< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
FIFA 22 [ANA KONU] (7. sayfa)
-
-
Ps5 stok sikintisi devam ederken bu hypermotion teknolojisinin ps4 e de gelmesi lazimdi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Grafiksel anlamda bir yenilik yok gibi ama animasyon ve oynanış konusunda iddialı görünüyor. Yine de demo çıkmadan konuşmak erken.
Ufak tefek yeniliklerle devam ediyor hep zaten hocam. Bunlara da şükür, tutunacağımız tek dal Fifa kaldı malum futbol oyunların da.
Hava toplarındaki çarpışma ve lider oyuncuların pas atılacak bölgeye yönlendirmesi gözle görülür güzel gelişmelerden. Kalecilerin kurtarma animasyonlarını da beğendim. Bazı oyuncuların kendine özgü top kontrolleri de eklenmiş bu da olumlu. Zaten 11 vs 11 yapılan kayıtlar ile oyunun baya iyileşeceği aşikar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
O zaman ps5 in ne anlamı kaldı? Eski nesil bitti artık varsa yoksa yeni nesil. Ayrıca yapay zeka gelişiminden bahsetmişler ps4 ün donanımı yetersiz kalırdı.
O sizin düşünceniz hocam nesilin lokomotifi hala playstation 4 tür biliyorsunuzki sony özel oyunlarini dahi ps4 e getirme karari aldi bunu neden yapti yeteri kadar ps5 piyasada olmadiği icin getirdi devasa oyunlar yapilirken fifanin bu teknolojiyi cok rahat eklemesi lazimdi
unreal engine 5 in gecikmesinden dolayı bu durum yaşanıyor.
ps4ün lokomotif olması sonbahar en geç kışın son bulacaktır.
geçiş dönemi olmasından dolayı yaşanıyor.kasım ayından itibaren yeni nesile yöneliş olacaktır.
zaten kemik oyuncu kitlesi bir şekilde ps5 bulup aldı.
-
Yeni nesil konsol gücünün hakkını vermek için yapılmış zaten. PS4 sistemi yeterli gelmez demek ki o kadar ekstra animasyona.
O kemik kitle dediğinin icinde benimde olmam lazim ama yokum nedeni stok bulamamak var ama oda olmasi gerekenden pahali ben bu teknolojinin cok rahat kaldiracaği kanaatindeyim keza pc icinde yapilmadi pc demi yetersiz o halde ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bartınoğlu -- 30 Temmuz 2021; 14:40:44 >
quote:
Orijinalden alıntı: BartınoğluO kemik kitle dediğinin icinde benimde olmam lazim ama yokum nedeni stok bulamamak var ama oda olmasi gerekenden pahali ben bu teknolojinin cok rahat kaldiracaği kanaatindeyim keza pc icinde yapilmadi pc demi yetersiz o halde ?
PC için yapılmama sebebi apayrı, yıllardır süre gelen hile, oyuncu sayısının nispeten azlığı vs derken uğraşmak istememişler çok normal. PS4 geçtiğimiz 10 senenin teknolojisi barındırıyor hala, evet last of us2 gibi bir şahaseri hala oynatabiliyor ps4 ama yeni nesil motorlarda kaldırmıyor olması muhtemel cihazın, ek olarak işin pazarlama tarafı da var yeni nesil konsola teşvik konusu.
-
quote:
Orijinalden alıntı: aardaPC için yapılmama sebebi apayrı, yıllardır süre gelen hile, oyuncu sayısının nispeten azlığı vs derken uğraşmak istememişler çok normal. PS4 geçtiğimiz 10 senenin teknolojisi barındırıyor hala, evet last of us2 gibi bir şahaseri hala oynatabiliyor ps4 ama yeni nesil motorlarda kaldırmıyor olması muhtemel cihazın, ek olarak işin pazarlama tarafı da var yeni nesil konsola teşvik konusu.
Alıntıları GösterHocam oyun motoru degişmediki ayni motoru kullaniyorlar sadece eklemeler yapiliyor aslinda hersene yapilan gelismeler artik yapilmayacak benim anladiğim motor değişse anlarim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İstediği kadar animasyon eklense de inanılmaz skiller ile yine kanser olunacaktır. Oyunun rekabetçi modu fut ve orada oynayanlar gerçekten inanılmaz skiller yapıyorlar ve artık futbol oyunundan çıktı fifa.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: quanch
İstediği kadar animasyon eklense de inanılmaz skiller ile yine kanser olunacaktır. Oyunun rekabetçi modu fut ve orada oynayanlar gerçekten inanılmaz skiller yapıyorlar ve artık futbol oyunundan çıktı fifa.Futbol sanattır diye boşuna demiyorlar [:D] Herkesi yenme şansın olmadığını biliyorsun. Bu oyun eğlenmek için oynanır. Adı üstünde oyun
-
Evet eğlenceli ama çoğu kez oyunun açıklarını kullananlar eğleniyor. Fut tam bela zaten gold üstü takım kuramıyorum. Karşıma renkli kartlar ikonlar geliyor. O yüzden fut u bıraktım. Sezon oynuyorum daha keyifli ama bu seferde herkes fransa, psg, barcelona yı alıp yardırıyor. Ben dortdmund u alıcam belki, yada 3.5 yıldızlı 4 yıldızlı takım alıcam eşleşmeyi kısıtlı yapmama rağmen daha üst seviye takımla eşleştiriyor hatta beşiktaşı seçiyorum gene psg geliyor karşıma. O zaman hakkaten işkence mi eğlencemi insan karar veremiyor.
