Şimdi Ara

fiesta mı jazmı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
4.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bayi fiyatıyla liste fiyatı aynı olmaz. Dün itibariyle (18 Aralık Pzt.) 28,5 fiyat veriyorlar. Telefonla sorduysanız farklı söylemiş olabilirler. Ankara'da ikamet ediyorum ve iki bayiden (Efe ve Bora) ikisi de Jazz Elite Düz vites için 28,5 fiyat veriyor. Diğer şehir ve bayileri bilemiycem. Ankaradaysanız gidip araca bakın, bu arada da pazarlık yapın, zaten direkt 28,5'a iniyorlar, ama ötesi yok. Ben dün itibariyle bu fiyattan siparişi vermiş bulunuyorum.

Saygılarımla,
  • colt satılır hemde şu şekilde.

Colttan bıkıp sonradan Lancer alırsın coltu bırakır lancerı alırsın.(Lancerin yeni kasası güzel) Ayrıca honda toyota da almak istesen coltu geri çewirmezler çünki sorunsuz.
  • colt 2005 yılında çıktı....

2005 satışları yaklaşık 700 adet
    2006 satışları yaklaşık 1400 adet

ARTAN SATIŞ GRAFİĞİ VE PENETRASYONUNA DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİM....

Bu arada bu yıl 1400 adetin altında kalan modellerin listesine bi bakın... Hep beraber gülelim COLT satılmıyormuş (!) diye...
  • Honda jazz al derim.Ben elite otomatik kullanıyorum ve tüketim olarak fabrika verisinin bile altında tüketiyor.Arabam 2006 model 5000 km de ve istanbul şehir içi 7 lt /100 km benzin tüketiyor(fabrika verisi şehir içi 7.2/100km)Geniş iç mekan ve donanımda cabası.Arkadaşlar birde kullanmadığımız araçlarla ilgili yorum yapmayalım.Gerçekten komik oluyor.
  • Bende astra klasik diyorum hadi bakalım 25 e 1.6 twinport motorlu klasik al en iyisi. Honda ve toyota alma :).
  • tabi ki JAZZ..

nedenleri:

- konfor
    -yakıt tuketımı
    -genis ic mekan
    -kaliteli iscilik
  • colt değil mitsubishinin herhangi bir sorunlu araci yok zaten... h
    er malin bir alicisi vardir zaten eninde sonunda satilir diğerlerinden süresi fazla olur sadece.

Memnun olan insan durumu kötü olmadikca arabasini satmaz... ikinci eli yok dedikleri colt u nedende satilik ilanini hic göremiyoruz internette oda yaris gibi alan memnun satmiyor.....

quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

quote:

Orjinalden alıntı: rooney1976

1. honda jazz = hic dusunme al.

2.polo = vw uzak dur

3.fiesta= yanından gecme

4.colt = son sahibi olursun

5.clio = aman aman

6.corsa= opel sevısıyle ahbap olursun.

7.punto= iç mekan ve malzeme kalıtesi berbat.

gene klasik alırsan satamazsın yorumu

mitsubishi colt hakkında yapılan tek eleştirinin "ikinci el sorunu" olması aslında beni sevindiriyor.

zira arabaya başka kusur bulamıyor kimse.

daha ne sağlamlığına, nede motoruna, ne iç hacmine , nede donanımına bir eleştiri gelmedi.

teknik değerleri analiz edebilen kimse de eleştiremez zaten.

2. el de zamana göre göreceli bir kavram.

307 ler de çıktığında çok tutuldu ama şimdi 2. elleri çok zayıf.

hayırlı günler.

• Kendim kullanmadım ama kullanıcıları tarafından Opel Astra Classic kasasının sık arıza yapmasından dolayı şikayetleri olduğunu biliyorum. Ayrıca Opel servislerinin hizmet kalitesi açısından da oldukça çok şikayet var (bkz:www.sikayetvar.com). Bunlar gözönünde bulundurulmazsa 28.000-29.000 YTL'lik fiyat sıfır bir Opel Astra Classic için uygun gibi gelebilir.
  • jazz tabiki çok iyi bi araba ama o paraya değmez. fiesta yadagp ye bak derim
  • Nihai olarak tüm kriterler birarada düşünüldüğünde burada tartışılan 3 aracı şöyle sıralayabilirim:

1- Honda Jazz
    2- Mitsubishi Colt
    3- Ford Fiesta

Herkesin tercihi farklı olabilir, gidip bakmak, içine oturmak, deneme sürüşü yapmak lazım. İçine sinen, sevdiğin beğendiğin aracı almak lazım. Kağıt üzerinde üstün olup da keyif almadığın bir aracı kullanmak eziyet haline gelebilir.

Herkese kazasız belasız günler.

quote:

Orjinalden alıntı: shadow35

jazz tabiki çok iyi bi araba ama o paraya değmez. fiesta yadagp ye bak derim

• 4- Fiat Grande Punto
    5- Nissan Note

quote:

Orjinalden alıntı: maxim tsigalko

Nihai olarak tüm kriterler birarada düşünüldüğünde burada tartışılan 3 aracı şöyle sıralayabilirim:

1- Honda Jazz
    2- Mitsubishi Colt
    3- Ford Fiesta

Herkesin tercihi farklı olabilir, gidip bakmak, içine oturmak, deneme sürüşü yapmak lazım. İçine sinen, sevdiğin beğendiğin aracı almak lazım. Kağıt üzerinde üstün olup da keyif almadığın bir aracı kullanmak eziyet haline gelebilir.

