Şimdi Ara

FIFA 2015 Demo Görüşleriniz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
2
Favori
3.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ps4 demo denedim Tek kelimeyle mükemmel yapmışlar bide türkçe olsaydı 10 numara olacaktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alemdar1933 -- 11 Eylül 2014; 0:51:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fifa 15 Kendini aşmış yapay zeka oynanış ve görsellik
     FIFA 2015 Demo Görüşleriniz? FIFA 2015 Demo Görüşleriniz?

• Dun de yazdim. Grafikler fifa 14e gore bile epey gelismis. Oyuncu modellemeleri dokular GUNDUZ MACLARINDA harika duruyor. Ama neden bilmiyorum GECE MACLARINDA ayni ozeni goremedim. Stadyum isiklandirmalari iyi hos da, GECE MACLARINDA dokular modellemelere sanki GUNDUZ MACLARINDAKI ozen gosterilmemis. Oyuncu sacindan tut her sey sanki daha bir kotu. Daha soluk renkli ve cansiz.

Ayrica, oyunda garip bir grafik sorunu ile karsi karsiya kaldim. Oyun duraganken, zaman zaman oyuncu formalarinin uzerinde siyah siyah cizgiler belirip kayboluyor. Grafik problemi. Bilmiyorum herkeste var mi? Ama cok ilginc bir sekilde, bu sorunu gece maclarinda yasamadim.

Oyun yagmurlu ve karli havalarda en az 1.5 kat daha hizli bir tempoya sahip. Bu da tuhaf geldi bana.

Oyunda top fizigi, carpismalar, kayarak mudahaleler daha gercekci. Seyirci katkisini pek hissetmedim. Kaleciler daha iyi ama sanki abartildiklari kadar yok. Bir sey hosuma gitti. O da oyuncu/saha boyutu ORANTISIZLIGI GIDERILMIS.

• eksiler;her takım barcelona bayern gibi paslaşabiliyor,pace ve dribling önemi azalsın diyorduk hat safhada artmış,her ne kadar yapay zeka ile oynasamda script devam ediyor 45 90 scriptleri kale ağzından direğe vurmalar ibrahimovicin,messisnin 10 topundan 9 unun auta gitmesi gibi,onun haricinde kaleciyi çıkardığınızda ceza sahası dışında topu karşıladıgında otomatik vurması ve rakibe topu teslim etmesi gördüğüm devam eden hatalar,yatarak müdahale boylarıda gene oldukça kısa tutulmuş,orta kafa gol oyunuda devam,topu kalecinin üzerine doğru sürün ve sağ analogla topu ayagınızdan açın salak salak etrafınızda dolanıp ayakalarınıza yatmayacak,kalecilerede çok küfür edeceksiniz demedi demeyin...

artılar;çim,çamur,saha eskimesi,atmosfer,oynanış biraz daha hızlanmış,şandel paslar artık oldukça zor,topu yere indirmek zorundasınız,pres yapan adam boşa hamle yaptıgında kendini daha çabuk toparlıyor,hava toplarına 3-4 kişi çıkabiliyor,kornerde her orta kafaya gitmiyor,çok uzaktan şutlar mantıklı çekilmedikçe kaleci iyi yer tutup topu rahatça alabiliyor...

özetle 10 üzerinde 8 abartılacak bir durum yok,hele bi tam sürüm çıksın o zaman daha net tartışırız :)

• 10 senelik pesçiydim . Bugün ps 4 e indirdiğim demodan sonra pes benim için bitmiştir bence pes 15 çıkmasın fifa ya hala ağzım açık bakıyorum. Hele bi türk liglide gelsin oynamaktan kör olcam heralde .

• ben de kameraman oyun sırasında sahaya girdi çekim yaparaktan , böyle bir olayla karşılaşan oldu mu ? :D :D
  • Demoyu 2-3 saat civarında oynadım. Grafik olarak pek yorum yapamayacağım çünkü 14'ü sadece pc'de oynadım haliyle eski motordan ignite'a geçiş yaptığım için görsel şölen yaşattı.

