Şimdi Ara

fiesta mı jazmı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
0
Favori
4.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: enes ceylan

bence ikisi arasında fiesta hem çok az yakıyor hemde 6000 ytl yanına kalır ben olsam fiesta alırım (seneye inşallah::) )

fiesta hiç bir şekilde jazz dan daha az yakamaz arkadaşım.

jazz dan daha az yakan 1.3-1.6 benzinli bir araç yok türkiye de

aşağıda neredeyse tüm b sınıfı benzinli 1.3-1.6 araçların şehir içi yakıt tüketimlerini verdim. tüm verileri markaların sitelerinden elde edilmiştir. otomatik seçeneği olanlarda otomatik değerlerini yazdım.

fiesta 1.4 manuel (80 hp)şehir içi tüketim : fabrika verisi 8,3 litre /100 km

jazz 1.4 otomatik (83 hp) şehir içi tüketim : fabrika verisi 7,2 litre /100km

mitsubishi colt 1.3 otomatik ( 95 hp), şehir içi tüketim : fabrika verisi 7,3 litre/100 km

wv polo 1.4 (75 hp) otomatik fabrika verisi ; 10,2 litre /100 km

opel corsa 1.4 (90 hp) otomatik fabrika verisi 8,1 litre/100 km

hyundai getz 1.4 (97 hp) otomatik fabrika verisi : 9,1 litre/100 km

reno clio 3 1.4 ( 98 hp) manuel fabrika verisi : 9 litre

fiat grande punto (95 hp) otomatik fabrika verisi :8,4 litre

90 beygiri geçen b sınıfı araç ise colt, corsa, getz clio ve grande punto dur

teknik veriler ortadayken tüketimden başka konuları tartışmak lazım.

genel toparlarsak 1.3-1.6 b sınıfında en az yakıt tüketen benzinli 3 araç şunlar;

1- honda jazz 1.4 otomatik (83 hp) şehir içi 100 km de 7,2 litre

2- mitsubishi colt 1.3 otomatik (95 hp) şehir içi 100 km de 7,3 litre

3- yeni opel corsa 1.4 otomatik (90 hp) şehir içi 100 km de 8,1 litre

hayırlı günler.

l

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 19 Aralık 2006; 13:29:08 >

• arkadaşım ben jazz dan az yakıyor diye bişi söylemedim ama jazz ın daha az yaktığı hakkında bilgim yoktu tşkrler 2.si 6000 ytl lik fark yok bence
  • rica ederim arkadaşım.

hayırlı günler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: armi

sana sadece guluyorum.bugun 95 model toyota corolla hala 14 milyar.neden biliyor musun peki??muhtemelen bilmiyorsun bu sorunun cevabını..çevrendeki arabalarla ilgilenen insanlara bir sor onlar sana gerekli cevabi verirler...

japon arabası iyidir hoştur ama verdiğin örnek yanlış oldu kusura bakma, ona bakarsan ayni model broadwayler de ayni dönem üretilmiş birçok üst segment araçtan daha pahallıya satılıyor şu an, rover kötü araç mıdır değildir ama 2. elde fiyatları neredeyse 10 milyara düşenler var, yani kısacası bir arabanın 2. elinin olmaması onun kötü olduğu anlamına gelmez, malzemesinin olmadığına veya pazar malı olmadığı anlamına da gelebilir ki zamanının birçok lüks spor arabasını broadwayden daha ucuza bulabilirsin..

ama dediğim gibi bunu muhalefet etmek için yazmadım sadece konu sapmıştı onu düzelttim, yoksa japon arabası (özellikle de toyota) verilen paranın her zaman hakkını verir orası ayrı.

• Yağmurlu, Ben de uzun süre araştırdım... Bu arada ayrıca belirteyim ben bi mühendisim... İki ayrı firmada marka koordinatörlüğü de yaptım... Az çok hangi markanın ürün stratejsi nedir anlayabiliyorum...

Akıl - mantık yorarsan COLT süper bi tercih... Hatta öngörüm de şu: henüz 1-2 senelik geçmişi olduğu için yeterince yayılamadı...Ama önümüzdeki yıllarda daha fazla COLT göreceğiz...

