Şimdi Ara

FIFA 15'de İyi Defans Nasıl Yapılır? [REHBER] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
11
Favori
23.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: WetDream

Hocam ara paslardan sürekli açık veriyor savunmam, arkadaşla oynuyoruz sürekli ara pas ile geçiyor savunmamı, kaleciyi açmak zorunda kalıyorum kaleciyi çalımlıyor ve golü atıyor ve kanatlardan oynuyor orta yapıp ve ya ceza sahası içine girip diğer oyuncuya pas veriyor kaleci hiçbir şey yapamıyor, golü izliyor.
    Ne yapabilirim bu durumda?
    Balanceddan ziyade ultra defans ve ya ultra attackta oynuyorum,park on the bus ta bile aynı şekilde gol yediğim oluyor.

Defans arkasına bindirmeler ve havadan yerden atılan ara paslarının kaynağı, öncesindeki hatalı top kapma çabanızdan kaynaklanıyor muhtemelen. Boş alan oluşturuyorsunuz veya kontrolü sadece bir defans oyuncusunda olan alanlar yaratıyorsunuz.

Rakip ara pasını neden atıyor? sizin istemsizce top kapmak için kontrolsüz presinden kaynaklı pozisyon kayıplarınız oluyor tahminimce . Rakip siz ona yaklaşıncaya kadarki sürede defansınızdaki boşlukları gözlüyor. rakibi savunurken en az iki defans hamlesi düşünmelisiniz.
    FİFA da yalancı defans hamleleri ile rakibi kandırmalısınız. Üzerine bağıra bağıra gelen rakibe kimse kolay kolay top kaptırmaz. ,

Basit bir taktik vereyim : Sadece adam değiştirme tuşu (l1) ile bol bol adam değiştirip rakip üzerine x' e , pres'e , hız tuşuna basmadan ilerleyin ve yarı yolda başka adamınıza seçerek sürekli yarım yarım üzerine giderek kandırın. uygun bir adama geçtiğinde müdahale edin. FİFA da altın kural, rakibin nereden ne geleceğini kestirememesidir, hataya zorlamaktır . İyi oyunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vokiceki -- 25 Aralık 2014; 11:04:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilgiler çok güzel, yalnız sliding tackle'a bu kadar acımasız yaklaşmayın bence. Bazen çok işe yarıyor. Ben de çok kullanmıyorum fakat bazı durumlarda yan yana giderken adamın direk yolunu kesiyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vallerden

Yav beyler Allah aşkına ne olursunuz fifa 13den beri oynuyorum yemin ederim tamamen şansa top alıyorum bak 10yıldır lısanslı futbol oynuyorum bu kadar zorlandıgım an yoktur.Yav orta sahadaki adamları nasıl hızlıca rakibe yaklaştırıyorlar ve hemen itip çekmeye başlıyorlar?yada defansın 4lusunden bırı gelıp oyuncumun onunde eller arkada sağa sola mal gıbı dolasıyor ama topa dokunuyor ılla ve o sırada cdm ve 2.stoper gelıp 3-4 kısı ertafını sarıyor oyuncumun pas atsam bırıne çarpıyor sut atsam sırtına vuruyor her turlu kaybedıyorum.Yav bendede tus var bendede gamepad var ama yok ılla sansa top kaparsam kaparım yada 4lu defansdan x(pas)pasarak takıp ederımde oyle alırım orta sahada top almam ımkansız gıbı rakıbın her zaman cdmler defansın onunde ve sureklı ıtıp cekme var sureklı ben ıtıp cekme tusuna basarsam oldugu yerde ayak uzatıyor yaklastıgımda ıtıp cekmeye baslıyor fakat rakıp hıc bosa sallamıyor ve nasıl dıyım mesela ramıres,kuvvetsız ama adamın ıcınden gecıyor yav bıldıgın vura vura alıyor topu.Bazen o kadar ki rakip aynı anda 3-4 oyuncuyu kontrol edıyormus gıbı sureklı topun pesınde.Vallahi yeter o kadar vıdeo ızledım sureklı tackle,runnung jocker,jockey başka bişey yok.İllaki farklı bir tuş var zira o admaın ıcınden geçme yada dırek rakıbe yapısma olayını bulamadım daha.Lütfen tuslarıyla noktası vırgulune kadar ayrıntılı anlatıcka bırılerı var mı? lutfen dıyorum zıra sınırden gözlerım donuyor artık.Teşekkürler biraz uzun oldu ama...

