Şimdi Ara

FİNDEKS KREDİ NOTU DÜŞMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
30.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar geçen ay sorgulama yaptım 1900 notum vardı şimdi baktım 1347 görünüyor bu kadar düşmesinin sebebi nedir dün kredi kartı limitimi artırmak için talep göndermiştim bunun etkisi olabilir mi eğer oluyorsa bu kadar düşürmesi saçma değil mi sizden cevap bekliyorum

• kredi almisindir. Yani limitin ile borcun arasindaki fark azalmistir. Kisacasi borclanmisindir. Aynisi basima geldi. Kredi cekince puanim 1900 den 1300 kusurlara dusmustu
  • 2000watts kullanıcısına yanıt
    ben hiç kredi çekmedim 2 tane kredi kartım var onların borcunuda gününde hepsini ödüyorum son kredi notunuz 8/12/15 yazıyor dün kredi kartı limitimi arttırmak için başvurmuştum başka bişey yok bu kadar düşmesi bana saçma geldi nerden düştüğünüde anlamadım
  • kredi kartı limitlerinin toplamı borcun fazla olmasa bile yüksekse yani genel limitine yakınsa saçma bir şekilde puan düşürüyorlar. limitinin borcuna oranıda aynı şekilde puan düşürüyor.üniversite zamanı bile 1632 olan olan puanım kredi çekmeme kredi kartlarıma hiç borç biriktirmemiş olmama rağmen 1532 ye düşmüş. baktım limitin borca oranı yükselmiş.halbuki kart borçlarımda genelde taksit kaynaklı.aylık ödemeye baktığında zorlama ihtimali olmayan bir durumda.12 taksitle mal satabiliyorlar ama gelirimin 5 katı limitim var.aradaki 7 taksit kredi notuna eksik hane olarak düşüyor. anlamak güç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul615 -- 4 Şubat 2016; 15:31:26 >
  • www.krediyonetim.com
    Kredi Notu Nasıl Hesaplanır? | Kredi ve Yönetim
    http://www.krediyonetim.com/kredi-notu-nasil-hesaplanir.html

kredi notu nasıl hesaplanır açıklamışlar bak istersen. belki notunun düşüş nedenini bulabilirsin.
  • Kredi kartı limit artış talebi de dahil olmak üzere kredi başvurusunda bulunmak, bunlar olumsuz sonuçlansa dahi size - puan olarak yansıyor diye biliyorum.
  • İkiside findeksin puanı mi? Bankaya findeksin puanı farklı oluyor ki puanın güzel. Herbir sorgu, ödeme aksaklıgi puanı düşürür. Gelirden çok borçlanma böyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kredi Notu Yükseltme
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Son zamanlarda görüyorum herkes kredi notunun düştüğünden yakınıyor. Arkadaşlar devamlı kredi başvurusu yapmayın, biraz zaman geçsin üzerinden sonra tekrar başvurun. Yani eğer red yediyseniz kısa süre sonra tekrar başvurmanız sonucu değiştirmeyecektir. Eğer 3'den fazla kredi reddi yerseniz kredi notunuz düşüyor diye duydum. Kredi notum neden düşüyor diyorsanız buraya tıklayıp yazının devamını okuyabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bien

www.krediyonetim.com

kredi notu nasıl hesaplanır açıklamışlar bak istersen. belki notunun düşüş nedenini bulabilirsin.

Hocam ben 2010 da kredi kartindan ( akbank ) takibe dustum 2012 de kapattim kapattiktan sonra maas bankamdan ziraatten kredi ve kredi karti sahibi oldum kredi kartimda 2 bucuk senedir bir gun gecikme dahi olmadi kredimde ayni sekilde otomatik odeme talimatiyla 27.ci ayimi oduyorum ve puanim hala 560 küsürlerde ve sizin bu attiginiz linkleri cok uzun suredir takip edip denedim hala daha deniyorum inanin bir faydasini gormedim acaba diyorum bendemi sikinti var kime soylesem inanmiyor boyle odemeye bu kadar dusuk olamaz diyotlar findeksten sirf bunun icin paket aldim 3 sene onceki takibiniz etkiliyor deniyor 3 sene onxe takip ne kadar etkili olabilir hala anlamis degilim o kadar zorumada gidiyorki mahkemelik olucam bu findeksle artk

• Akbankla görüştünüz mü? Dosyayı kapatmadı mı acaba? Ufak bir tutar bile olsa dosya açık görünebilir.
    Ayrıca, sık sık kredi notu sorgulama yaparsanız puanı düşürüyor diye biliyorum.
  • quote:

Akbankla görüştünüz mü? Dosyayı kapatmadı mı acaba? Ufak bir tutar bile olsa dosya açık görünebilir.
    Ayrıca, sık sık kredi notu sorgulama yaparsanız puanı düşürüyor diye biliyorum.

Siz dedikten sonra dikkatimi cekti e devletten baktim dosya acik gorunuyor ama akbanktanda elimde herhangi bir borcu yoktur bununla ilgili sahsin karsilacagi durumdan banka sorumludur diye 60 tl verip yazi aldim. Nasil bi durumdur anlamadim kapatmak icin icra dairesine kendimmi gitmem gerekli acaba

• Aslında kredi notunun düşmesini en ufak bir bankacılık faaliyeti dahi sağlamaktadır. Yani kredi notunuz 1000 diyelim, 1 ay kredi kartınızın borcunu ödemeyin ister tutar 10 lira isterse 100 lira olsun kredi notunuz direkt olarak düşüyor. Ben daha önce kredi almıştım ödeme gününü 3 gün geciktirdim diye kredi notum 100 düşmüştü yani artık gerisini siz düşünün. Kredi notu neden düşer diyenler için güzel bir yazı buldum adam kredi notumuzu yükseltmeye yönelik maddeler de yazmış. Bu arada defalarca kredi başvurusunan red yemek dahi krediyi düşürüyor bilginiz olsun.