Ben de ilk 1 ay önce arayışa çıktığımda yoktu bilgim Colt ile ilgili... Ama şimdiden bizim sitede 3 tane görüyorum sabahları.... Neyse uzun uzun inceledikten sonra en karlı alışverişin bu olacağına karar verdim.... Ben bugün işlemlerimi tamamladım, sanırım perşembe günü geliyor benim 1,3 invite AMT siyah tay

Çünkü
    1- Alırken kazandırıyo (ABS+EBD+Otomatik klima+otomatik vites+alaşımlı jant+park sensör+kapı içi ÇELİK bar + 4 yastık + NCAP 4 yıldız+ 95 beygir+7 litre/100km şehiriçi yakıtı olan BAŞKA HANGİ ARABA VAR? Bu özellikleri bu fiyata versinler ŞAHİN DE ALIRIM... LADA DA... Kaldı ki marka da mitsubishi, biraz interneti biraz ingilizceyi bilenler yurtdışı forumlarda veya sitelerde okusunlar....

2- Kullanırken kazandırıyo Ayda 1500km bile yol yapıyor olsanız, yıllık size yaklaşık 1-1,5 milyar benzin tasarrufu sağlar...Getz ve türevi pop otolara nispeten... Açın donanımhaber forumlarını okuyun, herkes ne yakıt yaktığını yazıyor...kıyas edin kendiniz

3- Satarken şimdilik kazandırmıyor Araç henüz yeni...Mitsubishi markası yeterince olgun değil... İnsanlarımız normalde de alışveriş yapmayı bilmiyor, ele güne karşı yapılan alışverişe kanıyorlar ya da el gün tavsiyesiyle araba alıyorlar.. (benim oto sanayide bir arakadaşım var, illa GETZ al dedi, varın hesabı siz yapın...Bir başka arkadaş da tutturdu bu fiyatlara 2.el BMW bulursun onu al... yahu millet hakketen bilmiyor alışverişi)

4- Alfa Romeo mu COLT mu? tabii ki Alfa Romeo... Tarza bakın, stile bakın, ruha bakın... Kıyas götürmez, göz kapalı alınır... Ya da Mercedes A serisi mi..Aynen öyle... BMW 1 serisi mi tabii ki...ya da A3 mü COLT mu? A3 hem de koşarak... Bu araçlar NİŞ tir arkadaşlar... Belirli bir segmente hitap eder... Asla MASS (kitlesel) ürün olmazlar...Elitizedir...Farklılaşma yoludur... Ona göre de iletişim dilleri vardır...

Ama Colt, Corsa, Fiesta, Polo, Jazz, Getz, Rio, Accent, GP,Palio,Megane, Clio vs vs... Bunlar MASS pazarlama ürünleridir... Sürüm malıdır... Çok satılması için üretilir... Farklılaşma veya elitize olma araçları değildir, olamaz da...Giden varsa Almanya da bilir Opelin nasıl da halk arabası olduğunu... Ya da Toyotanın pakistanda MERCEDES gibi muamele gördüğünü...Ya da Amerikanların WV markasını araba bile saymadığını... Dolayısıyla ha biri ha diğeri... Haaa kompleks yapılı şark kafalı ve azıcık da riya ve gösteriş seven Türk insanına bu arabaları STİL, TARZ vs vs diye yutturuyorlar ya, işte KOMEDİ burası...

Bu gurubun hepsi de aynı...al birini vur ötekine... O zaman geriye ne kalıyor? Fiyat-performans değerlendirmesi... eee, yukarda da dedim ya, o özellikleri 25bin YTL gibi bir rakama başka satan var mı? Varsa onu alayım... Tabii 5 yıl garanti ve 12 yıl paslanmazlık ta veriyor olacak... Tabii bir de en az 58 yıllık geçmişi de olacak otomotiv sektöründe..

İşte küçük sahnede küçük tiyatro çeviren tüm arkadaşlara buradan söylüyorum... BMW, AUDİ, MERC, vs vs diyorsanız okey... Diyemiyorsanız kalkıp ta GP, Polo, Jazz, Getz, Yaris vs vs gibi halk arabalarını kendi kendinize NİŞ leştirmeyin... Birbirinden farklı araçlar değil... Sadece markaları konumlandırdıkları yer farklı... Polo der ki ben 32ye satarım, Jazz der ki ben 33e satarım, getz der ki 27e satarım... İşte ayrıştıkları nokta burası...

Mango bu ülkeye ilk geldiğinde pahalı fiyatları vardı...Tekti o zamanlar... Sonra halk uyandı, şimdi düştü fiyatlar normal HALK PAZARI fiyatına... o yıllar demiştim bu marka ispanyada halk markası... şimdi anlıyorlar ne dediğimi...

