Şimdi Ara

Fiesta Debriyaj Seti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2 gün önce Fiesta aracımın debriyaj baskı balatası kırmızı ışıktan hareket ettikten hemen sonra ufak bir patlama sesi duyulduktan sonra kullanılmaz hale geldi ve araç hareket etmiyor. Axa Mavi kasko aracılığıyla, araç İzmir Gaziemir'deki Ford İztaş'a götürüldü. Dün verilen bilgiye göre komple debriyaj sisteminin değişmesi gerekiyormuş ve 2350 ₺ tutuyor. Parçalar Ford Otosan'dan gelecekmiş. Debriyaj baskı balatanın, bilyanın ve debriyaj merkezinin değişmesi gerekiyormuş. Merkezin neden değişmesi gerekiyor diye sorduğumda; "150 Lira'lık bir parça, ileride sıkıntı yaratmasın diye değiştiriyoruz" cevabını aldım. İnternetten biraz araştırınca Luk markanın da kaliteli olduğunu okudum; balata 300 ₺, bilya 150 ₺.Haliyle serviste değil, sanayi de yaptırmayı düşünüyorum. Aklımda bu durumla ilgili bir kaç soru var. Cevaplayabilirseniz çok mutlu olurum.
    1-Debriyaj merkezinin gerçekten değişmesi gerekir mi?
    2-Luk vb. markalar orjinal yedek parçanın yerini tutar mı?
    3-Hangi marka tercih edilmeli?
    4-İleride aracı satarken orjinal yedek parça kullanmamış olmak bana bir dezavantaj yaratır mı?
    5-İzmir'de bu parçaları temin edebileceğim ve montaj yaptırabileceğim uygun bir yer var mı?
    6-Bu iş için sanayide yaklaşık ne kadar işçilik öderim?
    7-Aracın servisten alınıp sanayiye götürülmesini yine Axa kasko aracılığıyla ücretsiz sağlayabilir miyim?
    8-Eğer kasko ile yapamıyorsam en uygun çekiciyi nerden bulabilirim?

Teşekkür ederim.

Ekleme: Araç Fiesta 1.4 Tdi 2011 model. Ruhsatta 71 kW yazıyor ancak ben aracı 75 hp olarak biliyordum. 71 kW seçeneği de mi var Fiesta'nın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvthsgm -- 13 Temmuz 2014; 15:22:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eğer volan da değişmiyorsa inanılmaz fahiş bir rakam.

Luk iyidir taktırın, fordların debriyaj bilyaları çok pahalı oluyor neredeyse baskı balata kadar. Ama ona rağmen fiyat çok yüksek. Volan değişmeyecekse, sanayide 800-1000lira civarına halledilir diye tahmin ediyorum. Aracınızın debriyaj bilyası ucuzsa daha ucuza bile çıkabilir. Sanayide bu paraya volanı da değiştirmiş olursunuz. Patlama sesi ve aracın hareket etmiyor olması volanın da zarar gördüğünü düşündürüyor bana eğer volan da dğeişiyorsa o zaman bu fiyata çok daha pahalı değil. Çünkü volanlar tek başına 800-1200lira gibi bir fiyatta oluyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    triger seti değişimi clio 3 dci
    11 yıl önce açıldı
    Opel Mokka Orjinal Gaz Pedalı
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.