Şimdi Ara

FIFA 16 [PC ANA KONU] (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.870
Cevap
20
Favori
72.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Moddingway candır son cıkan database 6.0 sanırım online mode desteklemıyor ondan oncekıler online mode destekliyor(sanırım ea update ile uyumlu) ben moddingway ile hem geniş bir oyuncu kutuphanesine sahibim hemde oynanabilirliğe. ufak tefek birde deathzone sorununuda bir program ile çozdum sayılır sımdı takılıyoruz bakalım hilecilere kadar...
  • Arkadaş sistem oyunu rahat kaldırabilir düzeydeyken oyun kasıyor çözümü nedir bunun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lightr kullanıcısına yanıt
    Sistem özelliklerinizi tam olarak yazarsanız daha sağlıklı cevaplar alabilirsiniz.
  • MeTeCiK kullanıcısına yanıt
    Sadece online modlarda oynarken bu sorun varsa, sorun oyunun rezil altyapısındandır. Karşıdaki kişilerin ya da sizin o anki bağlantı durumunun kötü olmasındandır.

Sistemden değildir büyük ihtimal. Siz yine de sisteme zararlı bulaşmış mı, güvenlik duvarı ya da antivirüs vb birşeyleri mi engelliyor, kasa içi çok tozlanmışsa ısınma sorunu mu var vb bunları tek tek kontrol edip duruma bakın.

Sistem özelliklerinizi de tam olarak belirtmenizde fayda var.
  • İ5 3.2 ghz
    8gb ram
    4gb r9 380 ekran kartı
    120 gb ssd
    1 tb hdd
    Win 8.1

• Lightr kullanıcısına yanıt
    Sisteminiz fazlasıyla yeterli.

Bir üstte yazdıklarıma göre siz de bir bakın, deneyin isterseniz. Sadece fifada ve online oynarken bu sorun varsa, sisteminizden değildir. Yok her oyunda sistem yük altına girince bu sorun varsa , yazılımsal mı donanımsal mı olduğunu dediğim gibi deneme yanılma yöntemiyle bakıp çözebilirsiniz. Zararlı bulaşabilir, ısınma sorunu olabilir..vb birçok nedeni olabilir.
  • Benim online oyunda birden bire oldu sabah cok güzel oynadım bir kaç maç sonra donmalar. vs vs .. ama offline oyunlarda sıkıntı yaşamıyorum..
    sistemim
    amd x8 işlemci
    16 gb ram
    240 SSD
    Gigabyte Gtx 970 Ekran kartı

işlemci sogutucum Sıvı sogutma oyunu max ayarlada bile oynarken 40 45 i geçmiyor.. yani sıkıntı ya bağlantı da yada ea da aslında speed test de yaptım ama anlamıyorum onlinede hala yavas aksam eve gidince denecegim birde
  • Başka bi oyunda sorun yaşamadım internetim de hızlı aslında sorun galiba ea da

• Sorun EA'de o zaman hocam yapacak birşey yok. Bende de aynı sorun var 2-3 gündür ne yaptıysam çözemedim.
  • Değerli arkadaşlar. Nacizane birkaç öneride bulunmak istiyorum. Sorunu nasıl çözerim diye birşeyler denedim. Üstte anlattığım hususları dikkate alarak. Fifa 16da daha iyi sonuç elde ettiğim için sizinle de paylaşmak istedim.

Oyun ayarlarıyla başlayacağım.

Fifaconfig ten MSAA ayarını kapatın. Fpsye direkt etkisi olabilecek bir ayar. Bildiğiniz üzere multi sampling anti aliasing kısaltması. Köşedeki tırtıklanmaları kırılmaları önlemek içindir. Ben kapattığımda oyunda bariz bir kalite kaybı , kırılma vb görmedim.

Kare hızı ayarı.
    Her ne kadar burada 60fpsye kilitleme ayarı yaygın olarak kullanılsa da ben tam tersini önereceğim. 60a kilitleyince oyun için vsync (düşey senkronizasyon) yi de aktif ediyor. Yani monitörünüzün yenileme hızıyla (60hz) saniyedeki kare hızını (fps) eşitlemeye zorluyor. 60fpsye sabitleme ayarı olarak düşünün ama iş fifaya gelince tam olarak öyle olmuyor. Menüler, duran toplar & tekrar gösterimlerde malesef akıcılık olmuyor, bu sahnelerde fps değeri 30a ayarlanmış varsayılan olarak. Konsollar da bu şekilde ayarlandığı için. Pcye port edince aynen devam ediyor. Oyun içi, duran toplar, menüler falan derken değişen sahnelerde fps de değişince şahsen ben rahatsız oluyorum. Spor oyunu sonuçta, her saniye 60 kare çizilmesi çok önemli, hissiyat açısından. En ufak bir lag, fps düşüşü bile çok farklı hissettiriyor, kasıyormuş gibi oluyor.

