Şimdi Ara

FINAL FANTASY VII REMAKE | PS4 ANA KONU (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
586
Cevap
9
Favori
22.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni ATB sistemi fena olmamış ama tabii ki klasik ATB candır ve neyse ki seçeneklerde o da yer alacak. Ancak ben ATB'yi geliştirmek yerine FF15'deki AxB'yi kullanmalarını tercih ederdim, FF12'den bu yana en çok keyif aldığım sistem olmuştu. Neyse, oyun çok güzel gözüküyor her halükarda ama FF7, asla part olarak çıkacak kadar uzun bir oyun değil. Bu oyunun arkasında müthiş bir fan kitlesi olduğu için SE işi çirkinleştirdi ve şu yaptıkları yakışık almadı. Alana bir şey demek haddime de değil, fakat bu oyunu part olarak almak, hem oyun dünyasına hem de oyuncuyum diyen herkesin kendisine ihanetidir. Umuyorum satış anlamında ellerinde patlar ve vazgeçerler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melkor23

Yeni ATB sistemi fena olmamış ama tabii ki klasik ATB candır ve neyse ki seçeneklerde o da yer alacak. Ancak ben ATB'yi geliştirmek yerine FF15'deki AxB'yi kullanmalarını tercih ederdim, FF12'den bu yana en çok keyif aldığım sistem olmuştu. Neyse, oyun çok güzel gözüküyor her halükarda ama FF7, asla part olarak çıkacak kadar uzun bir oyun değil. Bu oyunun arkasında müthiş bir fan kitlesi olduğu için SE işi çirkinleştirdi ve şu yaptıkları yakışık almadı. Alana bir şey demek haddime de değil, fakat bu oyunu part olarak almak, hem oyun dünyasına hem de oyuncuyum diyen herkesin kendisine ihanetidir. Umuyorum satış anlamında ellerinde patlar ve vazgeçerler.
    Aman hocam ne yaptın FF 15 deki savaş sistemi uzak dursun bu seriden. Serideki en sevmediğim ve alışamadığım sistem her şey karambol kim ne yapıyor belli değildi. Summonlar var ile yok arasıydı oyunda sırf bu savaş sistemi yüzünden. Telef ettiler güzelim oyunu.

• Demonun kendimce bir incelemesini yaptım...

• TheLuBu kullanıcısına yanıt
    FF15'deki summon sistemi kötüydü ama Active Battle kötü bir sistem değildi, ki zaten genel olarak da beğenildi. Hem gerçek zamanlı savaşıp hem de strateji yapabilmeye olanak sağlıyor ve oynanış tarzına göre de şekillendirebiliyordun. Bu kadar efektif bir sistemi en son FF12'de yapabilmişlerdi. Tabii zevk meselesi o da ayrı bir konu, bende FF8 ve Lightning Returns oyunlarındaki sistemi sevmem. Özellikle Lightning Returns'de de FF7 remake'de olduğu gibi klasik ATB'yi modernize etmişlerdi sözde ama bence rezaletti. Bu oyuna zaten klasik ATB sistemini eklemişler, bir de üstüne bu sistemi tekrar modernize etmeye çalışmak gereksiz, ben olsam FF12,13,15 oyunlarındaki sistemlerden birini daha da iyi hale getirerek sunardım.
  • "fakat bu oyunu part olarak almak, hem oyun dünyasına hem de oyuncuyum diyen herkesin kendisine ihanetidir. Umuyorum satış anlamında ellerinde patlar ve vazgeçerler."

Başka bir şey demiyorum . Gerçi hep aynı şeyi yazdım ama işini bilen zaten almaz . Böyle bir oyunu sırf para kazanmak adına heba eden SE'nin kulakları çınlar inşallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burayı takip eden herkesin ortalama üzerinde bir müşteri alışkanlığı, harcama bilinci ve pek tabii DH'li olmaktan ötegelen bir fiyat/performans tartma yeteneğine sahip olduğunu düşünerek size kendi bakış açımı şöyle anlatmak istedim:

Kısaltma olarak PSFF'yi orjinal Final Fantasy VII için kullanıyorum, FF7RE'yi ise, tabii ki Remake için kullanıyorum.

Öncelikle 'remake' olgusunun yeni baştan dizayn, yeni baştan yapma ve zamanındaki kısıtlamalar yüzünden (donanım, zaman, para, hakların süresi, sözleşme vs.) yeniden tahayyül edilişi olduğunun farkında olmayan varsa, şimdi farkına varsın. 'Remaster' ise, grafik, ses, oynanırlık ve sanat alanında oyunun iyileştirilip, ekseriyetle aynı eski malzemenin kullanıldığı bir tür restorasyon işlemi sayılır; bu oyun, remaster değil.

PSFF'nin ana ve yan görevleriyle birlikte 10 X olduğunu düşünün; FF7RE ise (söylenene göre) 1 veya 2 X büyüklüğünde. Fakat 10X'in ortalama gliçsiz en çabuk 33s30d, keyfi 127 saate kadar sürdüğünü ve medyan ortalamanın bütün içerikler için 51 saat olduğu gerçeğini göz önünde bulunduralım.

