Şimdi Ara

fiesta-era-clio

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 18.000 ile 20.000 tl bütçem var. Araç almadaki birinci önceliğim az yakmasıdır. Fiesta nın 2006 ile 2008 arası olan 1.6 dizeli,era'nın 2006-2009 1.5 dizeli ve clio'nun 2006-2008 1.5 dizel olan aracı az yakmasından dolayı tercihlerim arasında. Size sormak istediğim bu modeller arasından hangisini "neden" tercih etmeliyim. Dizel istememin sebebi şehir içi kullanımın çok olması. Yardımcı olursanız sevinirim.

• Bunların arasında en kötüsü (dar, güçsüz, kalitesiz, konforsuz) clio,
    ama en önemli kriter yakıtsa clio önereceğim..
  • Clio sedan ise evet en kötüsüdür.Clio HB ise sadece bunların değil sınıfının en iyisidir fakat b sınıfı hangi dizel alırsanız alın kabin içi gürültülü çalışacaktır
  • Clio HB ise öneririm.Memnun kalrsınız
  • Senelerce dizel symbol kullandım aynı motor clio hb tavsiye ederim.
    az yakar çok kaçar
  • quote:

Orijinalden alıntı: delgadobm

Senelerce dizel symbol kullandım aynı motor clio hb tavsiye ederim.
    az yakar çok kaçar

HB daha da iyi olabilir. Symbol'e göre değil mi?
  • @denizkubi
    Söylediklerinizin bir kısmı doğru bir kısmı (bence) Yanliş.Dizel-B sınıfı-gürültü bağıntısına kesinlikle katılıyorum.Ama B sınıfında Clio III HB'den daha iyi arabalar var.Örnek olarak Polo,Fabia,İbiza,Colt(eşit gibi) vb. Liste uzar gider.Tabi clio'da kötü bir araba değil ( kişisel görüşümdür)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuz. -- 13 Mart 2012; 18:05:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Jazz, Aveo, Fiesta?
    14 yıl önce açıldı
    Opel corsa
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

quote:

Orijinalden alıntı: delgadobm

Senelerce dizel symbol kullandım aynı motor clio hb tavsiye ederim.
    az yakar çok kaçar

HB daha da iyi olabilir. Symbol'e göre değil mi?

tabiki
  • Uzun süre 1.5 dCi kullandım, çok ama çok memnun kaldım. Tavsiye ederim...
  • En önemli kriter az yakması. Tabi konfor da önemli ama yakıt kadar değil. Bu arada görüş bildiren arkadaşlara göre era sınıfta kaldı sanırım:) Tip olarak daha hoş görünüyor ama. Ayrıca herkes tutturmuş dizelin masrafı bakımı ağır olur diyor. Nedir bu ağır olan bakımlar yahu.
  • Era sınıfta değil de ortada kaldı biraz..

Malzeme kalitesiyle ve sürüş konforuyla era, fiestayla clionun (symbolü kastederek) arasında bir yerde..
    Yakıtta fiestayı bilmediğim için üçlü karşılaştırma yapamıyorum..
    iç hacim ve ergonomi deseydin erayı tek geçerdim, fiestayı kullandım etrafı görmek zor, clioyu kullandım içinde sıkıştım resmen, era ise sanki terzi usulü tam bana göre dizayn edilmiş, hem rahat hareket ediyorum hem de etrafı görüş süper..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 14 Mart 2012; 22:17:10 >
  • Fiestayı 4 sene boyunca kullandım daha yeni sattım arabanın kesinlikle çok az bir tüketimi var şehir içinde ne kadar zorlarsam zorlayayım 6 litreden fazla tüketim olmuyordu arabadan çok memnundum bana hiç sıkıntı çıkarmadı motor gürültülü çalışıyor süspansiyonlar sert direksiyonda bi o kadar sert dikiz aynaları çok küçük

clio ve eraya gelecek olursak clionun gerçekten çok düşük yakıt tüketimi var bu konuda Fiestayla birbirine yakın hatta biraz daha iyi olabilir yerine göre hyundai era ise bu iki arabaya göre çok daha güçlü bir motora sahip 110 bg 235 tork fiesta 68 bg 160 tork clioda 65 bg 160 tork olması lazım Accent era rakiplerine göre bariz bir şekilde güçlü ona görede yakıt tüketimi diğerlerine göre fazla fiesta ve clioya göre tahminen 100 kmde 1 litre fazladan yakar diye tahmin ediyorum bana kalırsa bu araçlardan

önceliğiniz yakıtsa Fiestayı tercih edin derim bunun haricinde her türlü Hyundai erayı tavsiye ederim

• 2006 1.5CRdi Select
  • Arkadaşlar bugün şu anki arabamı sanayiye götürdüm. Ustada bi era varmış şöyle bi binme fırsatı buldum gayet etkiledi beni. Tabi bu etkide tempranın da payı çok:)) Usta tanıdık. Müsait bi zamanda daha detaylı inceleyeceğim. Arkadaşlar evet yakıtı arttırır ama ben erayı özellikle 110 hp olduğu için istiyorum. Performans tutkunu değilim ama araba basınca da gidecek yani:) Zaten fiestanın da özellikle 90 hp olanı düşünüyorum. Clio sizlerin de dediği gibi gerçekten az yakıyor ama tipi benim pek hoşuma gitmiyor. Ama akaryakıt fiyatlarının bu kadar yüksek olduğu bi ülkede bu husus 1. unsur olamıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.