Oynanışa gelecek olursak...
    Kaleciler tam kıvamında olmuş gibi görünüyor. Geçen sene genellikle golle sonuçlanan açılardan çekilen şutlar sonuçsuz kalıyor. Kalecinin kapattığı köşeye yerden sert şut çekseniz bile refleksler, direk dibinde parmak ucuyla müdahale falan on numara... Genellikle ters köşeye veya üst ağlara çalışmak gerekiyor ama onun da ince bir ayarı var sanki alışmak biraz zaman alacak. Toplar direği yalayıp dışarı çıkıyor çoğunlukla Keza kornerler ve yan toplar dengelenmeye çalışılmış, fena durmuyor şimdilik. Oyunda pas akışı gayet iyi ama aynı akıcılık ters kanada uzun paslarda da geçerli. Yani atak yönü uzun topla ters kanada biraz kolay geçiyor gibime geldi. Belki de oynanış biraz daha seri, hızlı olduğu için öyle algılıyorumdur. Bir arkadaş yapay zekanın çalım denemelerinden bahsetmiş, aynen katılıyorum. En üst düzey zorlukta paslaşmaları biraz daha artıyor ama yine de stoperi ile ceza sahamın önünde dribling yapmaktan geri kalmıyor. Benim hoşuma gitmeyen, en çok gözüme çarpan depar oldu. Sprinter olsun olmasın çok keskin dönüşlerle çok seri depara kalkıyor oyuncular. Tahmin ediyorum full sürümde çoğu kişi takım oyunu, paslaşma yerine sprinter oyuncularla bol bol top süreceklerdir. Neyse, multi oynamadan ön yargılı olmamak lazım ama büyük ihtimalle bu konuda bir düzeltme yaparlar. Özetle oyunun gerçekçiliği daha da artmış. 9/10

• Penaltilarda kaleciniz 5-6 degisik sasirtma hareketi ortaya koyabiliyor. Gamepad ile oynarken denk geldim buna. Ama yine penaltilarda rakip 'neredeyse hic kacirmiyor'.

Mac icinde ise, soz konusu sizin kaleciniz ise ne yazik ki AI'a gore biraz fazla salak kaliyor. Sizin kaleci cok rahat yiyebiliyor golu. Ama rakibe atarken oldukca zorlaniyorsunuz.

Son derece tuhaf bir sekilde kirmizi kart yedigim oldu daha ilk macta. Arkadan mudahale ettim kayarak. Hakem kirmiziyi cakti. Bir sure gecti, spiker dedi ki 'hakem sacmaladi aslinda, normal bir mudahaleydi'. Ayni sekilde, ondan cok daha sert bir mudahalede sari yedim.

Karli ve yagmurlu hava maclarinda oyun hizi 1.5 katina cikiyor. Sebebini anlayamadim.

Gamepad sorununu hala asamadim. Gerisi bir sekilde tatmin ediyor. Cunku fifa 14e gore epey yol katetmis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LivingDeads69 -- 12 Eylül 2014; 12:14:16 >

• Oyunu siparis verdigim parasini taksitle odeyecegim icin sizde takdir edersiniz ki oyunu kötüleme şansım kalmadı. Heyecandan elim ayağım titriyor o kadar söylüyeyim
  • Oyun fazla hızlanmış grafikler ve ortam güzel, kaleciler iyi yapalım derken abuk subuk goller yiyorlar hani hatalı gol lafını anlarım da avucunun içine gelen topu alıyor içeri abartılı olmuş o biraz, şutlar yine kötüleştirilmiş ve vuruş hissi bence iyi değil altıpastan bile vurunca auta gidiyor toplar en iyi oyuncularla vurulsa bile kaldıki Rating 50 olan bir oyuncu bile topu kaleye gönderebilmeli. Legendery de oynamaya çalışıyorum gelişmek için çok iyi oynuyor rakip genelde Barcayı rakibe alıyorum :) Penaltılardaki atmosfer güzel. Anlatımda ise aşırı tekrar var bunu demo olmasına bağlayabiliriz. Full sürümde düzelme olursa almayı düşünebilirim.
  • ceza sahasına yaklaşınca donmalar oluyor
    garantiledğim penaltıda son vuruşu boşuna yaptırdı
    animasyonlar bazen aşırı hızlanıyor saçma çarpışmalar oluyor

artıları saymaya üşendim :)

10/8,5
  • Açıkcası beklenti çok yüksek olduğu için benim beklentilerimi karşılayamadı

1. Çimdeki ayak izleri saçmalık boyutunda olmuş. Hayatınızda o kadar çimde ayak izi mi gördünüz ?

