunu yok. bence bu segmentteki en iyi arabalardan biri. fiesta alan biri olarak da çok bir beklenti içine girmemek lazım doğrusu. en azından ben girmedim ve arabamla mutluyum

aynı kasa aynı motor aynı arabayı kullanıyoruz.
    Aynı şeklide diyorum. bu arabada öyle aman aman bir sorun yok. 10 numara makina :)
  • Bütün yazdıklarınızı okudum aracımda akü yada daha doğrusu olarak elektriksel bir problem olduğunu düşünüyorum ve bu konuyu gördüm sizlere sormak istediğim aracım 25 binde 2. El aldım 2014 model 1.5 tdcı yani garantisi devam etmekte aracı aldıktan ortalama 5 ay sonra bir gün akü bitti araç marş basmadı başka araçtan takviye ile çalıştırsamda araç rölantide durmadı ve istop etti neyse çektirmek zorunda kaldım servise aküyü doldurup verdiler 24 saat sonra yine aynı sıkıntı oldu sabah kalktım ve araç marş basmadı bu sefer ekip yolladılar ve sıfır akü taktılar ve aradan 4 gün geçti ve yine aracım marş basmadı aracımı titizlikle kullandığımı söyleye bilirim yani far açık unutmussundur akü o yüzden bitmiştir komik şeyler yapmadım araç şuan serviste servis araç bizde kalsın bir süre sorunu bizim yaşamamız lazım dedi lakin 3. Kez başıma geldiği için soğudum artık arabadan sabah araca yöneldiğimde acaba çalışacakmı diye korkar oldum konuyu araştırdım netten başına gelen var lakin bi çözüm yazan yok sormak istediğim dava açıp aracı 0 ile değiştirmek için kaç kere bu problemi yaşamam lazım ve Hakkı'mı Nasıl aramalıyım ?
    Son olarak aracın problemini tekrar anlatayım aracın aküsü bitip duruyor 3 kez başıma geldi sorun ve elektriksel bi problem olduğunu düşünüyorum çünkü servis sıfır aküyle değiştirmesine rağmen yine aynı şey oldu ve beni en şaşırtan olay yani 3. Kez başıma geldiği Zaman yolda giderken sadece 2 saniyeliğine kenara çekip motoru durdurdum ve 2 saniye sonra marş basmadı ve herhangi bir problem ikaz ışığıda yanmıyordu

Cevaplarınızı bekliyorum

• Gökhan0334 G kullanıcısına yanıt
    Seninkine benzer durum benim araçtada oldu arkadaşım.Yeni akü takılmasına ve arıza lambası yanmamasına rağmen yaklaşık bir ay içinde yine marş basmamaya başladı.Tanıdık oto elektrikçiye bakıttık, sorunun marş dinamosu selenoidinde olduğu tespit edildi, parça değişti.Şimdilik bir sıkıntı yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah tekrar bir problem çıkarmaz size ben 3. Kez olduğunda servis marş dinamosuyla ilgili parça değiştirdik dedi şuan tam hatırlamıyorum ama marş dinamosuyla ilgili demişti ve malesef dün araç yine aynı sıkıntıyı verdi ve dün servise bıraktım gene teknisyen çağırıcaz firmadan dedi ama artık 4 . Kez oldu bıktım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökhan0334 -- 16 Şubat 2016; 14:57:02 >
  • sanchez44 kullanıcısına yanıt
    araç muğla helvacı oğlundan alınmış galiba ? servıslerı çok kalitesız gibime geldi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.