Şimdi Ara

Firefox Developer 'i kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Linux Mint kullanıyorum ve ilk programım firefox developer sürümü fakat paketi indirdikten sonra kurulumunu beceremedim. Ftp programını zaten direk sistem yönetimi gibi bir pencereden indir deyip kurdum. Firefox 'un dosyasını indirip açıyorum ama gerisini getiremedim. Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.

• bin klasörü içinde veya ana dizinde, komut satırından başlatmanıza yarayacak bi dosya olur genelde ama her seferinde böyle başlatmak zor olacaktır.

Hangi dağıtımı kullanıyorsunuz, söylerseniz ona dair bir yükleme yolu önerebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BasiliKalanCtrl

bin klasörü içinde veya ana dizinde, komut satırından başlatmanıza yarayacak bi dosya olur genelde ama her seferinde böyle başlatmak zor olacaktır.

Hangi dağıtımı kullanıyorsunuz, söylerseniz ona dair bir yükleme yolu önerebiliriz.

Linuxmint Mate 64Bit, inen dosyanın adı şöyle: firefox-53.0a2.tr.linux-x86_64.tar.bz2.
    Dosyayı arşivden çıkarttım ve içeriği:

youtube 'da bir video buldum fakat beceremedim sanırım yükleyemedim.https://www.youtube.com/watch?v=Yp4mVLDQcgc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hie -- 3 Şubat 2017; 9:8:29 >

• hie kullanıcısına yanıt
    Komut satırından orada ki Firefox veya run-mozilla.sh dosyasını çalıştırman gerek ama Browser klasörü içinde de olabilir aradığın. Yalnız Linux Mint Mesa nedir onu bilmiyorum :) hiç duymamıştım, Debian tabanlı mı? Ubuntu tabanlı mı?
  • Ney tabanlı olduğunu bilmiyorum , daha doğrusu bunlarıda henüz bilmiyorum. Şimdilik kullanmaya devam. Zamanla öğreneceğim tek tek yavaş yavaş. @BasiliKalanCtrl

sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-mozilla-daily/firefox-aurora && sudo apt update && sudo apt install firefox

Şu komutu, komut satırında bir çalıştırır mısın hocam?
  • @BasiliKalanCtrl hocam youtube 'dan videoyu izlyerek adım adım geldim ama en sonunda kaldım, sırasıyla uyguladığım kodlar şöyle.

sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-desktop/ubuntu-make
    sudo apt-get update
    sudo apt-get install ubuntu-make
    umake web firefox-dev
    sudo mv /home/ibrahim/.local/share/umake/web/firefox-dev /opt/firefox-dev

ve en son aşağıdaki kodu uygulamak istediğimde hata aldım,

sudo gnome-desktop-item-edit /usr/share/applications --create-new

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hocam Linux'ta yeniyken neden make'e bulaşıyorsun ki :D daha ona var. Sen dediğim komutu başarılı bir şekilde çalıştırırsan, hiç bunlarla uğraşmana gerek kalmayacak.
  • BasiliKalanCtrl kullanıcısına yanıt
    Dediğin gibi yaptım ve menüden "firefox" diye arattırıp buldum. tıkladığımda tepki vermedi, bende masaüstüne kısayol attım ama çalışmıyor ((:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hie -- 4 Şubat 2017; 12:33:57 >
    Komut satırına

sudo apt-get autoremove yaz ardından firefox ve bu komuttan sonraki çıktını buradan kod etiketi içine alarak ilet.
  • Tam dediğin gibi yapıyordum, şeytana uydum , hemen gugıla yazdım ve aşağıdaki komutları uyguladım

sudo apt-get install --no-install-recommends gnome-pane
    sonrasında tekrar bastım aynı komutu
    sudo gnome-desktop-item-edit /usr/share/applications --create-new

Ve görev tamamlandı, sorsan bana komutlarda ne yazıyor, anlamadım ama inadım inat kurdum.

Senkronizasyon tamamlandı, gelsin editler (: gelsin siteler. Desteğin için teşekkür ederim.

• Terminalden dosyanın bulunduğu konuma gelip ./firefox yapman yetiyordu diye biliyorumda neyse zaten yapmışsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreedomSama -- 24 Şubat 2017; 21:48:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.