Şimdi Ara

FİLMLERDE SURROUND SES ELDE ETMEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar audigy value + x540 kullanıyorum x-fi audio moduyla...ve filmlerde bi türlü 5.1 keyfıne varamıyorum sanki 2+1 de film izliyorum gibi oluyor..surround ses alamıyorum..konuşma sesleri centerdan geleceğine bütün uydulardan birde wooferdan geliyor x-fi cmss açık...vlc kullanıyorum filmlerde 5.1 keyfıne varabilmek için yapacağım ayarlar nasıl olmalıdır ?

• ilk önce 6 kanal destekli bir film bulman lazım, onu kendisi bölüyor zaten
    6 kanal olmayan bir filmi 6 kanal olarak izlemek çok saçma kafasına göre kanallara bölüyor
  • Bendede audigy value 7+1 ses kartı ve microlab mc-1900 kullanıyorum ama konuşma sesleri tüm uydulardan geliyor.Çok azda olsa surround keyfi yaşayamadım
  • ben 5.1 deilde 5 speaker li bir sharp teyp sistemi kullanıyorum 2 tanesi surround bıçak silah gibi sesleri surroundlar veriyor bass sesleri subwoofer speakerler veriyor konuşma ve tizleri center weriyor bide bu ses daılması CD den de dolaylanabililiyor CD çekerken oldugu gibi çekmeyince bu görev dağılımı olmuyor ben testere filmini çok keyifli bir şekilde izledim olağanüstü sesler verdiler birde hoparlörleri dağıt derim mesela tv nin üstüne center koy iki yanına iki tane speaker koy diğer ikisinin kablosunu uzatıp arkandaki duvara as center ın yanındakileri de as kaliteli bir ses alırsın subwoofer ı da yüksekte tut derim ben
  • Üç seçenek var; bir, ses kartıyla beraber gelen yazılımdaki ayarlarınız doğru değil, iki, izlediğiniz filmde 6 kanal ses yok, üç, AC3 filter'da hoparlör ayarı yapılmamıştır.
  • bana gore sızın ızledıgınız fılmler dublajlı sorun orda , ben sırf o yuzden degıl tabı ama 5.1 ızleyebılmek ıcın de orjınal dılınde ındırıyorum fılmlerı altyazılı ızlıyorum , ayrıca tavsıyem KmPlayer dan ızleyın gereklı ayarları yapıp , benım ızledıgım butun ıyı kotu fılmlerın hepsı 5.1 ama hepsıde orjınal dılınde dublajsız altyazılı , ustelık sen ses kartıyla kullanıyormussun yanı onboard olsa ok dıycem belkı vardır bı sorunda ben mesela realtek ın onboardını kullanıyorum gayette memnunum , anlayacagın o kı fılmlerı altyazılı ızle KmPlayer da ızle daha ıyı ordan gereklı ayarları yaparsın sonra sonucu gor
  • Öcelikle 5.1 ses algısını 5 hoparlörden ses almak olarak tanımlamayın amaç 5 hoparlörün farklı sesleri bir bütün olarak verip çevresel ses yaratabilmesidir.Bir onkyo aktif wooferle ev sinema sistemini kaliteli bir dvd player ve gerçek ses 6.1 ya da 5.1 ses yongasına sahip bir film ile izleyin sonra gerçek surround ne demek anlayacaksınız.SEs sisteminin çıkışları bile sistemin ne kadar gerçek ne kadar yapay 5.1 ses vereceği hakkında bilgi verecektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum birde şu ayarları dene ilk önce Entertainment moduna geç crystalazier ayarlarını aç gelelim püf noktaya speaker ayarın 5.1 olsun ve de Cmss 3d surround stereo surround olmalı ve surroundu kolonlara yaymak için dağılım ivmesini %50 ye çekersen bütün kolonlardan aynı sesi elde edebilirsin birde klite codec indirerek classic media playerde ac3 filter ayarlarından out put format sekmesinden 3/2 sub seçeneğini seçersen birazda kurcalarsan ac3 filteri bütün kolonlarda ses yakalayabilirsin.2kanal ses çıkışı olan normal vir divx filmde dahi bu ayarlar sayesinde uyduların hepsinden ses almaktayım
  • ne demek istediğimi anlamıyorsunuz sanırım uyduların hepsinden ses almak başka bir şey adam gibi surround ses almak başka birşey ki o uydularla insan sesini duymakta baya çaba ister.Kişisel tercih bir x540 ya da 530 da ben 5.1 ses desteğine sahip bir filmi çevresel ses efektli film izledim diye kabul etmem.Alanlar memnunsa ne güzel.
  • Dostum ne dediğini anlıyoruzda ozaman senin surround seslerin başka bizim ki başka amaç bütütn haporlörler değil zaten her sistemin kapasite üstü bir surround verciğini söylemiyoruz zaten kimin sistemi ne ise ve sorun ne ise o şekilde yaklaşmaya çalışıyoruz para varsa birçok kişi yapar zaten hi stereo ses kartı alır audiotrak bağlarsın denon anfini yaparsan DTS CONNECT evet dts connect az duyulmuş olsada yada hiç duymadıysan bile bütün uydularda insan sesini duymak baya çaba istemez bağşlarsın dijitalden hiçbirşeye karışmazssın sistem otomatik tanır birbirini tabi para varsa...Bu yüzden en kalitelisini değil buna ben surround demem bu surrounddur diye yaklaşırsan olaya hiç yazma çekil bir kenarı dur istersen orda diğer başka konularda ki yorumlarınıda okudum yeni öğrenmeye başlamış amatör cevapları gb ve verilen cevaplara baktım benim düşüncem doğrulanmış herkes sana yanıltıcı bilgiler vermemn hakkında uyarmış post kasmaya gerek yok her konuya yazıcam diye bilgi varsa yazılmalı o yüzden hangi arkadaşımızın ne sorunu varsa çözmeye çalışıoruz senin sistemin surround ses vermez deyip bir kenara atmıyoruz gerek yok bu şekilde heves kırmaya sistemin çok güzelse ne var onuda bilmiyorum bi ara burda microlabı bile teknolojisini nerelerden aldığı belli olmayan firmayı logiden daha iyi yapıyordun oydun herhalde adam surround ses istiyor x540 önerilirmi diyorsun kendi önerdiğin modeli görmiyorun o modelde surroundu çokmu farklı alıyorsun neyse bunlarda bir kenarı ilk önce konuya yaklaşımı tek bir yaklaşımla yapma herşekilde yaklaşmaya çalış.

