Şimdi Ara

Fiorino | Nemo | Bipper hangisi donanımsal ve fiyat olarak daha iyi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
23.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yakın zamanda hafif ticari araç alıcaz ama karar veremedik bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim
    combi türü, klimalı ve dizel olsun istiyoruz
    sanırım 3 araç da fiat ın fabrikasından çıkıyor fakat fiyatlarda farklılıklar var
    en ucuz ve en donanımlısı olarak neyi tercih edersiniz ?
    30,000 TL civarı

aile 2. ele sıcak bakmasada 2. el caddy daha mantıklı bi tercih gibi kalite ve konfor açısından
    ve yakıt tüketimi farkıda var ama üstteki olanakları daha çok değerlendirirseniz sevinirim
    Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m4libu -- 11 Şubat 2012; 18:04:23 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Nemo Bipper Fiorino: Donanım ve Fiyat Karşılaştırması

Hafif ticari araç arayışındaysanız, Nemo Bipper Fiorino modelleri, dikkate almanız gereken seçenekler arasındadır. Her bir modelin kendine has özellikleri ve avantajları vardır. Bu metinde, Nemo Bipper Fiorino modellerinin donanım özelliklerini ve fiyatlarını karşılaştıracağız.

Donanım Özellikleri

• Fiat Fiorino: Standart donanımında klima, elektrikli camlar ve sürücü hava yastığı bulunur. Daha yüksek donanım seviyelerinde Bluetooth bağlantısı, park sensörleri ve arka görüş kamerası gibi özellikler mevcuttur.
    • Peugeot Bipper: Standart donanımında klima, elektrikli camlar ve hidrolik direksiyon bulunur. Yüksek donanım seviyelerinde navigasyon sistemi, elektrikli aynalar ve ısıtmalı koltuklar gibi özellikler eklenir.
    • Citroën Nemo: Standart donanımında klima, elektrikli camlar ve merkezi kilit sistemi bulunur. Yüksek donanım seviyelerinde dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi, geri görüş kamerası ve elektrikli park freni gibi özellikler eklenebilir.

Fiyatlandırma

Modellerin fiyatları, donanım seviyesine ve motor seçeneğine göre değişir. Genel olarak, Nemo Bipper Fiorino modelleri, benzer fiyat aralıklarında yer almaktadır.

• Fiat Fiorino: Giriş seviyesi Fiorino'nun fiyatı yaklaşık 300.000 TL'den başlamaktadır.
    • Peugeot Bipper: Giriş seviyesi Bipper'ın fiyatı yaklaşık 320.000 TL'den başlamaktadır.
    • Citroën Nemo: Giriş seviyesi Nemo'nun fiyatı yaklaşık 310.000 TL'den başlamaktadır.

Hangisini Seçmelisin?

Hangi modelin sizin için en uygun olduğu, ihtiyaçlarınıza ve bütçenize bağlıdır.

• Ekonomik ve temel bir araç arıyorsanız, Fiat Fiorino uygun bir seçenektir.
    • Daha fazla konfor ve özellik arıyorsanız, Peugeot Bipper veya Citroën Nemo daha iyi bir seçim olabilir.
    • En düşük fiyatı arıyorsanız, giriş seviyesi Nemo Bipper Fiorino modellerini araştırın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Fiorino , Nemo , Bipper hemen hemen aynı araçlar. Eğer hususi olarak alınacaksa florino 1.3 motor olduğundan vergi avantajı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HimErk

Fiorino , Nemo , Bipper hemen hemen aynı araçlar. Eğer hususi olarak alınacaksa florino 1.3 motor olduğundan vergi avantajı var.