Görmediklik yapmanın anlamı yok... Biz bu kompleksi yaptıkça daha çoook alırız 35e meganelar filan... (araba şimdiden taksici arabası oldu)

Bu arada 12.1 inch , centrino, DVD writer, 512 ram, 60 GB HDD vs vs yani son dönem güncel özelliklerle bir laptop aldım bundan 6 ay önce... bilirsiniz küçük ekranlı laptoplar daha pahalı olur her markada.. ben bu makineye 799 dolar ödedim... SIFIR - 3 yıl garantili - mağazasından - kredi kartına 12 taksit ....
    Marka mı? pehhhh... hayır, markası belki de duymadığınız bişi..reklam vs yapmayan bir marka... Her türlü ileri kullanım alışkanlıklarıma bile ve yoğun iş tempoma bile deli gibi uyumlu bi makine...

şimdi arkadaşlarımın kafasıyla hareket etsem ya 1500 ya da 1800 dolarlar civarında alacaktım sizin POP markalarınızdan birini...

neyse işte...para kazanmak maharettir, ama alışveriş yapmak daha büyük maharet ister... duygularına kapılanlar sayesinde bunca marka bunca büyük karlarla para kazanıyor... işin direk mutfağından biri olarak söylüyorum bunu...

O yüzden hesabınızı iyi yapın araba alırken...Ve tabii bir de tipini sevin... Neticede birlikte yaşayacağınız bir eş gibidir araba da... Sevmeden çekilmez bir dakikası...

• hondacı olarak yerinde olsam bi de colt'a bakardım 3ü arasında düşünürdüm
  • daha önce 8 ay civarı 2006 model fiesta TDCI kullandım(şirket arabası), tabii ki yakıt çok ekonomikti ama ben binek kişisel araba olarak görmedim hiç onu.... özellikle şirket arabası (accent, astra, fiesta) almak istemedim, ve tabii bir de taksici arabaları istemem(accent, albea, megane)

bir süre arkadaşımın 2006 peugeot 206 1.4 otomatiğini kullandım...tam bir performans rezeleti ve ayrıca zayıf donanım...

bir dönem 2002 astra classic kullandım, çok güzel, konforlu araba... uzun yolda çok güzel... içinde kendinizi gerçekten ağır hissediyorsunuz...fakat bakım, parça, yakıt giderleri yüksek... ayrıca nerdeyse araçta herşey opsiyonel...

ailemde accent vardı, 2002 model, tertemiz, 1.3 benzinli... araç ergonomi özürlü kesinlikle... yalıtım berbat...ABS vs yok... teneke kaporta...yakıt da öyle süper ekonomik değil... performans da zayıf... babam için ideal bir araba belki ama benim için değil... ayrıca arabaya oturduğumda öyle havada görünmeyi sevmiyorum... A3 lerdeki gibi gömülmek lazım... yani yüksek göğüslü araba seviyorum...eskiden şahinler gibi accentler de... oturuyorsunuz... göbekten yukarısı dışardan görünecek hizada, leylek gibi yukardasınız... güzel görüntü değil... bu konuda astra classicler de çok iyiydi...içine gömülün, daha bir hoş görünüyor...

2 ay önce 2006 yeni kasa bir megane geldi yandan yaklaşık 50-60 km hızla vurdu bizim accente... tam 90 derece açıyla yani... ne oldu? megane ön tampon ve kaputta bir miktar hasar var... accent? hahah... PERT oldu...evet PERT oldu.... aracın karoser içeri 40 cm girdi, yan kapılar, yan direk, ana doksanı bitti... teneke kola gibi çöktü araba... daha yeni bu ay ödemesini yaptı kasko, komik bir PERT rakamını verdi henüz 25bindeki tertemiz accentımıza

yani neticede çok araç var alınabilecek, fakat ne kadar ekmek o kadar köfte... benim bütçem 25bin... bu parayla alınabilecek araçlar arasında :
    en iyi donanım (ABS, EBD, yol bilgisayarı, otomatik klima, alaşımlı 15"jant vs vs)
    en iyi performans
    en düşük tüketim
    en ekonomik bakım
    OTOMATİK vites

COLT vardı sadece....

tipine de kısa sürede alıştı gözüm... siyah olan modele bir de sis farı taktırıcam.... gayet sevimli bir araba işte... (spoiler ve park sensörü de hediye)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibulut -- 19 Aralık 2006; 0:13:27 >

