Şimdi Ara

Film izlerken evdeki tüm cihazların bağlantısı kopuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba.Televizyondan Netflixde film izlerken evdeki tüm cihazlarda internet bağlantısı kopuyor hiçbir sayfa açılmıyor.Televizyonu kapattıktan bir dakika sonra düzeliyor ve hiçbir sorun kalmıyor.Bunun üzerine ps3 e de uygulamayı kurup denedim ama sonuç aynı.Televizyon ve ps3 bağlantısını kablolu olarak yaptığımda da sonuç aynı oluyor.Fakat masaüstü bilgisayar dan izlediğimde hiçbir bağlantı sorunu olmuyor.Yaptığım hız testlerinde 35 Mbps paketimden 32 mbps hız alabiliyorum.Sizce sorun modem kaynaklı olabilir mi?Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynı sorunu ben de yaşıyorum televizyon internete bağlıyken kablolu, kablosuz fark etmiyor iOS cihazlar Wi-Fiden kopuyor ama android ve Windows var evde onlar etkilenmiyor . Nasıl bir çözüm yoluna gideceğimi bilmiyorum umarım yardım eden birileri çıkar. Modemi sıfırladım yeniden kurdum güncelledim fln çözüm olmadı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.Benim ağa bağlı tüm cihazlar kopuyor.Dediğiniz gibi bende güncelleme yaptım ama sonuç değişmedi.İnşallah sorunumuz çözülür 

• Efendim bu konunun çok basit bir sebebi var şöyle açıklayayım. Muhtemelen modeminizin QoS ayarlarından kaynaklanan bir sorun var. Modemlerde siz görüntülü görüşme yaptığınızda veya sesli görüşme yaptığınızda görüntülü veya sesli görüşmeyi öncelikli klan bir mekanizma var. Bu sayade siz görüntülü görüşme yaptığınızda başka bir kişi dosya indirse dahi sizin görüntülü görüşmeniz veya sesli görüşmeniz kopmamış kesintiye uğramamış oluyor. Yani teoride böyle olması gerekiyor. Modeminiz video stream ı görüntülü görüşme zannedip tüm kapasiteyi ona ayırmaya çalışıyor olabilir. Netflix te sizin görüntünüzü en yüksek kalitede göstermeye çalıştığından eğer internet hızınız da biraz düşükse veya wireless ağınızda çok enterferans varsa tüm kaynaklar netflix e atandığından bağlanamıyor olabilirsiniz. Modeminizde WMM diye bir seçenek var ise kapatmayı deneyebilirsiniz ancak bunu yaparsanız bazı modemlerdeki bug sebebi ile wirelessten tekrar bağlanamayabilirsiniz. Bu yüzden modeme kablolu bağlanabiliyorsanız bu ayarla oynayın QoS açıksa kapatıp deneyebilirsiniz. Eğer modeminiz hız sınırlandırmayı destekliyorsa televizyona hız sınırı koyabilirsiniz. Televizyona hız sınırı koymanız muhtemelen tv deki netflix yayın kalitesini düşürecektir ancak en azından belki diğer cihazlarınız internete bağlanabilir. Deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hipnoa -- 20 Aralık 2020; 23:28:29 >

• Öncelikle yardımınız için çok teşekkür ederim.Modemimde hız sınırlandırma bulunmuyor ama diğer söylediklerinizi denemeye çalışacağım.

• Modem arayüzünden baktığımda Qos devre dışı olarak gözüküyor.

• Aynı sorun bende de mevcut. Superonline var modemim huawei. Netflix, amazon prime gibi uygulama açtığım an tv nin ya da bilgisayarın interneti kopuyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • nüktedan kullanıcısına yanıt

Merhaba.Bir çözüm bulamayınca modemi değiştirmek zorunda kaldım sorun kalmadı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.