Yine de çok saçma bir hale geldi fifa. Şöyle açayım da 2 maç yapayım modundan bile çıkmak üzere. Herkes oyunun açıklarını sömürerek çok can sıkan hale geldi oyun. Ayrıca youtube ve twitch profesyonel yayınları izleyerek insanlar tamamen işin keyif kısmından sıyrıldılar. İlk defa bir fifayı bu kadar heyecan duymadan bekliyorum
Özellikle oyunun fut tarafı part time iş gibi, eve gelince mesai yapmak gerekiyor.
-
İnan sezonda Beşiktaşı alıp Psgye karşı oynamak daha iyi. Benzer klasman farkını futta deneyemezsin bile. Fut meta kartlardan oluşuyor. Metayı takip edip sürekli ona uygun kadro kurmak lazım. Çıkardıkları meta kartları da 2-3 haftaya nerfliyorlar. Kağıt üzerinde iyi statslar ama ingamede hiçbir işe yaramıyor mesela bir çok icon böyle
İşin özü fut’ta oyun oynamıyorsunuz, oyun sizi oynuyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Eski yılları çok özlüyorum bazen peste de fifada da. Kafelerde gider saatlerce arkadaşlarımızla oynardık keyifli keyifli. Bazen hesap ödetmesine, tostuna, çay ısmarlamasına gibi küçük iddialarda koyar kendi gazımızı kendimiz verirdik. Şanslı olanlarımız iyi birer pc ya da ps2/3 alabilmişlerse evlerinde oynarlar kendilerini geliştirip kafedeki mücadelelere daha hazır gelirlerdi :) bazen yakın arkadaşlar olarak birbirimizi evlerimizde misafir eder, saatlerce kapışırdık hesap ödeme korkusu olmadan. Hafta sonları arkadaş grubu arasında kimin evi müsait olacak ise turnuvalar organize eder toplaşırdık 5-6 arkadaş. Maçını oynayan bir sonraki maç sırası gelene kadar diğer oynayanları izler yancılık yapardı. Hatta çay içecek cips götür getir işi onlarda olurdu :) o hafta turnuvayı kim kazandıysa bütün hafta pesin fifanın kralıymış gibi gezerdi kasıla kasıla mahallede.
Futmuş mutmuş myclubmış falan bilmezdik. İnternet yeni yeni oturaklı hale gelmeye başlıyordu evlerde. Kendi çevrim içi maceramızı kendimiz yaratırdık. Bu online modların verdiği keyfin 10 katını alırdık. Çok şanslı görüyorum o dönemleri kaçırmadığım için. Şimdiki futbol oyunlarının türleri sadece futbol. İçleri kumar ve amelelik. Biri senelerdir futtan milleti yoluyor, diğeri myclubtan
Offline modları zaten öldürdüler. İşlerine gelmeyince oynayan yok diyorlar. Her yıl aynı oyunu %5-%10 gibi ufak grafiksel geliştirmelerle piyasaya sürüp çuvalla para kazanıyorlar. Sonuçta hep kasa yani firmalar kazanıyor. Tabi tek suçlu firmalalr değil. Dönemde maalesef bu düzeni getirdi. İnternet iyice yaygınlaşınca insanlar evlerine daha çok kapandılar. Fut gibi Online modlar insanları garip bir hırs girdabına çekti. Oyuncular bu girdapta keyif yerine hırsı seçtiler. Kazanmak level atlamak daha öncelikli oldu. Mahalle arkadaşlıkları azaldı. Birçok sebep sonuç birleşince oyunculukta online>offline durumuna geldik. Böylede gider düzen. Biz 30+ yaş oyuncularda eski günleri, eski saf temiz futbol oyunlarını özler dururuz..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Aynen hocam. Hele ki bize arkadaşlar gelince veya internet cafede pes fifaya 4 çekerdi. Ama artık kazanmak = para. Ben de oyunu alıp kazanma derdinde olmadan oynuyorum. Eski günleri de bir nebze yad ediyorum böylece.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X