1. BMW X1 16i E84 143hp 2013-2015 xline en fazla 50bin km
2. BMW 3.16i F30 136hp 2013-2015 m sport en fazla 50bin km
sahibinden sitesinde genelde bu iki araç 130 ile 160 bin arasinda satiliyor.
sizce bu iki araba arasinda hangisiyle daha az sorun yasarim? bildiginiz kronik hastaliklari var mi?
TSK ederim
X1 kullananı , seveni az dolayısıyla satışı ve bakımı zor bir araç. 316i ise performans ve yakıt sorunu nedeniyle aynı fiyata 320i varken neden tercih edilir anlamıyorum. 320i seven biri olarak, aynı fiyat aralığında 320i alınabilir diye düşünüyorum.
ferther
kullanıcısına yanıt
hocam
316i da N13B16 motor var 320i ED de ise yine ayni motor var yani N13B16
yani yazilim ile 316i araci 320i ED gibi kulanmak mumkun.
yalniz 320i ile 320i ED arasinda ki fark ne oldugunu bilmiyorum.
dafalgan150D
kullanıcısına yanıt
Öyle kolay olmuyor o iş, sistemin 320 de yüksek güce dayanabilmesi için farklı egsoz, ekstra yağ soğutucusu vb donanım var. 316 yazılımla 170 bg olur 230 bg de olur, ama beraberinde sıkıntı ile gelir. Satarken de yazılımlı araç sıkıntılı olur.
Ama ben zaten kasa modifiye vb uğraşıcam, araç orijinal kalmayacak dersen tercih meselesi.
ferther
kullanıcısına yanıt
X1 içinde 16i (N20B16) motorlar N20B20 kodlu 328i motorun sadece strok kolları kısaltılarak elde edilen ufaltilmis bmw nin tamamen kendi urettigi motor diye okudum. bu yuzden 143hp'den 245hp'ye yukseliyor degerler. Sadece elektronik olarak limitlenmiştir diye yaziyor remaps'ta.
acik konusmak gerekirse ister 3.16i ister X1 1.6i alayim. ikisinde'de yazilim atiracagim remaps'ta. keyif icin kulanacagim senede en fazla 5bin km yapacagim.
düzgün bir secim yapabilmem icin:
1. hangisi normal sartlarda (yazilimsiz) daha çok sorun çikartiyor? bilinen kronik sorunlar var mi? 2. hangisine yazilim daha az zarar veriyor? elektronik olarak limitlenende pek bir zarar vermez diye biliyorum.
TSK
Tabiki X1 , 3 serisi olmuş taksi dolmuş.. X in bir duruşu var...
dostum ikisi de çok sorun çıkartır. elin içinden aracın sanayiden çıkmaz. anlamadığım şu bu bmwlerin suçu nedir? fatmagül ün suçu neydi ki tecavüz edildi? bmw lere neden tecavüz ediliyor? neden düzgün bir binici kitlesi oluşmuyor? neeeedddeen?
alma bu araçları. valla. git o istediğini yaptırmış bmw lerden al, faça yazılım filan.