Şimdi Ara

Hangisi alınır : Kia RİO, Accent, Clio, Marea ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
7.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Toplam bütcemiz 16000 ytl. Buna sıralı lpg+satış işlemleri dahil. Mümkünse bu fiyata cıkmamak isterim .

Cok fazla yaşlı olmayan 2004 ve üstü benzin+lpg şeklinde kullanacağımız bir aile otomobili almak istiyoruz.
    Biraz araştırdım; RİO, Accent ve Clio dan birini almayı düşünüyoruz.

1.Kia Rio
    2004 Rio Trend LS Modeli 1,5 motor
    50000 km
    2006 dan sonra kia ile hundai birleşmiş ve ortak üretime geçmişler. Bu birleşmeden once üretilenlerden.
    Brc marka sıralı lpg takılı.
    Dış görünümü bence güzel. Başka bir bilgim yok.
    LPG takılı oldugundan toplam maliyeti de cok uygun.
    Fiyat = 14.000

2.Accent
    2004 model Admire 1.6
    Kazasız, temiz 57000 km de
    Sadece elektrikli cam ve klima var.
    Fiyat = 14000
    LPG de takacağımı düşünürsek 15.500 e mal olacak.

3.Clio
    Henüz uygun clio bulamadım.
    Tavsiye ederseniz eger;
    2004-2005 model sadece kliması olan
    1.4 motor
    max 60000 km de temiz bir clio arayacagım.
    Tahminen onu da 13500-14000 e bulurum.
    LPG yi de eklersek 15000-15500 ytl ye mal olur.

4.Fiat Marea
    eggy13 nickli arkadaşın tavsiyesiyle marea yı da listeye ekledim. Uzun msn yazışmaları sonunda marea baya aklıma yattı. Dayanıklı,konforlu,yol tutuşu iyi bir araçmış. Sanayide lakabı italyan aygırı ymış.
    Çift hava yastığı,ABS,EBD var. Diğerlerine göre üst sınıf sayılabilecek bir araç.
    2004 model 60000 km civarı bir marea
    sanırım 14.000-14.500 e alınabilir. LPG ile 15.500-16000 olur.

Arabayı acemi 3 kişi kullanacak. Sürtme, vurma ihtimalimiz yuksek.
    Ayrıca bilmeden de olsa hor kullanacağımızı tahmin ediyorum.
    Bunları da göz önünde bulundurun.
    Dayanıklılığı tamir masrafları falan önemli bizim icin.

Benim gönlüm daha az para vereceğimden ve dışardan güzel göründüğünden RİO dan yana. Ama araba hakkında hic birşey bilmiyorum.
    Accent ler masrafsız performanslı arabadır deniyor. Pek tipini begenmiyorum.
    Clio ların dış görünüşü accentlerden daha iyi bence. Sehir icine ve yeni soforlere de uygun diye düşünüyorum.
    Not:Marea yı sonradan öğrendim. Şu an yol tutuşu sağlamlığı konforu nedeniyle öncelik marea da.

Seçenekler hakkında görüşlerinizi de belirterek görüş bildirirseniz sevinirim.
    Okuyup yardım eden herkese teşekkür ediyorum.

Edit: Marea eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oppa -- 5 Haziran 2008; 15:18:42 >

• Accent 1.6 Admira

ben de 2004 senesinde dizeli vardı deli makine idi.
  • RİO nun resmini ekledim

• accent 1.6 admira
  • quote:

Orjinalden alıntı: oppa

RİO nun resmini ekledim

bunun hb versiyonunu işyerinde yan komşu kullanıyor, görüşlerini öğrenirim yarın yazarım buraya ama memnun olduğunu biliyorum. yalnız bu tip araçları alırken, satışının çok zor olacağını bilerek almakta fayda var
  • 3 sene sonra satarken 2 ay beklemeye razıyım.
    Önemli olan 3 yıl kullanırken beni üzmesin.
  • Hocam yeni kasa rio olsaydı kesinlikle al derdim fakat bu kasa ile ilgili biraz çekincelerim var.

Öncelikle bu kasada motor performans sorununuz olmaz.O konuda rahat olun,fazla bağarır bi o kadar da gider.Lpg ile performans kaybı hissetmessin.