Ben de aynı.Adam içimden geçip gidiyor sanki.Defans yapamıyorum.Şİmdi artık zorlamıyor hiç adama basmıyorum.Adam seçme tuşu ile adamı seçip geriye koşturuyorum.Pas atabileceği yerlere adamı taşıyorum.Önündeki adamla da hiç bir şey yapmıyor sadece onunla birlikte nereye yöneliyorsa oraya yöneliyorum.En sonunda hata yapıyor ya çok kötü şut çekiyor yada pas atarken hata yapıyor.Tackle kullanmaya çalışırken hep fake i yiyirom yoksa.KÖşelere sıkıştırdığımda da ayağına kayıyorum.Ben defans yapacağım diye hata yapıp gol yiyeceğime karşıdakinin hata yapmasını bekliyorum anlayacağın.Bir şeyler yapmaya kalksam daha kötü oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: vokiceki

quote:

Orijinalden alıntı: WetDream

Hocam ara paslardan sürekli açık veriyor savunmam, arkadaşla oynuyoruz sürekli ara pas ile geçiyor savunmamı, kaleciyi açmak zorunda kalıyorum kaleciyi çalımlıyor ve golü atıyor ve kanatlardan oynuyor orta yapıp ve ya ceza sahası içine girip diğer oyuncuya pas veriyor kaleci hiçbir şey yapamıyor, golü izliyor.
    Ne yapabilirim bu durumda?
    Balanceddan ziyade ultra defans ve ya ultra attackta oynuyorum,park on the bus ta bile aynı şekilde gol yediğim oluyor.

Defans arkasına bindirmeler ve havadan yerden atılan ara paslarının kaynağı, öncesindeki hatalı top kapma çabanızdan kaynaklanıyor muhtemelen. Boş alan oluşturuyorsunuz veya kontrolü sadece bir defans oyuncusunda olan alanlar yaratıyorsunuz.

Rakip ara pasını neden atıyor? sizin istemsizce top kapmak için kontrolsüz presinden kaynaklı pozisyon kayıplarınız oluyor tahminimce . Rakip siz ona yaklaşıncaya kadarki sürede defansınızdaki boşlukları gözlüyor. rakibi savunurken en az iki defans hamlesi düşünmelisiniz.
    FİFA da yalancı defans hamleleri ile rakibi kandırmalısınız. Üzerine bağıra bağıra gelen rakibe kimse kolay kolay top kaptırmaz. ,

Basit bir taktik vereyim : Sadece adam değiştirme tuşu (l1) ile bol bol adam değiştirip rakip üzerine x' e , pres'e , hız tuşuna basmadan ilerleyin ve yarı yolda başka adamınıza seçerek sürekli yarım yarım üzerine giderek kandırın. uygun bir adama geçtiğinde müdahale edin. FİFA da altın kural, rakibin nereden ne geleceğini kestirememesidir, hataya zorlamaktır . İyi oyunlar.

Verdiginiz taktikte adamin uzerine normal kosmadan mi yuruyecegiz hocam?

• koşma tuşu; ilk oyuncunu seçtiğin zaman, rakibe doğru hızlıca gitmek için kullanılabilir. fakat yaklaşırken hızı kesiyoruz ve hamlesini izliyoruz. R2 veya jokey tuşunu kullanabilirsin erken çalımlama yaparsa veya acele pas atarsa top bizde kalması amacı güdüyor. tek oyuncuna odaklanıp geri tarafı unutursan pc kademelerini bozmayacaktır ara paslarda.

kısaca savunmanı ilk başlarda adam seç , hızlan, rakibin üzerine git. yanaşınca yavaşla hamlesini takip et. her pas attığı noktaya da deli gibi adamını gönderme . geri pas yaptığı zaman bırak o düşünsün. sürekli oyuncularını manuel pozisyon almasını sağla. biraz cdm ni seç rakibe yaklaştır, biraz forvetinle adam değiştirerek arkasından yanaş , back oyuncunu seç kanadı kapat , boş alan kapat. vs. gibi.

bu taktik en basit kademe bozmamak için yapılan bir şey . muhteşem bir savunma taktiği değildir bilesin. bu hamle rakibin çok boş alan bulamaması için, belki bir çözüm olacak.
    oyunu kendi haline bıraktığın zamanlarda rakibin gol atmasının zorlanmasına benzer bir stabil kalma mekanizması uygulamak amacında.