Konuyla ilgili tüm detaylar :

• quote:

Orijinalden alıntı: FungoD.FrenZZy

quote:

www.krediyonetim.com

Hocam ben 2010 da kredi kartindan ( akbank ) takibe dustum 2012 de kapattim kapattiktan sonra maas bankamdan ziraatten kredi ve kredi karti sahibi oldum kredi kartimda 2 bucuk senedir bir gun gecikme dahi olmadi kredimde ayni sekilde otomatik odeme talimatiyla 27.ci ayimi oduyorum ve puanim hala 560 küsürlerde ve sizin bu attiginiz linkleri cok uzun suredir takip edip denedim hala daha deniyorum inanin bir faydasini gormedim acaba diyorum bendemi sikinti var kime soylesem inanmiyor boyle odemeye bu kadar dusuk olamaz diyotlar findeksten sirf bunun icin paket aldim 3 sene onceki takibiniz etkiliyor deniyor 3 sene onxe takip ne kadar etkili olabilir hala anlamis degilim o kadar zorumada gidiyorki mahkemelik olucam bu findeksle artk

11.08.2016 tarihinde risk raporu aldım ve puanım 415 çıktı. Geçmişte baya sorun yaşadım bankalarla hsbc ile idari takibe giden bir kartım vardı 03.05.2015 tarihinde borcumu tamamen kapattım.3 kredi ve 1 kredi kartı taksitlendirmemi 25.06.2015 tarihinde kapattım. Şu anda 2300 ve 2900 lük 2 kredi kartım mevcut. Puanım aradan o kadar zaman geçmesine rağmen hala 500 e yükselmedi. Araba kiralamada bile bu sorun çıkartıyor. Evin bütün faturaları üzerime ve hiçbirini zamanında ödemiyorum. Acaba bunun da bir etkisi varmı bunun üzerinde ?

• quote:

Orijinalden alıntı: pc332

Aslında kredi notunun düşmesini en ufak bir bankacılık faaliyeti dahi sağlamaktadır. Yani kredi notunuz 1000 diyelim, 1 ay kredi kartınızın borcunu ödemeyin ister tutar 10 lira isterse 100 lira olsun kredi notunuz direkt olarak düşüyor. Ben daha önce kredi almıştım ödeme gününü 3 gün geciktirdim diye kredi notum 100 düşmüştü yani artık gerisini siz düşünün. Kredi notu neden düşer diyenler için güzel bir yazı buldum adam kredi notumuzu yükseltmeye yönelik maddeler de yazmış. Bu arada defalarca kredi başvurusunan red yemek dahi krediyi düşürüyor bilginiz olsun.

Konuyla ilgili tüm detaylar :

Burada yazdığı herşey doğru fakat elektrik,su vb. faturaların geç ödenmesinin de düşürdüğünü söylemiş. Bununla ilgili net bir bilginiz mevcut mu ?

• JohnAbruzzi kullanıcısına yanıt
    evet faturalar da etkiliyormuş

Kredi Notunun Düşmesinin Sebebi Nedir?
  • 3 aydır düzenli bir şekilde kredi ve kredi kartını ödüyorum öncesinde gecikmeli ödüyordum 800 kredi notum vardı bu son 3 ay düzenli bir şekilde gecikmeye bile girmiyorum saçma bir şekilde kredi notum 400 e düşmüş düzensizken daha iyiydi bunların algoritmasında sorun var galiba

• Merhaba Arkadaşlar Kredi notu hesaplanırken bir çok parametre kullanılmaktadır. Bu paramaetrelerin başında bankalarda sahip olduğunuz toplam limit ve bu limite karşılık borç miktarınız önemlidir. Yani 100.000 TL toplam kredi limitim var ise ve bunun % 70 i doluysa yani 70.000 TL borcunuz varsa (Yani bankaya borçluysan) Kredi notunuz oldukça düşük çıkacaktır. Burada yapılması gereken en güzel yöntem bankalarda bulunan Kredi limitlerinizi yükseltmektir. Bunun yanında düzenli ödeme kredi puanı etkileyici bir faktördür.

Bu arada artık Risk Merkezi E-devlet üzerinden ayda bir kere sorgulamayı ücretsiz yaptı.

Bir de Kredi Notu sadece şahıslar için sanılıyor ama bir de şirketler için kredibilite notu var. Finpuan.com diye bir site var oradan şirketlerin kredibilitesi ve risk durumu sorgulanabiliyor. Hatta ücretsiz bölümü bile var sanırım. Yani Şirket Kredi Notunu ücretsiz sorgulayabiliyorsunuz.

Finansal Çözümün Burada | FinPuan.com
    Finansal Çözümün Burada | FinPuan.com
    http://finpuan.com
    Finpuan.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerhatPro -- 29 Nisan 2019; 23:53:28 >

• SerhatPro S kullanıcısına yanıt
    e devlet kredi notunu göstermiyor sadece risk raporundakileri gösteriyor onun içinde ordan bakmaya gerek yok
  • Kredi kartı limit arttirm talepleri nedense findex hareketlerde çıkmıyor sadece başvurular çıkıyor acaba etkisi yokmu pek?

• Limonen kullanıcısına yanıt
    raporda başvurular mı gözüküyor?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.