Arkadaşlarda aynı fikirde bak ne güzel demiş :

quote:

Orjinalden alıntı: Pércussionist

arakdaslar kusura bakmayında cok bılıncsız yorumlar yazıyosunuz bırazcık arastırın forumda butun hepsının cevabı var , 1.sı ps3 ıcın kullanacaksan optık cıkıslı bı sıstem alman lazım en azından 360 ıcın oyle ps3 te de oyle dıye bılıyorum, 2.sı x-540 ıcın yorumlar yapmıssınız x-540 tan gereklı ayarları yaptıktan sonra her turlu surround yanı cevresel sesı alırsınız fılmlerınızı de 5.1 ızlersınız .

Bu bolum belkı dıgerlerı kadar canlı degıl o yuzden yardım ısteyen kısıye bılgınız dogrultusunda ıyı kotu yardım edın ama yanlıs bılgı vermeyın , yardım etmeyın demıyorum sıze yanı edın ama bılıyorsanız edın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedy35 -- 9 Eylül 2008; 11:07:40 >

• quote:

Orjinalden alıntı: TheMatador2

arkadaslar audigy value + x540 kullanıyorum x-fi audio moduyla...ve filmlerde bi türlü 5.1 keyfıne varamıyorum sanki 2+1 de film izliyorum gibi oluyor..surround ses alamıyorum..konuşma sesleri centerdan geleceğine bütün uydulardan birde wooferdan geliyor x-fi cmss açık...vlc kullanıyorum filmlerde 5.1 keyfıne varabilmek için yapacağım ayarlar nasıl olmalıdır ?

İzlediğin film 5.1 desteklemiyorsa hiçbir şekilde gerçek 5.1 olarak film izleyemezsin.Öncelik 5.1 film bulmanda sonra bana göre sadece k-lite codeci indirmen yeterli.K-lite codeci indirince ayarlarından main ekranında outputu format 5.1 formatı 24bit e getir rate de as is no channel olsun.Daha sonra hangi playerı kullanırsan kullan 5.1 ses elde edersin.Ancak mutlaka 5.1 destekli bir film izlemen gerek.

• power dvd kur
    vlc player le bende aynı sorunu yaşıyorum, sorun programsal göreceksin
  • Bence iyi bir film bul surroundu hissedecek.

Mesela Starwars V :the empire strikes back.Uzay gemileri etrafında dolaşırken surround u hissedersin.

Tabi önce klite pack kurup mediaplayer classic ten hoparlör sayısı ve ayarları yapılmalı.Uydulara giden ses yüksekliği uzaklığına göre ayarlanmalı

Yada Power dvd 8 de dolby için uygundur.