• armi sana sadece gülüyorum arabanın kalitesini 2.elle karşılaştırmanla asıl sen arabadan anlamadığını gösteriyosun.bu konuda sana en iyiy cevabı soylukan verdi zaten.japonların tek elle tutulurudur zaten toyota.bugün honda ve ya mazdanın satış rakamlarında neden yerlerde süründüğünü bi araştır bi bilenlere sor derim belliki senin bi şeyden anladığın yok.ama dur ben sana cevabını veriyim.1)honda:a:büyük reklamlarla satışa sunduğu yeni honda civicin euroncap testlerinde(sadece euroncap da değil japonyadaki testlerdede siz şimdi euroncap taraflı derseniz)döküldüğünü görmüşsündür.test sonuçlarındada civicin yandan çarpmalarda insan sağlığını koruyamadığı ortaya çıkmıştır.B:dizelleri kıskandıran yakıt teknolojisi propangandası ile insanları kandırmaya çalışmışlardır.lakin gel görki fabrika verileri bunun tam tersini söylemektedir:şehir içi 100 km 9.1 verilerini vermektedir bize.bu rakam civicin diğer rakiplerinden daha fazladır.mazdanında bir farkı yok yukarıdaki saydıklarımdan.sonuçta civic ve mazda 3 40 küsür milyarlı araçlar.ve euroncap testlerinde dökülüp 4 yıldız alabilmişler ancak.velhasıl anlatmak istediğim civic böyleyse vah jazzın haline.sağlığını düşünüosan git avrupalı araç al.207 olabilir fiesta,corssa,polo,clio vs.

• quote:

Bu arada 12.1 inch , centrino, DVD writer, 512 ram, 60 GB HDD vs vs yani son dönem güncel özelliklerle bir laptop aldım bundan 6 ay önce... bilirsiniz küçük ekranlı laptoplar daha pahalı olur her markada.. ben bu makineye 799 dolar ödedim... SIFIR - 3 yıl garantili - mağazasından - kredi kartına 12 taksit ....
    Marka mı? pehhhh... hayır, markası belki de duymadığınız bişi..reklam vs yapmayan bir marka... Her türlü ileri kullanım alışkanlıklarıma bile ve yoğun iş tempoma bile deli gibi uyumlu bi makine...

merak etmedim desem yalan olur hocam nedir markası nereden aldın.. araba forumu ama
  • colt 1.3 MT derken MT ne anlama geliyor. colt sadece otom. vites değil değilmi. ben düz vites istiyorum.
    bazı yazılarda hem az tüketiyor hem otomatik vites denince, sadece otomatiği mi var dedim. MT manuel mi demek.
    bir de coltun ön camının geniş olmasının bir avantaj ya da dezavantajı var mı. görüş açısı nasıl colt kullanan arkadaşlar.
  • jazz 4ever
    gecen sene başında 26milyara kdr inmişti jazzlar.. beklemende fayda war derim... saygılar
  • Colt 1.3 MT düz vites manasına gelir,COLT'un diğer seçeneği 1.3 AMT'dir,bu da triptonik(allshift) manasına geliyor.Triptonik olanda otomatik şanzıman yerine düz vitesli araçlardaki şanzıman kullanılmaktadır,yani düz vitesli arçlardan farkı debriyaj pedalının olmamasıdır.Bu yüzden daha az yakıt harcamaktadır.Triptonik versiyon var bende COTL'un,kullanımı çok zevkli,otomatik kısmında kullanırken bile aynen düz vitesli araçlardaki gibi vites geçişlerini hissedebiliyorsun..Düşünmekte fayda var.
  • Yağmurlu'ya ve herkese merhaba,

Ford Fiesta ile Honda Jazz arasında ben de ikilem yaşadım ve Honda Jazz'ı seçtim. Yalnız ben Fiesta'nın 1.4 TDCi modeline baktım, yakıt tüketiminde Jazz'la ancak bu model yarışabilir. 17 Aralık itibariyle Honda Jazz'ın (Elite Düz vites) fiyatı 28,5 K ve Fiesta TDCi'in fiyatı da seçeceğiniz donanıma göre 28-29 K civarındadır.

Mitsubishi Colt da güzel bir araba ancak 2. elde satışı çok zor, Ankara'da yaşıyorum ve neredeyse hiç Colt görmedim. Oysa Jazz ve Fiesta'ya 2.elde de talep var. Burası Türkiye böyle şeyleri düşünmek zorundasınız.