yalnız dikkat edeceğin bir nokta var adam senin üzerine gönderdiğin oyuncunu geçerse başka oyuncu seçmeyecek arkasından kovalayacaksın. kademeleri bozmazsan arkaya o kadar rahat inemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vokiceki -- 25 Aralık 2014; 15:25:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mss1905

quote:

Yav beyler Allah aşkına ne olursunuz fifa 13den beri oynuyorum yemin ederim tamamen şansa top alıyorum bak 10yıldır lısanslı futbol oynuyorum bu kadar zorlandıgım an yoktur.Yav orta sahadaki adamları nasıl hızlıca rakibe yaklaştırıyorlar ve hemen itip çekmeye başlıyorlar?yada defansın 4lusunden bırı gelıp oyuncumun onunde eller arkada sağa sola mal gıbı dolasıyor ama topa dokunuyor ılla ve o sırada cdm ve 2.stoper gelıp 3-4 kısı ertafını sarıyor oyuncumun pas atsam bırıne çarpıyor sut atsam sırtına vuruyor her turlu kaybedıyorum.Yav bendede tus var bendede gamepad var ama yok ılla sansa top kaparsam kaparım yada 4lu defansdan x(pas)pasarak takıp ederımde oyle alırım orta sahada top almam ımkansız gıbı rakıbın her zaman cdmler defansın onunde ve sureklı ıtıp cekme var sureklı ben ıtıp cekme tusuna basarsam oldugu yerde ayak uzatıyor yaklastıgımda ıtıp cekmeye baslıyor fakat rakıp hıc bosa sallamıyor ve nasıl dıyım mesela ramıres,kuvvetsız ama adamın ıcınden gecıyor yav bıldıgın vura vura alıyor topu.Bazen o kadar ki rakip aynı anda 3-4 oyuncuyu kontrol edıyormus gıbı sureklı topun pesınde.Vallahi yeter o kadar vıdeo ızledım sureklı tackle,runnung jocker,jockey başka bişey yok.İllaki farklı bir tuş var zira o admaın ıcınden geçme yada dırek rakıbe yapısma olayını bulamadım daha.Lütfen tuslarıyla noktası vırgulune kadar ayrıntılı anlatıcka bırılerı var mı? lutfen dıyorum zıra sınırden gözlerım donuyor artık.Teşekkürler biraz uzun oldu ama...

Ben de aynı.Adam içimden geçip gidiyor sanki.Defans yapamıyorum.Şİmdi artık zorlamıyor hiç adama basmıyorum.Adam seçme tuşu ile adamı seçip geriye koşturuyorum.Pas atabileceği yerlere adamı taşıyorum.Önündeki adamla da hiç bir şey yapmıyor sadece onunla birlikte nereye yöneliyorsa oraya yöneliyorum.En sonunda hata yapıyor ya çok kötü şut çekiyor yada pas atarken hata yapıyor.Tackle kullanmaya çalışırken hep fake i yiyirom yoksa.KÖşelere sıkıştırdığımda da ayağına kayıyorum.Ben defans yapacağım diye hata yapıp gol yiyeceğime karşıdakinin hata yapmasını bekliyorum anlayacağın.Bir şeyler yapmaya kalksam daha kötü oluyor.

Aynen öyle.Rakip öne geçerse gelde topu al! çok zor oluyor zaten topu alıp gıdıcekken arkadan öyle geliyorki vura vura alıyor.Ben bu oyundan bı bug falan var dıyorum artık o noktaya geldim.

• Ben defanstan ziyade , atağa çıkarken bütün oyucularm markajlanmış oluyor ve top hangi oyucuma gelse çılgınlar gibi pres yiyorum.İyi pas yapıp presi kırmak istiyorum fakat bütün pas atabileceğim adamlarım markajda oluyor. Biri bunun nasıl yapıldığı anlatsın. Ama bilale anlatır gibi anlatsın. Cevap alana kadar spamlarım valla. Coin satın almak isteyen hakan333 nickli çocuk gibi olurum yeminlen..