Vsync (düşey senkronizasyon) ayarını ekran kartından (kontrol panelinden 3d ayarları kısmından yapılıyor, her oyun için ayrı ayrı.) açıp oyundan kapatmayı, yani oyunda fifaconfig ayarında "fps sınırı yok" şeklinde seçmenizi öneriyorum.

Kontrol panelden de ayar şu şekilde olacak;

Catalyst ile nvidia kontrol paneli farklılık gösterebilir. Bende gtx 750 ti var nvidia ya göre anlattım. En son 7-8 yıl önce ati kullandığım için ayarları arayüzü falan mutlaka değişmiştir. Anlattığım benzer ayarın catalyst için olanını da kendiniz kurcalayıp bulabilirsiniz. Benzer seçenekler orada da var. Basit bir işlem zaten.

Düşey senkronizasyon ayarını kontrol panelinden açıp fifada da fpsyi limitsiz seçince şöyle oluyor. Sisteminiz sabit 60fps alacak güçteyse yine akıcı bir şekilde oyunu oynuyorsunuz. Fark ise menüler, duran toplar ve tekrar gösterimlerde (replay). Bu 3 sahne ve oyun içi dahil her sahne 60fps oluyor yani çok daha akıcı.

Düşey senkronizasyonun etkisi oyundan oyuna, sistemden sisteme değişebiliyor. Duruma göre oyundan ya da ekran kartı panelinden bu ayarı aktif etmekte fayda var. Sonuçta her sistemin performansı ve her oyunun da işleyişi, sistem gereksinimleri farklı. Ben genelde bahsettiğim yöntemi uygulamaya çalışıyorum.

Son olarak temel birkaç hususa değineceğim.

Oyuna girmeden önce arkada çok sayıda hizmet, uygulama çalışmadığına emin olun. Kullanmadığınız uygulamaları kapatın. SSD niz yoksa belli aralıklarla diski kontrol edin, disk birleştirme yapın.
    Sisteme zararlı bulaşmadığına emin olun. Belli aralıklarla ccleaner gibi bakım araçlarıyla disk ve kayıt defteri temizliği yapın. İyi oluyor arada.

Hem işlemci hem de ekran kartında overclock varsa bunu iptal edin, standart ayarlara çekin. Overclock, daha fazla güç tüketimi, daha çok ısınma demek. Sağlam bir soğutma yoksa hiç denemeyin. Yeterince güçlü sisteminiz varsa gereksiz yere zorlamayın.

Kasa içi bileşenlerin temizliği ve soğutma sorunsuz olmalı. Unutmayın, donanımı ne kadar serin tutarsanız o kadar verimliliğinde süreklilik sağlarsınız. İyi bir soğutma bunun yanında, oyunlarda sistem yük altına girince, donanımların tehlikeli sıcaklıkların altında kalmasını da sağlar. Belli aralıklarla kasa içini, fanları temizlemeyi ihmal etmeyin. Sıcak yaz ayları yaklaşırken sıkıntı yaşamamanız için önemlidir.

• Son durum ne beyler ... 2016 da pesmi fifami sizce?

• TURK POWER FC - DUYURU :
    -----------------------------------------------------
    -Takımımızın resmi FVPA Türkiye Liginde ilk sezonunu orta sıralarda bitirmiştir.
    -Yeni sezonda takımımızın logo,forma ve stadı değiştirilmiştir.Kadroda da yeterli düzeyde olmayan oyuncular takımdan çıkarılmıştır.
    -Yeni sezonda yeni logo,forma ve stadla beraber üst seviye oyuncuları da takımımıza dahil edip gücümüze güç katıp üst sıralara da kalıcı olarak ülkemizi uluslararası seviyede de temsil etmek istiyoruz.
    -Belirttiğimiz sebepler doğrultusunda takımımızda yer alacak yeni hem yaş olarak hem oyun vizyonu olarak olgun kişileri takımımıza bekliyoruz.
    -Amacımız bir arkadaşlık ve takımdaşlık ortamı oluşturarak birbirimizi kırmadan hem eğlenip hemde ciddiyeti kaybetmeden takım ruhunu ortaya koyup mücadele etmek.
    -Bizimle aynı düşünceyi paylaşan istediğimiz şartları yerine getireceğine güveni olan herkes takımımıza katılmak için başvuru yapabilir.Mevki kısıtlaması yoktur önemli olan oyuncunuzun gücü proda tecrübe edindiğinizi gösterecek olmasıdır.Yani 70-80 overall'a sahip bir oyuncuyu takımımıza dahil edemeyiz.Şunu da söylemem gerekir ki overallı 91 olupta vizyon olarak alt seviye kişilerle de karşılaştık.Bizim isteğimiz hem oyuncu gücü olarak hemde oyun vizyonu olarak aynı seviyede olmanız.