2. Demodur diye tahmin ediyorum ama grafik motorunda teknik sıkıntılar var. Çok keskin çizgiler tırtıklanma çok fazla. AA ve HIGH çözmüyor.

3. Evet yeni bir motor yeni bir fizik ama ciddi sıkıntıları olduğunu düşünüyorum. Kamera bence tam bir fiyasko. Sonuçta bu bir oyun sen maç izlemiyorsun oynuyorsun. Ayrıca PC için anormal sistem gereksinimleri istiyor, buna da ihtiyaç duyacak bir grafik göremiyorum. Göremiyorum çünkü yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vaudeville

FIFA 13'te zirveyi bulmşlardı, 14 ile sıvadılar, 15 ile biraz daha çekilebilir hale geldiler.

Grafiğine detayına metayına lafım yok ama oynanış kötü abicim. Messi bile kötürüm gibi, hayatımda böyle dönen futbolcu görmedim. Şaka gibi dönüşler var. PES'i eleştiriren kendileri o hale gelmişler.
    13'ün akıcılığı yok kesinlikle. Sırasıyla 13 ve demoyu oynayın görürsünüz, çok büyük bi fark var.

sonunda benim gibi dusuneni gordum. grafikler filan aynen cok guzel ama kesinlikle akici degil donusler elestirdigimiz pes gibi yapmislar.fifanin en iyi yaptigi sey oyuncular gercege yakin sekilde gecisler donusler yapiyordu.15 te bu yok,hazardla bile donerken hantal bi sekilde dönuyor torres costa gibi biraz daha agir olan futbolculari hic soylemiym.

• quote:

Orijinalden alıntı: Öğrenir

Açıkcası beklenti çok yüksek olduğu için benim beklentilerimi karşılayamadı

1. Çimdeki ayak izleri saçmalık boyutunda olmuş. Hayatınızda o kadar çimde ayak izi mi gördünüz ?

2. Demodur diye tahmin ediyorum ama grafik motorunda teknik sıkıntılar var. Çok keskin çizgiler tırtıklanma çok fazla. AA ve HIGH çözmüyor.

3. Evet yeni bir motor yeni bir fizik ama ciddi sıkıntıları olduğunu düşünüyorum. Kamera bence tam bir fiyasko. Sonuçta bu bir oyun sen maç izlemiyorsun oynuyorsun. Ayrıca PC için anormal sistem gereksinimleri istiyor, buna da ihtiyaç duyacak bir grafik göremiyorum. Göremiyorum çünkü yok.

yorumsuzsun.

• LivingDeads69 kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma ama gerçek

• Beyler içimi erittiniz o nasıl oyundan bahsetmedir :/ En fanatik Fifa oyuncusuyum ama İşlemcim oyunu kaldırmıyor intel core 2 duo E7500. Sırf bu fifa15 i oynayabilmek için işlemciyi anakartı falan değiştircem inanın sadece bu oyun için. Umarım fazla masrafa girmem. İnşallah Şamp. Ligi maçlarında müzik çalıyordur ve kariyerde hazırlık maçlarında 3 den fazla  oyuncu değiştiriliyordur.