Şimdi SE'nin açıklamalarına ve önceki oyunlarına da bakarsak, elimize geçecek oyun, minimum 25 saat sürecek bir oyun olacak gibi duruyor FF7RE. Ancak oyun, hikaye bakımından 1X veya 2X olacak şekilde çıkacak. Peki bu oyunun tamamını süre ve içerik olarak 5X veya 6X olarak alsak (emin olamayız çıkmadan), kalan 3X veya 4X neyle tamamlanıyor? İşte bu yeni yapımda ekleyecekleri şeylerle oyunu dolduracaklar. -Spekülasyon- Orjinal hikayenin bitmesi muhtemelen üçleme halini alacaktır tahminimce, FF13 gibi. -Spekülasyon-

Bu noktada sizin bir tüketici olarak kendinize soracağınız şu: PSFF'nin 10X içeriğinin 1X veya 2X'i kadar hikaye ve elementlere sahip olup, kalan 3-4X'i eklenti olan bir fikir eserine 60, 70, 80 vs. dolar verip adı Final Fantasy VII 'Remake' olan bir oyunu alacak mıyım yoksa almayacak mıyım?

Square-Enix istese yapar mıydı; istese tamamını tek bir oyuna, bu grafiklerle, bir lazer diske sığdıramaz mıydı yoksa yapamaz mıydı sorusunun cevabı bende değil, cevabım bunun üzerine de değil haliyle. Onu sorgulayanlar için hem yazılı, hem YouTube'da pek çok tutkulu FF hayran sayfaları ve işin teknolojisine kafa yoran inekleri mevcut.

Yabancı hayranların konsensusunu size söyleyeyim tabii ama sizi etkilemesin; çoğu verilmeye değer olduğunu düşünüyor. Çünkü şöyle bir kanı mevcut: Adı FF7RE olmasa, bu denli içerik ve PSFF'nin özgün hikayesiyle (tamamı olmasa da) yapılmış bir oyuna para verilir.

Şöyle de anlatabilirim; Fallout 4, pek çok Fallout hayranının sevmediği ve hatta umursamadığı bir oyundu. Adı Fallout olmasaydı, sizce kötü bir oyun muydu? Bence değildi. Gliç ve hataları önemsemez ve Bethesda faktörünü denklemden çıkarırsanız. Ama böyle bir dünyada yaşamıyoruz, bu yüzden bu analoji pek işe yaramayabilir.

Düzenleme: ek:
    howlongtobeat.com
    How long is Final Fantasy VII? | HowLongToBeat
    https://howlongtobeat.com/game?id=3521

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3Korner1Penaltı -- 8 Mart 2020; 2:54:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: İdrak İstimlak

Demonun kendimce bir incelemesini yaptım...

Güzel olmuş elinize sağlık.
  • TheLuBu kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • buna en iyi jrpg diyen başka jrpg oynamamış demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kim Kitsuragi -- 8 Mart 2020; 15:44:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zack06

"fakat bu oyunu part olarak almak, hem oyun dünyasına hem de oyuncuyum diyen herkesin kendisine ihanetidir. Umuyorum satış anlamında ellerinde patlar ve vazgeçerler."

Başka bir şey demiyorum . Gerçi hep aynı şeyi yazdım ama işini bilen zaten almaz . Böyle bir oyunu sırf para kazanmak adına heba eden SE'nin kulakları çınlar inşallah
    SE kendini aşmış aslında ama illa bir yerden vuracaklar. Bence eski oyuna göre daha uzun bir oyun olur. Her part 10 saat gibi oynayış sunsa bir sorun yok gibi. Tabii her part için 60 doları kimse vermez ama 3 part için 60 dolar da yapımcılara haksızlık olur gibi geliyor.

• Demoyu oynadım ve ağzım açık kaldı, inanılmaz eğlendim. Daha önce FF serisinden hiçbir oyunu oynamamış beni klasik FFVII'e başlattı. Remake'ten önce eski oyunu oynamak şart oldu.

Edit: Siz siz olun bu maceraya benim gibi telefon versiyonundan başlamayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hedysseus -- 8 Mart 2020; 18:4:24 >
  • OnLiNe MaNaGeR kullanıcısına yanıt
    Part halinde çıkarılacak bir oyun değil sadece nasıl sömürürüm adlı çalışma olmuş o kadar

• Oyunu oynadım ve ff12 active time battle ( ATB ) benzeri sistemi çok güzel yedirmişler iyi ki 15 gibi yapılmamış gerçi 15'in wait modu normal moddan daha iyiydi ama onun da eksikleri vardı.

Orijinal oyunun 28 saat bitirme süresi ve midgard dan çıkış süresi en fazla 3 bilemedin farm yaparım olayı falan 4 saat maksimum o kadar da değil aslında .

Şimdi ilk part midgard dışına kadar olan süreci kapsayacak yani orijinal oyundaki 3 saatlik kısmı ve bu da Remake de yeni hikayeler, serbestlik ve araştırma olayı derken üstüne eklenen yeni bir boss ile yaklaşık 10 saatin üzerinde bir oynama süresi vaat ediyor ki bu da tahmini 20 saat ya da üzeri bir oynanış sunabilir ki böyle bir oyun kesinlikle sunacaktır.

