Şimdi Ara

File market iş başvuru formu ve File market insan kaynaklarının verdiği yanıt (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hangi ilanı kastediyorsunuz hocam eğer link gönderebilirseniz inceleyelim ilgililer ile

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Hayat bi mücadele hocam yapcak bişey yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

Yazdığını resmen iliklerimde yaşadım.

Bundan yaklaşık 7 yıl önce yaşadığım yerdeki en büyük 2 fabrikanın birine çok sevdiğim 20 yıllık arkadaşım iş başvurusu yaptı. Babası çok eski kafa ama çevresi çok hemen her işi halleder nerdeyse. O fabrikada adamsız almaz yani öyle bir fabrika.

Ne yaptı etti çevresini kullandı adam o fabrikanın insan kaynakları müdürünü buldu arkadaşımı işe aldırdı. 7 yıldır orada çalışıyor umarım oradan emekli olarak ayrılacak.

Gelelim bana. Bahsettiğim 2 büyük fabrikadan birinden de benim babam 29 yıl çalıştı. O zamanlarda ben askerden geleli 1 ay filan olmuştu. Bende aşağı yukarı aynı tarihlerde babamın emekli olduğu fabrikaya müracaat ettim. İş görüşmesine çağırdılar geçtim filan evrak listesi verdiler bana tamamla şu gün iş başı dediler. Nasıl mutluyum havalara uçuyorum oh be sonunda bende iş buldum filan acayip mutluyum.

Ne olsa beğenirsiniz ? 1 hafta kala bana mesaj geldi. Mesajda şunu diyor. işbaşınız belli sebeplerden dolayı iptal edildi vs vs başımdan aşağı kaynar sular döküldü haliyle. Babama bağır çağır hesap sordum tabi. Ya işte ben elimden geleni yaptım da daha ne yapsaydım da falanlar filanlar baya girdik birbirimize anlayacağınız.

O zamandan bu zamana kadar en az 5 iş yeri değiştirdim ama o hala daha aynı fabrikada çalışmaya devam ediyor. Ben şuan yine işsizim ve ne zaman muhabbeti açılsa babam ile kavga ediyoruz. En son bana şey dedi. Git yalvar o zaman onun babasına ayaklarına kapan aldırsın seni. Benim tanıdıklarım bu kadar ben kendim gibi işçileri tanıyorum onlara söyledim yapamıyorlar bende zurnanın son deliği bir adamım bu kadarını yapabildim daha ne yapaydım diyor. Onun babası nasıl yaptı o zaman diyorum o servis müdürü tanıyordur onu bunu halletmiştir diyor. Bu arada onun babası da işçi sayılır. Zamanında bir araç markasının servisinde çalışıyordu.

Size de saçma geliyor mu arkadaşlar ? Bir tarafın babası şuan arkadaşımın çalıştığı yerde çalışmamış olmasına karşın oranın müdürünü bağlayabiliyor. Benim babam 29 yıl çalıştığı fabrikaya beni aldıramıyor.

Ama işte yukarıda arkadaşımın bahsettiği gibi tanıdık kitleni geliştir başka hiçbir şeye gerek yok. Benim babam akşam eve gelir salonda oturur kimse ile muhabbet etmeden çay tv pc bu kadar. Ama onun babası öyle değildi işte. Biz çocukken bile kahveye giderdi adam. Geçen hatta adam burada maç vardı tesadüfe onların memleketinin takımı geldi. Arkadaşımla beraber komple takıma baklava götürdüler foto filan çekindiler. Bizimkilerin yorumu da işte yediriyorlar yine insanlara. Ulan çevre ediniyorlar işte. Orada bir problem olsa o başkan heyet artık kimse devreye girip halledecek bunu anlamak çok zor değil işte.

Çok uzun oldu farkındayım özür dilerim ama sizin için çevrenin ne kadar önemli olduğunu anlatmak için bu kadar yazı yazdım umarım okursunuz. Buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi materindişleri -- 3 Aralık 2024; 20:55:11 >

• materindişleri kullanıcısına yanıt
    okudum.

hocam sistem her yerde böyle. tanıdık her şeyden önemlidir. ahmak kişisel gelişim videolarında bunu söylemezler.

hocam ben mesela çok yüksek maaş almıyorum ama işim rahat. akrabalar sürekli istifa et deyip duruyorlar. neymiş efendim ben çok zeki biriymişim de zekam sayesinde kariyer yapacakmışım. bunu söyleyenlerin kendi yaşamları kıraathanede geçiyo.

