Şimdi Ara

Firefox OS, haziran ayı itibariyle 5 farklı ülkede boy gösterecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

•  

Mozilla'nın yeni mobil işletim sistemi Firefox OS'un haziran ayı itibariyle beş farklı ülkede mobil işletim sistemi arenasında boy göstereceği açıklandı.

AllThingsD tarafından düzenlenen D: Dive Into Mobile konferansında konuşan şirket CEO'su Gary Kovacs, mobil işletim sistemlerinin ilk olarak Brezilya, İspanya, Polonya, Portekiz ve Venezuela'da yayınlanacağını belirtti. Ayrıca Kovacs, yılın sonuna kadar en az 11 ülkeyi daha bu listeye katacaklarını dile getirdi.

Kovacs, Firefox OS'un önümüzdeki yıl ABD pazarına da giriş yapacağını da belirtse de bu tarz büyük pazarların asıl hedefleri olmadığını da ifade etti. Firefox OS'un üst sınıf cihazların ilgi odağını oluşturduğu ABD pazarında pek de bekleneni veremeyeceğini itiraf eden CEO, mobil işletim sistemlerinin asıl odak noktasının giriş seviyesi olarak nitelendirebileceğimiz düşük maliyetli cihazlar olduğunu ifade etti. 

Sony, LG ve Huwaei gibi önemli üreticiler tarafından desteklenen ve ilk örneklerini haziran ayı itibariyle göreceğimiz Firefox OS'lu cihazların ülkemizde de boy göstermesi oldukça muhtemel görünüyor. Firefox OS'un kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacağını ilerleyen dönemlerde hep birlikte göreceğiz. 

• düşük donanımda performanslı çalışabilecek bir OS olacağını tahmin ediyorum.

• desene androit çağ atladı

• PClerin ramleri yetmedi bir de telefonların ramini sömürecek :D

• sonucta unix tabanlı bir sistem olacaktır anroid gibi ve pc de rami somuren firefox degil extradan kurdugumuz eklentilerdir

• quote:

Orijinalden alıntı: kojiro

PClerin ramleri yetmedi bir de telefonların ramini sömürecek :D

birkaç sürümdür firefox ram kullanımında en önde. aynı amd'lerin çok ısındığı gibi imaj yapıştı adamların üzerine.
    http://lifehacker.com/5976082/browser-speed-tests-chrome-24-firefox-18-internet-explorer-10-and-opera-1212

• quote:

Orijinalden alıntı: balcis

quote:

Orijinalden alıntı: kojiroPClerin ramleri yetmedi bir de telefonların ramini sömürecek :D
    birkaç sürümdür firefox ram kullanımında en önde. aynı amdlerin çok ısındığı gibi imaj yapıştı adamların üzerine.http://lifehacker.com/5976082/browser-speed-tests-chrome-24-firefox-18-internet-explorer-10-and-opera-1212

Açar açmaz sömürmüyor zaten bir süre gezindikten sonra tüm hakimiyeti kendine istiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • nokia telefonlara yükleme şansımız olabilirmi acaba

• mozilla bence akillica bir hamle yapiyor yuksek seviye bir cihazla su an isin ios ve androidle rekabete girmesi cok zor. ancak giris seviyesi cihazlarda bir basari yakalayabilir. yeter ki giris seviyesi androidler gibi kasilmasin cihazlar. nokia s40 ile birlikte mozilla latin amerika , asya ve afrikada giris seviyesi cihazlarla basariya ulasabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kullanma fırsatı buldum düşük model bir ZTE cihazda , gayet akıcıydı, internet performansı aynı cihazın androidli versiyonu ile aynı gibiydi bi fark göremedim, fakat demo cihazın donanımı çok zayıftı

• arayzu windows gıbı degılde android gibi olursa. üstüne birde windows akıcılığında olursa neden almıyım

• bazen 2 GB ram bile yetmiyor Mozilla için

• quote:

Orijinalden alıntı: napolyon94

kullanma fırsatı buldum düşük model bir ZTE cihazda , gayet akıcıydı, internet performansı aynı cihazın androidli versiyonu ile aynı gibiydi bi fark göremedim, fakat demo cihazın donanımı çok zayıftı

doğrumu anladım. kullandığınız cihazın dandik olamsıan rağmen performanslıydı
  • Güzel olabilir
  • Rakiplerine karşı şansının olacağını sanmıyorum
  • Rekabet güzeldir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşük donanımlı cihazlarda stabil ve temel işlevleri yapacak akıllı bir os şarttı. Firefox stabiliteyi ve desteği alırsa çok iyi yapacağını düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: cibicibi

bazen 2 GB ram bile yetmiyor Mozilla için

Yavaş gel. Çoğu x86 uygulama 2.5 gb ın üstüne çıkama bellek kullanımında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

quote:

kullanma fırsatı buldum düşük model bir ZTE cihazda , gayet akıcıydı, internet performansı aynı cihazın androidli versiyonu ile aynı gibiydi bi fark göremedim, fakat demo cihazın donanımı çok zayıftı

bu turkcell in bir ara maxiplus5 diye dağıttığı ismini bilmedğim ZTE modeli işte hocam, demo onun üzerinde çalışıyorud, akıcıydı, kendine ait bir store u vardı, ve evet performanslıydı, ama şimdiye kadar ki duyurulan firefox lu modellerin hiçbiri bir amiral gemi değil, görevliye firefox alt seviyeyimi hedefliyor diye sorduğumda net bir cevapda alamdım, şimdilik bunların bir demo olduğunu, ilerde çeşitli modellerin görelebileceğini vs diyerek sıyırdı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

quote:

bu turkcell in bir ara maxiplus5 diye dağıttığı ismini bilmedğim ZTE modeli işte hocam, demo onun üzerinde çalışıyorud, akıcıydı, kendine ait bir store u vardı, ve evet performanslıydı, ama şimdiye kadar ki duyurulan firefox lu modellerin hiçbiri bir amiral gemi değil, görevliye firefox alt seviyeyimi hedefliyor diye sorduğumda net bir cevapda alamdım, şimdilik bunların bir demo olduğunu, ilerde çeşitli modellerin görelebileceğini vs diyerek sıyırdı.

sağolasın. artık bizim teneke nokia x6 ya yüklüyebilme ümidiyle bekliyeceğiz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.