Şimdi Ara

Film formatlarının boyutları :/

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Torrentden film inidirdiğim zaman bir şey farkettim.. Bir film 700 mb fakat yüksek kalite. mkv formatı.. diğerleri nedense aynı kalite olmamasına rağmen 2 3 gb olabiliyor bunun nedeni nedir?? mkv formatından dolayı mı?

• filmler genelde dvd den veya bluray dan ripleniyor riplemek kısaca filmi sıkıştırma işlemidir bir dosyayı winrar programıyla şıkıstırmak gibi .dvd orjinal olarak 4.5 gb tır ve genelde 700 mb olarak riplenir blurayler ise en iyi goruntu kalitesine sahiptir ortalama 40-50 gb tır tabiki 40-50 gb ı indirmek buyuk zahmet olacagından bu filmeri bluraydan riplerler genelde 700 mb avi olarak goruntu oranını kuculturek mesela 1920X1080 pixellik bir filmi 672X256 boyutuna getiriler böylece boyutunu dusurmus olurlar tabiki brrip ler her zaman daha kalitelidir.Fakat bir çok kişi için bu 700 mb lık sürümlerin görüntü ve ses kalitesi yeterli olmaz bu yuzden bluraydan riplanmiş format olan ve orjinal görüntü ve ses kalitesine çok yakın olan mkv olarak riplenir boyutuna göre en iyi görüntü kalitesi mkv dir avi den daha iyi bir rip şeklidir bunda da boyutu ripleyen kişi belirler
    diyelim 40-50 gb lık bir filmi isterse 6gb a getirebilr yada isterse 1 gb a tabiki ne kadar çok düsük boyutu olursa kalitede o kadar düser....sesleri ve görüntüyü ayrı ayrı ripleyip sonra birleştirirsin rip olayında mesela bluraydan aldıgın 1.5 gb sesi 100 mb a indirirsin görüntüyüdü 20 gb dan 4 a indirirsin sonra bunları birleştirip ortalama 4.5 gb lık bir film elde edersin
    Mesela benim arşivim vardı yaklaşık 550 kadar film genelde 700 mb lık filmler indirdim fakat görsellik açısından iyi olan filmleri yada benim için onemli olan filmleri ortalama 4.5 gb lık boyutlarda mkv olarak indirdim fakat pc imde yer kalmayınca bunları bizzat kendim ripleyip boyutlarını 2 gb a getirdim görüntü kaliteleri neredeyse aynı oyle cok fazla bir fark olmuyor yani anlıycak görüntü oranınıda düsürmen gerekmez atıyrum 1920X1080 pixelik bir filmi yine aynı boyutta bırakarak sadece dosya boyutunu kuculterek riplemek mümkün bunlarıda Megui isimli programla yapıyorum ripleme işlemi convert etmek degildir bunu unutmayalım ve daha zordur ama ugraştıgına değer bilgisayarında cok yer kazanırsın ve goruntu kalitesi bozulmaz
    Ben sana biraz ripi anlatmış oldum ama senin sorunun cevabıda içinde aslında 700 mb lık bir film ile 2-3 gb lık bir filmin kalitesi aynı olmaz aynı gözüksede ses olsun görüntü olsun mutlaka aralarında farklar olucaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wingtsun85 -- 3 Ağustos 2012; 0:31:01 >

• huh teşekkür ederim:) anladım bu program kullanımı basit mi peki? Yada mkv olarak nereden indirebilirim filmleri?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu programla mkv turu film elde edebiliyorum değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 54mk54

huh teşekkür ederim:) anladım bu program kullanımı basit mi peki? Yada mkv olarak nereden indirebilirim filmleri?

evet tabiki fakat program biraz teferruatlı oldugu için convert programları kadar basit değil biraz raştırman lazım butun formatları mkv ye dönüştürebilirsin ve sıkıştırabilirsin bu sekilde
  • Çok teşekkür ederim :D anladım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İdeal Görüntü Formatı??
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.