Oyunu ilk defa yeni bir oyunmuş gibi oynayacak birisi kesinlikle alıp oynamalı ama daha önceden oynayanlara büyük bir haksızlık ve hakaret gibi olmuş. Kesinlikle full sürüm alıp oynama taraftarıyım ama partlar gelmesen tabiki ucuza bulursam alır oynarım.

Hikayeyi bilmeyenler öncelikle eski versiyonun HD versiyonunu temin edebilirler ise hikaye bakımından kesinlikle oynamalarını tavsiye ederim.

Grafiksel olarak gerçekten büyük bir emek var . Etraftaki objelerin dağılması çok güzel olmuş ve hiçbir şekilde fps düşüşü yaşamadım ki bu çok önemli özellikle savaş anında . Işık efektleri olsun siyah beyaz dengesi olsun renk paleti olsun tam göze hitap edecek tarzda lakin patlama efektleri sanki amatörce yapılmış gibi ( patlama sahneleri değil patlamada ki ateş efekti )

Seslerde bir şey dikkatimi çekti diğer japonca konuşma olan oyunlardaki konuşma telaffuzu bu oyunda yok yani yok derken diyaloglarda japonca ndaha anlaşılır bir şekilde sanki tane tane konuşulmuş gibi anlaşılır biçimde diğer oyunlarda konuşmalarda kelimeler yutuluyor gibi. Onun dışında ses efektleri cidden çok güzel hele ki ses sistemi ile mükemmel olur

Kontrol tabiki bu oyunun tam can alıcı yeri bana göre . Oynanış aktif savaş içerisinde yuvarlanma , gard alma ya da oyunun magic , item ya da diğer kombinasyonları seçerken yavaşlaması , karakterler arası geçiş ya da geçiş yapmadan komut verme olayı bunların hepsini harmanlayıp güzel bir taktiksel tarza bir sistem oluşturulmuş . Gerçi bu sistem ( PS4'e ilk tanıtım videosunu görünce demiştim umarım FF 12 gibi olur diye ) 12'de vardı bu geliştirilmiş hali ve de güzel olmuş.

Oynanabilirlik olarak karakter kontrolü ve mekandaki objeler ile etkileşime geçme çok rahat olmuş bir zorluğu yok rahat bir şekilde herkes oynayabilir . Alışabilir miyim ya da becerebilir miyim düşüncesi oluşmuyor insanda çok rahat bir şekilde oynanabiliyor. Hatta japonca dahi rahat oynayabilirsiniz 😁

Demem o ki alın oynayın pişman olmazsınız . Umarım bu para kazanma politikası uğruna mükemmel oyunu part halinde çıkarılacak remakeden zarara uğrar 😁

Şimdilik bu kadar

• Alakasız olacak ama FF7 Remake yi yapan ekibe sordukları için ve konusu olmadığı için paylaşayım.

FF7 Remake nin yapımcısına Parasite Eve remake ile ilgili soru soruyorlar. O da diyor ki; Parasite eve evreni ve kahramanları gerçekten değerlendirilebilecek isimler. Kaldı ki son zamanlarda RPG ve korku oyunları oldukça istek görüyor ve Parasite eve de de bunların hepsi var. Şu an için birşey diyemem ama kesinlikle değerlendirilmesi gerekiyor'' dedi.

PS5 te Parasite Eve Remake loading..
  • içine etmedikleri sürece , hikaye ve oynanışa sadık kalırlarsa Ps5 de ff7 motoru ile yapılabilir

• Demoyu dün deneyimledim tek kelime ile mükemmel. Kıvılcımlar olsun kaplama kalitesi aynı şekilde karakter modellemesi beni baya tatmin etti. Bu arada ps4 pro 4k da oynadım. Devil May Cry tarzı olmuş vur kır parçala. Önsipariş vereceğim herhalde.
  • Yılların en çok satan ve en mükemmel jrpg'sinin düştüğü hallere bak . Bu SE harbi boş bir firma

• Inside FINAL FANTASY VII REMAKE – Episode 1: Introduction (Closed Captions)

• Final Fantasy VII Remake'ten Yeni TV Reklamları

Square Enix, Final Fantasy VII için Japonya televizyonlarında yayınlanan beş adet reklam videosu paylaştı.

-----

www.bolumsonucanavari.com
    Final Fantasy VII Remake'ten Yeni TV Reklamları
    https://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Final_Fantasy_VII_Remaketen_Yeni_TV_Reklamlari-100243.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 19 Mart 2020; 21:11:42 >

• Çok kararsızım, bir yandan demo çok iyiydi oynamak istiyorum. Diğer yandan Part mantığını hiçbir zaman etik bulmamışımdir. İki arada bir derede kaldım. Orjinalini oynamamıştım onun da etkisi var. Lakin bunu bitirince Part 2 için ne kadar süre bekleyeceğimiz de belirsiz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.