bu araçlar panelvan olarak geçiyo diye biliyorum
    motor hacmi 0 - 1900 arası 768tl sabit 1,3 1,4 1,9 farketmiyo diye biliyorum emin değilim
    vergi çok da önemli değil fiyat ve donanımsal olarak en uygun olanı önemli
    teşşekkürler yorum için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m4libu -- 11 Şubat 2012; 18:58:25 >
  • 50. sn den sonra izle.
  • Bu üçü arasında en uygun donanım/fiyat oranı citroen nemo ve bipperde.. Fiatlar aşırı pahalı ve donanım dengesi zayıf.. Artı olarak 1.4 hdi motoru ben multijete göre çok daha fazla beğeniyorum. Daha sessiz, performanslı bir motor. (Multijet kullanıcısıyım). Ancak hdi nin ömrünün multijete göre çok daha kısa olduğunu söylüyorlar etrafımdaki çoğu kullanıcısı. Ama çok fazla km yapmayacaksanız sorun olmayacaktır. Vergi diye zaten bir problem yok zira, bunlar minivan vergisi ödemekte, ve 1.9 a kadar aynı vergi.. Ayrıca ticari araçların hız limiti dezavantajınıda unutmayın..

32000 TL civarına alacağınız bir nemo nun aynı fiyatlara alacağınız fiorinodan; yan havayastıkları, sis farları, kolçak, gözlük kabı, vs. gibi fazlalıkları olacak.. Bana göre önemli şeyler.. Ancak ESP opsiyonu nemo da yok. Zaten bu fiyata alacağınız fiorinoda da olmayacak..

Benim nacizane tavsiyem ise 32000 TL civarına, piyasada bol miktarda bulunan düşük kmli 2. el bir yeni kasa doblo 1.3 premio almanız. Zira hem ağzına kadar dolu bir donanım (dijital klima,4 otomatik cam, döşeme kalitesi, siyah camlar, alaşım jantlar, sis farları, cruise control,) hemde üstün güvenlik (ESP ASR hillhold 4 havayastığı (yan havayastıkları perde havayastığı gibi)) donanımlarına sahip olursunuz. Ayrıca ticari aracın kullanım maliyetlerine deyecek bir bagaj hacminiz olur. Ama 1.3 motor dobloda biraz fazla yakıyor (fiorinoya göre) ve performansı çok iyi değil. 1.6 motorlu temiz dobloyuda o fiyata vermezler...

İlle fiorino dersenizde bir ara nette bol miktarda 33-34 e bulunabilen fiorino panaroma bakmanız. Bunların hem donanımı tatminkardır hemde ve en önemlisi otomobil ruhsatlıdır. Ticarinin dertleriyle uğraşmazsınız...

Yazmaya kalksak onlarca alternatif bulunur ama kafanızı çok karıştırmalarına izin vermeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: kocatepe

Bu üçü arasında en uygun donanım/fiyat oranı citroen nemo ve bipperde.. Fiatlar aşırı pahalı ve donanım dengesi zayıf.. Artı olarak 1.4 hdi motoru ben multijete göre çok daha fazla beğeniyorum. Daha sessiz, performanslı bir motor. (Multijet kullanıcısıyım). Ancak hdi nin ömrünün multijete göre çok daha kısa olduğunu söylüyorlar etrafımdaki çoğu kullanıcısı. Ama çok fazla km yapmayacaksanız sorun olmayacaktır. Vergi diye zaten bir problem yok zira, bunlar minivan vergisi ödemekte, ve 1.9 a kadar aynı vergi.. Ayrıca ticari araçların hız limiti dezavantajınıda unutmayın..

32000 TL civarına alacağınız bir nemo nun aynı fiyatlara alacağınız fiorinodan; yan havayastıkları, sis farları, kolçak, gözlük kabı, vs. gibi fazlalıkları olacak.. Bana göre önemli şeyler.. Ancak ESP opsiyonu nemo da yok. Zaten bu fiyata alacağınız fiorinoda da olmayacak..