Dvd menüsünde ses seçiminden inglizce 5.1 seç.Türkçe dublajların kalitesi hakkında bilgim yok.
  • Yorumların amatörlüğü konusunda yapılan açıklama mantıklı ve gerekçeli değil.Kişisel tercihtir bu yani beni anlam veremediğim bir microlab set 5.1 ses veremeyince 5.1 olmuyor kalitesiz oluyor ama başka bir markada bu surround yetersiz oluyor.Microlabın teknolojisinden ne istersiniz anlamam adamların kullandığı ürünlerdeki trafolara kadar incelemenizi tavsiye ederim öyle dandik malzeme kullanmıyorlar belki set olarak fazla uzaydan inmiş havaları olmayabilir.Surround ses gerçek 5.1 kanal ses veren bir setle mümkündür.X540 ı tutalım bağlayalım vir dvd playera sonra da peşinden bir onkyo ev sinemayı bu ikisinin arasındaki farkı ve surround kelimesinin anlamını test edelim.Sonra acaba x540daki nasıl bir surround diye soralım.Bu 5.1 ses teknolojisi varsa vardır.Şimdi örneği fazla abartılı bulanlar olabilir o zaman microlab fc861 ile x540 ı surround ses olarak karşılaştırın.
  • Sen hala anlamıyorsun arkadaşım neden eleştiri yaptığımızı adamın x540 ile sourunu var x540ın verebileceği surround sesler ne kadarsa o sesleri en fazla nasıl alabiliriz onun çözümünü üretiyoruz merak etme senin belirttiğin sistemlerde ben hergün surround alıyorum fark var tabiyki örnek versem onkyda da geçtim ne sistemler var ama konu o değil x540 ne surround verebiliyorsa amaç verdiği kadar olanı yakalayabilmek anlaşıldı hayalinde onkyo hifi stereo var ama o hayaller gerçekleşene kadar sende bence multimedia çerçevesinde yorum yapmalısınGerçek surrounddan bahsediyorsun fc861 tavsiye ediyorsun ilk önce adam akıllı ses kartı olmalı sonra dijital bağlantın olmalı çevresel ses düzeneğin olmalı vede sistemin dijital çıkışlı olmalı analogda ok ama multi channel ve digi ayrı bir surround kaynağı adı üstünde dijital ses sende hala gerçek surround duyamamışsın...Gerçek sorrounddan bahsedersek olay uzar konuştuğumuz konu x540tan en fazla nasıl verim alabiliriz bu çerçevede bilgiler dahilinde yardımcı olabilmek inş anlatabilmişimdir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedy35 -- 10 Eylül 2008; 9:56:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: speedy35

Dostum birde şu ayarları dene ilk önce Entertainment moduna geç crystalazier ayarlarını aç gelelim püf noktaya speaker ayarın 5.1 olsun ve de Cmss 3d surround stereo surround olmalı ve surroundu kolonlara yaymak için dağılım ivmesini %50 ye çekersen bütün kolonlardan aynı sesi elde edebilirsin birde klite codec indirerek classic media playerde ac3 filter ayarlarından out put format sekmesinden 3/2 sub seçeneğini seçersen birazda kurcalarsan ac3 filteri bütün kolonlarda ses yakalayabilirsin.2kanal ses çıkışı olan normal vir divx filmde dahi bu ayarlar sayesinde uyduların hepsinden ses almaktayım
    Öf öf öf bilgi akıyor maşallah...

-Entertainment modu
    -Crystalazier ayarları
    -püf nokta ayarı 5.1 olsun ve de Cmss 3d surround stereo surround olmalı

En güzeli de bu ''surroundu kolonlara yaymak için dağılım ivmesini %50 ye çekersen bütün kolonlardan aynı sesi elde edebilirsin''

Senin kadar cahil bir insan görmedim şu forumda.. Utanmadan bir de bütün hoparlörlerden aynı sesi alırsın yazmışsın. Surround nedir önce onu bir öğren sonra milletle laf dalaşına gir. Bak kaç sene olmuş mevzunun üstünden geçeli yazmıyım yazmıyım dedim ama tutamadım kendimi... Hurdacıdan 5+1 ses sistemi alan surroundcuyum diye geçinirse olacağı bu.. Sen kesin surround müzikte dinliyorsundur şimdi en dolby dijitalinden..

• GyRFaLCoN kullanıcısına yanıt
    Arkadaş 12 yılda konuyu illaki öğrenmiştir. Horta gerek var mıydı ki?
  • O zaman bir hort daha yapalım seni kırmayalım.. Konu zaman aşımında yorumlar kapatılsın madem neden hala yazabiliyoruz ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.