Lütfen gençler , bir el atın allah aşkına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acemi1980 -- 25 Aralık 2014; 21:53:20 >
  • Acemi1980 kullanıcısına yanıt
    Hakketen birisi bunları bilale anlatır gibi anlatsa çok iyi olur. Deli olucam ya. Atağa çıkarken pas vericek adam bulamıyorum. Köpek gibi pres yapıyor herifler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Acemi1980

Ben defanstan ziyade , atağa çıkarken bütün oyucularm markajlanmış oluyor ve top hangi oyucuma gelse çılgınlar gibi pres yiyorum.İyi pas yapıp presi kırmak istiyorum fakat bütün pas atabileceğim adamlarım markajda oluyor. Biri bunun nasıl yapıldığı anlatsın. Ama bilale anlatır gibi anlatsın. Cevap alana kadar spamlarım valla. Coin satın almak isteyen hakan333 nickli çocuk gibi olurum yeminlen..

Lütfen gençler , bir el atın allah aşkına.

paslarımız yerine ulaşsa bile kontrol ederken kaybediyor veya kaptırmamak için ver kurtul pası yapıyorsak rakip pas alanlarını kontrol ediyor ,pres yapıyor ve aceleciliğimiz ile bizi avlıyor demektir.

iki tavsiyem var .

Birincisi; pas kontrolünü bir tuş kombinasyonu ile yaparsak daha iyi kontrol edebilir, kaliteli pas alabilir ve oyunu kurmak için düşünme zamanı elde edebiliriz.

Bunun için sağ analoğu kullanın. pas gelir gelmez sağ analog + r2+ yön(sol analog) + r1(hız)
    bu bize PRES YAPANI ekarte etmemize yarayacaktır.

oyunda sağ analog defans da atakta da öncesinde yapmayı düşündüğümüz her hareketi yapmamızda kolaylık sağlar.

ikincisi ise ; pas atacak her yer kapalı ise oyuncunuz ile dikine doğru boş alanları KOŞMADAN kat edin erken pas yapmayın. taki size hamle olana kadar. rakip alanı ve pas alanlarını savunduğu için pas atmanızı beklerken sakince onun alanına doğru ilerlemeniz, beklediği dışında hareket olur. üzerinize uzaklardan hızla bir rakip koşmya başlarsa zamanlamayı ayarlayıp etrafınızda bir tur dönün veya yana doğru çekilin. üzerinize fütursuzca koşarak gelen rakibi alt etmesi daha kolay olacaktır . etrafınızda dönerken koşu yollarını gözleyip hareketlenen forvetlerinize l1+ üçgen le gönderin. forvetleriniz hareketlenmeden asla l1+üçgen atmayın işe yaramaz. kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vokiceki -- 26 Aralık 2014; 11:59:23 >

• Eywallah kardeşim. Peki asıl benim sorum olan , bu adamlar bu olayı nasıl yapıyor. Nasıl bütün oyuncuları markaja alıp aynı zamanda pres yapıyorlar ? Bunun bir tuşu falan mı var ? Basınca adam markajı yapan vs..

• Pres tusuna basarak. Ve pas atilmasi muhtemel bolgelere adam secerek ve onlari yanastirarak oncesinde cogaliyor. bu yogun baskiyi topla bulustugun bolgelerde yaratiyor.

R2 pres tusunun gorevi; en yakin ikinci adami cagirmak oldugu icin secili adama en yakin kisiler hemen yardima geliyor . Bol bolda adam secip degistirdigi icin tum takimi kontrol edebiliyor her sectigi adam a destek geliyor ve yenisini secerek bir miknatis gibi istedigi bolgeyi cogaltiyor. dikkatli ve dozunda yapilmassa kademe kaybina sebeb olur arkaya atilan toplar tehlike yaratir unutmayin.

• quote:

Orijinalden alıntı: mss1905

quote:

Yav bir cevap verin Allah rızası için, bu arkda aynı sorunu dile getirmiş.Çoğunlukta vardır bu sorun,şu defans olayını biri tam anlamıyla anlatamaz mı? bütün soruları sormuşum yazıda.Madde madde anlatıcak kadar iyi oynayan yok mu şu forumda?

• quote:

Orijinalden alıntı: vokiceki

Pres tusuna basarak. Ve pas atilmasi muhtemel bolgelere adam secerek ve onlari yanastirarak oncesinde cogaliyor. bu yogun baskiyi topla bulustugun bolgelerde yaratiyor.