Rio düşünürsen sw bulup alırsan daha mantıklı bi iş yapmış olursun.Zayıf olan 2.elinde sedandan ziyade sw iş yapıyor.

İç malzeme kalitesi vs bu Hyundai ile hemen hemen aynı.Renault biraz daha iyi olabilir.

Sanırım tek airbag ve klima mevcut.Sorun bazında bakarsak sorun çıkartacağını sanmıyorum,fakat fren performansı baya zayıf bi araba aynı şekilde kaportasıda zayıf.Son nesil rio lar yanılmıyorsam 4 yıldızlıyken,bu kasa sanırım tek yıldız(euroncap)

Yedek parça sıkıntın olmaz.

15-16 ya abs li,klimali bi clio hb bulursan tavsiyem o yönde olur.Yanlız Rio da accentte seni üzmez bilgin olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kia Rio Sedan vs. Fiat Egea ???
    9 yıl önce açıldı
    Hyundai Accent Era Alınır Mı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • içlerinden en iyisi accent bence.
  • clioyu bastan ele bu 3 arac arasında accentle rio kalıyo.yeni riomu eramı deseydin o zman rio derdim ama bu modelrin tipi falan hosuma gitmiyo fazla bi bilgimde yok o yüzden accent dicem..
  • Yani 14 milyara kia rio 2004 model bir araç başka markalarda mümkün değil malesef.2.eli en kuvvetli cilo olmalı. ilerde satarken zorlanmazsınız.CLİO benzindede az yakıyor diye biliyorum birde tüp takarsanız bedavaya gidersiniz
  • Rio yu pek tavsiye etmiyorsunuz.

Sonradan eklediğim Marea ya ne dersiniz?
    Benim aklıma baya yattı.
    Parasını hakeden bir kalitesi konforu var sanırım.
    C sınıf bir araçmış. Üstelik clio fiyatına bulunabiliyor.
    Bence harika.
    Tamir bakım masrafı da sonuçta fiat olduğundan cok fazla olmaz. Belki cok yakıyodur,
    LPG ile makul seviyeye iner.
    Bu araç şimdiden beni mutlu etmeye başladı :)
  • Yeni bir Kia Rio cu olarak yorum yapacağım...

Kia Rio yüksek model ve fiyat olarak ötekilere kıyasla gayet uygun... Büyükşehirde isen yetkili servis probleminde olmaz... Araç kontor olarak hundaiden daha konforlu bana göre...

Hundaiyi gecen gün yiğenim aldı.. 2000 model Accent aldı (bende düşünmüştüm bi ara) ancak iç dizaynı hiç hoşuma gitmedi.. araba çok sade kalmış.. 2004 ve üstü modellerde muhakkak daha iyidir.. (her ne kadar dün bi galeride üst modeline bakıp iç dizaynını yine beğenmesemde).. araba kalite olarak iyi bence.

Reno Clio eniştemden biliyorum güzel araba.. ancak ben hayatta almam çünkü estetik olrak hiç beğenmiyorum.. (sen beğeniyorsan sorun yoktur zaten) eniştem memnun kalmıştı.. Reno nun kalitesi ortada zaten bişey söylemek olmaz..

Eğer 1 sene sonra falan satarım diyorsan Kia alma derim kullanıcı birisi olarak.. Çünkü hemen satılacak bi araba değil.. Clioya gelince aynı model içerisinde en pahalı araba (galiba).. o fiyata bulabilirmisin bilmiyorum..

Ben arabamdan memnunum... Kia Rio HB türleri genç işi.. aile için istiyorsan Kia Rio LS (sitejın (okunuşu) modelini tavsiye ederim..