-Başvuru yapmak için konuyu detaylıca okuyup başvuru formunu doldurup konuya yorum olarak gönderebilirsiniz.Herhangi bir sorunuz varsa forum üzerinden veya origin üzerinden benimle iletişime geçebilirsiniz.
    TURK POWER FC DH FORUM KONUSU :http://forum.donanimhaber.com/m_111662059//tm.htm#113727346

• arkadaşlar içerisinde fifa 16 deluxe edition (içerisinde yaklaşık 600000 coinse kurduğum kadro var yaklaşık 2 ay önce 69 euro ya almıştım. coinsler içinde bir o kadar harcadım.) ve fifa 14 olan origin hesabımı satıyorum. yani içerisinde ki coinslerle birlikte tahminen 150 euro eder diye tahmin ediyorum. 200 tl ye vereceğim. düşünen olursa mesaj atabilir. 05432051516 numaram

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drmd -- 8 Mayıs 2016; 14:30:35 >
  • Hocam çok temel ve 30fps den rahatsız olanlar için önemli bilgiler. Zira ekran kartı güçlü olanlar 60 fps oynamak ister. Fakat şuna değinmek isterim ben de. Msaa nin oyun grafiğinde kırılmalara doğrudan etkisi gözle görülür. Mesela tele ya da tele broadcastte pek fark etmiyorsunuz ama broadcast camera da molton road ve bournemount stadlarında özellikle uzak reklam pano ve çizgilerde, stad göruntülerinde daha net belli oluyor. Hatta bazı stadlarda da durum aynı. 4x msaa açılınca bunlar yok fakat bu sefer de dediğiniz gibi yüzde 25lere varan sistem yorgunluğu oluyor ki bu her oyun için böyle, bunu engellemiş oluyor msaa kapatıp nvidia için fxaa açmak. Birde şu var eğer 2x açarım derseniz ki ben öyle oynuyorum yine kırıklar belli oluyor fakat çokta dikkatli bakmayarak ya da takmayarak ekarte edilebilir. Sistem durumu orta karar arkadaşlar ise çözünürlükte 1050 seçeneği ya da yine bahsettiğiniz msaa ayarını kapatıp ekran kartlarından açmak çare olabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• xargusx kullanıcısına yanıt
    Açık ara fifa bence. Kıyas dahi kabul etmez.

2016 değil bu gidişle 2026ya kadar her türlü fifa tekel olacak. Pes 2010dan sonra tepe taklak gitti deyim yerindeyse. Son çırpınışlarını sözde yeni nesilde (remastered & downgraded) yapıyor ki orada da pcde de ele ayağa düşmüş durumda. Free to play sürümleri çıktı biliyorsunuz.

2k sports ya da o ayarda yenilikçi, oyuncuları düşünen, kaliteli içerik sunan vizyonlu bir fırma çıkıp rekabete girerse bir ihtimal. Yoksa benim futbol oyunları açısından geleck adına pek ümidim yok.
    EA milyar dolarlık bir şirket. İmkanları sınırsız gibi birşey. İstese oyunlarındaki en temel hataları kısa sürede çözüp olması gerektiği şekilde oyunculara sunabilir. Ancak tamamen duygusal (!) sebeplerden ve pazarlama stratejisi gereği bu asla olmayacak birşey. İnsanlar da hem sövüyor hem alıyor. Milyonlarla sattırıyor böyle para düşkünü firmalara. Sesimizi duyuracağımız yerler kısıtlı, oraları da EA zerer kadar önemsemiyor. Birçok şirket için bu böyle aslında.