R2 pres tusunun gorevi; en yakin ikinci adami cagirmak oldugu icin secili adama en yakin kisiler hemen yardima geliyor . Bol bolda adam secip degistirdigi icin tum takimi kontrol edebiliyor her sectigi adam a destek geliyor ve yenisini secerek bir miknatis gibi istedigi bolgeyi cogaltiyor. dikkatli ve dozunda yapilmassa kademe kaybina sebeb olur arkaya atilan toplar tehlike yaratir unutmayin.

Peki adam seçme tuşunu ayarlardan manuel mi yoksa asisted mi yapmak lazım.Bir de air balls diye seçenek var ben bunu yaptım.
  • adam seçme tuşunu air balls yaparsanız assisted olandan daha rahat edersiniz. Peki neden? Eğer assisted yapıp oyuncu değiştirme görevini makinaya bırakırsanız rakip oyuncuya en yakın hangi oyuncunuz varsa onu seçer. Dolayısıyla çok rahat kademe hatası yapabilirsiniz. Bu işlevi manuel kullanın ve gerekirse forvet oyuncularınızla rakibin peşinden kovalayın. bırakın kondisyonunuz düşsün çok sıkıntı değil. defansta kademe hatası yapazsınız.
  • Eline saglik.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aranweable

Yine en çok sorulan FIFA 15'de artık hız ve dribbling'in önem kazanmasıyla FIFA 15'te defans yapmanın artık çok daha zorlaştıgını kabul etmek zorundayız,hızlı oyuncular artık en çok kullanılan oyuncular haline geldi ve biz yavaş defanslar kullanmaya devam edersek ve iyide savunma yapamıyorsak kesinlikle FIFA'da iyi olamayız.

Bugun bu rehberde bu konulardan bahsedeceğiz.

Bunlarıda okuyun

FIFA 15 Custom Tactics Nedir?

FIFA 15 Work Rate Nedir ? Rehber

FIFA 15 FIFA 15 Formasyon ve Taktik Rehberi

FIFA 15 Instructions Nedir ? Rehber

DEFANS NASIL YAPILIR ?

RESİMLİ VE SÜREKLİ GÜNCELLENEN LİNK :http://fifaturks.blogspot.com.tr/2014/10/fifa-15-defans-yapma-rehberi.html

1.Kural: Rakibinizin hareketlerini izleyin !

FIFA'da defans yaparken ana kuralımız bu,rakibi izlemek.Rakibin nereye döneceğini hangi boşluktan atak yapacagını nerelere uzun top atıp atmayacağını iyi bir sezgi ile önceden süzmek gerek.Rakibin sakın üstüne Sprint tuşu basılı iken gitmeyin Jockey denilen ve L2+LT tuşu ile yapılan Jockey'i mutlaka ama mutlaka defans yaparken kullanın.Çift press yapmak istiyorsanız bir diğer oyuncunuz ilede R2+RT tuşu ile koşu halinde Jockey'i kullanabilirsiniz.Jockey tuşunu kesinlikle hafife almayın ve kullanın ! Oyuncu değişimide çok önemlidir rakibin geçtigi yerlerdeki adamlarınıza hemen hızlı bir el-göz koordinasyonu ile adam değişip hemen müdahele yapmanız gerekiyor ancak dikkat edin bu sene Standing tackle yapmak o kadarda kolay değil,zamanlamayı çok iyi yapmanız gerekiyor,rakip ile yakın yakına iken kullanmanız gerekiyor.Sliding Tackle ise kesinlikle ceza sahası içinde rakip şut çekip ona müdahele etme dışında karşı oldugum bir müdahele stilidir.
    Kesinlikle diyorum Ceza sahası içinde sliding tackle kullanmayın!

Rakip iyi bir Skiller ise sliding tackle ile sizi yüz kez çarşıya yollar,karşınıza Skiller dedigimiz yani bol bol Skill Moves yapan bir adam geldiginde mutlaka hamlesini bekleyin ilk hamleyi siz yapmayın, asla.

2.Kural Rakibi formadan çekmek

Rakibi hem yavaşlatmada hemde durdurmada formadan çekmek gerçekten işe yarıyor.Defans yaparken B / O tuşlarıyla kullanabilirsiniz.Ben PC'de şut tuşuyla rakibi çekiyorum sizinde hangisiyse odur.Formadan çekmek en hızlı oyuncuları bile durdurmanızda işe yarar,rakip kanattan yardırmış gidiyormu? Bir kere formadan çektiginizde,rakibi çektiginiz oyuncunuz ile rakip aynı hıza erişir ve zaten genelde kanat oyuncuları güçsüz oldukları için iki forma çekmede hemen topu kaptırırlar.Tabi karşınızda Hulk gibi adamlar var ise başka.