Benim nacizane tavsiyem ise 32000 TL civarına, piyasada bol miktarda bulunan düşük kmli 2. el bir yeni kasa doblo 1.3 premio almanız. Zira hem ağzına kadar dolu bir donanım (dijital klima,4 otomatik cam, döşeme kalitesi, siyah camlar, alaşım jantlar, sis farları, cruise control,) hemde üstün güvenlik (ESP ASR hillhold 4 havayastığı (yan havayastıkları perde havayastığı gibi)) donanımlarına sahip olursunuz. Ayrıca ticari aracın kullanım maliyetlerine deyecek bir bagaj hacminiz olur. Ama 1.3 motor dobloda biraz fazla yakıyor (fiorinoya göre) ve performansı çok iyi değil. 1.6 motorlu temiz dobloyuda o fiyata vermezler...

İlle fiorino dersenizde bir ara nette bol miktarda 33-34 e bulunabilen fiorino panaroma bakmanız. Bunların hem donanımı tatminkardır hemde ve en önemlisi otomobil ruhsatlıdır. Ticarinin dertleriyle uğraşmazsınız...

Yazmaya kalksak onlarca alternatif bulunur ama kafanızı çok karıştırmalarına izin vermeyin.

hepsine katılıyorum, performans hariç.

fiorino daha sesli olsada performanslı. Hdı ile kıyaslarsak

• quote:

Orijinalden alıntı: kocatepe

Bu üçü arasında en uygun donanım/fiyat oranı citroen nemo ve bipperde.. Fiatlar aşırı pahalı ve donanım dengesi zayıf.. Artı olarak 1.4 hdi motoru ben multijete göre çok daha fazla beğeniyorum. Daha sessiz, performanslı bir motor. (Multijet kullanıcısıyım). Ancak hdi nin ömrünün multijete göre çok daha kısa olduğunu söylüyorlar etrafımdaki çoğu kullanıcısı. Ama çok fazla km yapmayacaksanız sorun olmayacaktır. Vergi diye zaten bir problem yok zira, bunlar minivan vergisi ödemekte, ve 1.9 a kadar aynı vergi.. Ayrıca ticari araçların hız limiti dezavantajınıda unutmayın..

teşekkürler verdiginiz bilgiler yardımcı oldu...
    2. el olarak bu araçları değilde caddy düşünüyoruz kalite bakımından vw 2. elindede sorun çıkmaz diye düşünüyoruz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim citroen ve fiat arasındaki en büyük farkı yaratan sürüş hissi farkı,citroenin motorunda kağıt üzerinde veriler zayıf görünsede pratikte çok daha dengeli bir güç dağılımı var ,bu yüzdende düşük devirlerde aracın sürülebilirliği makul.ayrıca bu sayede vites tembelliğ yapılmasına fiorinonun motorundan çok daha fazla izin veriyor.

Fiorino ise,belli bir devir sayısını mutlaka bekliyor.Buna bağlı olarak düşük devirde kullanıp ekonomi yapma şansı çok azalıyor ki 2000 devirden sonra birden ön akslara asılan güç nedeni ile görece yüksek devirde vites değiştirmek elzem hale geliyorki,vites büyütüldüğünde işe yarayan bir devirde olunsun.Bu nedenle devir biraz düştüğü zaman mutlaka vites düşürmek elzem hale geliyor.
  • Arkadaşlar Merhaba,

Şirketimize almak üzere araç bakıyoruz ve 2 model arasında kaldık yorum ve yardımlarınızı bekliyorum.

1. şeçeneğimiz bipper (esp var) 39.900 tl
    2. seçeneğimiz fiorino (esp yok) 42.000 TL

geri kalan donanım aynı neredeyse (çok detaylı bilmiyorum) fakat bipper daha üstün. Araç şirkette sadece müşteri ziyaretleri için şehir içi gezmelerde kullanılacak, yük taşımayacak neredeyse. Fiyat avantajı, bakım periyodu (bipper 20.000km fiorino 10.000km de bakım gerekiyor ) ve de özellikle esp den dolayı bipper'a daha ılımlı bakıyorum sizin görüşleriniz nelerdir ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.