• heavyblitzer kullanıcısına yanıt
    Nvidiadan fxaa açmayla ilgili birşey söylemedim hocam. Gerek de yok bence. Online oynayacağımız zaman fxaa msaa hepsini kapatıp oyunu en ideal fpsde oynamaya odaklanmamız gerektiğini düşünüyorum. Yazıda da bunu belirttim. Fxaa msaa dan ziyade düşey senkronizasyonu ekran kartından açıp oyunlardan kapatmak anlattıklarımın özeti. Bildiğim kadarıyla da zaten ekran kartından kaliteye yönelik ayarlar yapmak, oyunlardaki kalite ayarının üzerine ekleniyor. Bu da sisteme cpu ve gpu ya ek yük binmesiyle sonuçlanabilir.

Evet haklısınız. Benim 10 yılı aşkın fifa deneyimimde bir huyum vardır. Asla radar kullanmam & en alçak - en uzak ayarlara getirip Tele kamerasını kullanırım. MSAA yı kapatmanın bir sakıncasını görmedim dedim ya. Sanırım bu yüzden. Kırılma oluyorsa bile ben farketmedim uzak ve geniş açıdan oynadığım için. Zaten hiçbir oyunda aa af msaa txaa fxaa ayarlarını açıp kullanan, takıntı yapan biri değilim.

• Yaklaşık 2 ay evvel 2 tane origine bağlı Fifa 16 Ultimate team hesabım engellendi. Oyuna girince yaş sınırı nedeniyle online özellikleri kullanma yetkim yok denmiş.

Gerekçe olarak "coin farming" denmiş. Ben hesabıma güvenli sitelerden coin yükleyip duruyordum ve hesabımı kalıcı olarak kapatmışlar. İkinci Fifa 16'yı 120 liraya aldım ilk hesabım açılmıyor diye, anında 150 liralık 2,5 milyon coin yükledim anında onuda banladılar :D

Hay lanet :( gitti bi sürü parlarım ve emeklerim. Millet çatır çatır ronaldo messi neymar satıyor. Onlarda coin kastırıyorlar yoksa maç atarak hayatta alamazsın bu tarz futbolcuları.

Daha evvel başına böyle birşey gelen güzel arkadaşım varsa lütfen kıymetli cevaplarınızı bekliyorum

Ayrıca accountdisputes@ea.com adresine defalarca mail gönderdim ama onlarda bana hesaplarımın kalıcı olarak silindiğini söylediler

• ea in amaç para nbende 1 ay oynadım artık yok arkadaş boş yere kontrat gidiyo para kazanamıyom bende hilelilere karşı hile yapıyom kimin hile yaptığı belli olmuyo ronalkdolu messili adamlar bile maç başı oyundan dnf atıyolar anlamadım arkadaş düzgün rakip çok az bi sadece normal seasons iyi o da bi süre sonra sıkıyo en iyisi konsol ama
  • bu arada coin satışını ea affetmiyo kesin ban yersiniz evet
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulkan

Açık ara fifa bence. Kıyas dahi kabul etmez.

2016 değil bu gidişle 2026ya kadar her türlü fifa tekel olacak. Pes 2010dan sonra tepe taklak gitti deyim yerindeyse. Son çırpınışlarını sözde yeni nesilde (remastered & downgraded) yapıyor ki orada da pcde de ele ayağa düşmüş durumda. Free to play sürümleri çıktı biliyorsunuz.

2k sports ya da o ayarda yenilikçi, oyuncuları düşünen, kaliteli içerik sunan vizyonlu bir fırma çıkıp rekabete girerse bir ihtimal. Yoksa benim futbol oyunları açısından geleck adına pek ümidim yok.
    EA milyar dolarlık bir şirket. İmkanları sınırsız gibi birşey. İstese oyunlarındaki en temel hataları kısa sürede çözüp olması gerektiği şekilde oyunculara sunabilir. Ancak tamamen duygusal (!) sebeplerden ve pazarlama stratejisi gereği bu asla olmayacak birşey. İnsanlar da hem sövüyor hem alıyor. Milyonlarla sattırıyor böyle para düşkünü firmalara. Sesimizi duyuracağımız yerler kısıtlı, oraları da EA zerer kadar önemsemiyor. Birçok şirket için bu böyle aslında.

evet fifa ambargo koydu tek eksiği bizim kalitesiz ptt ligi ptt gelirse türkiye kupasıda eklenir ha bide avrupa kupaları yok libertadores de var ama naapcan onu baya bi ambargo koydu 5 yıl daha böyle gider fifa

• 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.