Dediğim gibi ben Jazz'ı tercih ettim ve siparişi verdim. Bu tercihimdeki en önemli etkenler:

* Jazz'ın üstün yakıt ekonomisi
    * Jazz'ın performans farkı (83HP)
    * Jazz'ın iç mekanının genişliği (bizzat ikisini denedim)
    * Jazz'ın göğüs ve ön konsol kısmı Fiesta'dan çok daha güzel
    * Honda ve Ford'un servis ve bakım fiyatları arasındaki Honda lehine fark
    * Jazz'ın bagajı daha geniş ve kullanışlı

Benim fikirlerim böyle, umarım faydalı olur. Görüşlerime ekleyeceği veya eleştirisi olan arkadaşlar varsa çok memnun olurum.

Herkese iyi günler.

• 1. honda jazz = hic dusunme al.

2.polo = vw uzak dur

3.fiesta= yanından gecme

4.colt = son sahibi olursun

5.clio = aman aman

6.corsa= opel sevısıyle ahbap olursun.

7.punto= iç mekan ve malzeme kalıtesi berbat.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rooney1976

1. honda jazz = hic dusunme al.

2.polo = vw uzak dur

3.fiesta= yanından gecme

4.colt = son sahibi olursun

5.clio = aman aman

6.corsa= opel sevısıyle ahbap olursun.

7.punto= iç mekan ve malzeme kalıtesi berbat.

gene klasik alırsan satamazsın yorumu

mitsubishi colt hakkında yapılan tek eleştirinin "ikinci el sorunu" olması aslında beni sevindiriyor.

zira arabaya başka kusur bulamıyor kimse.

daha ne sağlamlığına, nede motoruna, ne iç hacmine , nede donanımına bir eleştiri gelmedi.

teknik değerleri analiz edebilen kimse de eleştiremez zaten.

2. el de zamana göre göreceli bir kavram.

307 ler de çıktığında çok tutuldu ama şimdi 2. elleri çok zayıf.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 19 Aralık 2006; 10:40:20 >

• fiesta dizeli kullandım, araç içeri çok fazla rüzgar sesi veriyor,en dikkat çekici yönü buydu,jazz hakkında bi bilgim yok
  • Doğrusu Colt'u çok araştırmadım ama parça ve servis fiyatlarına da bakmak lazım. İkinci elde durumun zamana göre değişebileceğine katılıyorum ama Ford, Fiat, Honda, VW, Toyota, Opel, Renault gibi yerleşik ve halkın alışık olduğu markaların arasından sıyrılıp Mitsubishi'nin iyi yerlere geleceğine inanmıyorum, şahsi fikrimdir. Türkiye gerçeklerini gözardı etmeyelim. Bir de arka koltuk diz mesafesi olayı var, gidip oturmak lazım, internetteki verilerden anlaşılmaz.

Saygılarımla,
  • Bahsettiğiniz 2 markada 2. eli zayıf. Eğer kısa vadede satacaksanız zarar edersiniz diğer markalara göre.

Ben olsam yeni clio yu incelerim. İyi araba
  • quote:

Orjinalden alıntı: maxim tsigalko

Doğrusu Colt'u çok araştırmadım ama parça ve servis fiyatlarına da bakmak lazım. İkinci elde durumun zamana göre değişebileceğine katılıyorum ama Ford, Fiat, Honda, VW, Toyota, Opel, Renault gibi yerleşik ve halkın alışık olduğu markaların arasından sıyrılıp Mitsubishi'nin iyi yerlere geleceğine inanmıyorum, şahsi fikrimdir. Türkiye gerçeklerini gözardı etmeyelim. Bir de arka koltuk diz mesafesi olayı var, gidip oturmak lazım, internetteki verilerden anlaşılmaz.

Saygılarımla,

arka koltuk diz mesafesi konusunda; colt herkesi şaşırtabilecek kadar geniş.

boyum 1.80 kilom 100 civarı ön koltuklar bana göre ayarlandığı halde arkaya oturduğumda hala bacaklarım ile ön koltuklar arasında 10 cm kadar mesafe kalmakta.

hayırlı günler.

• honda jazz elite nasıl 28.5 ytl anlamadım. sitesinde 30 yazıyor. ve bayi 100 milyon bile inmiyor. keşke 28.5 olsa hiç düşünmem artık. bu arada az önce mitsubishi bayisini aradım. metalik renk istiyorum onu da ekleyince colt fiyatı 25.5 oldu onlar da hiç inmiyor.
    yok ben araba alamıycam herhalde
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.