• İçlerinde en yakışıklısı değil ama, acemi olduğunuz da düşünülürse sizin için en mantıklısı bence Clio (symbol) servis, parça ve ikinci el açısından..Diğer taraftan benim tercihim marea veya accent olurdu.
  • Sanayide lakabı italyan aygırımı hangi sanayi hocam o

Maslakta Lamborghiniye diyorlar

Sanırım clio en iyi seçenek olur fakat tuzlu gelirse Hyundai de iyi araçtır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unforgiven3 -- 5 Haziran 2008; 10:26:55 >
  • hyundai ve renault'u tavsiye ederim.kia rio lara pek ısınamadım açıkçası.
    ancak bu seçenekler arasından ben mareayı tercih ederdim.fiyatını fazlasıyla hakeden bir araç.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CYBORG00TR

Sanayide lakabı italyan aygırımı hangi sanayi hocam o

Maslakta Lamborghiniye diyorlar

italyan aygırı ama tek taş..ğı eksik
  • senın yazdıgın secenekler ıcınde bence en mantıklısı clıo olur,marea secenegını aklından bıle gecırme parcası ınanılmaz pahalı haberın olsun...arastır ıstersen...
  • verdiğin araçalrın hepsi de 2.eli zayıf araçlar.
    o yüzden satmama ya da geç satılma 4'ünde de olur.
    accent ve clio dizel olmadığı müddetçe yanına yaklaşan bile yok pazarlarda.
    kendimizden biliyorum geçen sene accent'imiz vardı 2 tane 2004 model;benzinli;araçlar güzeldi;temizdi ama her gelen dizel mi diye soruyordu.
    o yüzden dizeli alınacaksa alınmalı bu 2 araç;clio&accent.

rio'ya kafanı bile yorma derim;diğer 3ünden de berbat bir 2.el piyasası var.
    konfor-donanım olarak birşey diyemeyeceğim;kullanmadım;ama en azından accent kadar olmalıdır diye düşünüyorum.
    rio için sadece dışardan gözlemlediğim 2.el piyasası üzerinden yorum yaptım.

son olarak marea;sayılan 3 araç ta b sınıfı olmasına rağmen;marea c sınıfı yani bir üst sınıf araçtır.yol tutuşu;konforu;performansı;güvenliği;aklına ne gelirse hepsinden daha iyidir.binilecek arabadır o fiyata.

her ne kadar yeni de kullanacak olsanız marea2yı öneririm ben;zaten kısıtlı olan bütçenizi marea'nın yanında eksik kalan diğer araçlara yatırmak iyi olmaz kanaatimce.en azından madem alınacak;iyi bir arabaya binin bence.

son olarak marea'nın parçası pahalı diyen arkadaşalrım;bu araçalrın parçaları bazı parçalar hariç opar'da da var;bursa kökenli parça üreten firmalarda da(karland)ve öyle aman aman bir pahalılık yok;accent'in ya da clio'nun parçası misal 40 ytl ise marea'da benzer parça da 55-60 ytl'dir.fazla da değildir.

kaldı ki clio'nun ve accent'in bahsedilen benzinli motorlarından daha iyi bir motora sahiptir;bu da onlara göre arıza çıkarma riskini azaltır.

bir de ne alırsanız alın mutlaka kasko yaptırın derim.

son olarak seçeneklerinizde yok ama 16.000 ytl'ye 1-1.5 eklenerek 2006-2007 filan dacia logan 1.5 dci(dizel) ya da 2003 polo tdi alınabilir.dizel olması yönünden bunları da düşünün.
    ocak ayında 2003 model sadece tek çamurluk boyalı orjinal polo tdi'yi 17.500 ytl'ye sattık;bunu da ondan diyorum.

bir de şu var;marea'nın size diğer araçlardan her türlü üstün yönü;c sınıfı bir araç olması ve model yılının daha yeni olmasıdır.

• Bu Marea ne kadar dandik araçmış hayret. Bilenler neysede kullanmayanlar veya kulaktan dolma yazanlar nerden biliyorda yazıyor ona anlam veremedim
    Kaç defa Marea parçası aldınız veya kullandınızda karalıyorsunuzki?

Her araçta olduğu gibi bununda + - leri mutlaka var. Her aracın her parçası servisinde pahalıdır. Aynı parçaları dışardan yarı fiyatına ben nasıl buluyorum? Mesela lancia debriyaj balatası servis 310 ytl Aynı lancia sanayi 135 ytl. Bu her araç ve parça için aynıdır ararsan bulursun.
  • bu arabalar içerisinde marea.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.