Ancak bazen aşırıya kaçarsanız sarı kart hatta kırmızı kart bile görebilirsiniz bu hareket yüzünden , o yüzden sadece 1 veya 2 kere kullanmanızı öneririm.Rakibe sadece omzundan yakalayalım o bize yeter, yeterki defansın arkasına sarkmasın.

3.Kural: Rakibi değil,koşu yollarını kapayın!

Yukarda bahsettigim gibi rakibe sakın ama sakın Sprint tuşu ile üstüne koşmayın bekleyin gelsin.Koşu yollarını kapamak FIFA'da en çok kullanılması gereken bir kuraldır çünki rakibin hızlı forvetlerini kademe halinde değilde sürekli çizgi halinde savunmaya çalışıyorsanız bittiniz demektir.Sürekli bir adamı seçip defansın arkasına doğru kaydırın veya adam topu nereye yolluyorsa sürekli bir defans oyuncunuzu seçip onu arkaya çekin,bunu mutlaka yapın.

Bazı forvet oyuncuları ''Triest to Beat Offside Trap'' şeklinde bir Trait'e sahiptir bu oyunculara karşı çizgi halinde savunmayı seçerseniz kesinlikle golü kalenizde görürsünüz söylemedi demeyin,bu oyuncular genelde çok hızlı oyunculardır bu tür oyunculara karşı kesinlikle dikkatli olalım çünki FIFA 15'te Hız nerdeyse ana statlardan biri haline gelmiş durumda.Bir kere arkaya koşuya başladımı bu tür oyuncular,onları durdurmak çok zordur o yüzden önceden yollarını kapayıp tedbir almak gerek.

4.Kural: Jockey yaparken Sprint tuşunu kullanmayı unutmayın!

Bu FIFA'daki gerçekçilikten uzak bir hareket ancak unutmayalım bu sonuçta bir oyun,Jockey yani rakibi L2 veya LT tuşuyla takip ederken aynı şekilde rakibi kaybetmemek için Sprint tuşuna basarsak oyuncumuz dahada hızlanır,bunu mutlaka kullanın yani sadece L2 veya L2 tuşuna basmak yerine sprint tuşunuda kullanın ki rakibi kaybetmeyelim.

5.Kural: Sliding Tackle'yi unutun!

Bu benim uzun yıllardır defans yaparken uyguladıgım birşeydir,kesinlikle sliding tackle kullanmam sürekli rakibi izleyip yerinde Standing Tackle dedigimiz müdahelerde bulunurum,çünki sliding tackle kullandıgınız zaman rakibin sizi çarşıya yollama olasılıgı veya fake atma olasılığı çok yüksek,Sliding tackle'yi sadece eğer adam kanatlardan içieriye top kesmeye gidiyorsa,rakibin şutlarını engellemede ( sadece önden),dar alanlarda yani rakibin başka gidecek yeri olmadıgında kullanılabilir.Ancak dedigim gibi FIFA'da sliding tackle kullanmak çok risklidir hele hele FIFA 15'de bir sürü saçma sapan fouller çalınıyorken...

6.Kural: İyi Defans Seçimi !

Kesinlikle oyun içinde sizi kurtaracak olan defanslarınızı seçmede mutlaka dikkat etmeniz gereken bazı hususlar var,şimdi defans seçerken yapmanız ve uymanız gerekenleri göstereceğim.

Bir defans oyuncunuzda bulunması gerekenler kesinlikle ve kesinlikle 6.0 üstü bir boy,boy çok önemli bir defans oyuncusu için.
    Ancak bana göre 6.0 boya sahip olan defans oyuncusu bile bazen hava toplarında sizi kurtaramaz,bu yüzden 6.0 sahip bir defans oyuncunuzun mutlaka +85 Jumping yeteneği olmasına dikkat edin.