• Demoyu dün indirip biraz oynama şansım oldu. İzlenimlerim ise şöyle; Fifa serisini 2013 ten itibaren oynayan birisi olarak (daha önceden pek sık olmasada pc de hep pes oynardım) ben 15 süper olmuş. Heleki 14 ün oynanışından sonra bu oynanış bana ilaç gibi geldi diyebilirim. Her zaman eleştirdiğim fifanın o çizgi film vari grafik görünüşleri yerini daha gerçekçi grafik görünüşleri almış. Yeni nesil oyun motorunun getirdiği heyecanı ise benim gibi pc de oynayanlar çok iyi tatmışlardır, tarif edilemez, insanın içini gerçekten hareketlendiriyor ve oyunu kapattıktan sonra nedense insanda bir daha oynama hissi uyandırıyor. Oyunu oynadığım maçlarda genelde pro. ve w. class seviyesinde maçlar yaptım. İlk yaptığım maçta gol atmak 14 e göre daha kolay geldi, sonra ki yaptığım maçlarda daha zor geldi. Genel itibarı ile gol atmak daha zor (Pro. seviyesinde oynarken bile) Biraz elimizin alışması gerekiyor. Bir ara Barça ile yaptığım paslarda oyuncular kafalarına göre çalım atmaya başladı, artislik paslar yapmaya başladı, ben bir hamle yapmadan. Sanırım barça ruhundan :) Ben 14 ü hızından ve oyuncuların çok dengesiz hareketlerinden çok eleştirirdim, ama burda onlar gitmiş. Kalecilerin şutlara uzanışı, planjonları, ani refleksleri ile topu çıkarışları... gol olmasa bile insanda ayrı bir haz uyandırıyor. Ayrıca kimse değinmemiş ama valla faul yapmak bile çok zevkli, hele ki o yağmurlu havalarda insanın faul yapası geliyor.

Oyunun olumsuz yönlerine pek değinmek istemiyorum, sonuçta bu oyunu orjinal alıp oynayacağım ve benim gibi bir çok kardeşimde alıp oynayacak, illaki olumsuz yönleri olacaktır. Bir çok arkadaş pes e benzemiş, pes e dönmüş gibi yorumlar yapmış ama bence oynanış olarak hiç alakası yok, çünkü pes bir kalıp oyunu, arcade. Bütün herşey aynı kalıp halinde, pesin hoşuma giden grafikleri ve sanırım 2009 serisindeki oyuncuların faullerden sonra itişip kakışmalarının daha gelişmiş hallerini fifanın 15 inde göreceğiz. Kısacası arkadaşlarla daha önceden yapmış olduğumuz pesin grafikleri ile fifanın oynanışı birleşseydi ile başlayan konuşmalar sanırım artık tarih olacak....

• Benim bilgisayarda bazen kasıyor acaba sistemim mi yetmiyor ?

İşlemci: Intel Core i5-3470 CPU 3.20Ghz 3.20Ghz
    Ram: 8,00 GB
    Sistem türü: 64 bit
    Ekran kartı:GeForce GT 630 2gb
    Çöznürlülük: 1920x1080
    İşletim sitemi: Win 8.1
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaxPayne?

Benim bilgisayarda bazen kasıyor acaba sistemim mi yetmiyor ?

İşlemci: Intel Core i5-3470 CPU 3.20Ghz 3.20Ghz
    Ram: 8,00 GB
    Sistem türü: 64 bit
    Ekran kartı:GeForce GT 630 2gb
    Çöznürlülük: 1920x1080
    İşletim sitemi: Win 8.1

Kardeş sistemin yetiyor sadece ekran kartın biraz düşük fifa15'e ama pek sorun yapmaz en fazla arada kasar dediğin gibi. Ama medium da rahat oynarsın.
  • Normalde PES oynayan birisiydim. 2014'te PES faciası ve FIFA'nın pc'de hoşuma gitmemesi nedeniyle hiç futbol oyunu oynamadım.

FIFA'dan beklentim evvela menulerin ve taktik ekranın daha kullanışlı ve basit olmasıydı. Maç esnasında oyun sistemi değiştirmek 2014'te ve önceki FIFA'larda çok zordu. Şu an taktik ekran PES gibi olmuş ve bence muhteşem. Menüler basit.

Oynanış olarak oyun çok hızlı geldi bana. Oyunu yavaş ayarlıyorum. Hantallık olmaması güzel. Hem çalım hem de pas oyunu yapabiliyorsun. Fakat top çalmak zor olduğu için top rakipteyken akıllı olmak lazım. Topla oynama yüzdelerim genelde %50'de kalıyor.

Oyunda tam sürümde ufak tefek hata düzeltmeleri de yaparlar tahminim. İlk defa bir futbol oyununda kusur bulmadan keyfini sürerek oynayacağım gibi görünüyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.