Şimdi Ara

Filtre tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
11.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni bir akvaryum kurmaya çalışıyorum. Başlangıç olarak 55 litrelik bir akvaryum aldım. Alırken satıcının yönlendirmesini rica ettim tüm ekipmanlarda.

Vermiş olduğu iç filtre 1000l/h,20w. balıklar suyun içinde sabit duramıyor, sürekli akıntı var. Balıklar tetra grubu ve küçük balıklar. Bir adet Beta balığı var ve sanırım bu balık durgun suları seviyor, bu yüzden sürekli köşelere saklanma ihtiyacı duyuyor. Ayrıca 1 gün içerisinde 5 adet balığım öldü. Sorumlunun motor olduğunu düşünüyorum, ayrıca su çok bulanık (damacana su ile doldurdum tamamen). Filtre dışında başka sorumlu görünmüyor bu olayda.

Sizin fikirleriniz nedir?
    Bu filtre bu akvaryuma çok mu?
    Çok ise ne kadarlık bir filtre ile değiştirmeliyim?

• O Filtre üzerinde eğer ayar yoksa geri verebiliyorsan ver. 55 litre akvaryuma 1000 devirlik hemde tetra türleri için veren esnaftan alışveriş yapılmaz.
    150 veya 200 devirlik filtre uygundur.
  • Malesef hiçbir ayarı yok filtrenin. Filtrede bir terslik olduğunu tahmin ediyordum. Teşekkür ederim yardımınız için.

Anlayamıyorum niye insanlar bilmedikleri işlere giriyorlar. Çıldırmamak elde değil. Aklım evdeki balıklarda.. Bir an önce gidip filtreyi söküp atıp dediğiniz devir oranlarında bir filtre ile değiştireceğim, bulanıklık da umarım motor ile ilgilidir.
  • Bulanıklık ilk kurulan akvaryumlarda kumun pis değilse şayet su dengesi oluşmadığı içindir. Birkaç gün iç filtre ve bir tutam pul yem ile akvaryumu boş çalıştırsaydın keşke iç filtrende yararlı bakteriler oluşurdu.Sonra balık ilave ederdin.
    Sağlık olsun bulanıklık geçecektir. Fazla yemleme yapmamaya bak. Betta ile tetra pek iyi olmaz agresiftir. Malesef ülkemizde bu hobiyle ilgilenenler önce bilinç sonra hobi yapsalar canlılarda insanlarda cüzdanlarda vicdanlarda mutlu olacak.
    Akvaryumcuyum diye geçinenler kendilerini mecbur düzeltecek. başka bu işin yolu yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CallOfTheWild -- 23 Temmuz 2013; 16:46:51 >
  • 55 litre de tek başına bir beta yada bitkendirip yanına birde dişi beta koyman daha doğru olacaktır.
    Beta kesinlikle durgun suları sever ve etçildir.
    Tetralar hakkında acele kurulum ve yüksek devirli motor ile büyük hata yapılmış.
    akvaryumcuya gidilip avazı çıkıldığı kadar veryansın edilip herşey iade edilebilir.
    yerine daha büyük bir akvaryum ve buna uygun filtre alınabilir.
    siteyi incelemenizi tavsiye ederim.
    http://www.akvaryum.com/amerikan_tetralarinin_bakiminda_temel_bilgiler_makaler_20_3804.asp
  • Hocam iyi günler , bende 70 litrelik akvaryum var. 300-400 litrelik bir filtre yetecektir. bence betayı geri verme imkanınız varsa geri verin . Tetralara zarar verebilir.bulanıklığa gelince kumu daha önceden yıkadınız mı? birde kumun türü nedir?
  • 1000 litreliği geri verdim, hata yapmışız dediler. Ölen balıklar ise öldükleriyle kaldı.
    Yerine 650 litrelik bir motor verdiler. Bunun da fazla geleceğini söyledim.
    Ucuna bir hortum ve aparat takarak gücünü düşürdüğünü söylediler. Şelale aparatı sanırım. Bunun üzerinde 10'a yakın delik var. Bunun 4 tanesini kapattı, geri kalanlar yeter dedi. Denediğimde hala güçlü olduğunu gördüm ve ben 2 delik daha kapatarak şuan 4 delikten akvaryuma su veriyor, ileride 3'e düşürebilirim.

O akvaryumcu ile ilişkimi tamamen kestim, şuan internetten yeni filtre arıyorum. Marka olarak Atman düşünüyorum ve güç maksimum 350-400 olacak, 250 civarı tercih edeceğim. Dış filtre mi iç filtre mi bu konuda kararsız kaldım.

Beta tetralara zarar vermektense tetralardan zarar görüyor. Tetralar sürekli püsküllü kuyruğuna saldırıyor ve beta sürekli bir yerlerde saklanma ihtiyacı duyuyor.

Kum konusuna gelirsek, kum olarak bunu verdiler.