High/Medium Work Rate defans oyuncularındanda uzak durun,bu tür oyuncular ileri çok fazla çıkar ve sizi çok fazla tehlikeye sokacak koşular yaparlar.Eğer 2 tane High/Medium defans oyuncunuz varsa kesinlikle bitmişiniz demektir,geriye bir bakarsınız defans yapacak adamınız yoktur çünki hepsi ilerdedir. Work rate nedir diye soruyorsanız bu linkten okuyabilirsiniz. WORK RATE REHBER Formasyon ve Work rate önerileri içinde bu linkten FORMASYON VE TAKTIK REHBERI ve custom tactics rehberi içinde CUSTOM TACTICS REHBER okuyabilirsiniz.

FIFA 15'te defans oyuncularımız mutlaka hızlı olmalı çünki artık nerdeyse herkes sprinter forvetleri tercih ediyor ve siz yavaş defans seçmeye devam ederseniz ve yavaş defanslarla çizgi halinde oynarsanız Game Over demektir bu.Yavaş defans oyuncuları yani -65 Pace altındaki oyuncuları sadece Counter Attack gibi defans çizginizin kaleye çok yakın bir şekilde oynadıgınız zamanlarda öneriyorum.

FIFA 15'te defans oyuncularınızın +73 Pace'ye sahip olmasına dikkat edin ancak bu şekilde rakibin hızlı oyuncularını durdurabiliriz kesinlikle FIFA 15'te bana göre yavaş defans oyuncularının çoğu işe yaramaz hale gelmiş,FIFA 14'te işe yarıyorlardı ve ben bile kullanıyordum ancak bu sefer olmamış.

Marking,Standing Tackle ve Interception bir başka ana statlardan biridir bunların en az +80 olmasına dikkat edin defans seçerken.

Marking : Rakibi ne kadar iyi markaja aldıgını belirleyen bir statdır.
    Interception : Pasları engelleme,şutları engelleme gibi faktörleri belirleyen statdır.
    Standing Tacke : Oyuncunuzun ne kadar iyi rakibe müdahele ettigi ( yüksek stat foul yapma oranını bile düşürür)

Bu üç stadının mutlaka yüksek olmasına dikkat edin.

Chiellini,Thiago Silva,Kompany,Boateng,Benatia,Barzagli,Pepe,Miranda,Leandro Castan,Koscielny,Mangala ve Sokratis bu konuda muhteşem örnekler...

Aslında defans yaparken yani bu sonuçta bir oyun ve oyun oynarken el göz koordinasyonu,ön seziniz ve reflekslerinizin bana göre ana faktörler oldugunu düşünüyorum eğer iyi bir Gamer iseniz ve yukarda anlattıgım maddeleri oyun içinde uygularsanız kısa bir sürede iyi bir defans oyuncusu haline gelebilirsiniz.

Umarım işinize yaramıştır.

sen yetkili bi abiye benziyon dostum bende fifa 15 de ps3 içişn konuşuyorum r1 e aldım koşmayı

sorunum şu

r1 + X e basınca adama baskı yapmıyor

bunun için kol ayarlarına girince defining mi ne var en aşada orası değilmiyor taktick defens mı ne yazıyor değişmiyor bunu nasıl halledebiliriz fifa 15 de adama basma yokmu illa kendimiz mi basıcaz

• nacizane tavsiyem var arkadaşlar son maçlarımda hemen hemen hic gol yemiyorum contra atak secin mac basında ilki bu. ikincisi teammatecontain r2 ile adam cagırın sizde oyuncunuzla rakibin ğas atacagı yerleri kapayın. über pro üstadlar sadece adam secip x e bastırmadan millete dalıyor ama ben r2 kullanıyorum hep.

• UT ve Seasons modlarında Tactical Defending ile oynama zorunluluğu var,kariyer modu için istersen diğerini seçebilirsin.Ama tactical defending'i kavramaya çalış derim çünki defans yaparken sana tam kontrol sağlıyor ve iyi kavradınmı olayı çok işine yarayacaktır.
  • merakımdan soruyorum arkadaşlar world class damı oynuyorsunuz legendary demi.? ben şahsen legendary de oynuyorum ve savunma konusunda legendary de zorlanıyorum. adamlar nokta pas atıyor ama başabaşım. world class biraz kolay gibi sanki diğilmi.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faustino -- 30 Aralık 2014; 2:08:43 >
  • Bu defans nasıl yapmalı ile ilgili bir görüntülü Türkçe bir anlatım olsa sanırım herkesin işine çok yarayacak.Bu işi bilen arkadaşlar için zor olmasa gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efkanen -- 30 Aralık 2014; 9:41:57 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.