Geçen hafta cumartesi günü kafama esti ve aracı kamyonetten otomobile çevirmeye karar verdim. Önce onx grup adında proje firmasına bagajın sağ döşemesi altındaki tip etiketini gönderdim. Dönüşüm yapıldığı bilgisi verildi. Daha sonra araçla Tuzla'da ki ofislerine gittim. Burada önce araç 3+1 N1 den 4+1 M1 e daha sonra 4+1 den 3+1 e değişiklik yapıldı. Yani 2 proje yapıldı toplamda. Buraya 22500 TL ödeyip projelerle beraber TÜVTÜRK yolunu tuttum. Önce egsoz muayenesi yaptırdım. Projeden sonra geçerli bir egsoz muayenesi şartmış. Sonra tadilat muayenesine girdim. Araç buradan otomobil olarak geçti. Artık 2 yılda bir muayene. Daha sonra aynı evraklarla kartal 13. Notere gittim. Burada aracın hız limitleri vs sistemden girildi araç 4 kişilik m1 otomobil (af çok amaçlı) olarak kayıt edilip 1200 liraya yeni ruhsatı aldım. Sonra trafik sigortası için ruhsatı attım. Araç otomobile dönüştüğü için kamyonette iken yaptırdığım sigorta basamağı sıfırlandı. İndirimde gitti. Sıfırdan otomobil olarak sigorta başladı 300tl fark verdim. Edit mtv yüzünden motorlu taşıtlar vergi dairesine gittim. Noterden aldığınız otomobile değişim evrakı ile ruhsatı alıp nakil vasıtalar vergi dairesine gittim. Araç Manisa plaka olduğu için ümraniyede alt katta evrak kayıt a indim. Bir dilekçe yazdım hemen. XXX vergi dairesine başığı ile .Şu plakalı aracım şu tarihte kamyonetten otomobile çevirdim ekte sunduğum evraklar ile motorlu taşıtlar vergisinin otomobile çevrilmesinin gereğini rica ederim. TC isim soy isim imza yani 3 evrak veriyoruz evrak kayıta onlar hemen dijital ortamda gönderiyor. gün içinde halloldu ss ekliyorum aradaki farkı görün. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 2 Ocak 2025; 15:34:41 > |
Fiorino kamyoneti otomobile çevirme.
-
-
Benzer bir konu için araştırma yapıyordum amlık denk geldi, çok makbule geçti...
emeğinize sağlık...
-
Bu her ticari için geçerli mi? Yoksa belli bir yaş sınırı mı var? -
Belli araçlarda belli seriler için geçerli. Her araç olmuyor.
5 yaş altında araçlara ÖTV çıktığı için yaptırmak mantıksız -
Her halukarda mantıklı. İstanbulda yenilen radarları bi görseniz o masrafları 2 yılda kaç defa çıkardığına hayret edersiniz.
-
Zaten sahil yolunda 80.km yazan yerde 72 ile ceza yedim ondan yaptırdım aslında. Otomobil 80 kamyonet 60 şaka gibi... E5 te bile kamyonet 70 yani... -
Ayrıca ÖTV çıkıyor mu ,totalde masraf ne kadar tutuyor -
5 yaşa kadar araçlarda ötv çıkıyor yani 2020 model yada daha eski araçlarda ötv çıkmaz
-
-
Niye 3+1 oldu hocam -
hayırlı olsun bende araştırıyordum bu konuyu -
Bu hız sınırları kamyonet kullananların canını sıkalım acele edenlerede ceza keselim diye konulmamıştır büyük ihtimal
sizin ve trafiktekilerin güvenliği için de olabilir birde böyle düşünün sonuçta bu araçlar farklı kullanım senaryoları için ona uygun yapıda/limitte imalatı yapılıyor.
-
Ne alaka kardeşim aynı araç kamyonet panelvan ama şu an otomobil. Araçta hiçbir değişiklikte yok. Sizin bu zihniyetiniz çürümedikçe bu ülke düzelmez -
doğru hocam benim zihniyetim çürüsün de
birde Devletin daha az ötv alarak ticaret/ iş yapana kolaylık/imkan sağladığı durumdan faydalanıp böyle bir aracı alıp iş için değilde normal özel araç gibi kullanmak isteyen ve bunun getirdiği sözde bazı olumsuz yıllık bakım ve hız sınırından şikayet eden zihniyeti de yanına ekleyiver bi zahmet
-
hocam araç yurtdışında ticari olarak geçmiyor bu sadece bizde var.sizin dediğiniz mantıkla suv tipide düşük hızla gitsin(aracın tipine göre , 4x4 pickup arazi aracı gibi araçlarda düşük ötv ile gelsin -düşük hız ile kullanılsın (tarım ile uğraşanlar bu araçları alıyor ticari amaç var). Ülkenin özeti sizin gibiler ,diğer araç tiplerinde neden bu kadar ötv alınıyor demiyorsunuz bu araçtan az alınıyorsa sebebi vardır düşük hızla gitsin diyorsunuz vs.şahin 143 ile giderken fiorino 121 ile gidiyor ve siz bunu normal karşılıyorsunuz
-
Avrupa'da olduğu gibi Fiorino doblo vs araçların hususi versiyonları da vardı. Yani kamyonet olmayan otomobil ruhsatlı olan neden onlardan bir tanesini almadınız? Benim yüksek ÖTV yi şikayet etmedigimi nereden çıkardınız. Ben de alınan ÖTV nin çok yüksek olduğunu düşünüyorum ama yan yollardan ÖTV den kaçmadan aracımı bi şekilde imkanlarım yettiğince aldım. Diğer şekilde alana da bişey demem de üstüne birde şikayet edince uzaktan çok şark kurnazı gibi görünüyor -
Yeni doblo-combo-rifter ... modellerinde artık böyle bir seçenek yok,çünkü otomotil ruhsatlı getirilmiyor .Geniş bagaj hacmi olan araç olarak satıyor ,Ötv düşük ama tek sebep o değil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YUVARLAĞIMTIRAK -- 2 Ocak 2025; 13:47:32 > -
anlatamazsın işte bunlara. biz millet faydalansın diye konu açarız böyle baltalarlar birde konuyu. Maksat laf söyliyim içimde kalmasın sanki laf söyle diyen var konu sanki tartışma konusu.
-
kendinizi kandırmayın hocam bal gibide ötv için alıyorsunuz. yoksa al sw bi araç aynı bagaj var. yada al dobloyu ver ötv farkını çevir hususiye
-
hocam anlamamakta ısrar ediyorsunuz ama yenileri otomobil olmuyor ,sw dediğiniz aracı satmak isterseniz aylarca satamıyorsunuz çünkü alan yok.Ama doblo vb araçları satmak istediğinizde hemen satıyorsunuz.Ayrıca bilmiyorsanız doblo-combo-berlingo-rifter vs avrupa fiyatına bakın ötv düşük olduğu için fiyatı yüksek olarak geliyor.Avrupa fiyatına bakarsanız caddy ile golf arasında fark yok
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X