Filtre tavsiyesi

Akvaryumun zemini yaklaşık 3-4cm. kalınlığında bunlarla kaplı. İlk önce sadece beyazı verdi, ben canlı bitki ekleyeceğimi söyledim ileride, o zaman bu bordoları da eklememiz lazım dedi. Güzelce de yıkadılar dükkanda. Bu kumda canlı bitki yetişir mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaliteli yağ tavsiyesi? Body
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lizuferum

1000 litreliği geri verdim, hata yapmışız dediler. Ölen balıklar ise öldükleriyle kaldı.
    Yerine 650 litrelik bir motor verdiler. Bunun da fazla geleceğini söyledim.
    Ucuna bir hortum ve aparat takarak gücünü düşürdüğünü söylediler. Şelale aparatı sanırım. Bunun üzerinde 10'a yakın delik var. Bunun 4 tanesini kapattı, geri kalanlar yeter dedi. Denediğimde hala güçlü olduğunu gördüm ve ben 2 delik daha kapatarak şuan 4 delikten akvaryuma su veriyor, ileride 3'e düşürebilirim.

O akvaryumcu ile ilişkimi tamamen kestim, şuan internetten yeni filtre arıyorum. Marka olarak Atman düşünüyorum ve güç maksimum 350-400 olacak, 250 civarı tercih edeceğim. Dış filtre mi iç filtre mi bu konuda kararsız kaldım.

Beta tetralara zarar vermektense tetralardan zarar görüyor. Tetralar sürekli püsküllü kuyruğuna saldırıyor ve beta sürekli bir yerlerde saklanma ihtiyacı duyuyor.

Kum konusuna gelirsek, kum olarak bunu verdiler.

Filtre tavsiyesi

Akvaryumun zemini yaklaşık 3-4cm. kalınlığında bunlarla kaplı. İlk önce sadece beyazı verdi, ben canlı bitki ekleyeceğimi söyledim ileride, o zaman bu bordoları da eklememiz lazım dedi. Güzelce de yıkadılar dükkanda. Bu kumda canlı bitki yetişir mi?

hocam bi daha o akaryumcuya gitme o aparat şelale aparatı diye geçer . Deliklerini kapatmışlar . Yavaşlar Ancak bu seferde motor zorlanır . Ankaradaysan yardımcı olurum. Dolphin marka kf350 var istersen bana güçlü geliyor. o kuma para vermeseydin .Tetra nın yanına öyle güzel görünümlü balık koyarsan dikkatlerini çeker. Ya beta yı ayrı besleyeceksin yada tetrazon rasbora ve neon tetra koyup güzel bir görünüm elde edebilirsin. Kuma gelincede Hagen denilen kumdan alabilirsin.Özellikle siyah olursa iyi olur. Tetraların daha belli olur.Birde mutlaka bitki koymayı unutma . Her balığa bitki şart doğası gereği . Japona bile bitki konur.Her ne kadar yesede. bitki için falan yardımcı olurum .Dert etme .

• Maalesef Ankara'da değilim. Yine de yardımcı olmaya çalışman çok güzel, teşekkür ederim.
    Güzel bir filtre alıp şuan elimde bulunan filtreyi de yedek filtre yapmayı düşünüyorum, olur da yeni alacağım arızalanırsa diye.
    Şuan elimdekini söküp atacağım yenisini ve en uygun olanını bulur bulmaz. Bu arada değiştirip yeni verdikleri filtre bu ; Sobo WP-1000F İç Filtre (650 lt/h)
  • Filtre olarak Hydor Crystal Duo 1 İç Filtre almaya karar verdim arkadaşlar.
  • Alman gereken filtre devrini yazdım. Ama yine farklı birşey vermelerine izin vermişsin. O aldığın aparat motoru zorlar. 55 litre akvaryum için dış filtre bence gereksiz. Atmanın 200 devirlik bir iç filtresi işini görür.
    Yazdığın iç filtreyi bilmiyorum ama özelliklerinde devirin ayarlandığı yazıyor ayarını kısarsan iş görür. dış filtre özelliği taşıyor sanırım. fakat bunda karbonda varmış akvaryum içinde durması bence tehlikeli 30 günde bir değiştirmen lazım.
    Fotodaki kırmızı renkteki malzeme nedir çözemedim suya salınım yapmıyorsa sorun yok ama bitki düşünüyorsan pek doğru taban malzemesi değil.
  • İlgin için teşekkür ederim.Israrla daha küçüğünü istememe rağmen onu verdiler, sanırım alternatif yoktu ellerinde en küçüğü buydu ve gücünü azaltmayı çözüm olarak gördüler. Kendileri ile alışverişi kestim, yukarıda yazmış olduğum motoru aldım ve çok memnunum. Her türlü ayarını yapabiliyorum.
  • hayırlı olsun hocam.konuyu hortlattın ama :) hydor crystal duo 1 performansı ve sesi nasıl ben de sizin yorumunuza göre filtryi alacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mrb,

Filtremden son derece memnunum.

Su sesinden başka ses duyulmuyor çok sessiz. Ayrıca oksijen miktarını ve suyu döndürme oranını üzerindeki ayarlarla dilediğin gibi ayarlayabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.