ulan ne zekası. iş yaşamında zeki adamı nört diye damgalayıp iş dayıyolar anca. kariyer yapmak için ağzın laf yapacak, iyi giyinip çağın akımlarını takip edecen (kahve sevmiyosan bile seviyormuş gibi yapıp kahve kültürü edinmen gerek mesela) bu şekilde şirketlerdeki çakal tayfayla aranı iyi tutacan, sonra onlardan biri şirket değiştirince seni de alacaklar diğer şirkete. öyle hep birlikte yükseleceniz işte. 2+2=4 gibi sistem bu kardeşim.

haa bide şu var. kimse ben tanıdık ile yükseldim demez. yahu tanıdık ile ABD'de işe girmiş kişi bile youtube kanalı açıp gençlere öğüt videosu çekerken "zaman yönetimini geliştirin" gibi ahmakça kişisel gelişim zırvalarını söylüyo ama "tanıdık çevrenizi geliştirin" demiyo asla. halbuki kendisi ordaki şirkette IK'da çalışan Türk kızla arkadaş olduğu için işe alınmış birisi. hani öyle yalan anlatıyo ki sanki kendisi zaman yönetimini geliştirdi de o sayede iş buldu gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 3 Aralık 2024; 22:8:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Yani hocam ben artık inanamıyorum iyi yerlerde çalışmak benim hakkım değil mi diye düşünmeye başladım artık. Çıkarıldığım işyerinin imkanları gayet iyiydi maaşı olsun ek hakları olsun filan memnundum ama bir kaç tanesi hakkımı yedi. Allah da onlara yedirmesin tek isteğim budur.

Yani düşünmeden edemiyorum. Bahsettiğim fabrikalarda çalışan adamlar neyi doğru yaptılar da şuanda oralardalar aklım almıyor. Onlar benden daha fazla mı okudular ? Hayır tabiki çoğu ortaokul lise mezunu ben ön lisans mezunuyum. Veya bir sınava girip başarılı mı oldular hayır. Aslında çok basit cevabı. O fabrikaların adam aradığı zamana denk geldiler bir şekilde taşlar yerine oturdu alındılar hala daha çalışıyorlar. Ben uğraşıyorum çabalıyorum didiniyorum bir yere kadar getiriyorum ama birileri gelip bunu bozuyor başa dönüyorum çok sinirim bozuluyor.

Şu ana kadar çalıştığım yerlerin hepsi leş gibi yerlerdi. Kimi asgari ücret verdi kimi beni yağmurlu çamurlu havada servise 2 km yürüttü. Sesimi çıkarmadım hep iştir dedim yükseltirler belki biri fark eder dedim ama fark ettim ki olmuyormuş.

Green karta başvurdum geçen. Daha önce hiç başvurmamıştım ama bu sene yaşadıklarım artık bana Türkiye de yer olmadığını gösterdi. Umarım çıkarda giderim bu ülkeden. Çünkü iğreniyorum artık Türkiyedeki bu domuz eti yemiyoruz ama hak yiyoruz sorun yok zihniyetinden bıktım usandım.

Önceki işyerlerimde kimleri yükselttiklerini gördükçe moralman çöküyorum dahada iş yapasım gelmiyor.

• materindişleri kullanıcısına yanıt

nepotizm ozenilecek bir sey degil

• Ayumi Hamasaki kullanıcısına yanıt

Değil elbette ama işe yarayacağını anladığın zaman araya akrabanı sokacaksın ki işe yarasın senin işin görülsün.

Hocam işim rahat demişsin ya sektörü merak ettim doğrusu

• Şahsi fikrim olarak söylüyorum, bir garanti amaçlı olarak sorulduğunu tahmin ediyorum. Olası bir hırsızlık, mala zarar verme gibi çeşitli yaşanabilecek olaylar karşısında garantiye alma amaçlı olduğunu düşşünmek istiyorum saf duygularla...

Merak edenler için bir maaş araştırması yaptım aşırı düşük olduğunu fark ettim. Bakmak isteyenler için aşağıya link bırakıyorum;

sektör gazetesi - manisa'nın en büyük gazetesi
    File Market Maaşları 2024: (ZAMLI) Kasap, Kasiyer, Depo, Reyon…
    https://www.sektorgazetesi.com.tr/file-market-maaslari
  • ckenarli kullanıcısına yanıt

Hocam çok teşekkürler mesajınız için. Lakin bildiğiniz gibi suçlar şahsidir. Yani birinin suçundan dolayı eğer suç ile herhangi bir bağlantısı yok ise suçu işleyenin çevresi bu suç ile yargılanamaz.

He şeyi demek istiyorsunuz zannedersem mesela babası imamdır oğluna da babası imam bunun denip itibar edilir gibi. Anladım ne demek istediğinizi eğer yanlış anlamadı isem

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.