Herkese kazasız belasız günler.

quote:

Orjinalden alıntı: shadow35

jazz tabiki çok iyi bi araba ama o paraya değmez. fiesta yadagp ye bak derim

• Jazz ve fiesta rakip sayılmazlar aralarında 6.000 ytl.üzerinde bir fark var tabiki jazz alabiliyorsan onu almalısın Ama ikinci el satışıda çok önemli diyorsan mıtsubıshiyi hiç katma bunların arasına derim,çok iyi bir araç olabilir ama malum ülkemizde ikinci eli neredeyse hiç yok heleki 3-4 sene biner öyle satarım diyorsan çok zarar edersin...
  • bu senden sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacak ikinci elde.

şu çin arabaları hersektörde olduğu gibi 2. eldede fiyatları çok aşağıya çekecek.

3-4 yıl sonrasını düşünemiyorum bile.

hayırlı günler.
  • KESİNLİKLE JAZZ
    2006 JAZZ SPORT UM VAR 6 AYDIR BİNİYORUM VE ÇOK MEMNUNUM...
  • alibulut'a doğru tespitlerinden ötürü teşekkür ediyorum, forumdaki yalnızlığımı paylaştı ( özellikle markaların niş leştirilmesi konusunda) fakat sadece taksi yapıldığı için megane sedan almam demesi , daha önce söylediği rasyonel alışveriş mantığı ile bağdaşmıyor, taksicilerin müşterilerine düzgün araçlarla hizmet sunmaya çalışmaları, bizi o araçlardan uzaklaştırmamalı.

Bende de jazz var ve çok memnunum, fakat colt fiyatı göz önüne alınırsa daha akılcı bir tercih.
  • Gerçekten Alibulut çok güzel tesbitler yapmış. türkiyede hakketmedikleri halde çok yüksek fiyattan satılan markalar var. Eğer uzun süre kullanacaksanız colt fiyat/performans yönünden çok iyi duruyor. Ama alıp 2 sene sonra satarım diyorsanız büyük bir zararı göze almanız lazım. Bu sabancı holding yüzünden mitsubushi ye yazık oluyor ağırlığı toyotaya vermişler mitsubushile hiç ilgilenmiyorlar.
    Araba alırken düşünmemiz gereken en önemli şeylerden biriside servis kalitesidir. Colt veya diğer araçları almadan önce servislerini araştırmanızı tavsiye ederim. Elite modeliyle fiestayı karşılaştıranlar donanım farklarınıda göz önünde bulundursunlar.
    Benim tavsiyem
    -Colt veya jazz dan birisini seçmeniz.
  • uzun sure kullanıcam,elimden cıkarmıycam diyorsan colt
    ama ben hala jazzdan yanayım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: rooney1976

1. honda jazz = hic dusunme al.

2.polo = vw uzak dur

3.fiesta= yanından gecme

4.colt = son sahibi olursun

5.clio = aman aman

6.corsa= opel sevısıyle ahbap olursun.

7.punto= iç mekan ve malzeme kalıtesi berbat.

tam bir japon fanatiğisin GP için yaptığın yorumda çok komik bu fiyattaki bi araçtan çok daha iyibir iç plastik kalitesi sunulmuş sen gitte önce Honda denen çok övdüğün firmanın kurbağa görünüşlü city denilen tenekesine bak hele polo ya yaptığın yoruma .ıçımla güldüm wv dan uzak duran senin gibi olsun

• Merhaba arkadaşlar ben de bu sınıfta bir araba almak istiyordum ve birkaç gün önce Ford Fiesta (Comfort + Fırtına Gri + ABS,EBD) siparişimi verdim.

Fiesta'yı seçerken kriterlerim aracın yol tutuşu ve de dış görünümü oldu. Bence, araba alırken sırf kağıt üzerinde yapılan hesaplara bakmayın, dış görünüşü hoşunuza gitmiyorsa ucuz ya da az yakıyor diye araba almayın. Tabi bu demek değildir ki o hesapları hiç yapmayın. Önemli olan ikisi arasındaki dengeyi bulmak.

Şimdi tek derdim Comfort'ın plastik tamponu, onu da bir şekilde ghia görünümüne kavuşturmayı istiyorum.

not:

1) Bu arada ben de mühendisim :) selam ederim.

2) Fiesta yı ciddi ciddi düşünüyorsanız biraz çabuk olmanız gerekiyor, ben sipariş verdiğimde renk kalmamıştı (Tango kırmızısı istemiştim bulamadılar)

3) Birkaç fiesta ghia resmi için
    http://www.autoweb.co.uk/car_res.asp?cdMake=33&hidMakeText=Ford&cdModel=Fiesta&imageField.x=10&imageField.y=11
    adresine bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eksi273_kelvin -- 22 Aralık 2006; 20:13:14 >

• En güvenilir 47 araçtan 39'u Japon ve 39 Japon'un 32'si Toyota ve Honda modelleri.

En güvenilmez 45 araçtan 20'si Amerikan, 19'u Avrupalı, 6'sı Japon (hepsi Nissan).

Kaynak mı ?

İşte :

http://money.cnn.com/popups/2006/autos/reliable/index.html

http://money.cnn.com/2006/11/08/autos/cr_most_reliable/index.htm

KESİNLİKLE JAZZ

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.