Şimdi Ara

Fiesta mı Cerato mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracım 2011 1.4 tdci fiesta titanium,
    yılda ortalama 15.000 km yol yapıyorum ama yarısı ş.arası. malum fiesta az yakıyor fakat b sınıfı olduğu için yol/lastik/rüzgar ve motor sesi konusunda sınıfta kalıyor. 1.5 tdci fiestaların selefine göre daha sessiz olduğu yazıyor heryerde.
    Şimdi sorum şu, 66 binde 2008 model bir cerato 1.6 dsl advande (ful olanı) buldum, alırsam pişman olur muyum? yol sesi ve performans, konfor vs nasıldır? sonuçta bütçe sınırlı, c sınıfı dizel km düşük olunca param ceratoya zor yetiyor. şimdiden teşekkürler.

• nebula_3474 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar bi fikri olan yok mu??
  • Makyajlı kasa ceratolar hoş.segmrnt yükseltmiş olursunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiestasını yeni satmış biri olarak diyebilirimki fiesta dan şaşma. Bana hiç sorun çıkarmıyordu araç ama ceratonun fiyasası satmak istersen fiesta gibi olmaz.
  • Fiesta 'nın her daim alıcısı satıcısı piyasası var. Riske girmeye gerek yok.
  • Bence aracınızla binin bir tane de kulaklık alın tamamdır:)

• dkerem2 D kullanıcısına yanıt
    Tüm cevaplarınız için teşekkürler,
    Peki şuna ne dersiniz? fiyat olarak abartı tabi ama 35 verilir mi sizce, değişen/boya yok.
    bendeki fiestayı satınca üste para da kalır

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-sahibinden-251946783/detay
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    megane mı clio mu?
    5 yıl önce açıldı
    Leon mu Megane mı
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nebula_3474

Tüm cevaplarınız için teşekkürler,
    Peki şuna ne dersiniz? fiyat olarak abartı tabi ama 35 verilir mi sizce, değişen/boya yok.
    bendeki fiestayı satınca üste para da kalır

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-sahibinden-251946783/detay

Bu fiyata yeni kasa alabililirein eski kasa o kadar etmez.

• 2008 model 1.6 CRDİ 115 hp ex advance sahibiyiz. Gerek konforu gerek gidişi gerek genişliği fiesta ile mukayese bile edilemez. İlana koyunca hemen satilsin diye böyle araçlara mahkum etmeyin kendinizi. Bin lira ucuza verince her araba aynı gün satılır :)

• Jeolojici kullanıcısına yanıt
    nihayet bir cerato dizel kullanıcısı geldi :)
    araçla ilgili soru işaretlerimi yazayım;
    - debriyaj sorunu olduğu yazıyor her yerde, siz böyle bir sorun yaşadınız mı?
    - turbolarının arızaya meyilli olduğu,
    - fren performansının tatmin etmediği,
    - bir de bakım aralıklarının 7.500 olması biraz maliyetli sanırım?
    bu konularda bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: nebula_3474

nihayet bir cerato dizel kullanıcısı geldi :)
    araçla ilgili soru işaretlerimi yazayım;
    - debriyaj sorunu olduğu yazıyor her yerde, siz böyle bir sorun yaşadınız mı?
    - turbolarının arızaya meyilli olduğu,
    - fren performansının tatmin etmediği,
    - bir de bakım aralıklarının 7.500 olması biraz maliyetli sanırım?
    bu konularda bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler

Kardeşim debriyaj sorunu, debriyaj üst merkesi kaçırma yapıyor ve önce zor geçmeye başlayan 1.-2. vitsler sonraları iyice geçmez olunca 120 tl gibi bir ücret ile üst debr,yaj merkezini yeniliyorsunuz ve çözülüyor.

Turbo arıza meyili diye bir şey yok, çünkü o arabada kullanılan Garrett marka turbo bir sürü araçta ortak olarak kullanılıyor. 206 bin km'de sattığımda turboda hafif ıslık olsa da tahminimce bi 100 bin daha giderdi.

Fren çok yumuşak değil, ama tutmuyor denemez, basınca tutar. Standart 4 disk fren mevcut. Fakat aracın süspansiyonu biraz ağırlığa göre yumuşak kaldığından ani frenlerde öne yığılma olur. ABS erken devreye girdiği için ani frenlerde uzama problemi olabilir, fakat CPC5 ile bu sorunu fazla yaşamadım.

Bakım aralığı diğer araçlarda ne ise bunda da o. Ben 10 binde bir dışarıda yaptırırdım.

Ses yalıttımı olarak ilk ceratom 2007 comfort idi, Conti PC5 lastikler ile çok sessiz yolculuklar yapardık. Motor sesi zaten uzun yolda içeri gelmez. 148-206 bin km arası kullandım.
    Sonra 2008 advance sahibi oldum 54 bin kmde aldım. Onda yokohama bludrive lastik vardı ve yol sesi alıyordu. Sİyah olduğu için gıcık kaptım ve kısa sürede sattım onu.

Çekiş olarak 115'lik cerato şimdinin 128'lik crdi'lerinden kesinlikle iyidir. 0-100'de 1 saniyeye yakın daha performanslı, afedersiniz öküz gibi çekişi var. Şimdikiler Euro5-6 derken kısılmış motorlar. Tam bir konfor makinesidir, ama 40 bin tl verilmez. LX almayın, EX comfort iş görür, advance olursa daha iyi olur. Max 35'e bitmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkeril -- 17 Aralık 2015; 11:21:53 >

• Güzelce açıklamışsınız benimde kafamda soru işaretleri vardı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://forum.donanimhaber.com/m_34038417/tm.htm

Zamanında sene 2009 üniversite öğrencisiyken almıştım pert ettim ve çok üzüldüm şimdi keşke kalsaydı.İnan hocam şuan 2014 clio 4 sahibiyim hamdolsun bie cerato ex advance değil.Arabayı kullan ben hayatımda böyle yumuşak bi debriyaj rahat bi kavrama görmedim başka arabada.Tavsiye ederim temiz ve hesaplısını bulursan.Hatta ben bile alablirim aracımı satıyorum kısmet olursa :D
  • cerato cok konforlu ve iyi bir aractır. Motoru da sorunsuzdur. Amerıkada 10 yıl garantılı satılan kia ve hyundailerin oncu modelidir. Fiestadan 1 gomlek kalite bakımından 1 gomlekte motor bakımından ustundur 1 gomlekte saglamlık bakımından ustundur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.